Vraag informatie aan
Boek nu je taalreis!
Certificaten en diploma’s

Aan het einde van de taalcursus ontvang je een certificaat van deelname. Daarop staat je behaalde kennisniveau, cursusduur en het aantal gevolgde lessen.
Echter als je een examencursus volgt en het taalexamen met goed resultaat afsluit, kun je een internationaal erkend diploma halen. Dit is een tastbaar bewijs van je taalvaardigheid en nuttig voor je CV, want een diploma kan waardevol zijn als je een opleiding in het Italiaans wilt volgen of in Italië wilt gaan werken.
Meer details over de diverse Italiaanse diploma’s en examendata vind je hier.

Algemene examencursussen

Een examencursus duurt meestal 4 weken en is ook afhankelijk van welk examen je wilt halen. Tijdens zo’n cursus leer je de diverse taalvaardigheden (spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid en grammatica) die op het examen aan bod komen en verder leer je examentechnieken en maak je oefenexamens.
Omdat de examens maar een paar keer per jaar worden afgenomen, is het verstandig om een cursus goed te plannen. De voorbereidingstijd hangt namelijk af van je startniveau en van het gekozen cursustype. Als je goed plant, kan je het examen vaak aansluitend ter plaatse afleggen. Houd er rekening mee dat de examens ook een inschrijftermijn hebben!
Neem voor advies contact met ons op, wij kunnen je helpen bij het plannen en een test sturen om je startniveau te bepalen.

Examencursussen voor universiteiten en academies

Voor toelating tot een studie in het Italiaans is over het algemeen een taaldiploma vereist.
De Leonardo da Vinci scholen in Rome, Florence en Milaan verzorgen diverse specifieke examencursussen, zoals examencursussen voor toelating tot Italiaanse universiteiten of mode & designacademies. Voor beginners betekent dit dat zij 3-6 maanden voor aanvang van de examencursus moeten starten met een taalcursus om het minimale startniveau te halen. In de 4 weken examencursus leer je vooral het specifieke vakjargon voor de betreffende studierichting.
Tenslotte bieden de Leonardo da Vinci scholen een IMAT-test examencursus, speciaal voor studenten die een studie in het Engels aan een Italiaanse Universiteit willen volgen en de IMAT toelatingstest moeten afleggen (voor toelating tot bijv. de studie geneeskunde in het Engels).

Vraag informatie aan