Boek nu je taalreis!

Algemeen


Accommodatie algemeen

Om een taalstudie in Italië betaalbaar te houden reserveren wij – kosteloos – accommodatie voor onze cursisten. Bij de meeste bestemmingen heb je een ruime keuze aan accommodatie. Het is bij Italstudio echter ook mogelijk zelf je accommodatie te regelen en alleen de cursus boeken. Bij elke afzonderlijke school vind je de accommodatiemogelijkheden en prijzen. Meestal staat de accommodatieprijs apart vermeld van de cursusprijs. Bij enkele scholen is de accommodatieprijs echter bij het cursusgeld inbegrepen (dit staat dan uitdrukkelijk erbij vermeld). De huursom dient over het algemeen contant betaald te worden aan verhuurder of gastgezin.

Een- of tweepersoonskamer?

Ben je op je privacy gesteld, reserveer dan een eenpersoonskamer. Bij sommige scholen kun je (een plaats in) een tweepersoonskamer boeken, ook al ga je alleen. De school probeert dan een kamergenoot van hetzelfde geslacht te zoeken en meestal van een andere nationaliteit. Indien er geen kamergenoot beschikbaar is, moet je (uiteindelijk) toch een eenpersoonskamer huren. Alleengaande cursisten ouder dan 30 jaar adviseren wij overigens altijd een eenpersoonskamer te boeken (want alleen jongere cursisten boeken gedeelde tweepersoonskamers). Wij helpen je graag bij het maken van een keuze!

Toeristenbelasting

In sommige plaatsen moet ter plaatse nog toeristenbelasting (tassa di soggiorno) betaald worden, maar dat geldt over het algemeen voor hotelkamers en andere toeristische accommodaties.

studenten op kamer in Florence

Warm verblijf

Ga je buiten de zomermaanden naar Italië, neem dan ook warme truien mee. In Italië is de verwarming bij wet geregeld en vaak door de lokale overheid alleen toegestaan in de maanden oktober t/m april. Bovendien worden huizen in Italië minder warm gestookt dan wij in Noord-Europa gewend zijn. Uiteraard is het niet overal in Italië hetzelfde, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn!

Internet

In Italië is internet nog niet zo wijd verspreid en vaak is er geen wifi in huis, maar op school kan je vrijwel altijd gratis van internet gebruik maken (vaak ook wifi) of in één van de vele internetcafés. Inmiddels betaal je binnen Europa geen roaming kosten meer, maar ga je langer dan 4 maanden, dan zou je in Italië ook prepaid internet kunnen kopen (informeer bij de telefoonprovider). Vind je wifi in je accommodatie belangrijk, geef dit dan bij inschrijving aan! Indien mogelijk houdt de school hier rekening mee bij de toewijzing van de kamers.

Appartement


Appartement gedeeld met andere cursisten

Een gedeeld appartement biedt je een grote mate van zelfstandigheid en contact met medecursisten. Een appartement is altijd gemeubileerd en de inrichting is eenvoudig. Gemiddeld zitten er drie à vier cursisten in één appartement, dit verschilt echter per bestemming! Je deelt de keuken (keukenbenodigdheden aanwezig) en badkamer met anderen. Meestal deel je een appartement met cursisten van de school, soms ook met andere Italiaanse studenten of soms ook met de verhuurder. Je moet ervan uitgaan dat er geen tv, telefoon of wasmachine in het appartement aanwezig zijn (wasserettes zijn in Italië overigens in alle plaatsen in ruime mate aanwezig). Maar er zijn appartementen met meer faciliteiten en die staan dan per locatie erbij vermeld.
Tenzij anders vermeld, zijn bij de huursom inbegrepen: de verbruikskosten (gas, water en elektriciteit) en het bedlinnen (verschoning meestal om de 2 weken). Tijdens je verblijf moet je zelf je kamer en de gemeenschappelijke ruimtes samen met je medehuurders schoonhouden. De accommodatie moet bij vertrek schoon achtergelaten worden en bij sommige appartementen moet je de kosten van de eindschoonmaak betalen.

Als je een kamer in een appartement wilt huren, moet je minimaal achttien jaar zijn. Bij Scuola Leonardo da Vinci in Rome, Florence, Milaan en Siena kun je als minderjarige – onder bepaalde voorwaarden – ook een kamer in een gedeeld appartement huren. Je ouders moeten in ieder geval een minderjarigenverklaring ondertekenen.

Gastgezin


Gastgezin

Een verblijf bij een gastgezin heeft het voordeel, dat je je spreekvaardigheid kunt oefenen en een goede indruk krijgt van de Italiaanse leefwijze. Het betekent wel, dat je je enigszins moet aanpassen aan de huisregels, bijvoorbeeld om circa 20 uur is de avondmaaltijd. In een gastgezin kun je niet zelf gaan koken, houd daar rekening mee bij je keuze. Een “gezin” kan betekenen: een gezin met kinderen, een echtpaar of vaak ook een alleenstaande. Je kunt kiezen uit een kamer op basis van logies met ontbijt of logies met halfpension/volpension, afhankelijk van wat de school aanbiedt. Informeer bij ons als je een voorkeur voor een traditioneel gezin hebt! Vermeld bij reservering altijd eventuele voorkeuren, dan kan de school hier rekening mee houden.

kamer in gastgezin Salerno accommodatie

Bij de leraar thuis

Speciaal is een verblijf bij de leraar in huis, al dan niet met een taalcursus (of kunstgeschiedenis, excursies, kookles enz.). Kijk voor de mogelijkheden bij homestays.

Studio hotel pension


Zelfstandig (studio)appartement

Een appartement geschikt voor 1 of 2 personen, waar je volledig zelfstandig en met wat meer comfort woont, is mogelijk in Viareggio, Urbania, Assisi, Perugia, Taormina, Alghero, Santa Domenica, Montepulciano, Todi, Perugia, Portico di Romagna, Turijn, Verona, Ravenna en in Mola di Bari.
Ook kunnen wij zelfstandige appartementen voor meerdere personen reserveren, neem daarvoor contact met ons op.

Zoek je een luxe en betaalbaar vakantiehuis, dan raad Italstudio aan Italian Residence!

Hotel of pension

Een verblijf in hotel of pension is o.a. mogelijk in Viareggio, Bologna, San Remo, Portico di Romagna, Santa Domenica, Como, Salerno, Taormina, Lucca. In vele andere steden op aanvraag.

Residentie/voormalig klooster/trullo

In Verona is het mogelijk om in een B&B (voormalig klooster) vlakbij de school te verblijven in kamers met eigen badkamer en airco.
Tijdens een taalcursus in Venetië kun je in een Residence verblijven op 10 min. van de school, in 1- of 2-persoonsstudio’s met eigen keukentje en badkamer.
Ga je naar Perugia, dan kun je ook in twee studentenresidenties in het centrum verblijven. Het is voor alle leeftijden, maar in deze residenties zijn er wel meer jongeren (min. 4 weken).
In Bologna (zie Bolognalingua) kun je een kamer met badkamer en ontbijt in Ospitalità San Tommaso boeken.
Voor een taalcursus in Urbino zijn diverse universiteitsresidenties beschikbaar met kamers met eigen badkamer.
Tot slot is er in Lignano een zomerkamp waar jongeren (12-18 jaar) intern in de schoolresidentie verblijven op basis van volpension. Verder zijn er zomerkampen in Salerno (11-16 jaar) met verblijf in een speciaal hotel of gastgezinnen en in Montepulciano, Turijn en Alghero met verblijf in gastgezinnen.

Bij Homestay Puglia kun je ook in een eigen trullo logeren!

Aankomst en vertrek


Aankomst en vertrek

De aankomstdag is in principe op de zondag voor aanvang van de cursus en de vertrekdag op zaterdag na afloop van de cursus, tenzij anders vermeld. Het is vaak wel mogelijk om een dag eerder aan te komen of een dag later te vertrekken, mits je dit meteen bij boeking opgeeft (moet wel van weekend tot weekend).

Wij adviseren om altijd – minimaal enkele dagen voor vertrek – je verhuurder/gastgezin je aankomsttijd door te geven, zodat je niet bij aankomst voor een gesloten deur komt te staan. Italstudio is niet aansprakelijk voor wachttijden.


Boek nu