Boek nu je taalreis!

PRIJZEN & DATA 2020


School


Genua (Ligurië)

Genova is een prachtige havenstad met het grootste middeleeuwse centrum in Europa en een rijke culturele geschiedenis. In 2004 was Genua de culturele hoofdstad van Europa en de stad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Door de gunstige ligging aan de Middellandse zee en omdat Genua omgeven wordt door bergen, heerst er een zeer aangenaam en mild klimaat. Het aantrekkelijke van de stad is dat Genua alle faciliteiten van een stad bezit, maar tegelijkertijd de eigenschappen van een dorp. Dankzij de handel in de haven was Genua tot de 17e eeuw een machtige stad, ook wel “La Superba” genoemd. Je vindt nu nog zo’n 68 paleizen van machtige aristocratische families in het middeleeuwse centrum (aan via Garibaldi en via Balbi). Genua is ook beroemd om haar fascinerende “carruggi” ofwel kleine smalle straatjes, waar je heerlijk kunt ronddwalen. Deze straatjes maakten het in vroeger tijden gemakkelijker om de stad te verdedigen bij invasies.
Bezienswaardige gebouwen zijn de San Lorenzo Kathedraal, het Dogenpaleis en het Carlo Felice Operagebouw. De oude haven is in 1992 door Renzo Piano herontwikkeld met een modern Aquarium en mooie pieren. Genua is ook een universiteitstad en heeft vele interessante musea, alsook vele bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. Een verblijf in Genua leent zich daarnaast uitstekend voor boottochten naar vele mooie Ligurische plaatsjes in de omgeving als Camogli en Portofino.

Genua

Centro Studi Italiani

Vanaf januari 2019 heet Scuola Tricolore: Centro Studi Italiani. Het is een school met een jong en gedreven team dat kwaliteit zeer belangrijk vindt. Het is een redelijk kleine school met veel persoonlijke aandacht voor de cursisten. De docenten zijn bekwaam, vriendelijk, enthousiast en toegewijd.
De onderwijsmethodiek van de school is gericht op kwaliteit, flexibiliteit, interactie en maatwerk. De lessen zijn naast leerzaam vooral leuk en afwisselend. “Edutainment” (education + entertainment) staat hoog in het vaandel bij Tricolore, want ook na de lessen worden er veel sociale/culturele/sportieve activiteiten georganiseerd, die een verblijf in Genua tot een plezierige studievakantie maken.
De school beschikt over een ontspanningsruimte, gratis internetfaciliteiten (ook wifi) en tijdschriften en boeken voor de studenten. Ook drank en snacks zijn op de school verkrijgbaar.
In de middag kun je relaxen op het strand. De stranden van Sturla zijn per bus bereikbaar in 20 min. en van Nervi in 30 min.
De lessen van de standaardcursus vinden altijd ’s morgens plaats. De school is ook examencentrum voor de CILS-examens.
Niveaus: 6 lesniveaus
Erkenning school: officieel erkend en geaccrediteerd door o.a. de universiteiten van Genua en Siena.

Activiteiten

De school organiseert op de startdata een welkomstborrel en de dinsdag erna een stadswandeling. Verder verschillende sociale en culturele activiteiten, zoals een bezoek aan bars en wijnproeverijen, het drinken van de typische Italiaanse “aperitivo”, bezoeken aan theaters en festivals (afhankelijk van aanbod), rondleidingen door de stad en naar musea. Gratis lezingen. Kookcursussen bij een chef-kok thuis. Elke 2 weken is er een filmvoorstelling op school. Bezoek aan de exotische parken en historische villa’s van Nervi.
’s Zomers organiseert de school vaak zeiltochten naar Camogli en Portofino en verder kanotochten bij Nervi.
De school geeft informatiepakket met nuttige informatie (over wasserettes, restaurantjes enz), ook over excursies naar Cinque Terre en andere leuke plaatsen.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 10 cursisten per klas (gemiddeld 6).
Lesduur is 55 minuten. Maximale duur standaardcursus: 36 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.30-13.15 uur met pauze halverwege
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12 weken boekt.

Intensieve cursus (6 lessen per dag)

30 lessen per week
Lestijden: 9.30-13.15 uur met pauze halverwege en na de middagpauze nog 2 lessen.
Dit intensieve programma is qua opzet gelijk aan de standaardcursus maar biedt meer lessen per week.

Intensief Plus cursus (4 standaardlessen + extra privélessen)

standaardcursus + 2, 4, 6, 8 of 10 extra privélessen per week
Lestijden: 9.30-13.15 uur met pauze halverwege en na de middagpauze nog privélessen
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).
De intensief Plus-10 cursus (met 2 extra privélessen per dag) is ook geschikt als CILS-examencursus, omdat je zelf je doelen kunt aangeven.

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).

Weekendcursus voor 1 of 2 personen

privélessen op zaterdag of zondag (of duolessen, mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben)
Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren en doordeweeks weinig tijd hebt.

Light standaardcursus (3 dagen per week 4 lessen per dag)

12 lessen per week
Lestijden: 9.30-13.15 uur met pauze halverwege
Dit programma is een standaardcursus die je op maandag en 2 andere dagen per week (naar keuze) volgt. Alleen mogelijk vanaf niveau A2 en hoger!

Combinatiecursussen

Italiano cucinando - Italiaans & kookcursus

standaardcursus + 2 kooksessies per week (dinsdag- en donderdagavond)
Naast de standaardcursus in de ochtend volg je 2 keer per week in de middag professionele kookles (met diner) bij een kookschool vlakbij de school (van 18-20 uur).
Startdatum: elke week
Advies: minimaal vanaf taalniveau A2.
Bekijk pdf van Italiano Cucinando 2019.

Italiano Conversando - Italiaans & extra conversatie

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je op 2 middagen 1 uur extra groepsconversatie per week buiten de school op maandag en woensdagmiddag van 14-15 uur.
De conversatie vindt plaats in een alledaagse setting als de markt, bar, winkel enz.
Startdatum: elke week
Advies: minimaal vanaf taalniveau A2.
Bekijk pdf van Italiano Conversando 2019.

Italiano Gustando - Italiaans & wijn/gastronomie

standaardcursus + extra activiteiten per week in de middag of avond.
Cursusduur: 1 of 2 weken en lesniveau vanaf A1.
Naast de standaardcursus in de ochtend worden er ’s middags of ’s avonds extra activiteiten georganiseerd, zoals rondleiding door Genua, rondleiding door de “Palazzi dei Rolli”, rondleiding langs de oude winkels en een proefervaring, chocolade en snoepproeverij bij beroemde banketbakker, proeverij van Ligurische wijnen en producten, Ligurische kookcursus met diner.
Startdatum: elke maandag vanaf 21 januari 2019.
Bekijk pdf met programma & data Italiano Gustando 2018.

Italiano Culturando - Italiaans & kunst en cultuur

standaardcursus + extra activiteiten per week in de middag of avond.
Cursusduur: 1 of 2 weken en lesniveau vanaf A1.
Naast de standaardcursus in de ochtend worden er ’s middags of ’s avonds extra activiteiten georganiseerd, zoals rondleiding door Genua, rondleiding door de “Palazzi dei Rolli”, seminar over Italiaanse culturele/actuele onderwerpen, filmvertoning op de school, leer scheepvaartknopen maken, proeverij van Ligurische wijnen en producten, Ligurische kookcursus met diner.
Startdatum: elke maandag vanaf 21 januari 2019.
Bekijk pdf met programma & data Italiano Culturando 2018.

Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodatie in Genua is in of aan het centrum grenzend op max. 30 min. reistijd naar de school.
Aankomst is op zondag na 17 uur en vertrek op zaterdag voor 11 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!
N.B. De prijzen van gastgezinnen en B&B zijn inclusief selfservice ontbijt, gebruik keuken, verbruikskosten, bedlinnen/handdoeken (wekelijkse verschoning) en wekelijkse schoonmaak van de kamer.

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement meestal met andere cursisten, soms ook met de verhuurder en je deelt de keuken en badkamer. Bij de huurprijs van de appartementen zijn bedlinnen, handdoeken, verbruikskosten en eindschoonmaak inbegrepen. Het is soms ook mogelijk een 2-persoonskamer in een appartement te boeken als je alleen boekt.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien 2 cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de keuken en de badkamer.
  Er zijn 2 types gastgezinnen met logies/ontbijt: standaard (gedeelde badkamer) en superior (kamer met eigen badkamer).
 • Gastgezin standaard met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer. Het verblijf is op basis van ontbijt en diner. Dit kan alleen in het standaard gastgezin!
  Er zijn twee gastgezinnen die parkeergelegenheid aanbieden voor € 40 per week.
 • Zelfstandig appartement of studioappartement
  De school kan ook een zelfstandig appartement met een aparte 2-persoonsslaapkamer of een studioappartement voor 1 persoon boeken.
 • 3- en 2-sterren hotels
  Speciaal voor cursisten kan ook een kamer in een hotel geboekt worden, waar de school een overeenkomst mee heeft. Cursisten betalen dan een gunstige prijs.
  N.B. Bij hotels moet je nog ter plaats de toeristenbelastinge voldoen (is niet inclusief hotelprijs).

Data & prijzen


Startdata 2019

N.B.
Startdata: elke maandag voor alle niveaus!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
21  04 04 01 06 03 01 05 02 07 04 02
28 11 11 08 13 10 08 12* 09 14 11 09
18 18 15 20 17 15 19 16 21 18 16
25 25 23* 27 24 22 26 23 28* 25
29* 29 30

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 22 april, 25 april, 1 mei, 24 juni, 15 augustus, 1 november.
Kerstvakantie: vanaf 21 december 2019.

Cursusprijzen 2019

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
8
extra week
255
405
535
640
1.160
130
long term standaardcursus
(20 lessen per week) speciale aanbieding!
12
24
1.500
2.650
intensieve cursus
(30 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
375
580
785
955
187
intensief Plus 2
(20 standaardlessen + 2 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
315
525
715
880
190
intensief Plus 4
(20 standaardlessen + 4 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
375
645
895
1.120
250
intensief Plus 6
(20 standaardlessen + 6 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
435
765
1.075
1.360
310
intensief Plus 8
(20 standaardlessen + 8 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
495
885
1.255
1.600
370
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen per week)
1
2
3
4
extra week
555
1.005
1.435
1.840
430
privélessen (1-op-1) 5x 2 uur (10 uur)
5x 4 uur (20 uur)
3x 2 uur (6 uur)
3x 4 uur (12 uur)
300
600
180
360
duo-privélessen (2-op-1)
prijzen voor 2 personen
10 uur
20 uur
420
840
weekend privécursus
8 privélessen
12 privélessen
weekend
8 lessen
12 lessen
280
420
light standaardcursus
(12 lessen per week en v.a. niveau A2+)
1
2
185
285
Combinatiecursussen weken euro
Italiaans & kookcursus – Cucinando
standaardcursus + 2 kooksessies per week
1
2
345
585
Italiaans & extra conversatie – Conversando
standaardcursus + 2x 1 uur extra conversatie
in een alledaagse setting
1
2
285
465
Italiaans & kunst/cultuur – Culturando
standaardcursus + culturele activiteiten
1
2
325
545
Italiaans & wijn/gastronomie – Gustando
standaardcursus + culinaire activiteiten
1
2
325
585

Accommodatie

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer
1-persoonskamer
115
150
210
280
300
400
355
465
gastgezin, (standaard)
logies/ontbijt 
2-persoonskamer
1-persoonskamer
160
200
320
400
460
570
590
735
Toeslag diner in standaard gastgezin: € 15 per dag
gastgezin, (superior)
logies/ontbijt
2-pk met eigen badkamer
1-pk met eigen badkamer
205
255
415
485
600
690
770
900
studioappartement (bij 1 pers.)
appartement met 2-pers.kamer
390
430-470
715
780-845
1.035
1120-1205
1.340
1435-1530
3-sterren hotel
1-p met eigen badkamer b&b
318 663
N.B. hotels: prijzen zijn exclusief toeristenbelasting.

Vervoer


Hoe is Genua te bereiken
 • per vliegtuig -> Genua heeft een klein vliegveld, vanwaar regelmatig shuttlebussen (Volabus) naar het station Principe rijden in 20 min.
  Je kunt rechtstreeks van Amsterdam naar Genua vliegen met KLM en Alitalia.
  Of je vliegt naar Pisa vanaf Amsterdam met Transavia of met Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en TUIfly vanaf Keulen/Bonn.
  Vanuit Pisa (vliegveld) en Milaan (vliegvelden) is Genua gemakkelijk per trein bereikbaar. Overigens kun je bij de school in Milaan de vluchten naar Milaan vinden.
 • per auto -> 1182 km vanaf Utrecht.
 • per trein -> zie NSHispeed (internationale treinen), Italiaanse Spoorwegen, Treinreiswinkel.
Transfer

De school biedt een transfer aan vanaf het vliegveld in Genua naar je accommodatie.
De prijs bedraagt €45 per enkele reis.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.