Boek nu je taalreis!

School


Como (Lombardijë)

Como is een prachtige stad aan de zuidwestpunt van het Comomeer (Lago di Como) en gelegen in een kleine vallei omringd door de Valtellina bergen. Door de gunstige ligging 40 km ten noorden van Milaan en een paar minuten van de Zwitserse grens, is het gebied één van de meest pittoreske plekken in Europa en de lokale bewoners zijn zeer vriendelijke, gastvrije mensen.
Binnen de oude stadsmuren is vrijwel geen autoverkeer toegestaan met uitzondering van enkele doorgaande wegen. Er zijn talrijke bezienswaardigheden in Como. Midden in het centrum ligt Piazza Duomo met de Dom die aan de voorzijde een gotische bouwstijl heeft en de oostzijde stamt uit de renaissance, terwijl de koepel pas in de 18e eeuw werd gebouwd. Vanaf het plein kun je in de vele smalle straatjes gezellig winkelen in leuke, moderne winkels.
In het prachtige stadspark ligt het Volta museum gewijd aan de uitvinder van de elektrische batterij, Alessandro Volta. Verder vind je in Como diverse historische villa’s, zoals de in neoklassieke stijl gebouwde Villa Olmo; Villa Melzi met een prachtig panorama over het meer en Villa Carlotta met een park in Engelse-stijl.
Como staat onder andere bekend als ’s werelds hoofdstad van zijde. Daarom vind je in de stad en omgeving veel winkels die zijden foulards, stropdassen en kleding tegen extreem lage prijzen verkopen. En voor de liefhebbers van de geschiedenis van de zijde-industrie in Como is het Museo Didattico della Seta (Zijde Museum) een aanrader.
Als je van lekker eten en drinken houdt kun je in Como je hart ophalen in de vele cafés en restaurantjes. En langs het meer vind je ook gezellige strandpaviljoens met bars en zwembaden.
Aan de noordzijde van de stad begint aan het Comomeer de kabelspoorweg Como-Brunate die de berg op voert naar Brunate (1084m), vandaar heb je een prachtig uitzicht op Como en vandaar kun je ook mooie wandelingen maken.
Per rondvaartboot of auto kun je gemakkelijk de typisch Italiaanse dorpjes langs het Comomeer bezoeken, zoals Bellagio, Varenna, Cernobbio, Domaso, Colico, Menaggio, Gravedona en Tremezzo.
Dus afhankelijk van je wensen kan Como een oase van rust, natuurlijke grandeur en klassieke villa’s zijn, kortom een plek met rust en ontspanning of voor de meer actievelingen is er avontuur, shopping, dansen en veel amusement.
Lees ook dit blog over het prachtige Comomeer!

Inlingua

De kleine taalschool Inlingua ligt midden in het historische centrum van Como met prachtig uitzicht op de Duomo en het Comomeer. De school maakt gebruik van haar eigen Inlingua lesmethode, waarbij de nadruk ligt op de mondelinge communicatie! Het jonge dynamische team probeert o.l.v. directrice Stefania heel enthousiast en gemotiveerd de cursisten de Italiaanse taal en cultuur bij te brengen.
Omdat de school klein van opzet is, maak je gemakkelijk contact met andere cursisten en docenten. De cursusgroepen bestaan uit maximaal 8 cursisten, maar gemiddeld zijn er 3-5 cursisten in groepslessen verder vooral individuele cursisten.
Inlingua is een talenschool (op de 3e en 4e étage), waar ook vreemde talen voor Italianen worden aangeboden, waardoor je gemakkelijk met de lokale mensen in contact kunt komen. Je kunt gebruik maken van de wifi en voor een drankje/hapje kun je terecht bij een café onder de school en vlakbij is er ook een bibliotheek.
De school is het hele jaar door geopend en organiseert regelmatig uitjes, proeverijen en kooklessen ofwel bij Stefania of een andere leraar thuis of in een kookschool.
De groepslessen worden altijd in de ochtend gegeven. De lestijden zijn van 10.00-13.00 uur met een pauze halverwege (en bij intensieve lessen ook in de middag van 14.15 tot 17.15 uur).
Verder kan de school elke week van het jaar privélessen en trainingen op maat verzorgen én op alle niveaus.
Inlingua is ook CELI-opleidings en -examencentrum.
Niveaus: 6 niveaus

Activiteiten

Op de eerste lesdag ontvangen de cursisten een plattegrond van Como met uitleg over de bezienswaardigheden die je kunt bezoeken en over het openbaar vervoer. Aan het einde van de eerste dag krijg je een gratis kleine rondleiding door de stad om de praktische details van het dagelijkse leven te laten zien.
Verder ontvang je een maandelijks overzicht van wat er allemaal in Como en omstreken te doen en te zien is (bijv. er is markt op: elke dinsdag- en donderdag ochtend en elke zaterdag) wat de school organiseert, zoals een aperitivo, een proeverij, gastronomische bezoekjes, stadstoer etc..
Er kunnen – tegen betaling – bijv. kookcursussen in een kookschool georganiseerd worden, boottochten over het Comomeer, zeiltochten
Download een pdf van een voorbeeld van de activiteiten van Inlingua.
Ontdek hier wat er zien is in Como en omgeving.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn minimaal 3 en maximaal 8 cursisten per klas (gemiddeld 3-5).
Lesduur is 45 minuten. De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Als je al kennis van het Italiaans hebt, moet je van te voren een test maken om je niveau te laten bepalen.
N.B. De groepscursussen Club 15 en Club 30 zijn alleen voor (bijna) beginners en worden alleen op vaste data georganiseerd, zie kopje “data & prijzen”!
Verder organiseert de school het hele jaar (semi-)individuele cursussen en op maat!

 • Standaardcursus – 3 lessen per dag (Club 15)
  15 lessen in 1 week.
  Lestijden: 10.00-13.00 uur (met een pauze halverwege)
  Dit programma is ideaal om een kleine basis van het Italiaans te leren of je vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.
  Deze groepscursus duurt 1 week en kan alleen verlengd worden indien er andere deelnemers zijn.
  Niveau: beginners en beginners met enige voorkennis
  N.B. Bij 2 cursisten per niveau krijg je 10 semi-privélessen in plaats van 15 standaardlessen per week (voor het zelfde bedrag). Ben je de enige cursist, dan krijg je 5 privélessen in plaats van 15 standaardlessen per week (voor het zelfde bedrag). Uiteraard is het altijd mogelijk om meer lessen bij te boeken!
 • Intensieve cursus – 6 lessen per dag (Club 30)
  30 lessen in 1 week.
  Lestijden: 10.00-13.00 uur en 14.15-17.15 uur (en met pauzes halverwege).
  Dit programma is intensiever en ideaal om een wat grotere basis van het Italiaans te leren of je vaardigheden intensiever te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.
  Deze groepscursus duurt 1 week en kan alleen verlengd worden indien er andere deelnemers zijn.
  Niveau: beginners en beginners met enige voorkennis
  N.B. Bij 2 cursisten per niveau krijg je 20 semi-privélessen in plaats van 30 standaardlessen per week (voor het zelfde bedrag). Ben je de enige cursist, dan krijg je 10 privélessen in plaats van 30 standaardlessen per week (voor het zelfde bedrag). Uiteraard is het altijd mogelijk om meer lessen bij te boeken!
 • Privélessen (1-op-1 trainingen) (CIP)
  Startdata: elke week (minimaal 2 en max. 6 lessen per dag)
  Je kunt zelf het aantal privélessen en de cursusduur bepalen. Dit is een intensief programma waarin je in relatief korte tijd vloeiend Italiaans kunt leren spreken (afhankelijk van de cursusduur en -intensiteit).
 • Duo-privélessen (2-op-1 trainingen) (ELITE)
  Startdata: elke week (minimaal 2 en max. 6 duo-lessen per dag)
  Je kunt zelf het aantal privélessen en de cursusduur bepalen. De cursisten moeten wel ongeveer het zelfde niveau hebben!
  Dit is een intensief programma waarin je in relatief korte tijd vloeiend Italiaans kunt leren spreken (afhankelijk van de cursusduur en -intensiteit).
 • Losse individuele lessen (FFP)
  Startdata: elke dag van elke week (minimaal 10 lessen); meestal een paar uur per week verdeeld over een aantal weken, is flexibel!
  Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je geen tijd hebt om een snelle full-time training te volgen en wel specifieke aspecten van de taal wilt leren. Ook kun je je met individuele lessen voorbereiden op bijv. een CELI-examen. Een les duurt 45 minuten.
  Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
 • Kookcursussen
  1 kooksessie bij een kookschool of kookcursussen bij een leraar thuis.

Accommodatie


De diverse accommodaties

De school kan een aantal hotels vlakbij de school aanraden en boeken.
Download pdf met details over hotels in Como.

 • Tre Re Hotel ***
  Drie sterren-hotel Tre Re ligt in het historische centrum van Como, op slechts 100m van het meer, in een verkeersbeperkte zone. Het hotel heeft 47 kamers met eigen badkamer, airco, sateliet-tv en föhn. Het hotel beschikt over biedt ruime, toegankelijke parkeerplaatsen. De toeristenbelasting is niet inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden.
 • Albergo Firenze ***
  Het hotel Albergo Firenze is een elegant en comfortabel 3-sterren hotel midden in het centrum van Como uitkijkend op Piazza Volta. Het hotel is gevestigd in een historisch neoklassiek gebouw met 44 comfortabele kamers. Ontbijt en internetverbinding zijn inbegrepen. Er is 24-uurs service beschikbaar. De toeristenbelasting is niet inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden.
 • B&B Villa Olmo
  B&B Villa Olmo is gevestigd in een elegant gebouw vlakbij de beroemde Villa Olmo, één van de prachtigste historische villa’s van Como. De B&B heeft ruime en goed gemeubileerde kamers en wifi is inbegrepen.
  Gratis shuttle service van 8 tot 20 uur naar het stadscentrum en treinstation. De toeristenbelasting is niet inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden.
 • Zelfstandig appartement
  De school kan – op aanvraag – ook zelfstandige appartementen boeken.
  Neem hiervoor contact met ons op.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Startdata privélessen: elke week in het hele jaar en op alle niveaus.

Cursusdata 1-weekse groepscursussen (club 15 & club 30):
N.B.
Alleen voor beginners en beginners met voorkennis.
Voor cursisten vanaf niveau A2 zijn de startdata van groepscursussen op aanvraag, privélessen zijn altijd mogelijk!

Startdata en eventuele festiviteiten rond cursusweek
24 februari Carnaval
16 maart  
6 april Settimana Santa (week voor Pasen)
11 mei  
15 juni Muziekfestival en vuurwerk op Isola Comacina
13 juli Muziekfestival
3 augustus  
21 september Baradello processie en “Orticolario”


* Geen lessen op feestdagen in 2020: t/m 6 januari, 13 april (Pasen), 1 mei, van 10 t/m 24 augustus, 8 december.
Kerstvakantie vanaf 19 december 2020.


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!
Bij de prijs is het inschrijfgeld en lesmateriaal inbegrepen.
N.B. Lesuur is 45 minuten.

cursusprijzen per persoon 1 week euro
standaardcursus (club 15)
15 lessen p.w. 329
intensieve cursus (club 30) 30 lessen p.w. 605
privélessen 1-op-1 (CIP-spoedcursus)
minimaal 10 lessen à 45 min. per week
Na 3 weken: lagere cursusprijs!
7,5 uur p.w.
15 uur
20 uur
30 uur
430
790
1.000
1.350
duo-privélessen 2-op-1 (ELITE)
minimaal 10 lessen à 45 min. per week
N.B. prijs is voor 2 personen!
10 uur p.w.
15 uur
20 uur
610
915
1.220
losse privélessen (FFP)
Periode: 01/06-30/09
minimaal 10 lessen 
10 lessen totaal
20 lessen
30 lessen
420
780
990
losse privélessen (FFP)
Periode: 01/10-31/05
minimaal 10 lessen
10 lessen totaal
20 lessen
30 lessen
400
750
970
kookcursus op aanvraag  

Accommodatieprijzen

De school kan ook een kamer in onderstaande hotels in Como boeken.

Prijzen per nacht per nacht
Tre Re Hotel***
1-persoonskamer met ontbijt
2-persoonskamer met ontbijt
65
97
 Firenze Hotel***
1-persoonskamer met ontbijt
2-persoonskamer met ontbijt
2-persoonskamer standaard
99
108
130
B&B Villa Olmo
1-persoonskamer met ontbijt
2-persoonskamer met ontbijt
55
55
eigen appartementen  op aanvraag


Vervoer


Hoe is Como te bereiken

Rond het stadscentrum van Como liggen drie treinstations. Aan de zuidwestzijde het station Como San Giovanni, waar de treinen uit Milaan en Chiasso aankomen. Verder zijn er nog twee stations waar de treinen naar lokale steden rijden.

 • per vliegtuig -> Het vliegveld Malpensa (Milaan) ligt op zo’n 50 km rijden van Como en is hiermee het dichtstbijzijnde vliegveld. Vliegveld Orio al Serio (Bergamo-Milaan) ligt op zo’n 80 km rijden vanaf de stad. Vliegveld Linate ligt in de stad Milaan.
  Je kunt van Amsterdam naar Milaan vliegen met KLMAlitaliaTransavia en EasyJet.
  Verder vliegt Ryanair naar Milaan vanaf Eindhoven, Groningen, Maastricht, Düsseldorf-Weeze, Brussel-Charleroi of Bremen en Eurowings vanaf Keulen/Bonn.
 • per trein -> zie NSHispeed (internationale treinen), Italiaanse SpoorwegenTreinreiswinkel.
 • per auto -> 998 km vanaf Utrecht.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de school.