Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Henk Pasma, 2 weken standaard, Bologna Koinè ()

Van 21 september tot 2 oktober 2020 heb ik een taalcursus gevolgd in Bologna.
De ontvangst op de school was prima en alles was goed aangepast aan de noodzakelijke Corona-maatregelen. In mijn klas zaten 5 andere cursisten en we konden we voldoende afstand houden. Bij het binnenkomen en rondlopen in de school en in de klas droeg iedereen een mondmasker, maar eenmaal plaats genomen kon het masker af tijdens de les. De lessen waren gezellig, afwisselend en leerzaam. Koiné is een leuke school met vriendelijke mensen en een zeer ontspannen sfeer.
Ook buiten de school houdt iedereen afstand, is ontspannen en heeft zijn mondkapje bij de hand
voor het moment dat je ergens binnenloopt of plaats gaat nemen op een terras. Als je zit, gaat het af natuurlijk. Al met al een hele goede ervaring.

Lida van der Windt-Verweij, 1 week privéles, Chiavari (Algemeen, Chiavari, Taalreizen)

Voor de 1e keer via Italstudio, op privéles in Italie, in Chiavari, is mij enorm goed bevallen.
Na de ontvangst op maandagmorgen eerst een rondleiding gekregen door Chiavari met de lerares, waarna de lessen startten. Vanwege de huidige omstandigheden konden de lessen niet op de school Nel Blu gegeven worden maar waren deze thuis bij de lerares wat ik juist erg leuk vond en zeker niet vervelend.
Ik heb veel geleerd, de lerares begreep mij goed en legde alles duidelijk en rustig uit, gaf mij ook veel tips over de omgeving en de typische lokale producten.
Het was een mooie taalervaring in een leuke badplaats Chiavari, wat bij velen niet erg bekend is maar zeker de moeite waard is om te verblijven!

Miguel en Linda Bellettini, 1 week standaard, San Remo (Algemeen, San Remo, Taalreizen)

In augustus zijn mijn zus en ik een week naar San Remo geweest om ons Italiaans te verbeteren.
We werden bij Omnilingua hartelijk ontvangen door het team waar we bij Manuela in de groep terecht kwamen. Samen met Romain uit Frankrijk en Simion uit Duitsland hebben we een leuke en leerzame week achter de rug. Manuela combineerde grammatica met lees- en spreekvaardigheid en nam ons mee naar de markt. Ze was geduldig, verbeterde ons waar dit nodig was en zorgde voor een relaxte, gezellige sfeer. Omdat de boeken nog niet binnen waren, werkten we met kopieën. De boeken werden een week later netjes alsnog nagestuurd.
De school ligt zeer centraal, midden in het centrum van het sfeervolle San Remo. Zowel het strand, beachbar Deco alsook de sfeervolle straatjes met winkels en terrasjes zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt. Ook een fietstocht over het lange fietspad langs de kust is de moeite waard.
In San Remo, dat overigens makkelijk per trein vanuit Nice te bereiken is, is genoeg accommodatie te vinden. Wij verbleven in een appartement in de winkelstraat op slechts een paar honderd meter van de school en het strand. Al met al een fantastische week waarbij de uitstekende communicatie met Italstudio een rol speelde. Volgend jaar weer maar dan met het hele gezin!

Kasia, 2 weken standaard, Santa Domenica (Algemeen, Santa Domenica, Taalreizen)

Al voor het 2e jaar heb ik 2 weken cursus Italiaans gevolgd bij Scuola Conte Ruggiero. Deze school is echt fantastisch!
Lessen zijn buiten in de prachtige tuin, Rosario en Silvia doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, uitstekende leerkrachten die niet alleen geweldig les geven maar ook heel veel over het dagelijkse leven, de cultuur, de gewoontes en de geschiedenis weten te vertellen. De groepen zijn klein, iedereen komt aan het woord.
Buiten de school organiseert Rosario verschillende excursies en activiteiten. Op loopafstand zijn er 3 mooie stranden, met de trein kun je naar het paradijselijke strand in Zambrone of Tropea komen. Deze school heeft zo’n aantrekkingskracht dat ik ook volgend jaar er naartoe wil. Dit jaar ging deze school pas eind augustus open vanwege corona. In september kwamen cursisten die daar al eerder waren zoals Ingrid uit Munster voor de 15e keer. We hopen allemaal dat de taalscholen de coronacrisis overleven. Ze krijgen geen financiële steun van de regering dus het is zeer belangrijk dat ze open kunnen blijven. Alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. De lessen zijn buiten, er is ruim voldoende afstand van elkaar, desinfectiemiddelen overal, binnen worden mondkapjes gedragen etc.
Mijn grote wens en de wens van veel andere cursisten is, dat we nog heel veel jaren de Italiaanse cursussen in de taalscholen zoals in Santa Domenica mogen volgen. Het zou doodzonde zijn als de coronacrisis het einde zou betekenen voor zulke scholen. Daar werken mensen die heel veel passie hebben voor hun taal en cultuur en wij, buitenlanders, genieten ontzettend veel van deze cursussen en van La Bella Italia.

Christina Rassaerts, Mechelen, 1 week standaard en kooklessen, Portico di Romagna (Algemeen, Portico di Romagna, Taalreizen)

Begin september 2020 heb ik een standaardcursus Italiaans gevolgd bij Academy Olmo.
Ik was er de enige studente en heb dus een week privéles gekregen van een uitstekende leerkracht. We hebben ons eerst verdiept in de concordanza dei tempi, maar ze heeft mij vooral heel veel laten praten en we hebben samen enkele boeiende, soms grappige, teksten allerhande gelezen en besproken. Alles op mijn maat en het was een unieke en zeer aangename ervaring. De week was eigenlijk te kort. Een diploma-uitreiking met een glaasje hoorde erbij en werd niet over het hoofd gezien.
De borgo zelf is prachtig! Je voelt je er vrij snel een lid van de gemeenschap. De ontvangst door Ulla, die de cursussen leidt, en Marisa, die samen met enkele familieleden het hotel en het restaurant uitbaat, was heel hartelijk!
Het hotel zelf is een authentiek Palazzo en het straalt klasse uit. Voldoende aandacht voor de Covid-maatregelen ook. Het restaurant zelf verdient volgens mij echt wel een ster! Kok Matteo, een van de zonen, is erg creatief bezig met originele recepten en pure ingrediënten. We werden verwend …
Mijn man heeft trouwens een kookcursus gevolgd bij hem.
Om te besluiten: een supercursus in een uniek kader met geweldige mensen!