Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascea Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Caldonazzo Camogli Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Mazzangrugno Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Orvieto Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Margot Pels, 2 weken standaard, Capo Vaticano (Capo Vaticano, Taalreizen)

In juli heb ik twee weken Italiaanse les gehad in Sprachcaffe in Santa Domenica de Ricadi (Capo Vaticano), een dorpje vlak naast Tropea. De school is super. De lessen zijn toegepast op het niveau van de groep, de leraren zijn kundig en weten hoe ze de taal over moeten brengen, en maken er interessante en leerrijke lessen van.
Er wordt van alles georganiseerd voor de cursisten (samen uit eten, tochtjes naar Stromboli, …).
Ik had gekozen voor het hotelarrangement. Dat was prima. Het dorpje zelf heeft niet erg veel te bieden, voor lekkere restaurantjes en gezelligheid is het toch beter om naar Tropea te gaan, maar dat ligt er gelukkig niet ver vandaan.

Astrid de Vries & Henny van Delft, 1 week minigroep, Lecce (Algemeen, Homestay Puglia, Taalreizen)

Afgelopen week zijn wij een weekje in Lecce geweest voor onze Italiaanse cursus. De cursus is zeer goed bevallen met een leuke afwisseling in de werkvormen, tempo en gebruik van visuele hulpmiddelen. Maria Rossini is een enthousiaste en kundige docente en doet er alles aan om haar leerlingen te ondersteunen en wegwijs te maken, ook in de streek. 

Wat betreft logeren in Lecce kunnen we onze B&B Le Giravolte van harte aanbevelen. De locatie is ideaal, in de oude binnenstad op 5 minuten loopafstand van de cursuslocatie en in een rustig gedeelte. Tevens op 5 minuten lopen vanaf trein- en busstation. De eigenaar is zeer gastvrij, het ontbijt is top en er is op het dak een terras waar je uitkijkt op de toren van de Kathedraal en over de daken. Ideaal om huiswerk te maken, thee te drinken of ’s avonds van een drankje te genieten.

Peggy Segers, 1 week privéles, homestay Puglia (Algemeen, Homestay Puglia, Taalreizen)

Op zaterdag 1 september heeft mijn man me tot bij de familie Rossini gebracht.
Na een korte kennismaking met Franca en Franco is hij vertrokken en begon voor mij een week met vooral veel nieuwsgierigheid. Hoe zijn de mensen waarbij ik logeer? Zal ik het eten lusten? Wie zal mij les geven en hoe? Ga ik mij wat verstaanbaar kunnen maken? Ga ik hen verstaan? Enz…
Een week waar je in het begin toch wat onzeker bent maar wanneer je merkt dat die mensen gewoon zijn van met zoveel andere nationaliteiten om te gaan ben je snel gerust gesteld.
Het was een interessante week, een goed verblijf, vriendelijke mensen en lekker eten.
Ik had een aparte badkamer met toilet en een gezellige kamer waar ik me kon ontspannen en goed heb geslapen.
De lessen werden zeer goed gegeven, op een boeiende manier en met veel geduld.
Na een intensieve en leerrijke week voelde ik me meer zelfverzekerd en ik vind het voor herhaling vatbaar. Het is een goede manier om een taal te leren en om motivatie te vinden en er thuis verder aan te werken.
Alles was goed geregeld!

Brigitte Laemmle, 1 week standaard, Mola di Bari (Mola di Bari, Taalreizen)

Jammer dat er dit keer zo weinig cursisten waren in Mola di Bari, want de lessen zijn super en de mensen heerlijk vriendelijk. Hartelijk dank voor de uitstekende organisatie.
Voor de tweede keer ben ik zeer aangenaam verrast door mijn verblijf in Mola di Bari. Rossella is een uitstekende lerares en Gianni een heel sympathieke directeur.
De lessen eindigden steeds in de bar met een heerlijke koffie. In zijn vrije tijd heeft Gianni zijn wijngaarden getoond en lekkere druiven laten proeven. Graag wil ik zowel Gianni als Rossella hartelijk danken voor mijn fantastisch verblijf !

Annemieke Met, 1 week standaard, Florence (Algemeen, Florence, Taalreizen)

Wij kijken bijna iedere dag terug op een fenomenale week waarbij we iedere ochtend in de schoolbanken zaten van de Scuola Leonardo da Vinci in Firenze.
Wij zijn Italie-liefhebbers en verkennen al jaren dit prachtige land met zijn heerlijke mensen en prachtige natuur en cultuur. We hadden al enkele ‘vakantiecursussen’ Itailaans gevolgd, maar vonden het tijd om het professioneler aan te pakken dit jaar. We wisten van jullie bestaan maar dit jaar voor het eerst was de tijd rijp.
En jee wát een goeie keuze! Ik wil u laten weten wat onze ervaring is geweest:
* Goede/korte test op de eerste ochtend om het niveau te bepalen.
* Enthousiaste uitnodigende, en geduldige docenten (na 1 1/2 dag zijn we samen 1 niveau lager gegaan, dus 2 docenten meegemaakt) die een prettige open sfeer in de klas wisten te creëren.
* Doordacht opleidingsprogramma met ruimte voor individuele aandacht.

We waren met onze leeftijd van 58 en 60 jaar een unicum en bijna museumstuk die daar rondliepen tussen mensen van gemiddeld 22 jaar. Heerlijk was het om een soort van ‘dejà vu’ gevoel te hebben van behoorlijk wat jaartjes terug. Toch hebben wij nooit het idee gehad er niet in te passen: iedereen werd met respect tegemoet getreden zowel door docenten als studenten. Het tempo lag hoog, maar de gretigheid was er, dus ook wij konden meekomen in het leerproces met de daarbijbehorende huiswerkopgaven. Eerlijkheid gebied te zeggen dat wij niet, zoals alle klasgenoten, de energie hadden en behoefte voelden om ‘s avonds nog op de een of andere stuiter-party te presteren….ouder zijn is zo gek nog niet!