Goed voornemen: een vreemde taal leren op locatie in Italië

Het nieuwe jaar is begonnen en we hebben allemaal weer de beste voornemens. Eén van die voornemens kun je bij ons heel makkelijk waarmaken: een vreemde taal leren! En dan bedoelen we ook écht je voornemen inlossen, want met Italstudio ga je naar Italië toe om de taal op locatie onder de knie te krijgen.

En laten we dan ook meteen dat voornemen van een vreemde taal leren goed aanpakken… namelijk met een cursus Italiaans bij meerdere taalscholen in Italië! Met de ‘Giro d’Italia’ kun je een standaardcursus volgen in maar liefst vier Italiaanse steden: Rome, Florence, Milaan en Siena. De taalcursussen in deze steden volg je op de Leonardo da Vinci-schoolketen, die in alle vier deze steden gevestigd is. Op de vier Leonardo da Vinci-schoollocaties wordt dezelfde lesmethode gehanteerd, waardoor je makkelijk van de ene naar de andere school kunt overstappen.

We zetten de leslocaties van de Leonardi da Vinci-scholen voor je op een rijtje. Dan weet jij meteen waar jij je goede voornemen gaat waarmaken:

Rome

Als je aan Italië denkt, dan denk je aan Rome… en laat daar nu net één van de mooiste taalscholen liggen. De Leonardi da Vinci-school ligt aan de Piazza dell’Orologio waar ook vele boetiekjes, cafés en winkels liggen. Na je lessen kun je dan ook gezellig de stad ingaan. Daarnaast kun je ook meedoen aan de tandem-cursus die de school organiseert: informeel kletsen met lokale Italianen bij een aperitief.

De groepslessen volg je ’s morgens en ’s middags. Er zijn lessen op zes verschillende niveaus, dus er is voor iedereen een passende les. Jongeren én ouderen zijn fan van deze taalschool in Rome.

bezienswaardigheden bij Italiaanse taalreizen via Italstudio

Florence

De Leonardi da Vinci-taalschool in Florence is gevestigd in een prachtig oud gebouw midden in de stad. Leuk extraatje: de school heeft een eigen filmzaal, waar jij met je studiegenoten ’s avonds een leuk filmpje kunt pakken. Ook worden er dagexcursies naar onder andere Pisa, Lucca en wijngaarden in de buurt georganiseerd. Wil je liever in Florence blijven? Doe dan mee aan de rondleidingen in musea of de vele sportactiviteiten.

De groepslessen Italiaans vinden voornamelijk in de ochtend plaats, maar wanneer het wat drukker is dan kun je eveneens in de middag lessen volgen. Ook de taalschool in Florence geeft cursussen op wel zes verschillende taalniveaus en is geliefd onder jongeren én ouderen.

Milaan

De taalschool in Milaan vind je op de studentencampus van NABA en Domus Academy, de Mode/Designacademies. De school organiseert van alles voor haar (nieuwe) cursisten: doe bijvoorbeeld mee aan de gratis rondleidingen door Milaan of ga naar het welkomst-aperitief voor net-gearriveerde cursisten. Er zijn ook tripjes naar musea en dag- en weekendexcursies naar bekende steden (in de buurt).

In Milaan volg je de groepslessen ’s morgens en ’s middags en ook hier zijn er lessen op zes verschillende niveaus. De Leonardo da Vinci-school in Milaan is een uitstekende school voor cursisten die interesse hebben in mode en design.

alle cursussen

Siena

Iets minder bekend dan de eerder genoemde steden, maar daarom niet minder mooi: Siena. De Leonardo da Vinci-taalschool is gevestigd in het middeleeuwse centrum, vlakbij het Piazza del Campo. Naast de cursus kun je deelnemen aan de rondleidingen door de stad, maar er is ook een specifieke kunstgeschiedenisrondleiding. Bezoek ook vooral de muziekavonden en de workshops ‘Spreken’ en ‘Acteren’.

De meeste groepslessen vinden plaats in de ochtend en zijn te volgen op zes niveaus. Een taalcursus aan de Leonardo da Vinci-taalschool in Siena is uitermate geschikt voor kunstliefhebbers.

Meer Info

Ben je gemotiveerd geraakt om je goede voornemen waar te maken en dus die vreemde taal (op locatie) te gaan leren? Wij helpen je graag verder met de inrichting van jouw ‘Giro d’Italia’! Neem contact met ons op om jouw taalroute uit te stippelen via telefoonnummer (+31) 0345 52 01 52 of via een mailtje naar info@italstudio.nl.