Boek nu je taalreis!


Les bij leraar


Belvedere Ostrense (De Marken)

Belvedere Ostrense ligt vlakbij Morro d’Alba op ca. 15 km van het vliegveld van Ancona in het Marchigiaanse heuvelland tussen Jesi en niet ver van de witte zandstranden van Senigallia, de indrukwekkende rotsachtige kust van de baai van Sirolo en vele andere bezienswaardigheden.
Deze prachtige, middeleeuwse stadjes liggen midden in de glooiende heuvels tussen de wijngaarden waar de mooiste wijnen worden geproduceerd zoals de bekende “Lacrima di Morro d’Alba” en richting Jesi de “Verdicchio dei Castelli di Jesi”. In al deze prachtige vestingstadjes vind je nog talrijke overblijfselen uit het verleden, zoals een burchten met vestingswallen, onderaardse gangen en grotten, een Palazzo Comunale en monumentale kerken.

Initaliano: minigroepen en privélessen

Combineer je vakantie in Le Marche met het leren van de Italiaanse taal!
Je kunt taalcursussen in kleine groepjes volgen in combinatie met excursies in de middag of kooklessen met lokale recepten en streekproducten.  
Met passie en toewijding voor hun vak begeleiden Monica en andere de leraren hun cursisten met plezier en deskundigheid bij het leren van de Italiaanse taal en het ontdekken van het echte Italië. De kooklessen, de wijnproeverij en de excursies maken deel uit het leerproces en daarom worden de cursisten tijdens deze activiteiten door de taaldocent begeleid.
De leraren zijn professionele docenten met een universitaire opleiding die Italiaans als moedertaal hebben (en lerares Monica spreekt ook Nederlands!). Zij hebben vele jaren ervaring in het lesgeven en kennis van nieuwe didactische methoden, kortom professionals met passie en enthousiasme voor het vak!
Sinds 2001 houdt Initaliano zich bezig met het onderwijzen van de Italiaanse taal met een nieuw perspectief: “leren en genieten”: dus geen saaie leslokalen, geen grote lesgroepen, maar aandacht, flexibiliteit en een persoonlijke benadering. Kwaliteit in een ontspannende sfeer.

De minigroepen zijn zeer geschikt voor wie de Italiaanse taal zelfverzekerd en moeiteloos wil leren spreken. Het zijn conversatiecursussen waar ook aandacht aan de grammatica wordt besteed. En de lessen zijn ofwel bij lerares Monica thuis, waarbij je Italiaans leert in een ontspannen, huiselijke sfeer ofwel op locatie (in je hotel of country house).
Download Minigroepaanbiedingen van Initaliano !

De privélessen worden op alle niveaus gegeven door docente Monica Baldelli.Monica
Het huis van Monica is prachtig gelegen in de heuvels net buiten de borgo Belvedere Ostrense en heeft een panoramisch uitzicht. Verder heeft zij een grote tuin en haar eigen olijfbomen. Kortom een ideale relaxte omgeving om je onder te dompelen! Lees verder bij “cursussen”.

Je logeert echter altijd elders, bijvoorbeeld in één van de vele agriturismi, hotels of landhuizen in de nabije omgeving, mag je zelf regelen, zie voor suggesties “accommodatie”.

Middagactiviteiten

De lerares kan – op verzoek en tegen betaling – activiteiten/excursies begeleiden of een kookles geven.
Verder kan zij ook adviezen geven over interessante plekken in de omgeving:

 • de Renaissance stad van Urbino, de ideale stad
 • de Frasassi grotten 
 • de baaien onder de Monte Conero
 • de stad Acqualagna, bekend om haar witte truffels
 • de Gola del Furlo met haar spectaculaire kloof
 • de stad Loreto, bekend om haar basiliek 
 • Pesaro, de stad van Rossini

 


Cursussen


Individuele lessen

Individuele lessen worden op alle niveaus gegeven door docente Monica Baldelli.
Minimaal 15 individuele lessen per week!
Uiterlijk één maand voor aanvang van de individuele lessen, mag de cursist zijn voorkeur aangeven met betrekking tot de onderwerpen die hij/zij interessant vindt en graag tijdens de lessen wil behandelen.

Minigroep cursussen van 1 of 2 weken

Zeer geschikt voor wie de Italiaanse taal zelfverzekerd en moeiteloos wil leren spreken. Het zijn conversatiecursussen waar ook aandacht aan de grammatica wordt besteed.
Minigroep-cursussen zijn zeer geschikt voor wie de taal in een snelle tempo wil leren. De kleine groepjes maken het mogelijk om aan iedere cursist de nodige aandacht te besteden en hem of haar persoonlijk in het leerproces te begeleiden. Iedere cursist krijgt voldoende initalianotijd om Italiaans te spreken en om vragen te stellen. Geen grote klas in een saai leslokaal, maar veel interactie en volop gelegenheid om de Italiaanse taal te oefenen.
Download Minigroepaanbiedingen van Initaliano !

Minigroep-cursussen zijn cursussen die in kleine groepen van max. 6 cursisten gegeven worden. De lessen worden gehouden van maandag t/m vrijdag, ‘s ochtends van 9.00 tot 12.00 uur met een kwartier pauze. De lessen worden zoveel mogelijk in de open lucht gegeven zodat de cursisten ook tijdens de lessen van de prachtige uitzicht kunnen genieten.

De minigroep-cursussen worden gekenmerkt door een praktijkgerichte benadering, waarbij ook cursisten op beginnersniveau al bij de eerste les het geleerde in praktijk brengen. Naast de lessen in de ochtend worden de cursisten tijdens de middagexcursies gestimuleerd om Italiaans te spreken. Restaurantjes, markten en musea worden dan je lesruimte.

Voor het beginners is de voertaal Nederlands. Voor beginners is dat gemakkelijker omdat ze dan niet van bijv. het Engels naar het Nederlands moeten schakelen bij het uitleggen van de grammatica. Wel wordt geprobeerd om zo min mogelijk Nederlands te spreken.
De minigroep-cursussen worden meestal bij de lerares thuis gegeven en soms in een nabijgelegen accommodatie (mits alle cursisten daar ook verblijven).

Lesniveaus minigroepen

Er worden 4 niveaus gehanteerd. Het niveau wordt individueel bepaald door middel van een schriftelijke test bij inschrijving.

Beginners: je kent geen of slechts enkele woorden Italiaans
Basis niveau: vergelijkbaar met niveaus A1 en A2
Half gevorderd niveau: vergelijkbaar met niveau B1
Gevorderd niveau: vergelijkbaar met niveau B2

Het lesmateriaal is door Initaliano ontwikkeld en alle teksten en luistermateriaal sluiten aan bij het hedendaagse leven.
Indien de meerderheid van de cursisten in dezelfde accommodatie logeert, worden de lessen op locatie gegeven, anders worden de lessen bij de lerares thuis gegeven.


 
Lerares MonicaMonica

De taallessen worden verzorgd door Monica, een ervaren en bevoegde docente Italiaans. Monica organiseert al 18 jaar taalcursussen Italiaans in Italië. Zij heeft Italiaans als moedertaal en is universitair opgeleid. Monica spreekt zelfs ook Nederlands. Professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit van de lessen worden gegarandeerd door haar jarenlange ervaring in het taalonderwijs zowel voor het bedrijfsleven als voor de non-profit sector.
Het huis van Monica is prachtig gelegen in de heuvels net buiten de borgo Belvedere Ostrense en heeft een panoramisch uitzicht. Verder heeft zij een grote tuin en haar eigen olijfbomen. Kortom een ideale relaxte omgeving om je onder te dompelen!

De lessen kunnen zowel binnen als buiten gegeven worden en zijn van maandag t/m vrijdag.

Je kunt zelf je aankomst en vertrekdatum bij de accommodatie bepalen (zie voor suggesties “accommodatie”).


Online lessen via Skype

Dankzij de moderne communicatie middelen is het nu zeer eenvoudig om taallessen online via de computer te volgen. SKYPE is een gratis programma, dat het mogelijk maakt om via de computer elkaar te spreken en te zien en bestanden te delen en te tonen. Via Skype kunnen een-op-een taallessen op een zeer effectieve manier gevolgd worden.
Je bepaalt zelf het aantal lessen en de tijd waarop je deze wilt volgen. Ook prima te combineren met een gewone taalcursus wanneer je extra conversatielessen met een Italiaans native speaker wenst of wanneer je je beter voor je zakenreis naar Italië wilt voorbereiden.
Naast de gewone lessen, kunnen online lessen ook voor bijzondere doelen worden geboekt, zoals het voorbereiden van een werkgesprek of ter voorbereiding van een mondeling examen Italiaans.
Download skype op je pc/tablet of mobiele telefoon. Na de installatie kun je ons je skype-adres doorgeven om te kunnen starten. Indien nodig, helpen wij je graag.

Accommodatie


Accommodaties

Accommodatie kun je zelf regelen. In deze prachtige omgeving zijn verschillende country houses en agriturismi.
De accommodaties voor de taalcursussen zijn met zorg geselecteerd en liggen in elk geval in de buurt van Belvedere Ostrense. Alle accommodaties zijn prachtig gelegen midden in de mooie groene heuvels van Le Marche. Hier, tussen olijfboom- en wijngaarden kun je van een heerlijk verblijf genieten dat wordt gekenmerkt door schoonheid, rust en ruimte. Je kunt kiezen voor ruime, van alle gemakken voorziene appartementen bij 5alberi of voor het comfort van een B&B-kamer bij Villa Shanti House of Tenuta San Marcello. Indien je de voorkeur geeft aan een meer landelijke en gezellige sfeer met natuurlijke producten van het land, dan zijn de appartementen van wijnproducent Landi zeer geschikt. Alle accommodaties beschikken over een openluchtzwembad met ligstoelen, terrassen, en alle ruimte om te ontspannen en te wandelen.

Speciale prijzen voor cursisten in onderstaande 2 accommodaties

Let op! Boek je de accommodatie rechtstreeks? Vergeet dan niet te vermelden dat je een cursus bij Initaliano volgt om de korting te kunnen krijgen!

 • Villa Shanti House
  De Villa ligt op 700 m van het middeleeuwse dorp Morro d’Alba, dat bekend is om de d.o.c.-wijn Lacrima di Morro d’Alba. Villa Shanti House is landelijk gelegen, midden tussen de olijf- en wijngaarden, en beschikt over B&B-kamers en een groot zwembad met terras. De Villa beschikt tevens over een klein restaurant geopend voor lunch.
  Villa Shanti House biedt speciale prijzen aan voor onze cursisten! 
  N.B. De speciale tarieven gelden niet voor de maand augustus.
  Lees meer…
 • 5alberi
  5alberi is een landhuis met drie ruime appartementen met een prachtig uitzicht en bieden rust en comfort. Hier vind je veel vrije ruimte buiten en een mooi zwembad. Op de site vind je een uitgebreide beschrijving van de accommodaties in het Nederlands. Afstand van 5alberi tot de cursuslocatie van Initaliano is ongeveer 3 km.
  Appartementen:
  N.B. Voor Initaliano cursisten geldt een korting van 10% op de officiële prijslijst.
  Lees hier voor een beschrijving van de appartementen en de prijzen.
  De speciale tarieven zijn van toepassing van 9 juni tot 28 september 2019. In de periode van 6 juli tot 31 augustus 2019 zijn alleen de appartementen beschikbaar.
 • B&B Al Rifugio Divino
  Het B&B Rifugio Divino van wijnproducent Landi ligt midden in de groene heuvels op enkele kilometers afstand van het middeleeuwse dorp Belvedere Ostrense. Het agriturismo beschikt over B&B-kamers en heeft een gezellige eetzaal waar het ontbijt en de maaltijden worden geserveerd. Deze vrij kleine B&B heeft een vriendelijke sfeer en beschikt over een zwembad.

Data & prijzen


Startdata individuele lessen 2019

Privélessen kunnen elke week van het jaar starten, behalve in de weken waarin een minigroep gepland is.

Startdata minigroepen 2019

In onderstaande weken worden minigroepen georganiseerd.
De eerste inschrijving bepaalt het niveau van de cursusweek!
Buiten deze data kan ook aan voorgevormde groepen een groepscursus geboden worden.

Download Minigroepaanbiedingen van Initaliano !

2019
week
MINIGROEPEN
van 15 lessen per week
locatie
  JUNI  
week 25 17-21 juni  vrije keuze
week 26 24-28 juni (A1/A2)  vrije keuze
  JULI  
week 29 15-19 juli (A2) Villa Shanti House (Morro d’Alba)
week 30 22-26 juli (B1) Villa Shanti House (Morro d’Alba)
  SEPTEMBER  
week 38 16-20 september voor beginners (bij lerares thuis)
week 39 23-27 september  


N.B. Neem contact met ons op als je vragen hebt over de niveaus!


Cursusprijzen 2019

Italstudio brengt geen extra kosten in rekening.
Het lesmateriaal, de intaketest en inschrijfgeld zijn bij het cursusgeld inbegrepen.
1 lesuur duurt 60 minuten.
Bij feestdagen gaan de lessen gewoon door.

Prijs minigroepen

Cursusprijs € 300 per persoon per week.
Minigroep: 15 lessen per week (bij minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers).

Prijzen middagactiviteiten
Er worden middagactiviteiten en excursies aangeboden:
Excursies: € 20 per excursie
Wijnproeverij: € 20 per wijnproeverij
Kookles met diner: € 40 per kookles

Prijzen privélessen

1 week: 15 individuele lessen à 60 minuten:
1 persoon: € 600
2 personen (van hetzelfde niveau): € 400 per persoon

1 week: 10 individuele lessen à 60 minuten:
1 persoon: € 500

2 weken: 30 individuele lessen à 60 minuten:
1 persoon: € 1.200
2 personen (van hetzelfde niveau): € 700 per persoon
N.B. Bij de prijs van privélessen zijn ook inbegrepen (indien gewenst):
advies en boeken van accommodatie en transfer van en naar luchthaven/station van Ancona.

Prijzen online privélessen via Skype

Online-lessen kunnen elke week van het jaar starten.

Prijs per uur voor losse individuele online lessen: € 30
Voordelig Online Pakket: van 10 lesuren à € 27 per lesuur
Voordelig Online Pakket van 15 lesuren à € 25 per lesuur

Vervolg online conversatie-cursus van 10 lesuren: € 230 (pakketprijs)
Deze vervolg onlinecursus is speciaal bestemd voor cursisten die in 2019 een cursus in Italië bij Initaliano gaan volgen.
Voor cursisten die terug in Nederland een cursus volgen waar veel aandacht aan grammatica wordt besteed en weinig aan conversatie, of voor cursisten die geen cursus volgen maar die graag wat conversatie willen doen met een native speaker om het geleerde te blijven oefenen.
Eerste proefles gratis!

Vervoer


Hoe is Belvedere Ostrense te bereiken

Belvedere Ostrense ligt vlakbij Ancona (15 km van vliegveld), tussen Jesi en Senigallia.
Wij adviseren om een auto ter beschikking te hebben!
Monica eventueel een transfer aan vanaf vliegveld/station van Ancona à € 20 per rit.

 • Per vliegtuig ->Ryanair verzorgt goedkope vluchten naar Ancona (Falconara) vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) en vanaf Ancona kun je met een transfer opgehaald worden (of auto huren).
  Er gaan ook rechtstreekse vluchten naar Bologna (G. Marconi) en vandaar reis je per trein naar Ancona.
  Naar Bologna kun je vliegen met KLM of Alitalia vanaf Amsterdam of met Transavia vanaf Eindhoven of met Brussels Airlines vanaf Brussel.
  Verder kun je vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) met Ryanair naar Bologna (of Ancona) vliegen.
  Tenslotte kun je naar Rome vliegen en vanaf Station Termini vertrekt één maal per uur een trein naar Ancona.
  In Ancona kun je een auto huren.
 • Per auto -> 1.450 km vanaf Utrecht.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie.