Boek nu je taalreis!

School


Ascoli Piceno (De Marken)

De provinciehoofdstad Ascoli Piceno, in het zuiden van Le Marche, behoort tot de mooiste steden van Italië. Het oude middeleeuwse centrum is nog bijna helemaal intact. Ascoli wordt ook wel de travertijnstad genoemd, want al eeuwenlang gebruikt men voor de gebouwen en straten in Ascoli travertijn, een marmersoort uit de nabijgelegen travertijngroeven.
Het hart van het oude centrum wordt gevormd door het Piazza del Popolo, hier speelt zich het hele leven af. Aan het plein liggen het Palazzo dei Capitani del Popoli en de kerk van San Francesco. De wekelijkse groenten- en fruitmarkt wordt hier gehouden. Ook vind je er het beroemde historische café met terras van Meletti, waar je de lokale specialiteit olive ascolane (met rundvlees gevulde en gefrituurde olijven) kunt proeven. Op vrijdag en zaterdagavond is het hele plein gevuld met de plaatselijke bewoners en kun je er gezellig meedoen aan de passeggiata. Het andere grote plein is Piazza Arringo waar de Duomo aan ligt. Ascoli heeft zijn glorietijd in de middeleeuwen en renaissance beleefd, getuige de vele mooie palazzi en andere monumenten in de stad.
In Ascoli Piceno kun je het “echte” Italiaanse leven proeven, omdat het een levendige stad is en er weinig toeristen komen. De kosten voor levensonderhoud zijn niet hoog in Ascoli, dus erg aantrekkelijk als je niet te veel wilt uitgeven!
Vanwege de strategische ligging – op de weg van de Adriatische kust naar de Tyrrheense kust – kwamen de Romeinen al in Ascoli Piceno. Je kunt nu nog oude Romeinse bruggen over de Tronto bewonderen alsook de resten van een Romeins theater.
Ascoli Piceno is omringd door heuvels met olijfboomgaarden en ligt vlakbij het massief van de Sibillini (nationaal park), een prachtig wandelgebied, waar je ’s winters ook kunt skiën. Verder is het strand ook dichtbij, op een halfuurtje rijden (of met de trein) ben je in de badplaatsen San Benedetto del Tronto en Grottamare.
Absoluut de moeite waard is de beroemde Quintana in Ascoli Piceno, een folkloristisch, religieus feest dat begint in juli met als hoogtepunt de Quintana tradizionale op de eerste zondag van augustus.

Ascoli Piceno

Accademia Italiana

Accademia Italiana is in 1997 opgericht en is een kleine, professionele school. De school is verhuisd naar een mooi oud gebouw (en het secretariaat ligt ertegen over in een modern gebouw) vlakbij de Duomo in Ascoli Piceno. Koffie drinken kan in de heerlijke pasticceria vlakbij de school.
Directrice Antonella heeft veel in het buitenland gereisd en weet als geen ander welke emoties en moeilijkheden je kunt ervaren bij het leren van een andere taal in een ander land. Alle docenten hebben daarom een andere vreemde taal geleerd en kunnen zich goed in de situatie van een student inleven en proberen hun liefde voor de Italiaanse taal en cultuur over te brengen. Zij volgen allemaal regelmatig nascholingscursussen.
Omdat er weinig studenten zijn (dus kleine klassen), kan de school veel maatwerk bieden, ook in de selectie van gastgezinnen! De lessen zijn didactisch goed en zeer afwisselend en iedere student wordt op vele manieren gestimuleerd om te spreken.
Accademia Italiana beschikt ook over een bibliotheek voor de studenten. Het is mogelijk om gratis van internet gebruik te maken op de school!
Niveaus: 6 niveaus
N.B. er gaan niet zoveel beginners naar deze school, deze school is uitermate geschikt voor degenen die al eerder Italiaanse lessen gevolgd hebben.
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en gecertificeerd TELC examencentrum (The European Language Certificates).

Activiteiten

De school organiseert gemiddeld 1 à 2 keer per week extra activiteiten zoals excursies (vervoer is gratis!), rondleidingen in musea, uitstapjes naar het platteland, de zee of de bergen, een kookles, gezellige etentjes en avondjes naar het theater.
De school organiseert 1x per 2 weken een gratis kookcursus. Een kookcursus van meer lessen is ook mogelijk, de prijs is op aanvraag.
Ook organiseert de school bezoekjes aan traditionele ambachtslieden in de plaatselijke “botteghe”.
Verder kun je in Ascoli Piceno tennissen, zwemmen, sporten in een fitnesscentrum, paardrijden in de heuvels, fietsen in de fascinerende omgeving van Ascoli. Liefhebbers van trekking kunnen hun hart ophalen in het Nationaal Park van de Sibillijnse bergen (een half uur van Ascoli Piceno verwijderd) en in de winter kun je er skiën en snowboarden. ’s Zomers ben je in een half uur met de trein bij de zandstranden van San Benedetto del Tronto.
Verder kun je zelf in het weekend gemakkelijk steden bezoeken zoals Rome, Assisi, Siena, Urbino, Venetië.

Culturele en folkloristische evenementen in Ascoli Piceno en omgeving

Il Carnevale: 20-25 februari 2020, het ‘Ascolaanse’ carnaval wordt uitbundig gevierd, de feesten duren een hele week met optochten en dansfeesten op het plein.
Historisch Carnaval in het stadje Offida, is een aanrader om mee te mogen maken!
Fritto Misto, een jaarlijks terugkerende nationale gastronomische traditie in het teken van Italiaanse gefrituurde gerechten van 25 april t/m 3 mei 2020.
La Quintana in 2020: 11 juli en 2 augustus (1e zondag van augustus): het steekspel en palio van de Quintana dateren nog uit de Middeleeuwen. Circa 1500 personen doen mee aan de folkloristische optocht in de stad. (Het is geen toeristisch feest, maar een ceremonie waar de Ascolani maandenlang naar toe leven).
Advies cursusweken rondom Quintana: van 29 juni -12 juli en van 6-19 juli en van 27 juli- 9 augustus 2019!
Mercatino dell’Antiquariato: het 3e weekend van de maand is er in Ascoli Piceno een antiekmark, waar handelaren en antiquairs uit heel Italië naar toe komen.
Ascoliva Festival: 7-16 augustus 2020, enogastronomisch event over “oliva ripiena ascolana” (gevulde ascolana olijf).
Templaria: 9-16 augustus 2020, middeleeuws feest.
Settembre in Musica, 14 september – 3 oktober 2020, concerten van klassieke muziek op “zeer speciale” plekken.
Festa di S. Emidio, feest ter gelegenheid van de patroonheilige S. Emidio van Ascoli Piceno.
Tenera Ascoli, slow food manifestatie eind november
Feste d’autunno, herfstmarkten en herfstfeesten vanaf eind september.
Diamanti a tavola: 2-8 november 2020 in Amandola, TRUFFELmarkt, manifestaties en proeverijen.
Fietstochten in de Marken: www.picenobike.it.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn minimaal 3 en maximaal 6 cursisten per klas.
Lesduur is 60 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

N.B. Indien er slechts 2 cursisten per niveau zijn, dan worden er 3 lessen per dag geboden. En bij 1 cursist per niveau wordt de standaardcursus omgezet in 2 privélessen (voor het zelfde bedrag).

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.00-13.05 uur met korte pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Intensief Plus-5 cursus (4 standaardlessen + 1 privéles per dag)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Intensief Plus-10 cursus (4 standaardlessen + 2 privélessen per dag)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vaktaal, telefoontraining enz.) en examentraining behandeld worden.

Individuele les via Skype

Dit zijn individuele lessen die online gevolgd kunnen worden. Zowel conversatieles als grammaticales zijn mogelijk.

Extra verdiepingscursussen

De school kan extra verdiepingslessen aanbieden, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Keuze uit de volgende onderwerpen:

Italiaanse actualiteiten
Commercieel Italiaans
Toeristisch Italiaans
CILS Examenvoorbereiding
Italiaanse geschiedenis
Italiaanse kunstgeschiedenis
Italiaanse literatuur

Cursus voor leraren Italiaans

Nascholingscursus voor docenten (min. 3 deelnemers)
20 lessen + 10 praktijklessen per week

La scuola organizza regolarmente corsi di aggiornamento per piccoli gruppi di insegnanti di lingua e cultura italiana.
Se invece preferisci lezioni singole c’è anche la possibilità di andare alla scuola con i tuoi alunni. Mentre loro seguiranno un corso intensivo… a te sarà offerta la possibilità di avere lezioni fatte su misura per te… e per la tua classe!

In alcuni periodi dell’anno potrai anche partecipare ai corsi di formazione interni dedicati agli insegnanti della scuola.
Prezzo: € 350 (+ € 40 di iscrizione)

Aanvullende culturele/creatieve cursussen

De school organiseert – op aanvraag – ook culturele of creatieve cursussen.
Voor deze cursussen is een basiskennis van het Italiaans vereist.
Neem contact met ons op voor meer informatie.

 • kookcursus (inclusief eten) van 2 sessies (bij meer cursisten duurt het langer dan bij 1 cursist)
 • wijnproeven
 • opera
 • kennis van olijfolie
 • keramiek
 • schilderen (aquarel, acryl, pastels)
 • meubeldecoratie en tromp l’oeil
 • tombolo (kantklossen)

Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodaties liggen in of vlakbij het centrum van Ascoli Piceno.
Accademia Italiana zoekt gratis en heel zorgvuldig bijv. een gastgezin volgens jouw eigen wensen (of een andere accommodatie) ! Bijzonder is dat in Ascoli Piceno ook een aantal gastgezinnen is, waar ze veganistisch (kunnen) koken, dus liefhebbers hiervan zijn in Ascoli aan het goede adres!
De gastgezinnen zijn over het algemeen goed ontwikkelde mensen die het leuk vinden om een buitenlandse student in huis te hebben.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!
De prijzen zijn inclusief bedlinnen en handdoeken.

 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
 • Gastgezin met logies/halfpension of volpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner) of op basis van logies/volpension (ontbijt, lunch en diner).
 • Zelfstandig appartement 
  De school kan ook een zelfstandig appartement voor cursisten boeken op 1 min. lopen van de school.
  De appartementen bestaan uit een tweepersoonskamer, met keuken/eetkamer en badkamer.
  Bij de prijs zijn inbegrepen: bedlinnen, hand- en keukendoeken, verbruikskosten en eindschoonmaak.
 • Hotel/B&B/grotere appartementen
  De school kan grotere appartementen voor cursisten boeken.
  Verder kan de school bij sommige hotels en B&B’s met korting een kamer boeken voor cursisten van de school.
  Deze prijzen zijn op aanvraag.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Startdata: elke maandag voor alle niveaus!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
07*  03 02 06 04 01* 06 03 07 05 02 07*
13 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
20 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
27 24 23 27* 25 22 27 24 28 26 23  
    30     29   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar

*Geen lessen op feestdagen: 1 en 6 januari, 13 april, 1 mei, 2 juni, 8 december en kerstmis.

Aanraders zijn de periodes (zie voor meer details onder “activiteiten school”):
20-25 februari (Carnaval)
Pasen en “Settimana Santa” (week voor Pasen)
29 juni – 12 juli of 6 – 19 juli (“La Quintana” op 11 juli)
27 juli-9 augustus (“La Quintana” op 2 augustus)
9-16 augustus (Templaria, middeleeuwse feesten)
7-16 augustus (Ascoliva Festival)
14 september – 3 oktober (Settembre in Musica)
42-8 november (Truffelmarkt, manifestaties en proeverijen)


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Aanbiedingen Italstudio
– Bij boeking van een cursus ontvang je per geboekte week 2 gratis online lessen via Skype (voor of na aankomst in Ascoli Piceno te volgen).
– Indien je in Ascoli Piceno jarig bent, ontvang je nog 2 extra online lessen (die je ervoor of erna kunt volgen)!

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
extra week
220
430
620
190
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen per week)
1
2
extra week
370
700
330
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen per week)
1
2
extra week
500
930
430
privélessen (1-op-1)
(prijs per totaal aantal lessen in 1 of 2 weken)
per les
20 lessen
30 lessen
30
550
750
online privéles via Skype per les
10 lessen
20 lessen
25
250
480
nascholing voor leraren (20+10=30 lessen) 1 350
Extra verdiepingscursussen op aanvraag
Italiaanse actualiteiten
Commercieel Italiaans
Toeristisch Italiaans
CILS Examenvoorbereiding
Italiaanse geschiedenis
Italiaanse kunstgeschiedenis
Italiaanse literatuur
Aanvullende mini-cursussen  3 uur 120
kookcursus (prijs geldt voor 2 sessies)
wijnproeven
opera
kennis van olijfolie
keramiek
schilderen (aquarel, acryl, pastels)
meubeldecoratie en tromp l’oeil
Tombolo (kantklossen) 

N.B.
Prijs is exclusief € 40,- inschrijfgeld per persoon per kalenderjaar.
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon per week
6 nachten
2 weken
13 nachten
gastgezin, logies/ontbijt
2-persoonskamer
1-persoonskamer
125
170
 
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer
1-persoonskamer
185
230
 
gastgezin, logies/volpension
2-persoonskamer
1-persoonskamer
235
280
 
eigen appartement (prijs per kamer)
2-persoonskamer bij 2 personen
1-persoonskamer 
€ 350
€ 250
650
470
hotel/B&B
op aanvraag  

N.B.
De prijzen zijn inclusief bedlinnen, hand- en keukendoeken, verbruikskosten en eindschoonmaak.

Vervoer


Hoe is Ascoli Piceno te bereiken

In de omgeving van Ascoli Piceno liggen de volgende vliegvelden:

– Abruzzo Airport in Pescara, op ca 1 uur reistijd per auto
– Falconara in Ancona, op ca 1,5 uur reistijd per auto
– Rome heeft 2 vliegvelden, op ca 2,5 uur reistijd per auto en van Rome (Fiumicino en Tiburtina) kun je ook per bus in ca. 3,5 uur naar Ascoli.
N.B. Op zondag en ’s avonds gaan er vaak geen treinen van San Benedetto del Tronto naar Ascoli Piceno, maar dan kun je wel met de bus.

 • per vliegtuig -> Vanaf Düsseldorf/Weeze en Brussel/Charleroi gaan er rechtstreekse vluchten naar Pescara met Ryanair.
  Verder kun je via Milaan met Alitalia en Ryanair naar Pescara vliegen.
  Vanaf het vliegveld gaan er vele bussen naar het station van Pescara, vanwaar je in 2 uur met de trein in Ascoli Piceno arriveert.
  Ryanair verzorgt goedkope vluchten naar Ancona (Falconara) vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) en vanuit Ancona reis je in 2 uur per trein naar Ascoli.
  Je kunt ook rechtstreeks naar Rome vliegen vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia en EasyJet en vanaf Rotterdam met Transavia of vanaf Brussel met Brussels Airlines. Verder kun je met Ryanair vliegen op Rome vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en met Air Berlin vanaf Düsseldorf of Keulen en German Wings vanaf Keulen/Bonn.
  Er gaan bussen van Rome naar Ascoli Piceno. Informeer bij ons.
 • per auto -> 1580 km vanaf Utrecht.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.

Transfer

Op verzoek biedt de school biedt een transfer aan vanuit Pescara of Ancona.
Transfer van/naar vliegveld van Ancona: € 150 (enkele reis) en € 270 (retour).
Transfer van/naar vliegveld van Pescara: € 130 (enkele reis) en € 210 (retour).