Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Angeline van Achterberg, 1 week standaard, Bologna Koinè (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Net als twee jaar geleden heb ik in mei voor een week een cursus Italiaans gevolgd bij het Centro Koine in Bologna. Ik zit na jaren les in Nederland en zo nu en dan in Italië, op een hoog niveau en dat wordt hier in Bologna uitstekend ingevuld. Ik had maar een medecursiste, één Engelse studente Italiaans die voor haar studie een half jaar in Italië verbleef. We voerden samen met de docenten heel wat interessante gesprekken tijdens de les. De informatie over Italie van de docenten vind ik een van de leuke dingen van zo’n cursus in het land zelf. Door de omvang van het clubje kwam ik veel aan het woord, dus oefenen met spreken heb ik daar gelukkig uitgebreid kunnen doen. De docenten die we gehad hebben voelden ons respectievelijke niveau en interesses goed aan. Dat was ook heel stimulerend.
Er waren in die week drie excursies: Apulische hapjes eten, de Torre degli Asinell in het centrum beklimmen en een wijnproeverij in een enoteca.
Ik logeerde in de zelfde lichte en ruime kamer bij Giorgia net als in 2017. Daar had ik om gevraagd en er was gelukkig gehoor aan mijn verzoek gegeven. De dames van het secretariaat waren ook verder heel vriendelijk en behulpzaam, net als de docenten.
Kortom, ik ben heel tevreden over mijn cursus bij Centro Koine Bologna en het verblijf, net als de vorige keer. Bedankt voor het bemiddelen.

Corry van der Wardt, 1 week standaard, minigroep Lecce (Algemeen, Homestay Puglia, Taalreizen)

Lecce: una piccola scuola, una buona atmosfera e le insegnanti eccellenti.

Ho seguito un corso per una settimana alla Scuola Mondo Italia di Maria Rossini. Lei organizza tutto in un modo personale e originale. La domenica ho avuto un incontro con gli altri studenti con caffè e torta e un giro nella città. Il venerdì abbiamo avuto una colazione e cena. È stato molto divertente!!
Ero in un gruppo di 4 persone e la nostra insegnante si chiamava Margherita. Una donna entusiasta ed energica, davvero un’ottima insegnante!
È stata una settimana piacevole e ho imparato molto!

Frans Reijnders, 1 week standaard, Alghero (Algemeen, Alghero, Taalreizen)

Van 29 april t/m 3 mei 2019 heb ik een cursus gevolgd bij het Instituut Pintadera in Alghero, Sardinië. 
Vanwege het laagseizoen was mijn klasje klein, twee personen met ongeveer dezelfde leeftijd en niveau.

Er werd op een hoog en professioneel niveau les gegeven. Prima docenten! De grammaticalessen en de conversatielessen sloten goed op elkaar aan en waren gebaseerd op de resultaten van de toets.

Alghero is een prachtige stad met een gezellige sfeer. Via de school hebben we een mooi appartement kunnen huren in het historisch centrum.
Kortom: Alghero, een aanrader en goed te combineren met een week extra op Sardinië

Marjan Witzel, 1 week intensief, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Ik kan kort zijn: mijn week in Salerno bij de Accademia Italiana was er plezierig. De organisatie is uitstekend geregeld, de medewerkers zijn zeer behulpzaam, de leraren zijn vriendelijk en adequaat en de huisvesting was ook prima.

Ik werd na de instaptoets ingedeeld in een klas met 5 andere vrouwen, waaronder nog 2 andere Nederlandse. Onze leraar was erg vriendelijk, kon uitstekend uitleggen en het laatste uur van elke les ging over de Italiaanse cultuur, zoals Pompei, Napels en Michelangelo. Hij sprak er zeer bevlogen en inspirerend over.

Elke dag kon je kiezen tussen een tweetal excursies, die ook goed geregeld waren. De excursies varieerden van een rondleiding door Salerno, een dagtocht naar Pompei, een lezing van een schrijfster tot een bergwandeling naar een klooster hoog in de bergen, en nog vele anderen.

Ik woonde in het historisch centrum op een steenworp afstand van school in een beeldig straatje met heel veel kleine winkeltjes. Het appartement was heel goed en zeer volledig ingericht. Ik deelde het appartement met een Zwitserse en een Groenlandse. We hadden allemaal onze eigen badkamer.

Kortom, het was een leuke week waar ik veel heb opgestoken.
Ik denk er zelfs over om een volgende keer weer naar deze school te gaan.

Lucy, 1 week standaard, Rome (Algemeen, Rome, Taalreizen)

Ik ben inmiddels terug van mijn taalreisje en het was een geweldige ervaring! Erg blij dat ik dit heb gedaan.

Op de Scuola Leonardo da Vinci in Rome kwam ik in livello 2, in een klas van 13 leerlingen (wel een beetje veel) van 12 verschillende nationaliteiten. Een interessante groep! We hadden elke middag van 14.15 tot 17.30 uur les, en de leraar Alessandro maakte er echt leuke lessen van. De laatste avond ben ik met een groepje klasgenoten gezellig uit eten gegaan.

Mijn logeeradres bij C. en haar man, wat jullie met de school hadden geregeld, was echt perfetto! Een fijn kamertje met eigen badkamer, C. kookte heerlijk voor me en het was vooral ook heel gezellig om ’s avonds met haar en haar man te kletsen. Een erg aardig Italiaans echtpaar en nog meer oefening in de taal.

Ten slotte heb ik de ochtenden natuurlijk benut om Rome te bekijken, een heerlijke stad waar genoeg te beleven is. Vanuit ‘mijn’ huis kon ik het lopend af.

Het was heel leuk om een weekje in Rome te ‘wonen’, naar school te gaan, en dan zelfs bekenden (klasgenoten) tegen te komen op straat. 
Deze taalvakantie was supergaaf en voor herhaling vatbaar 🙂
Molto grazie voor het organiseren en cari saluti!