-> PRIJZEN & DATA 2019


School


Genua (Ligurië)

Genova is een prachtige havenstad met het grootste middeleeuwse centrum in Europa en een rijke culturele geschiedenis. In 2004 was Genua de culturele hoofdstad van Europa en de stad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Door de gunstige ligging aan de Middellandse zee en omdat Genua omgeven wordt door bergen, heerst er een zeer aangenaam en mild klimaat. Het aantrekkelijke van de stad is dat Genua alle faciliteiten van een stad bezit, maar tegelijkertijd de eigenschappen van een dorp. Dankzij de handel in de haven was Genua tot de 17e eeuw een machtige stad, ook wel “La Superba” genoemd. Je vindt nu nog zo’n 68 paleizen van machtige aristocratische families in het middeleeuwse centrum (aan via Garibaldi en via Balbi). Genua is ook beroemd om haar fascinerende “carruggi” ofwel kleine smalle straatjes, waar je heerlijk kunt ronddwalen. Deze straatjes maakten het in vroeger tijden gemakkelijker om de stad te verdedigen bij invasies.
Bezienswaardige gebouwen zijn de San Lorenzo Kathedraal, het Dogenpaleis en het Carlo Felice Operagebouw. De oude haven is in 1992 door Renzo Piano herontwikkeld met een modern Aquarium en mooie pieren. Genua is ook een universiteitstad en heeft vele interessante musea, alsook vele bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. Een verblijf in Genua leent zich daarnaast uitstekend voor boottochten naar vele mooie Ligurische plaatsjes in de omgeving als Camogli en Portofino.

Genua

Scuola Tricolore

Scuola Tricolore is een school met een jong en gedreven team dat kwaliteit zeer belangrijk vindt. Het is een redelijk kleine school met veel persoonlijke aandacht voor de cursisten. De docenten zijn bekwaam, vriendelijk, enthousiast en toegewijd.
De onderwijsmethodiek van de school is gericht op kwaliteit, flexibiliteit, interactie en maatwerk. De lessen zijn naast leerzaam vooral leuk en afwisselend. “Edutainment” (education + entertainment) staat hoog in het vaandel bij Tricolore, want ook na de lessen worden er veel sociale/culturele/sportieve activiteiten georganiseerd, die een verblijf in Genua tot een plezierige studievakantie maken.
De school beschikt over een ontspanningsruimte, gratis internetfaciliteiten (ook wifi) en tijdschriften en boeken voor de studenten. Ook drank en snacks zijn op de school verkrijgbaar.
In de middag kun je relaxen op het strand. De stranden van Sturla zijn per bus bereikbaar in 20 min. en van Nervi in 30 min.
De lessen van de standaardcursus vinden altijd ’s morgens plaats. De school is ook examencentrum voor de CILS-examens.
Niveaus: 6 lesniveaus
Erkenning school: officieel erkend en geaccrediteerd door o.a. de universiteiten van Genua en Siena.

Activiteiten

De school organiseert op de startdata een welkomstborrel en de dinsdag erna een stadswandeling. Verder verschillende sociale en culturele activiteiten, zoals een bezoek aan bars en wijnproeverijen, het drinken van de typische Italiaanse “aperitivo”, bezoeken aan theaters en festivals (afhankelijk van aanbod), rondleidingen door de stad en naar musea. Gratis lezingen. Kookcursussen bij een chef-kok thuis. Elke 2 weken is er een filmvoorstelling op school. Bezoek aan de exotische parken en historische villa’s van Nervi.
’s Zomers organiseert de school vaak zeiltochten naar Camogli en Portofino en verder kanotochten bij Nervi.
De school geeft informatiepakket met nuttige informatie (over wasserettes, restaurantjes enz), ook over excursies naar Cinque Terre en andere leuke plaatsen.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 10 cursisten per klas (gemiddeld 6).
Lesduur is 55 minuten. Maximale duur standaardcursus: 36 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.00-13.15 uur met pauze halverwege
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12 weken boekt.

Intensieve cursus (6 lessen per dag)

30 lessen per week
Lestijden: 9.00-13.15 uur met pauze halverwege en na de middagpauze nog 2 lessen.
Dit intensieve programma is qua opzet gelijk aan de standaardcursus maar biedt meer lessen per week.

Intensief Plus cursus (4 standaardlessen + extra privélessen)

standaardcursus + 2, 4, 6, 8 of 10 extra privélessen per week
Lestijden: 9.00-13.15 uur met pauze halverwege en na de middagpauze nog privélessen
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).
De intensief Plus-10 cursus (met 2 extra privélessen per dag) is ook geschikt als CILS-examencursus, omdat je zelf je doelen kunt aangeven.

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).

Weekendcursus voor 1 of 2 personen

privélessen op zaterdag of zondag (of duolessen, mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben)
Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren en doordeweeks weinig tijd hebt.

Light standaardcursus (3 dagen per week 4 lessen per dag)

12 lessen per week
Lestijden: 9.00-13.15 uur met pauze halverwege
Dit programma is een standaardcursus die je op maandag en 2 andere dagen per week (naar keuze) volgt.
Combinatiecursussen

Italiano cucinando - Italiaans & kookcursus

standaardcursus + 2 kooksessies per week (maandag- en donderdagavond)
Naast de standaardcursus in de ochtend volg je 2 keer per week in de middag kookles bij een kookschool vlakbij de school en daarna samen dineren (van 18-21 uur).
Startdatum: elke maandag
Advies: minimaal vanaf taalniveau A2.
Download pdf van Italiano Cucinando.

Italiano Conversando - Italiaans & extra conversatie

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je op 2 middagen 1 uur extra groepsconversatie per week buiten de school op maandag en woensdagmiddag van 14-15 uur.
De conversatie vindt plaats in een alledaagse setting als de markt, bar, winkel enz.
Startdatum: elke maandag
Advies: minimaal vanaf taalniveau A2.
Download pdf van Italiano Conversando.

Italiano Gustando - Italiaans & wijn/gastronomie

standaardcursus + extra activiteiten per week in de middag of avond.
Cursusduur: 2 of 3 weken en lesniveau vanaf A2.
Naast de standaardcursus in de ochtend worden er 2-3x per week ’s middags/ ’s avonds extra activiteiten georganiseerd, zoals rondleiding door Genua, kookcursussen bij kookschool, wijnproeverij, proeverij (en ook zelf maken) van beroemde locale producten, kaas- en wijnproeverij, Ligurische kookcursus met diner, koffieproeverij etc.
Download pdf met programma & data Italiano Gustando.
N.B. Vanaf maart t/m september: minimaal 5 deelnemers.

Italiano Culturando - Italiaans & kunst en cultuur

standaardcursus + extra activiteiten per week in de middag of avond.
Cursusduur: 2 of 3 weken en lesniveau vanaf A2.
Naast de standaardcursus in de ochtend worden er 2-3x per week ’s middags/ ’s avonds extra activiteiten georganiseerd, zoals rondleiding door Genua, wijnproeverij, koffieproeverij, Ligurische kookcursus en diner, rondleiding “Rolli” paleizen, rondleiding langs specialiteiten winkels, macramécursus (oude kunst van Genuese zeelui), seminar over Italiaanse cultuur, Italiaanse film.
Download pdf met programma & data Italiano Culturando.
N.B. Vanaf maart t/m september: minimaal 5 deelnemers.

Pesto al Cioccolato

Pesto al Cioccolato: combineer Genua & Turijn en volg een standaardcursus in een stad aan zee en bij de bergen. Bijv. 1 week Genua en 1 week Turijn (2 weken totaal) of 2 weken Genua en 2 weken Turijn (4 weken totaal), de volgorde is naar keuze en de programma’s worden dan op elkaar afgestemd.

Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodatie in Genua is in of aan het centrum grenzend op max. 30 min. reistijd naar de school.
Aankomst is op zondag na 17 uur en vertrek op zaterdag voor 11 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!
N.B. De prijzen van gastgezinnen en B&B zijn inclusief selfservice ontbijt, gebruik keuken, verbruikskosten, bedlinnen/handdoeken (wekelijkse verschoning) en wekelijkse schoonmaak van de kamer.

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement meestal met andere cursisten, soms ook met de verhuurder en je deelt de keuken en badkamer. Bij de huurprijs van de appartementen zijn bedlinnen, verbruikskosten en en eindschoonmaak inbegrepen. Het is soms ook mogelijk een 2-persoonskamer in een appartement te boeken als je alleen boekt.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien 2 cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de keuken en de badkamer.
  Er zijn 3 types gastgezinnen:
  1) budget: zeer eenvoudig
  2) standaard: iets luxer
  3) superior: is standaard, echter met eigen badkamer!
 • Gastgezin (standaard) met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer. Het verblijf is op basis van ontbijt en diner. Dit kan alleen in het standaard gastgezin!
  Er zijn twee gastgezinnen die parkeergelegenheid aanbieden voor € 40 per week.
 • Zelfstandig appartement of studioappartement
  De school kan ook een zelfstandig appartement met een aparte 2-persoonsslaapkamer of een studioappartement voor 1 persoon boeken.
 • 3- en 2-sterren hotels
  Speciaal voor cursisten kan ook een kamer in een hotel geboekt worden, waar de school een overeenkomst mee heeft. Cursisten betalen dan een gunstige prijs.

Data & prijzen


Startdata 2018

N.B.
Startdata: elke maandag voor alle niveaus!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
15  05 05 03* 07 04 02 06 03 01 05 03
22 12 12 09 14 11 09 13* 10 08 12 10
29 19 19 16 21 18 16 20 17 15 19  17
  26 26 23* 28 25 23 27 24 22 26  
      30*     30      29*    

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 2 april, 25 april, 1 mei, 15 augustus, 1 november.
Kerstvakantie: 22 december 2018 t/m 13 januari 2019.

Startdata programma’s Italiano Gustando en Italiano Culturando:
15 jan | 29 jan | 12 feb | 26 feb | 12 mrt | 26 mrt | 9 apr | 23* apr | 7 mei | 21 mei | 4 juni | 18 juni | 2 juli | 16 juli | 30 juli | 13* aug | 27 aug | 10 sept | 24 sept | 8 okt | 22 okt | 5 nov | 19 nov | 3 dec. 2018.


Cursusprijzen 2018

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
8
extra week
250
390
530
640
1.160
130
long term standaardcursus
(20 lessen per week) speciale aanbieding!
12
24
1.500
2.625
intensieve cursus
(30 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
365
570
765
940
185
intensief Plus 2
(20 standaardlessen + 2 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
310
510
710
880
190
intensief Plus 4
(20 standaardlessen + 4 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
370
630
890
1.120
250
intensief Plus 6
(20 standaardlessen + 6 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
430
750
1.070
1.360
310
intensief Plus 8
(20 standaardlessen + 8 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
490
870
1.250
1.600
370
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
550
990
1.430
1.840
430
privélessen (1-op-1) 5x 2 uur (10 uur)
5x 4 uur (20 uur)
3x 2 uur (6 uur)
3x 4 uur (12 uur)
300
600
180
360
duo-privélessen (2-op-1)
prijzen voor 2 personen
10 uur
20 uur
400
800
weekend privécursus
8 privélessen
12 privélessen
weekend
8 lessen
12 lessen
272
408
light standaardcursus
(12 lessen per week)
1
2
175
270
Combinatiecursussen weken euro
Italiaans & kookcursus – Cucinando
standaardcursus + 2 kooksessies per week
1
2
3
330
550
770
Italiaans & extra conversatie – Conversando
standaardcursus + 2x 1 uur extra conversatie
in een alledaagse setting
1
2
280
450
Italiaans & kunst/cultuur – Culturando
standaardcursus + 5 act. in 2 wkn, 8 act. in 3 wkn
2
3
465
640
Italiaans & wijn/gastronomie – Gustando
standaardcursus + 5 act. in 2 wkn, 8 act. in 3 wkn
2
3
575
770
“Pesto al cioccolato”
standaardcursus in de 2 steden Genua & Turijn
1 + 1 = 2
2 + 2 = 4
500
820
 
Accommodatie

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
110
140
210
275
295
400
355
465
gastgezin, (budget)
logies/ontbijt 
2-persoonskamer
1-persoonskamer
130
165
255
315
365
450
480
570
gastgezin, (standaard)
logies/ontbijt 
2-persoonskamer
1-persoonskamer
168
210
335
400
483
570
625
735
gastgezin, (standaard)
logies/halfpension 

2-persoonskamer
1-persoonskamer
258
300
530
595
783
870
1.030
1.140
gastgezin, (superior)
logies/ontbijt 
2-pk met eigen badkamer
1-pk met eigen badkamer
205
255
415
485
600
690
770
900
studioappartement (bij 1 pers.)
appartement met 2-pers.kamer
390
430
715
780
1.035
1.120
1.340
1.435
3-sterren hotel
1-p met eigen badkamer
390 780 1.170 1.560
2-sterren hotel
1-persoonskamer
240 520 800 1.080
N.B. hotels: prijzen zijn exclusief toeristenbelasting.

Vervoer


Hoe is Genua te bereiken
 • per vliegtuig -> Genua heeft een klein vliegveld, vanwaar regelmatig shuttlebussen (Volabus) naar het station Principe rijden in 20 min.
  Je kunt rechtstreeks van Amsterdam naar Genua vliegen met KLM en Alitalia.
  Of je vliegt naar Pisa vanaf Amsterdam met Transavia of met Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en TUIfly vanaf Keulen/Bonn.
  Vanuit Pisa (vliegveld) en Milaan (vliegvelden) is Genua gemakkelijk per trein bereikbaar. Overigens kun je bij de school in Milaan de vluchten naar Milaan vinden.
 • per auto -> 1182 km vanaf Utrecht.
 • per trein -> zie NSHispeed (internationale treinen), Italiaanse Spoorwegen, Treinreiswinkel.
Transfer

De school biedt een transfer aan vanaf het vliegveld in Genua naar je accommodatie.
De prijs bedraagt €45 per enkele reis.

 

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.