Boek nu je taalreis!

School


Alghero (Sardinië)

Sardinië is een eiland van een buitengewoon natuurlijke schoonheid. De kustlijn beslaat 1800 km witte zandstranden en prachtige kalksteenrotsen. Ook het binnenland heeft oneindig veel onbedorven natuur, zo wordt de lage Mediterrane vegetatie afgewisseld door eeuwenoude bossen. De vele verschillende culturen die het eiland eeuwenlang overheersten hebben hun sporen nagelaten getuige de vele overblijfselen, maar ook in de leefgewoonten en tradities van de bevolking (zoals de uitgebreide Paasprocessies en rituelen).
Alghero is gelegen aan de noordwest “Koraalkust” van Sardinië. De stad is in de 12de eeuw gesticht door de familie Doria uit Genua en vervolgens lange tijd gedomineerd door Spanjaarden, wat duidelijk zichtbaar is in de Catalaanse architectuur van het historisch centrum met gezellige pleintjes en nauwe straatjes gelegen achter de verdedigingswal met de middeleeuwse torens. Op deze stadswallen (Lungomare) flaneren de lokale bewoners en toeristen rond zonsondergang. Alghero heeft een aantrekkelijk uitgaansleven met gezellige bars, talrijke terrasjes en restaurantjes op de Lungomare en de piazza’s. Ook het openluchttheater in Forte della Maddalenetta biedt een uitgebreid cultureel programma. In de zomermaanden zie je de handwerkslieden hun koralen buiten op straat bewerken. Het symbool van Alghero is het Catalaanse monument de San Francesco kerk en de witte zandstenen kloostergang, waar veel klassieke concerten gehouden worden.
Vanuit Alghero heb je bij mooi weer prachtig zicht op de landtong Capo Caccia, waar je ook met een boot de fascinerende Neptunusgrot kunt bezoeken. De haven van Alghero is nooit een belangrijke handelsplaats geweest, waardoor er weinig industrie en een schone zee is. Vlak buiten het oude centrum liggen enkele strandtenten op mooie witte stranden met kristalhelder water. Bezoek ook eens de prehistorische interessante bezienswaardigheid Palmavera-Nuraghe ten noorden van de stad.
Sardinië heeft overigens een heerlijk klimaat met zachte winters en een vroeg voorjaar. Het is zeker niet noodzakelijk om een auto te hebben (fietsen huren kan ook), maar wij adviseren om een auto te huren om de vele mooie plekken op Sardinië te bekijken.

Alghero

Centro Mediterraneo Pintadera

Pintadera is een kleine, gezellige school, die gerund wordt door Nicola en Angela, die er alles aan doen om het de cursisten naar de zin te maken. De school is gelegen in een rustig straatje midden in het oude centrum van Alghero.
Zowel binnen als buiten de lessen wordt ruim aandacht besteed aan de Sardijnse taal en cultuur. Het schoolteam (Nicola en Angela) organiseert talrijke activiteiten en betrekt de cursisten bij het lokale alledaagse leven. Op deze manier maak je uitgebreid kennis met de plaatselijke leefwijze en tradities, alsook met de lokale keuken en kunst. De school heeft gratis internetfaciliteiten op een computer.
Overigens is het Italiaans dat in Sardinië gesproken wordt een vrij zuivere vorm van het Italiaans. De groepslessen (min. 3 en max. 8 cursisten) worden vrijwel altijd ’s morgens gegeven van 9-13 uur (voor de pauze een andere docent dan na de pauze). De school is ook examencentrum voor de CILS-examens.
Niveaus: 3 lesniveaus.

Activiteiten

Pintadera biedt een dagelijks programma met middagactiviteiten (meestal tegen betaling van de kosten), zoals muzieklessen, rondleidingen door Alghero met aperitief, filmvoorstellingen (met bespreking achteraf) en bootexcursies naar grotten (waar je met een beetje geluk kunt zwemmen met dolfijnen).
Alghero biedt genoeg mogelijkheden en cursussen voor watersporters, zoals zeilen, catamaran zeilen, windsurfen, kanoën, kitesurfen, duiken, zeevissen. Verder kun je er paardrijden, tennissen en yogalessen volgen.
Ook kan je 3 middagen per week de cultuurcursussen volgen (tegen extra betaling).

Ieder jaar zijn in Alghero in de laatste week van september de patroonsfeesten van Sant Miquel.
Op deze site vind je wat er allemaal te doen is in Alghero.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op drie niveaus gegeven en er zijn maximaal 8 cursisten per klas (gemiddeld 4)
Lesduur van groepslessen is 55 minuten en van de privélessen 60 minuten. Maximale duur standaardcursus: 12 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven en de lestijden zijn onder voorbehoud.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

N.B. Standaardcursus: bij 2 cursisten per niveau worden er 3 lessen per dag geboden. En bij 1 cursist per niveau wordt de standaardcursus omgezet in 2 privélessen per dag (voor het zelfde bedrag).

 • Standaardcursus (4 lessen per dag)
  20 lessen per week
  Lestijden: 9.00-13.00 uur met pauze halverwege, voor de pauze een andere docent dan na de pauze.
  Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.
  Wil je Alghero combineren met Cagliari, zie Catch the Wave aanbieding, lees verder…
 • Allegramente (2 lessen per dag in de namiddag)
  1-weekse vakantiecursus voor beginners: eerste halfuur in de klas, daarna de stad in voor de praktijk (ook op maat mogelijk).
  Het doel van deze cursus is om cursisten een “handvat” te geven in de communicatie in praktische situaties, zoals in een restaurant, bar en in winkels.
  Er zijn minimaal 2 deelnemers vereist!
 • Individuele lessen
  Startdata: elke week (minimaal 5 uur per week)
  Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
  Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben.
 • NIEUW! Teenager Summer Camp (13-16 jaar)
  Summer camp van 2 weken voor tieners van 13 t/m 16 jaar
  Totaalprijs: € 1.600
  Bij de prijs zijn inbegrepen: transfer vliegveld Alghero, 20 taallessen per week, logies in een gastgezin op basis van volpension (inclusief lunchpakketten), 3 ochtenden strand- en sportactiviteiten, dagexcursie naar Bosa, een culturele activiteit per week en supervisie.
  Data 2020: 28 juni – 11 juli | 12-25 juli | 26 juli – 8 augustus.
  Zie pdf met details Teen Summer Camp 2020
 • CILS-examenvoorbereiding
  20 groepslessen + 10 privélessen per week
  20 standaardlessen (van 3-8 personen) in de ochtend inclusief 10 privélessen in de middag.
 • Uno, due, tre cursus voor kinderen (4 lessen per dag)
  Deze cursus is speciaal voor kinderen van 6-14 jaar en wordt vaak buiten gegeven. Bij minimaal drie deelnemers kan deze cursus aangeboden worden.
Extra cursussen
 • Cultuurcursussen (2 lessen p.d. op drie middagen)
  In de volgende onderwerpen kan de school extra lessen aanbieden in de middag: geschiedenis, architectuur, tradities, folklore, Nuraghische beschaving enzovoorts.
  Indien er maar 2 cursisten per cursus zijn, volg je 3x 1,5 uur les en bij 1 cursist 3x 1 uur.
  Zie een voorbeeld van Cultura-cursussen…
 • Kookcursus (traditionele lokale keuken)
  Bij minimaal 4 deelnemers organiseert de school een kookcursus. Een sessie is van circa 16.30 tot 21.30 uur (inclusief eten).
 • Wijncursus/wijnproeven
  Bij minimaal 5 personen kan een wijnproeverij georganiseerd worden.

Accommodatie


De diverse accommodaties

De meeste accommodatie in Alghero is op loopafstand van de school en als het wat verder weg is, krijg je meestal een fiets te leen. Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!
Bij de prijs zijn bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten inbegrepen (tenzij anders vermeld).

 • Gastgezin logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin, meestal een alleenstaande dame of een stel. Je deelt het appartement en hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer. Het is niet mogelijk om zelf te koken.
  Halfpension is op aanvraag (en meestal op basis van 5 diners per week).
 • Gedeeld appartement met andere cursisten
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten en je deelt de keuken en badkamer.
 • Zelfstandig appartement
  De zelfstandige appartementen liggen in het oude centrum of op max. 20 minuten lopen van de school. Een appartement kan een een studio zijn of 1 of 2 slaapkamers hebben (max. 4 personen). Na inschrijving krijg je een aanbod met beschrijving en foto’s van één of meer appartementen en na je bevestiging wordt het appartement pas definitief geboekt.

*In juli en augustus zijn de accommodatieprijzen in Alghero wat hoger dan in andere seizoenen!
Wil je meer informatie, vraag ons om een offerte en specificeer je wensen en budget.

Verder kun je ook zelf accommodatie reserveren, bijv. via Eva Sardinia.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data.
Wil je als beginner in de zomermaanden toch halverwege de maand starten, informeer even of dit toch mogelijk is.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
07*  03 02 06 04 01* 06 03 07 05 02 07*
13 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
20 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16
27 24 23 27* 25 22 27 24 28 26 23  
    30     29   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 6 januari, 13 april, 1 mei, 2 juni, 8 december.
N.B. Er wordt € 30 korting verleend voor lessen die uitvallen door een feestdag (alleen als je een cursus van 1 of 2 weken geboekt hebt en geldt niet voor de “Catch the Wave aanbieding”!).


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Catch the Wave aanbieding, lees verder…

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
300
500
680
840
160
AllegraMente
(10 lessen per week)
1 180
privélessen (1-op-1)
N.B. lesduur = 60 minuten
per les
10
20
40
400
800
duo-privélessen (2-op-1)
N.B. lesduur = 60 minuten
per les
10
20
30
300
600
CILS examenvoorbereiding
20 standaardlessen + 10 privélessen per week
1
2
580
1.000
uno, due, tre cursus voor kinderen van 6-14 jaar
(10 lessen per week)
1 150
NIEUW! Summer camp voor tieners 13 t/m 16 jaar
prijs incl. 20 lessen pw en activiteiten/excursies
en logies in gastgezin met volpension, transfer.
2 1600
EXTRA CURSUSSEN
N.B. niet-taalcursisten betalen bij deelname € 10 extra
   
cultuurcursussen
(3 middagen per week 2 lessen)
1 75
kookcursus (traditionele keuken)
per sessie 60
wijnproeven per sessie 35
watersportcursussen:
zeilen, catamaranzeilen, windsurfen, kanoën, kitesurfen,

duiken, zeevissen. Paardrijden, tennissen en yogalessen.
op aanvraag

N.B. Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.


Accommodatie

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per kamer minimaal
per week
maximaal
per week
gastgezin, logies/ontbijt
1-persoonskamer
2-persoonskamer
180
200
350
400
appartement, gedeeld met andere cursisten
1-persoonskamer
2-persoonskamer
180
200
350
400
zelfstandig appartement (prijs per appartement)
bezetting door 1 persoon
bezetting door 2 personen
bezetting door 3 personen
bezetting door 4 personen
150
200
300
350
600
800
850
900
hotels  informatie op aanvraag

N.B.
*In juli en augustus zijn de accommodatieprijzen in Alghero hoger dan in andere seizoenen!
Wil je meer informatie, vraag ons een offerte en specificeer je wensen en budget.

Vervoer


Bereikbaarheid

Alghero heeft een eigen vliegveld vanwaar regelmatig bussen naar de stad rijden (ca. 15 min. reistijd).
De school kan ook een taxitransfer vanaf het vliegveld naar Alghero bespreken, deze kost € 25 en ’s avonds/’s nachts € 30.

 • per vliegtuig -> Corendon verzorgt rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Alghero. En Ryanair verzorgt rechtstreekse vluchten naar Alghero vanaf Brussel Charleroi of vluchten via Bologna/Pisa of Milaan. 
  Ook kun je met KLM of Alitalia naar Alghero vliegen vanuit Brussel, Milaan, Rome, Bologna enz.
  Verder kun je naar Olbia vliegen met Transavia vanaf Amsterdam, met TUI fly vanaf Brussel en TUI fly vanaf Düsseldorf. Vanuit Olbia kun je vervolgens met een huurauto in ruim 2 uur naar Alghero rijden.
  Ook is Olbia goed bereikbaar met de veerboot Moby Lines vanuit Genua (veerboot / huurauto kan je hier boeken).
  Verder kun je met de veerboot van Genua ook naar Porto Torres (ten noorden van Alghero) zie hier.
 • per auto -> vanaf Utrecht 1671 km via veerboot van Toulon-> Porto Torres en 1816 km via Piombino-> Olbia.
 • per trein -> zie Ferrovie Sardegna en Italiaanse Spoorwegen.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie.