Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare San Remo Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Roos van Sambeek, 2 weken standaard, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Afgelopen augustus ben ik 2 weken (veel te kort!) afgereisd naar La Bella Italia,
omdat ik ontzettend graag Italiaans wilde leren. En waar kan dat nou beter dan in Italië zelf?
Het zou ook mijn eerste soloreis worden, dus spannend was het zeker. Ik had al wel wat van Italië gezien en wilde deze keer graag een nieuwe bestemming. Al gauw was de keuze gemaakt.. ik zou naar Salerno gaan! Niet zo’n grote stad als Napels, maar genoeg te doen en te zien, èn gelegen aan de Amalfikust!
8 maanden lang heb ik uitgekeken naar die bewuste zondag 11 augustus. Daar ging ik dan..!
Het appartement, dat ik via Italstudio/L’Accademia had geboekt, was prachtig en de locatie was top; midden in een winkelstraat. Het was schoon, modern en luxe; er waren faciliteiten zoals een wasmachine en airco aanwezig, erg prettig!
De kriebels op zondag maakten plaats voor enthousiasme op maandag! We kregen een warm welkom op l’Accademia en ik leerde ontzettend snel nieuwe mensen kennen, met allerlei nationaliteiten. De school organiseerde veel activiteiten, waarvoor je je kon inschrijven als je wilde. Zo werd il traghetto (de veerboot) ons nieuwe vervoermiddel en zagen we dorpjes en steden als Amalfi, Maiori, Minori, Cetara en Positano. Of namen we il treno naar Paestum, Pompeii of Napoli. Proefden we de echte limoni della costiera amalfitana of dronken we Taurasi; een wijn uit de regio Campania. Over la cucina italiana kan ik nog heel wat meer vertellen, maar het is beter als je dat zelf gaat ervaren!
De docenten waren erg met ons begaan. Zelfs na schooltijd vonden ze het leuk om met ons wat te gaan eten of wat te drinken en gaven ons handige tips over de stad en de cultuur. De sfeer was informeel en we houden zelfs contact nu ik weer terug in Nederland ben.
Ook het onderwijs was erg goed! De docenten spraken alleen Italiaans (ze wilden geen Engels met ons praten i.v.m. het leren van het Italiaans, wat in het begin lastig leek), maar voor we het wisten spraken wij dat ook. Na 1,5 week konden we al converseren met echte Italianen (zonder basiskennis te hebben gehad voorafgaand aan de cursus!). We hoorden niets anders, dus het leren ging erg snel. Aan het einde van de week kregen we een toets en na 2 weken hadden we ons eerste certificaat al behaald! Een officiële uitreiking en daarnaast helaas een afscheid, volgde.
Ik voelde mij echt thuis in Salerno en voelde mij één van hen. Ik heb een onvergetelijke tijd gehad en kijk er naar uit om terug te keren, wie weet voor een wat langere tijd! Ciao!

Harmen Krepel, 2 weken intensief, Verona (Algemeen, Taalreizen, Verona)

Het was een mooie ervaring in Verona.
Ik werd de eerste dag eerst apart genomen en er werd een een kwartiertje met me gesproken om te kijken op welk niveau ik zat, en vervolgens in de les geplaatst. Dat was inderdaad het goede niveau voor mij (A2).
Het niveau van lesgeven vond ik erg goed en gedegen, en tegelijkertijd ook ingaand op de dingen die ons bezig hielden, b.v. gewoontes van de Italianen etc. Er werden ook best veel persoonlijke dingen gedeeld.
De eerste twee uren waren grammatica, daarna 2 uur conversatie. Het leek allemaal wat schools, maar het werd gebracht met een speelsheid die iedereen enthousiast maakte. We hadden een erg leuke klas van 3-5 personen.
De ‘corso culturale’ , 2 x per week, was erg interessant en heeft ons veel interessante tips gegeven.
De eerste week vond ik erg vermoeiend, de tweede week was veel beter te doen, het Italiaans werd veel vertrouwder en makkelijker om te verstaan en te spreken.
Samenvattend: ondergedompeld in het Italiaans en op een goede en prettige manier les gekregen. Ik heb hier van genoten! 

Annelies de Jong, 2 weken intensief, Milaan (Algemeen, Milaan, Taalreizen)

Buongiorno!!! 
Ik ben nog niet zo lang terug thuis van twee geweldige weken in mijn favoriete stad, Milaan. Voor ik vertrok was ik een beetje bang om aan dit avontuur te beginnen, maar na dag 1 wist ik al dat ik langer zou willen blijven. Aangekomen op mijn appartement, maakte ik meteen kennis met mijn kamergenoten, die ook heel tof bleken te zijn. Samen gingen we naar school (Scuola Leonardo da Vinci) en hier leerde ik nog meer mensen kennen! Ikzelf deed de intensieve cursus en volgde 6 uur les op een dag.
Wat ik zo leuk vond aan de school was dat het niet heel schools was en je toch heel veel bijleerde! De voormiddag was in een grotere groep elkaar en de taal beter leren kennen en de namiddag – enkel voor degene die de intensieve deden – was voor mij alleen met een meisje en de leerkracht, waardoor we de hele tijd konden (proberen) praten.
Op de school zelf kwam je in contact met mensen van overal op de wereld en er waren ook altijd 3 of zelfs 4 activiteiten in de week om buiten de school af te spreken. Ik ben dan ook naar bijna elke activiteit gegaan en dit was telkens heel gezellig! Zo kon je eens met je mede klasgenoten en leerkrachten spreken, buiten de lokalen van de school!

Ik vond het heel jammer toen ik naar huis moest, en miste de school en het Italiaans leren al snel. Ik zie het dus ook heel erg zitten terug te gaan, waar dan ook in Italië, en hopelijk op een dag vloeiend de taal te kunnen spreken, en dat dit hand in hand gaat met allemaal nieuwe mensen te leren kennen, is natuurlijk geweldig!!

Francesco van Alphen, 1 week intensief plus-5 privélessen, Venetië (Algemeen, Taalreizen, Venetië)

Twee weken geleden ben ik naar Venetië gegaan om een weekje een cursus te volgen. Ik wilde graag even laten weten hoe ik het ervaren heb. Mijn verblijf in de Redentore was erg fijn en ik zou dit andere jongeren zeker ook aanraden!
Nadat ik de eerste ochtend een gesprek had gevoerd met een van de leraressen, ben ik bij niveau 4 geplaatst. Het was best pittig maar ik heb in één week veel meer geleerd dan ik had verwacht. De leraressen waren allebei heel vriendelijk en vooral heel gezellig. Ook heb ik de privé-lessen met plezier gevolgd.
Elke dag was er wel een activiteit en ook kon je via de school gratis een parasol huren bij het strand.
Al met al, ik heb er erg van genoten en alles was super geregeld! Heel erg bedankt voor jullie medewerking!

Roos Eendebak, 1 week privéles, Belvedere Ostrense (Algemeen, Belvedere, Taalreizen)

De informatievoorziening en afhandeling van Italstudio is goed verlopen.
Monica is een goede lerares, geeft goed en efficiënt les. Het is ook prettig dat ze de Nederlandse taal machtig is, zodat als het echt nodig was even toelichting in het Nederlands gegeven kon worden.
Hotel Shanti House is heerlijk om te verblijven en de gastvrouw doet alles op een prettige manier om het verblijf zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
En ik heb genoten van Le Marche, fantastisch stukje Italië!