Boek nu je taalreis!

School


Assisi (Umbrië)

Assisi ligt in het groene hart van Italië. Gelegen halverwege de hellingen van Monte Subasio verrijst Assisi met zijn huizen en kerken, gebouwd van roze rotssteen van de Subasio en omgeven door eeuwenoude olijfbomen. Behalve de prachtige Basiliek van St. Franciscus tref je er talrijke kunstschatten en Romeinse en middeleeuwse monumenten. Het historisch centrum van Assisi is goed bewaard gebleven (en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO), hoewel elk tijdperk in Umbrië zijn sporen heeft achtergelaten van de Etrusken tot de Romeinen, van de Longobarden naar de Italiaanse Renaissancehoven.
Het is een prachtige en fascinerende stad met levendige pleinen en steegjes. De geografische ligging en het milde droge klimaat zorgen het hele jaar door voor een plezierig verblijf. In Umbrië wordt overigens mooi zuiver Italiaans gesproken!
Assisi biedt vele artistieke en culturele evenementen, evenals het folkloristische feest de ‘Calendimaggio’ (1e weekend in mei). Ook in de omgeving worden in de zomermaanden talloze muziek- en theaterfestivals georganiseerd, zoals het Spoletofestival. Assisi vormt een uitstekende basis voor uitstapjes naar het Trasimeense Meer, Perugia en vele andere Umbrische steden (o.a. Spello, Gubbio, Spoleto, Montefalco, Bevagna), alsook voor wandelingen in de bossen en bergen.

assisi

Accademia Lingua Italiana

De Accademia, een zeer professionele school, is gevestigd in een fraai monumentaal pand midden in Assisi. De school heeft prachtige ruime lokalen met airco, een middeleeuws hof met terras, gratis e-mail-faciliteiten en wifi, een bibliotheek en videotheek met dvd-films en documentaires en een muzieklokaal met piano voor pianisten en zangers. Vanaf het balkon van de school heb je een prachtig panoramisch uitzicht op Assisi en de vallei.
Het schoolteam is zeer behulpzaam en hartelijk en allerlei studie- en informatiemateriaal staat tot beschikking van de cursisten. In de wintermaanden studeren er ook Italianen Engels aan de school, zodat er een gezellige mix ontstaat en je ook gemakkelijk contact maakt met de plaatselijke bevolking. Met de schoolpas ontvang je korting bij restaurants, pizzeria’s in Assisi.
De familie Chiuchiù (Lorenzo en Gaia) runt de school en vader Angelo en Gaia Chiuchiù hebben diverse publicaties op hun naam staan: naast grammatica- en tekstboeken ook multimediale cursussen zoals “In italiano” ( voor volwassenen) en “Viva l’italiano” (speciaal voor kinderen), “Arte e Metodo” en pas verschenen “Comunicare in Italiano”.
Cursisten die het CILS-Certificaat willen behalen kunnen bij de school gratis begeleiding krijgen bij de voorbereiding op het examen (privé trainingslessen zijn echter niet gratis) en kunnen ook het examen bij deze school afleggen.
Niveaus: 6 lesniveaus (en vaak ook nog tussenniveaus)
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en de school is ook CILS-exameninstituut.

Bekijk de video van de school in Assisi

Activiteiten

Bij de prijs van de standaardcursus is een activiteitenprogramma inbegrepen per 4 weken (dus 1 activiteit per week): 2 rondleidingen in Assisi en 1 les muziekgeschiedenis en 1 proeverij van lokale producten en wijnen.
Bij voldoende belangstelling organiseert de school excursies naar bekende Umbrische steden als Todi, Gubbio, Perugia, Deruta, Spoleto, 2-daagse excursies naar Venetië, Florence, Rome etc., rondleidingen met een gids naar musea, monumenten en karakteristieke plaatsen in Assisi en omgeving.
De school organiseert ook lezingen, concerten en ontmoetingen met ambachtslieden in hun werkplaatsen (glas, smeedijzer, keramiek e.d.).

Festivals en folkloristische feesten in Umbria:
Calendimaggio: 8-11 mei 2019, folkloristisch lentefeest in Assisi (altijd in het 1e weekend van mei).
Umbria Jazz: 12-21 juli 2019 in Perugia.
Eurochocolate: 18-27 oktober 2019 in Perugia.
Sagra Musicale Umbria: 2e helft september, concerten van klassieke muziek.
Todi Festival: eind augustus/begin september, avant-gardistisch muziekfestival in Todi.
Corso dei Ceri: 14-15 mei, Gubbio.
Infiorate di Spello: 22-23 juni 2019 (op negende zondag na Pasen) in Spello.
Giostra della Quintana: 14/15 juni en 14/15 september 2019 (2e en 3e zondag in september), middeleeuws ruiterfeest in Foligno.
Festival dei Due Mondi: ca. 28 juni t/m 14 juli 2019, theaterfestival in Spoleto.
Mercato delle Gaite: 20-30 juni 2019, middeleeuwse kunstnijverheidsmarkt in Bevagna.
Festival delle Nazioni: eind augustus/begin september, kamermuziekfestival in Città di Castello.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 12 cursisten per klas.
Lesduur is 55 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
Wij adviseren bij deze school een cursus van minimaal 2 weken te volgen.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: meestal van 9.00-13.00 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Intensief (4 standaardlessen + 2 extra conversatielessen per dag)

standaardcursus + 10 extra conversatie- en verdiepingslessen per week in een klasje van 1-4 cursisten.
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag oefen je extra  conversatie (en krijg je meer verdiepingslessen) in een klein groepje van 1-4 deelnemers.

Intensief Plus-10 cursus (4 standaardlessen + 2 privélessen per dag)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en CILS-examentraining behandeld worden.

Amanuensis Umbria, ontdek middeleeuwse inkten en manuscripten

In de ochtend volg je een standaardcursus en op 4 middagen een special programma met workshops over de vervaardiging van middeleeuwse inkt en manuscripten. 
Download pdf van voorbeeld van programma Amanuensis.

Italiaans voor Foodies (privé-gastronomisch programma)

Programma van 4 dagen, van donderdag t/m zondag: 4 privélessen Italiaans op donderdag- en vrijdagmorgen, 2 excursies op ontdekkingstocht met gids naar de meest bijzondere streekproducten en verder 3 kooklessen o.l.v. chefs en sommeliers!
Download pdf programma Italiaans voor Foodies.

Italiaans voor Foodies (gastronomisch programma van 1 week)

Programma van 1 week, van maandag t/m zondag: 20 standaardlessen Italiaans van maandag t/m vrijdag, 4 excursies op ontdekkingstocht met gids naar de meest bijzondere streekproducten en verder 4 kooklessen o.l.v. chefs en sommeliers!
Download pdf programma Italiaans voor Foodies van 1 week.

1 week privé-onderdompeling incl. excursies met leraar

16 privélessen op 5 ochtenden (9.30-12.30 uur) van maandag t/m vrijdag, 3x lunch met docent, 2 relaxavonden in NUN Assisi Relais & Spa Museum (thermale baden), verder ’s middags en ’s avonds rondleiding in Assisi, excursie naar Perugia, dagexcursie naar Florence (op zaterdag), wijnproeverij met sommelier en excursie naar “Eremo delle Carceri” (alle rondleidingen/excursies zijn onder begeleiding van de leraar!).
De prijs is inclusief verblijf in een 2-pers.kamer met halfpension in een hotel in het centrum van Assisi!
“All-in” prijs van cursusprogramma inclusief hotelkamer met halfpension:
– voor 2 personen: € 1200 per persoon (in tweepersoonskamer).
– voor 1 persoon: € 2.200 (in eenpersoonskamer)
Ook 3-persoonskamers zijn ook mogelijk, dan € 1.050 p.p.!

Privéles en activiteiten met leraar & wellness aanbieding (4 dagen)

Onderdompelingsprogramma van 12 privélessen voor 2 personen, 3 lunches met de leraar en samen met de leraar 3 rondleidingen in Assisi en “Eremo delle Carceri” en ook een wijnproeverij met sommelier van maandag t/m donderdag (in totaal 18 lessen incl. activiteiten).

Programma van maandag t/m donderdag (4 dagen):
je hebt 4 ochtenden 3 uur duo-privéles op school en verder op 3 dagen een lunch met de docent, en in de middagen samen met de leraar en 3 rondleidingen in Assisi en “Eremo delle Carceri” en ook een wijnproeverij met sommelier (praktisch gezien allemaal extra conversatielessen!).
Kortom je bent 4 dagen (een midweek) overdag in gezelschap van je leraar waarbij je continu je spreek- en luistervaardigheid kunt oefenen.

Verblijf in NUN Assisi Relais een 5-sterren hotel met prachtige Spa & wellness (met gratis entree met thermale pad in spa) en met tuin en wifi.
Verblijf inclusief logies en ontbijt(buffet) in een tweepersoonskamer (of in een driepersoonskamer.
Relais Nun ligt in het hoogste deel van het historisch centrum en heeft een prachtig uitzicht. Het voormalige klooster uit de 13e eeuw is prachtig gerestaureerd en het spa & wellness gedeelte is zeer suggestief gelegen bij de oude Romeinse muren.
Download pdf van programma Onderdompeling & wellness arrangement.


Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodatie in Assisi ligt op loopafstand van de school (ca. 5 minuten loopafstand).
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten en je deelt de keuken en badkamer.
  De appartementen beschikken meestal over een wasmachine en bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig.
  De prijzen van de appartementen zijn exclusief verbruikskosten van gas en elektriciteit (kosten zijn naar verbruik, in de zomer ca. € 40-60 per maand).
 • Studioappartement (voor 1 à 2 personen)
  De school kan ook een studioappartement voor één of twee personen boeken.
  De appartementen beschikken meestal over een wasmachine en bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig.
  De prijzen van de appartementen zijn exclusief verbruikskosten van gas en elektriciteit (kosten zijn naar verbruik, in de zomer ca. € 40-60 per maand).
 • Agriturismo Malvarina
  Het is ook mogelijk om een kamer (of ev. appartement) te reserveren in Agriturismo Malvarina.
  De agriturismo ligt op 6 km van het centrum van Assisi. Als cursist van Italstudio betaal je hier een lagere prijs per week! Het betreft kamers met badkamer op basis van logies/ontbijt en ook appartementen.
  Malvarina beschikt ook over een restaurant waar heerlijke gerechten van verse biologische producten worden bereid.
  Van maandag t/m donderdag is het mogelijk om in het restaurant een kookcursus te volgen à ca. € 35 per persoon (excl. diner).
  Meer details over Agriturismo Malvarina….
  Neem contact met ons op, indien je hier een kamer wilt boeken.
 • Hotel
  Wij kunnen een hotel in het centrum van Assisi reserveren, bij sommige hotels krijgen cursisten van de school korting op de kamerprijs. Neem hiervoor contact met ons op.

Data & prijzen


Startdata 2019

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners ev. ook op andere data.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
14 04 11 01 13 03 01 05 02 14
  25   15 27 17 29 19 30 29    
      29*                

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: in week van 22 t/m 26 april, 1 mei, 15 augustus, 4 oktober, 1 november.
Kerstvakantie: 21 december 2019 t/m 6 januari 2020.

In de maanden januari en november, december alleen privélessen of voorgevormde groepen.


Cursusprijzen 2019

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!
Bij de prijs is het lesmateriaal (cursusboek à € 40) inbegrepen.

Kortingen
10% korting op de prijs van een standaardcursus vanaf 4 weken voor universitaire studenten.

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
2
3
4
8
12
24
extra week
440
610
760
1.370
1.890
3.090
290
intensief
(standaard + 10 extra conversatielessen p.w.)
1
2
3
extra weel
450
810
1.260
450
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen p.wk)
ipv privélessen kun je ook themalessen volgen  
in literatuur, kunsthistorie, film of archeologie
1
2
extra week
565
1.040
565
privélessen (1-op-1) per les
10 lessen
20 lessen
35
350
700
duo-privélessen (2-op-1)
(prijs voor 2 personen)
per les
20 lessen
55
1.100
Italiaans voor Foodies (4 dagen)
privé-gastronomisch programma van do-zon
4 dagen +
gastronomie
op
aanvraag
Italiaans voor Foodies (1 week)
gastronomisch programma van ma-zon
1 week +
gastronomie
op
aanvraag
NIEUW! Amanuensis Umbria
Ontdek middeleeuwse inkten/manuscripten
2 weken 700
privéles & wellness aanbieding in luxe hotel
12 duo-privélessen + middagactiviteiten met leraar
+ wellness + verblijf in 5-sterren NUN Relais hotel
midweek  
Pakketprijs: 3-pers.kamer met ontbijt (p.p.)
Pakketprijs: 2-pers.kamer met ontbijt (p.p.)
Pakketprijs: 1-pers.kamer met ontbijt
4 dagen +
halfpension
1.050
1.290
1.960
privé-onderdompeling + op stap met leraar
16 privélessen + 3x lunch met leraar +
excursies met leraar + 2x spa-entree NUN +
logies/halfpension in hotel in centrum Assisi
1 week +
6 nachten
halfpension
 
Pakketprijs: 3-pers.kamer met halfpension (p.p.)
Pakketprijs: 2-pers.kamer met halfpension (p.p.)
Pakketprijs: 1-pers.kamer met halfpension
3-p.kamer
2-p.kamer
1-p.kamer
1.050
1.200
2.200

 

Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.

prijzen per kamer/app. 2 weken
13 nachten
4 weken
27 nachten
extra
nacht
appartement, gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
460
280
640
430
30
25
studioappartement (1 à 2 personen)
bij één persoon
480 650 25
Agriturismo Malvarina
kamers met ontbijt
Appartementen
kooklessen in restaurant v. agriturismo
prijzen op aanvraag
hotels in centrum van Assisi vanaf 45 p.n.  (prijs op aanvraag)

N.B. De accommodatie kan ook voor 3 weken of langer gehuurd worden, echter voor de duur van de cursus (geldt niet voor Agriturismo)!

Vervoer


Hoe is Assisi te bereiken
 • per vliegtuig -> Je kunt vliegen naar Rome waar twee luchthavens zijn:
  Fiumicino (grootste vliegveld) heeft elk halfuur een directe treinverbinding (reistijd Leonardo Express 32 min.) met de stations Roma Tiburtina en  Termini en Ciampino is per bus bereikbaar o.a. met Terravision naar het centrum van Rome (reistijd ca. 40 minuten). Verder hebben de taxi’s vaste prijzen naar het centrum van Rome!
  Naar Rome worden vluchten verzorgd door KLM, Alitalia, EasyJet en Vueling vanaf Amsterdam en vanaf Rotterdam met Transavia en vanaf Brussel met Brussels Airlines. Verder is Rome goed bereikbaar met Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel), met Air Berlin vanaf Düsseldorf of Keulen en German Wings vanaf Keulen/Bonn.
  In Rome neem je de trein naar Assisi (reisduur ca. 2 uur) of de bus naar Assisi (Autolinee Sulga).

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de school.