Les bij leraar


Belvedere Ostrense (De Marken)

Belvedere Ostrense ligt op ca. 15 km van het vliegveld van Ancona in het Marchigiaanse heuvelland tussen Jesi en niet ver van de witte zandstranden van Senigallia, de indrukwekkende rotsachtige kust van de baai van Sirolo en vele andere bezienswaardigheden.
Deze prachtige, middeleeuwse stadjes liggen midden in de glooiende heuvels tussen de wijngaarden waar de mooiste wijnen worden geproduceerd zoals de bekende “Lacrima di Morro d’Alba” en richting Jesi de “Verdicchio dei Castelli di Jesi”. In al deze prachtige vestingstadjes vind je nog talrijke overblijfselen uit het verleden, zoals een burchten met vestingswallen, onderaardse gangen en grotten, een Palazzo Comunale en monumentale kerken.

Initaliano: minigroepen en privélessen

Je kunt taalcursussen in kleine groepjes volgen in combinatie met excursies in de middag of kooklessen met lokale recepten en streekproducten. Italiaans leren in Le Marche met Initaliano betekent het combineren van je vakantie en het leren van de taal.
Met passie en toewijding voor hun vak begeleiden de leraren hun cursisten met plezier en deskundigheid bij het leren van de Italiaanse taal en het ontdekken van het echte Italië. De kooklessen, de wijnproeverij en de excursies maken deel uit het leerproces en daarom worden de cursisten tijdens deze activiteiten door de taaldocent begeleid.
De leraren zijn professionele docenten met een universitaire opleiding die Italiaans als moedertaal hebben (en lerares Monica spreekt ook Nederlands!). Zij hebben vele jaren ervaring in het lesgeven en kennis van nieuwe didactische methoden, kortom professionals met passie en enthousiasme voor het vak!
Sinds 2001 houdt Initaliano zich bezig met het onderwijzen van de Italiaanse taal met een nieuw perspectief: “leren en genieten”: dus geen saaie leslokalen, geen grote lesgroepen, maar aandacht, flexibiliteit en een persoonlijke benadering. Kwaliteit in een ontspannende sfeer.

De minigroepen zijn zeer geschikt voor wie de Italiaanse taal zelfverzekerd en moeiteloos wil leren spreken. Het zijn conversatiecursussen waar ook aandacht aan de grammatica wordt besteed. En de lessen zijn meestal bij lerares Monica thuis, waarbij je Italiaans leert in een ontspannen, huiselijke sfeer.
De privélessen worden op alle niveaus gegeven door docente Monica Baldelli.Monica
Het huis van Monica is prachtig gelegen in de heuvels net buiten de borgo Belvedere Ostrense en heeft een panoramisch uitzicht. Verder heeft zij een grote tuin en haar eigen olijfbomen. Kortom een ideale relaxte omgeving om je onder te dompelen! Lees verder bij “cursussen”.

Je logeert echter altijd elders, bijvoorbeeld in één van de vele agriturismi, hotels of landhuizen in de nabije omgeving, mag je zelf regelen, zie voor suggesties “accommodatie”.

Middagactiviteiten

De lerares kan – op verzoek en tegen betaling – activiteiten/excursies begeleiden of een kookles geven.
Verder kan zij ook adviezen geven over interessante plekken in de omgeving:

 • de Renaissance stad van Urbino, de ideale stad
 • de Frasassi grotten 
 • de baaien onder de Monte Conero
 • de stad Acqualagna, bekend om haar witte truffels
 • de Gola del Furlo met haar spectaculaire kloof
 • de stad Loreto, bekend om haar basiliek 
 • Pesaro, de stad van Rossini

 


Cursussen


Individuele lessen

Individuele lessen worden op alle niveaus gegeven door docente Monica Baldelli.
Minimaal 15 individuele lessen per week!
Uiterlijk één maand voor aanvang van de individuele lessen, mag de cursist zijn voorkeur aangeven met betrekking tot de onderwerpen die hij/zij interessant vindt en graag tijdens de lessen wil behandelen.

Minigroep cursussen van 1 of 2 weken

Zeer geschikt voor wie de Italiaanse taal zelfverzekerd en moeiteloos wil leren spreken. Het zijn conversatiecursussen waar ook aandacht aan de grammatica wordt besteed.
Minigroep-cursussen zijn zeer geschikt voor wie de taal in een snelle tempo wil leren. De kleine groepjes maken het mogelijk om aan iedere cursist de nodige aandacht te besteden en hem of haar persoonlijk in het leerproces te begeleiden. Iedere cursist krijgt voldoende initalianotijd om Italiaans te spreken en om vragen te stellen. Geen grote klas in een saai leslokaal, maar veel interactie en volop gelegenheid om de Italiaanse taal te oefenen.

Minigroep-cursussen zijn cursussen die in kleine groepen van min. 3 tot max. 6 cursisten gegeven worden. De lessen worden gehouden van maandag t/m vrijdag, ‘s ochtends van 9.00 tot 12.00 uur met een kwartier pauze. De lessen worden zoveel mogelijk in de open lucht gegeven zodat de cursisten ook tijdens de lessen van de prachtige uitzicht kunnen genieten.

De minigroep-cursussen worden gekenmerkt door een praktijkgerichte benadering, waarbij ook cursisten op beginnersniveau al bij de eerste les het geleerde in praktijk brengen. Naast de lessen in de ochtend worden de cursisten tijdens de middagexcursies gestimuleerd om Italiaans te spreken. Restaurantjes, markten en musea worden dan je lesruimte.

Voor het beginners is de voertaal Nederlands. Voor beginners is dat gemakkelijker omdat ze dan niet van bijv. het Engels naar het Nederlands moeten schakelen bij het uitleggen van de grammatica. Wel wordt geprobeerd om zo min mogelijk Nederlands te spreken.
De minigroep-cursussen worden meestal bij de lerares thuis gegeven en soms in een nabijgelegen accommodatie (mits alle cursisten daar ook verblijven).

Lesniveaus minigroepen

Er worden 4 niveaus gehanteerd. Het niveau wordt individueel bepaald door middel van een schriftelijke test bij inschrijving.

Beginners: je kent geen of slechts enkele woorden Italiaans
Basis niveau: vergelijkbaar met niveaus A1 en A2
Half gevorderd niveau: vergelijkbaar met niveau B1
Gevorderd niveau: vergelijkbaar met niveau B2

Het lesmateriaal is door Initaliano ontwikkeld en alle teksten en luistermateriaal sluiten aan bij het hedendaagse leven.
Indien de meerderheid van de cursisten in dezelfde accommodatie logeert, worden de lessen op locatie gegeven, anders worden de lessen bij de lerares thuis gegeven.


Lerares MonicaMonica

De taallessen worden verzorgd door Monica, een ervaren en bevoegde docente Italiaans. Monica organiseert al 17 jaar taalcursussen Italiaans in Italië. Zij heeft Italiaans als moedertaal en is universitair opgeleid. Monica spreekt zelfs ook Nederlands. Professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit van de lessen worden gegarandeerd door haar jarenlange ervaring in het taalonderwijs zowel voor het bedrijfsleven als voor de non-profit sector.
Het huis van Monica is prachtig gelegen in de heuvels net buiten de borgo Belvedere Ostrense en heeft een panoramisch uitzicht. Verder heeft zij een grote tuin en haar eigen olijfbomen. Kortom een ideale relaxte omgeving om je onder te dompelen!

De lessen kunnen zowel binnen als buiten gegeven worden en zijn van maandag t/m vrijdag.

Je kunt zelf je aankomst en vertrekdatum bij de accommodatie bepalen (zie voor suggesties “accommodatie”).


Online lessen via Skype

Dankzij de moderne communicatie middelen is het nu zeer eenvoudig om taallessen online via de computer te volgen. SKYPE is een gratis programma, dat het mogelijk maakt om via de computer elkaar te spreken en te zien en bestanden te delen en te tonen. Via Skype kunnen een-op-een taallessen op een zeer effectieve manier gevolgd worden.
Je bepaalt zelf het aantal lessen en de tijd waarop je deze wilt volgen. Ook prima te combineren met een gewone taalcursus wanneer je extra conversatielessen met een Italiaans native speaker wenst of wanneer je je beter voor je zakenreis naar Italië wilt voorbereiden.
Naast de gewone lessen, kunnen online lessen ook voor bijzondere doelen worden geboekt, zoals het voorbereiden van een werkgesprek of ter voorbereiding van een mondeling examen Italiaans.
Download skype op je pc/tablet of mobiele telefoon. Na de installatie kun je ons je skype-adres doorgeven om te kunnen starten. Indien nodig, helpen wij je graag.

Accommodatie


Accommodaties

Accommodatie kun je zelf regelen. In deze prachtige omgeving zijn verschillende country houses en agriturismi.
N.B. Cursisten die privélessen boeken kunnen wel een accommodatie via ons (Monica) boeken, zie “prijzen privélessen”.
De door ons genoemde accommodaties zijn in elk geval in de buurt van Belvedere Ostrense, maar er zijn er meer!

Accommodatie in de omgeving die wij kunnen aanraden:

Villa Shanti House
De Villa ligt op 700 m. afstand van het middeleeuwse dorp Morro d’Alba, dat bekend is voor de d.o.c. wijn Lacrima di Morro d’Alba. De Villa is landelijk gelegen tussen de olijf-en wijngaarden. De Villa beschikt over B&B kamers en groot zwembad met terras.
Lees meer…

5alberi
5alberi biedt vakantiehuizen en appartementen met prachtig uitzicht. De vakantiehuizen zijn mooi gelegen en bieden veel rust en comfort. Hier vind je veel ruimte buiten en een mooi zwembad.
Lees hier voor een beschrijving van de appartementen en de prijzen.

B&B Al Rifugio Divino
Sarò Casolare
Agriturismo Tenuta San Marcello
Casa Vacanza Le Civette
Country house Solebello
B&B La Fonte del Re
B&B San Felice

Data & prijzen


Startdata individuele lessen 2018

Privélessen kunnen elke week van het jaar starten, behalve in de weken waarin een minigroep gepland is.
Mocht een minigroep niet doorgaan, dan kan er wel privéles gevolgd worden.

Startdata minigroepen 2018

In onderstaande weken worden minigroepen georganiseerd.
De eerste inschrijving bepaalt het niveau van de cursusweek!
Buiten deze data kan ook aan voorgevormde groepen een groepscursus geboden worden.

        2018
week
MINIGROEPEN
van 15 lessen per week
niveau
MEI
week 20 14 t/m 18 mei
week 21 21 t/m 25 mei
  JUNI
week 23 4 t/m 8 juni
week 24 11 t/m 15 juni
JULI
week 27 2 t/m 6 juli
week 28 9 t/m 13 juli
SEPTEMBER
week 38 17 t/m 21 september
week 39 24 t/m 28 september
OKTOBER
week 41 8 t/m 12 oktober
week 42 15 t/m 19 oktober

 


Cursusprijzen 2018

Italstudio brengt geen extra kosten in rekening.
Het lesmateriaal, de intaketest en inschrijfgeld zijn bij het cursusgeld inbegrepen.
1 lesuur duurt 60 minuten.
Bij feestdagen gaan de lessen gewoon door.

Prijs minigroepen

Cursusprijs € 300 per persoon per week.
Minigroep: 15 lessen per week bij minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.
N.B. bij slechts 1 of 2 deelnemers worden er 10 lessen aangeboden (voor hetzelfde bedrag).

Prijzen middagactiviteiten
Er worden niddagactiviteiten en excursies aangeboden:
Excursies: € 20 per excursie
Wijnproeverij: € 20 per wijnproeverij
Kookles met diner: € 40 per kookles

Prijzen privélessen

1 week: 15 individuele lessen à 60 minuten:
1 persoon: € 600
2 personen (van hetzelfde niveau): € 400 per persoon

2 weken: 30 individuele lessen à 60 minuten:
1 persoon: € 1.200
2 personen (van hetzelfde niveau): € 700 per persoon

N.B. Bij de prijs van privélessen zijn ook inbegrepen (indien gewenst):
advies en boeken van accommodatie en transfer van en naar luchthaven/station van Ancona.

Prijzen online privélessen via Skype

Online-lessen kunnen elke week van het jaar starten.

Prijs per uur voor losse individuele online lessen: € 30
Voordelig Online Pakket: van 10 lesuren à € 27 per lesuur
Voordelig Online Pakket van 15 lesuren à € 25 per lesuur

Vervolg online conversatie-cursus van 10 lesuren: € 230 (pakketprijs)
Deze vervolg onlinecursus is speciaal bestemd voor cursisten die in 2018 een cursus in Italië bij Initaliano gaan volgen.
Voor cursisten die terug in Nederland een cursus volgen waar veel aandacht aan grammatica wordt besteed en weinig aan conversatie, of voor cursisten die geen cursus volgen maar die graag wat conversatie willen doen met een native speaker om het geleerde te blijven oefenen.
Periode: van 1 oktober tot half december. Één lesuur per week.

Vervoer


Hoe is Belvedere Ostrense te bereiken

Belvedere Ostrense ligt vlakbij Ancona (15 km van vliegveld), tussen Jesi en Senigallia.
Wij adviseren om een auto ter beschikking te hebben!
Monica eventueel een transfer aan vanaf vliegveld/station van Ancona à € 20 per rit.

 • Per vliegtuig ->Ryanair verzorgt goedkope vluchten naar Ancona (Falconara) vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) en vanaf Ancona kun je met een transfer opgehaald worden (of auto huren).
  Er gaan ook rechtstreekse vluchten naar Bologna (G. Marconi) en vandaar reis je per trein naar Ancona.
  Naar Bologna kun je vliegen met KLM of Alitalia vanaf Amsterdam of met Transavia vanaf Eindhoven of met Brussels Airlines vanaf Brussel.
  Verder kun je vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) met Ryanair naar Bologna (of Ancona) vliegen.
  Tenslotte kun je naar Rome vliegen en vanaf Station Termini vertrekt één maal per uur een trein naar Ancona.
  In Ancona kun je een auto huren.
 • Per auto -> 1.450 km vanaf Utrecht.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.