Boek nu je taalreis!

School


Bologna (Emilia-Romagna)

Bologna behoort tot de schilderachtigste steden van Italië en is tevens een culinair lustoord, daarom de bijnaam “la Grassa” (de dikke). Bologna is beroemd om haar universiteit – de oudste ter wereld en daarom ook wel “la Dotta” (de geleerde) genoemd – en om haar levendige culturele leven, haar zeer goed behouden gebleven historische centrum, haar keuken en de vriendelijkheid van haar inwoners. De stad ligt buiten de traditionele toeristische routes en is daarom een ideale plek om aan de aandachtige bezoeker een getrouw beeld van het Italiaanse leven over te brengen.
De Piazza Maggiore is het middeleeuwse stadshart van Bologna. Karakteristiek voor Bologna zijn de langgerekte bogengalerijen, die de straten flankeren en waar je heerlijk kunt wandelen en op terrasjes zitten, middeleeuwse torens en prachtige paleizen uit de 14e-17e eeuw, waarvan de stenen een warme, roodbruine gloed vertonen. Ook is het patroon van de Romeinse stadsaanleg nog herkenbaar. In een ondergrondse passage zijn de restanten te zien van de Romeinse weg van Milaan naar Rimini.
In de eerste weken van augustus is de stad behoorlijk stil en zijn vele zaken gesloten, maar verder biedt Bologna veel cultuur en vertier, zoals gratis films en concerten op de pleinen.

Bologna

Bolognalingua

Individuele les bij docent thuis
(of in een voorgevormd groepje van maximaal 3 personen)

Bolognalingua is geen traditionele school, maar een groepje universitair geschoolde, ervaren taaldocenten. Zij maken gebruik van de communicatieve lesmethode, waarbij de cursist vanaf het begin zoveel mogelijk wordt gestimuleerd Italiaans te spreken. De lessen vinden plaats in een modern huis met een tuin vlak buiten het centrum van de stad.
Bolognalingua organiseert in Bologna privélessen Italiaans bij de docent thuis (type “homestays”), terwijl je elders overnacht in een hotel, appartement of B&B.

Waarom lessen bij de docent thuis
Voor het leren van een vreemde taal is niets doeltreffender dan te verblijven in nabijheid van een docent die gespecialiseerd is in het onderwijs van zijn eigen moedertaal. Een groot deel van de dag in elkaars gezelschap doorbrengen, terwijl je enkele uren “traditioneel” onderwijs combineert met talrijke stimulansen die het dagelijks leven biedt (tv, lunch, wandelingen, excursies enz.), is de meest natuurlijke en ontspannen manier om vooruitgang te boeken in het leren van een taal.

Voor wie zijn de lessen bestemd
Het is de ideale formule voor iedereen die in minimaal één week zo intensief mogelijk de Italiaanse taal (en cultuur) wil leren op een eenvoudige en natuurlijke wijze, zonder “afgeleid” te worden door andere buitenlanders die hun eigen taal spreken.
Omdat je zelf het tempo van de cursus en de activiteiten kunt bepalen, wordt deze manier van onderwijs zeer gewaardeerd door volwassenen vanaf 25 jaar en met name door ouderen en zakenlui.

N.B. Het is ook mogelijk om in je eigen appartement, B&B of hotel les te hebben van een docent.

Activiteiten

Afhankelijk van het programma waarvoor je inschrijft: een bezoek aan het centrum van Bologna en excursies naar andere steden in de regio, zoals Ferrara, Ravenna, Comacchio enz.; (eventuele bereiding van de) lunch met de docent, het onder begeleiding kijken naar tv, films. Verder zijn bezoeken aan wijnproeverijen, musea e.d. mogelijk, echter tegen kostprijs.
EXTRA: het is ook mogelijk een kookcursus te boeken!


Cursussen


Overzicht cursussen in Bologna

De individuele lessen kunnen op alle niveaus gevolgd worden. Lesduur is 60 minuten.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven. Er zijn ook speciale weekendcursussen mogelijk.
Wil je een eigen minigroepcursus, dan kun je met een voorgevormd groepje boeken!
Onderstaande programma’s gelden voor 1 week, maar kunnen ook meerdere weken gevolgd worden.
N.B. Een Italiaanse lunch is een drie-gangen maaltijd.

*De middagactiviteiten in Bologna houden in:
onder begeleiding van de leraar tv-programma’s en video’s bekijken, rondleidingen (te voet) door het centrum van Bologna, een excursie met trein of auto naar Ferrara, Modena, de regionale wijnkelder in Dozza Imolese, Ravenna, het Ferrari Museum in Maranello of een fabriek waar de Parmigiano Reggiano gemaakt wordt. De cursist bepaalt het programma!
De reiskosten van de excursies in Bologna zijn niet bij de cursuskosten inbegrepen (zie Data & prijzen).
Er kan soms ook een enkele andere cursist deelnemen aan de lunch en/of middagactiviteiten!

Cursus A

5 ochtenden 3 privélessen bij de leraar thuis
+ 3x middagactiviteiten* tot circa 16.30 uur
+ 1 lunch bij leraar thuis of in trattoria

Cursus B

5 ochtenden 3 privélessen bij de leraar thuis
+ 2x middagactiviteiten* tot circa 16.30 uur
+ 1 lunch bij leraar thuis of in trattoria.

Cursus C (alleen voor 2 of meer personen)

5 ochtenden 3 duo-privélessen bij de leraar thuis
+ 1x middagactiviteit* tot circa 16.30 uur
N.B. Cursus C is alleen mogelijk met twee personen (meer personen prijs op aanvraag).

Cursus D- full-immersion

5 dagen 6 privélessen per dag bij de leraar thuis of op locatie!

Cursus E

15 privélessen per week bij de leraar thuis (ma. t/m vrij.) en de lestijden zijn flexibel. Meer lessen zijn ook mogelijk, prijs op aanvraag.
De lessen kunnen – op verzoek – ook deels worden gegeven al wandelend in de stad of op locatie!

Cursus F weekendcursus

Volledige onderdompelings-weekendcursus en de lestijden zijn flexibel.
5 privélessen op zaterdag/zondag of vrijdag/zaterdag. Meer lessen zijn ook mogelijk, prijs op aanvraag.
De lessen kunnen – op verzoek – ook deels worden gegeven al wandelend in de stad of op locatie!

Cursus G - Italiano passeggiando

een privé conversatiecursus op locatie en/of al wandelend / tijdens excursies.
Conversatieles o.l.v. een ervaren leraar gedurende 5 dagen van excursies/rondleidingen* (reis per trein of auto) in Modena, Ravenna, Ferrara, Dozza Immolese, Parma, Padova, Mantova, Venezia enzovoorts, inclusief 1 lunch bij leraar thuis of in trattoria.
Lestijden op 2 hele dagen van 9.30-16.30 uur en 3 ochtenden (dus 3 middagen vrij) en 1 lunch is inbegrepen.
Doelgroep: personen die al enige kennis (of meer) van het Italiaans hebben en die hun spreekvaardigheid willen verbeteren en geen traditionele lessen willen volgen.
Eventueel kan er één ochtend privéles bij leraar thuis gegeven worden (bijv. als inleiding). Het programma wordt ter plaatse in overleg afgesproken.
Voorbeeld van programma Italiano passeggiando:
– Kennismaking met leraar in B&B/hotel, wandeling in het historisch centrum van Bologna, lunch bij leraar thuis of in trattoria, in de middag een excursie naar Dozza Imolese of Ferrara.
– een dagexcursie per auto of trein naar Ravenna, Parma, Padova of Modena (aceto balsamico), lunch met leraar in een trattoria (ieder voor eigen rekening).
– Rondleiding in musea en kerken in Bologna.
– Excursie per auto naar de Abbazia (Abdij) di Monteveglio bij Bologna.
Niet bij de prijs inbegrepen: vervoerskosten, entreekaarten musea, extra maaltijden, lunches en consumpties tijdens excursies (zie prijzen). Prijs is inclusief excursies in Bologna, voor excursies buiten Bologna betaal je een toeslag (afhankelijk van de bestemming!).

Cursus H - Italiano nella musica, arte e letteratura

Italiaans in de muziek, kunst en literatuur.
Theoretische en praktische individuele cursus van 15 lessen per week (ma. t/m vrij.).
Speciaal bedoeld voor cursisten met een passie voor literatuur, kunst of muziek en met bijzondere aandacht voor hetgeen de stad Bologna kan bieden.
De lessen worden in de ochtend gegeven en ook deels al wandelend in de stad!

Cursus I - incl. homestay bij lerares


15 privélessen per week bij lerares Giulia in huis (ma. t/m vrij.) inclusief logies in haar huis!
Aankomst is op zondagavond en vertrek op zaterdagmorgen!
Je verblijft in een een-/tweepersoonskamer met eigen badkamer in het huis van de lerares en het verblijf is op basis van logies met ontbijt & lunch. Eventuele extra activiteiten kunnen ter plaatse met de lerares afgesproken worden.

MINIGROEP (als je met 2-4 cursisten samen boekt)

5 ochtenden 3 lessen in een minigroepje (2 tot 4 cursisten) bij de leraar thuis
+ 4 middagenactiviteiten* met de leraar (2 middagen in Bologna, 1 middag in Modena (aceto balsamico) en 1 middag in Ferrara)
+ 1 lunch (of diner) met de leraar.
De toeslag voor de excursies is bij deze cursus wel inbegrepen (bij max. 4 cursisten reist men met auto van leraar), maar niet inbegrepen zijn: buskaartjes (buiten het programma), entreekaarten musea en consumpties tijdens excursies.
N.B. Dit programma kan alleen door voorgevormde groepjes geboekt worden!

NIEUW: individuele les in PADOVA

Nieuwe mogelijkheid voor degenen die graag in Padua les willen volgen! Lerares Anna Maria verzorgt de lessen in Padua. Deze lessen kunnen op elke locatie naar keuze aangeboden worden!
Zie onderaan deze pagina voor lessen in Padova!

Aanvullende cursus: vegetarische kookcursus

Vegetarische kookcursus o.l.v. professionele kok Pina
Een vegetarische kookcursus incl. 3-gangendiner kan extra geboekt worden. Ook meer lessen mogelijk.
Zie www.ilsalottodipenelope.it


Individuele lessen in PADOVA

Eén van de leraren, Anna Maria, woont in de buurt van Padua.
Zij kan individuele lessen geven – op een locatie naar keuze, bijv. in je eigen appartement of kamer – in Padua. Dit zijn lessen op maat, zodat we geheel aan je wensen tegemoet kunnen komen.

Waarom Padua

Padua is een middelgrote stad. Het is niet te toeristisch, maar erg levendig en cultureel interessant. Hier is het gemakkelijk om de echte Italiaanse levensstijl te leven! Het is een stad die rijk is aan geschiedenis en kunst (Giotto-fresco’s), charmante hoekjes zoals Prato della Valle, een botanische tuin en het anatomisch theater in de oude universiteit. In minder dan een uur bereik je met de trein Venetië, Vicenza, Verona, Abano Terme, Este, Montagnana.

Cursussen en prijzen PADOVA

De lessen zijn van maandag t/m vrijdag en 1 les duurt 60 minuten.

1 – 5 ochtenden van 3 uur privéles en 3 middagen rondleidingen/excursies en 1 lunch.
Prijs: € 550 voor één student, € 820 voor twee studenten.

2 – 5 ochtenden van 3 uur privéles en 2 middagen rondleidingen/excursies en 1 lunch.
Prijs: € 510 voor één student, € 720 voor twee studenten.

3 – individuele lessen (minimaal 2 uur per dag).
Bijv. 15 lessen € 455 voor één student, € 580 voor twee studenten.
Deze prijzen zijn op aanvraag, dus neem contact met ons op!

N.B. je betaalt geen inschrijfgeld!
Het is mogelijk om samen met je docent het beste programma te organiseren om aan je behoeften te voldoen.

N.B. Voor de middagactiviteiten moet een toeslag betaald worden, afhankelijk van de activiteit (is voor vervoer excursies en vergoeding leraar):
– excursie Venetië: € 40
– excursie Treviso/Verona: € 60
– voor een dagexcursie: € 20 extra

Bij twee of meer personen: 20% korting per persoon.
Deze kosten moeten ter plaatse aan de leraar voldaan worden.

Accommodaties: wij bieden je gratis hulp bij het zoeken naar de beste accommodatie in hotel, B&B of appartement zoals Appartement in Padua.

Over Anna Maria

Anna Maria komt uit Veneto maar Bologna is was haar adoptiestad sinds zij naar de universiteit ging en zij werkt al jaren voor bolognalingua en nu ook in Padua.
Zij studeerde filosofie, spreekt Frans en Engels en heeft interesse in kunst en een passie voor reizen en nieuwsgierigheid naar andere culturen. Het overdragen van de liefde voor de Italiaanse taal en cultuur is een van de belangrijkste aspecten die haar enthousiasme als leraar en haar werkplezier vergroten. In haar lessen probeert zij de cursist erbij te betrekken door activiteiten af ​​te wisselen deze vooruitgang kan boeken in alle taalvaardigheden. Flexibiliteit en nauwkeurigheid worden samengevoegd om de einddoelen te bereiken die samen met de student aan het begin van de cursus zijn gesteld.

Accommodatie


De diverse accommodaties in Bologna

Op verzoek geven wij suggesties voor een kamer in een hotel, B&B, pension of een appartement. De reservering moet je uiteindelijk zelf rechtstreeks maken.
Je bepaalt zelf waar je wilt overnachten en in welke prijsklasse, bijvoorbeeld: een 2-persoonskamer in B&B met logies/ontbijt kost circa 90 Euro per nacht.

 • Hotel*** of B&B 
  Wij kunnen de beschikbaarheid opvragen en bij een enkele B&B kun je een kamer voor een lagere prijs huren, de definitieve reservering moet je vervolgens zelf doen.
 • Ospitalità San Tommaso d’Aquino
  Je verblijft in een 1-persoonskamer met badkamer (of 2-persoonskamer) in de San Tommaso residentie. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. De kamers zijn eenvoudig maar netjes ingericht en beschikken over wifi, airco en tv.
  De residentie ligt in het centrum op ca. 700 m. ten zuiden van de Torens (terwijl het huis van de leraar ten noorden ligt), maar er is een goede busverbinding.
  Zie voor meer details site van Ospitalità San Tommaso. Dit moet je zelf reserveren!
 • Gastgezin, met logies 
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer. Soms met gebruik van de keuken. Er zijn echter weinig gastgezinnen.
 • Gastgezin met logies/ontbijt of met logies/ halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer. Geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van ontbijt resp. ontbijt en diner.
 • Zelfstandig appartement of studioappartement
  Op aanvraag kan Bologna Homestudy ook een zelfstandig appartement(tje) of een agriturismo boeken. Soms moet je zelf de reservering vervolgens bevestigen.

N.B. Tijdens beurzen kunnen de prijzen van hotels/B&B hoger uitvallen, informeer bij ons!

Verder kan Bolognalingua voor kinderoppas tijden de cursus zorgen! Neem hiervoor contact met ons op.

Data & prijzen


Startdata 2020

Startdata: elke maandag van het jaar

Geen lessen op feestdagen: 1 januari, 6 januari, Pasen, 25 april, 1 mei, 2 juni, 15 augustus, 1 november, 8 december en Kerstmis.
Lessen die uitvallen worden of op een andere dag ingehaald of er wordt een korting gegeven.


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen en geen extra administratiekosten!
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

 • Als je tegelijk met 2 personen (van gelijk lesniveau) een cursus voor 2 personen boekt, geldt de totaalprijs voor 2 personen.
  Prijs voor 3 personen op aanvraag.
 • Als je alleen inschrijft, boek je een privécursus voor 1 persoon.

 

totale cursusprijs per week** 1 pers. totaal 2 pers.
cursus A **
550 820
cursus B ** 510 720
cursus C ** 620
cursus D – full immersion van 30 lessen 830 1.000
cursus E   (lessen van ma-vrij)
15 privélessen
(meer lessen op aanvraag)
455 580
cursus F – weekendcursus
5 privélessen (meer lessen op aanvraag)
205 290
cursus G – Italiano passeggiando** 510 820
cursus H – Italiaans in kunst/muziek/literatuur 480 670
cursus I –  inclusief homestay bij lerares
1.080 1.650
vegetarische kookcursus olv prof. kok
per sessie van 3 uur 
op aanvraag
Minigroepen bij 2 pers. 495 p.p.
15 lessen + 4 middagactiviteiten + lunch met leraar bij 3 pers. 410 p.p.
minimaal niveau basiskennis bij 4/5 pers. 370 p.p.
Het programma van de minigroep kan alleen door voorgevormde groepjes geboekt worden!

N.B.
Deze prijzen gelden per week van maandag t/m vrijdag, uitgezonderd de weekendcursus.
Niet bij de prijs inbegrepen (tenzij uitdrukkelijk vermeld): buskaartjes (bijv. voor vervoer naar leraar), entreeprijzen musea, accommodatie, maaltijden en consumpties buitenshuis.

** Toeslag middagactiviteiten per persoon (incl. vervoer excursies en vergoeding leraar)
– Bologna: € 20
– Dozza Imolese: € 25
– Ferrara: € 35
– Modena: € 30 (bezoek fabrieken van Parmigiano en balsamico azijn)
– Maranello: € 40 (bezoek aan Ferrari museum)
– Parma/ Ravenna/ Brisighella/ Faenza: € 50
– Mantova/ Padova/ Verona: € 70

Bij twee of meer personen: 20% korting per persoon.
Deze kosten moeten ter plaatse aan de leraar voldaan worden.

Accommodatie Bologna

Onderstaande prijzen zijn indicatief, de exacte prijzen zijn op aanvraag. Prijzen verschillen per seizoen, duur, ligging enz.

prijzen per persoon 1 pers.kamer vanaf
hotel*** in centrum  60 per dag
B&B in centrum 65 p.p.p.d. (1-pk)
90 per kamer p.d. (2-pk)
Ospitalità San Tommaso  50 per dag incl. ontbijt
gastgezin /logies 35 per dag
agriturismo op 5-20 km afstand 50 per dag
klein appartement 50 per dag

N.B.
Tijdens beurzen kunnen de prijzen van de hotels in Bologna hoger uitvallen, informeer bij ons!

Vervoer


Hoe is Bologna te bereiken
 • per vliegtuig -> Bologna heeft een eigen vliegveld G. Marconi (6 km van centrum). Je kunt rechtstreeks naar Bologna vliegen met KLM en Alitalia vanaf Amsterdam en met Transavia vanaf Eindhoven en met Brussels Airlines vanaf Brussel.
  Verder kun je vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) met Ryanair naar Bologna vliegen en Eurowings vanaf Keulen/Bonn.
  Vanaf de luchthaven gaan vele bussen naar het centrum van Bologna (reisduur ca. 20 min. en prijs ca. € 6). Ook kun je voor ca. € 20 een taxi naar het centrum nemen.
 • per auto -> 1263 km vanaf Utrecht.
 • per trein -> zie NSHispeed (internationale treinen), Italiaanse SpoorwegenTreinreiswinkel.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de cursus.