Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Henriette Renders, 1 week standaard, Bologna Koinè (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Ik ben afgelopen herfstvakantie voor 1 week naar Bologna geweest.
Ik had les van 9.00-13.00 uur. De school, docenten waren aardig en erg goed. Ook de cursisten van mijn groep en andere groepen zijn erg inspirerend voor mij geweest.
Ik had een mooie kamer met een eigen badkamertje en toilet. De eigenaresse was ook erg aardig en gastvrij. Ze probeerde het mij erg naar de zin te maken. Kortom…excursies, school, onderkomen was geweldig. Bologna is een prachtige en gezellige stad. Echt iets om nog eens te herhalen.
Dank voor de organisatie.

Hennie, 1 week privéles, Bolognalingua homestay (Algemeen, Bolognalingua, Taalreizen)

Graag wil ik u berichten dat ik enorm heb genoten van de taalcursus bij Giulia in Bologna.
Zij was een ervaren en enthousiaste lerares die mij veel heeft geleerd. Niet alleen de taal, maar ook over Bologna tijdens onze stadswandeling.
Tijdens het verblijf bij haar voelde ik me erg verwend. Ze kookt heerlijk en ik heb genoten van onze gesprekken, zoveel mogelijk in het italiaans, natuurlijk.
Ook de kookworkshop was geweldig. Ook dit heeft Giulia voor me geregeld.
Dank jullie wel voor deze unieke mogelijkheid en ervaring. Ik raad het iedereen aan.

Monique Kattenburg, 1 week standaard, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Voor het 3e opeenvolgende jaar heb ik een heerlijke cursusweek gehad. Elk jaar in een andere plaats: Taormina (Babilonia is een geweldige school), Cagliari en dit jaar in Salerno bij de Accademia Italiana. De Accademia is een vrij groot instituut, gevestigd in een mooi, oud gebouw en centraal gelegen. In vrijwel alle leslokalen is er airconditioning hetgeen soms best nodig is gezien de zuidelijke ligging van Salerno.
Op de 1e ochtend kreeg ik al meteen een goede indruk van de organisatie die heel professioneel overkomt. Er was voor alle nieuwe leerlingen van die week een bijeenkomst waar je algemene informatie over de school kreeg, over de excursies van die week, kennis maakte met de medewerkers en je je kon opgeven voor de stadswandeling diezelfde middag.
De receptiemedewerkers zijn heel behulpzaam en je kunt er ook terecht voor allerlei praktische informatie over bv treintijden, buslijnen etc.
Mijn groep was vrij groot, verschillende nationaliteiten en erg leuk. De lessen, gegeven door Renato, waren goed opgebouwd en de ochtend vloog altijd om. Tot de koffiepauze grammatica, oefeningen etc en na de pauze een cultureel onderwerp ondersteund door audiovisuele middelen. Renato is een ervaren en competente docent, goed in het uitleggen vd grammatica, maar kan ook veel vertellen over de Italiaanse cultuur, muziek, geschiedenis etc. Alles bij elkaar waren de lessen daarom altijd boeiend en hij zorgde ervoor dat iedereen genoeg aan het woord kwam.

Ik had mijn accommodatie zelf geregeld, omdat ik er geen behoefte aan heb een appartement met 1 of meerdere personen te delen.
Salerno is een erg prettige stad, niet te groot, niet te klein, mooie autovrije winkelstraat. Mijn studio lag in het historische gedeelte vlak bij de kathedraal en bleek een goede locatie te zijn. Rustig want weinig verkeer, gezellig, breed aanbod van horeca en op loopafstand van de Accademia. De openbaar vervoer verbinding van vliegveld Napels naar Salerno is ook prima te doen.
Ik raad Salerno aan om 2 redenen: een erg goede, professionele Accedemia, en als stad een uitstekende uitvalsbasis voor talloze excursies per trein, per bus of per boot in de omgeving.

Kitty Kater, 1 week wijnweek 8, Perugia (Algemeen, Perugia, Taalreizen)

Voor vertrek naar Perugia was ik bang dat de week een beetje saai zou worden. Er stonden 4 wijnproeverijen op het programma en ik dacht dat dat misschien wel een beetje teveel van het goede zou zijn.

Maar…. niets was minder waar! Wat hebben we genoten van deze week! 

De Italiaanse lessen waren goed afgestemd op mijn niveau, heel leerzaam maar vooral ook ongedwongen en gezellig. Het programma dat naast de lessen werd aangeboden was zeer gevarieerd.

We hebben 4 prachtige wijngaarden gezien, hele grote, maar ook de kleintjes, heerlijke wijnen geproefd (en gekocht natuurlijk) die fantastisch smaakten met de lokale kaas en worst. 

’s Avonds met de hele club in de bus op weg naar diverse restaurants om de “piatti tipici della  cucina dell’Umbria” te gaan proeven. 

Perugia zelf is een prachtige en gezellige stad met veel cultuur. Luca Gatti (onze leraar) wist ontzettend veel van Perugia en heeft ons een zeer interessante rondleiding gegeven. De week is omgevlogen! 

Evelijn, 1 week standaard, Lucca (Algemeen, Lucca, Taalreizen)

Voor de tweede keer een cursus in Lucca gevolgd en het weer opnieuw erg naar mijn zin gehad.
Een lieve vriend meegenomen en ook maar meteen kaartjes voor Sting op het Piazza Napoleone gereserveerd! Vouwfietsen mee in de auto en de pret kon beginnen. Prachtige AirBNb net buiten het centrum als prettige thuiskombasis.
Alle docenten van het jaar er voor wisten nog goed wie ik was en ik werd ingedeeld in een klasje hoger als vorig jaar. Mijn vriend heeft ook genoten van de lessen. ‘S Middags namen we allebei ook nog een privéles en dat was voor ons allebei erg nuttig en leuk. Veel gezien en beleefd en weer nieuwe dingen in het veelzijdige Lucca ontdekt. Leukste vakantie ooit!