Boek nu je taalreis!

Lecce


Homestay


Homestay in Puglia (Apulië)

Puglia ligt helemaal in de hak van de laars en het is een regio waar vele overheersers hun sporen hebben achtergelaten.
Karakteristiek voor Puglia zijn de trulli (cilindervormige huisjes van steen met kegelvormige daken). Je vindt ze vooral in de Valle d’Itria, even ten noordwesten van Brindisi. Ook kenmerkend voor Puglia zijn de uitgestrekte eeuwenoude olijfboomgaarden, de rode aarde en de masserie (typische boerderijen met vestingen). Tenslotte de prachtige kusten met de mooie, witte standen, baaien en grotten.
In het zuiden van Brindisi ligt het Griekse deel van de Salento (La Grecia Salentina) met Grieks-Byzantijnse kerken, historische stadjes, menhirs en Lecce, een prachtige barokstad met Romeinse overblijfselen. In de streek tussen Bari en Brindisi vind je de glooiende heuvels met bezienswaardige stadjes zoals Alberobello (het stadje bekend om de Trulli en cultureel erfgoed), Ostuni (het witte stadje) en Locorotondo. Het enige gebergte in Apulië ligt in het noorden (vlakbij Molise), in het Parco Nazionale del Gargano, een schiereiland waartoe ook de paradijselijke Tremiti Eilanden behoren.

Homestay bij lerares thuis

Wij bieden de mogelijkheid om bij de ouders van lerares Maria thuis privéles te volgen en er ook te logeren (in Villa Castelli).Italiaanse les met Maria
Bij een Italiaans gezin in huis wonen heeft veel voordelen. Naast het volgen van individuele lessen, maak je het dagelijks leven mee als één van de gezinsleden. Je bent voortdurend met de Italiaanse taal bezig en wordt volledig ondergedompeld in de Italiaanse manier van leven bij een gastvrije Italiaanse familie. Een unieke en aangename manier om in korte tijd de Italiaanse taal en gewoonten te leren kennen.
Het grote voordeel van “homestay” is dat zowel de lessen als de maaltijden en andere gezamenlijke activiteiten een leermoment zijn. Bovendien kun je je eigen tempo bepalen en word je als cursist niet afgeleid wordt door andere buitenlandse studenten, je kunt je helemaal op het Italiaans concentreren.

Zie video van de homestay (en lessen in Lecce)

Villa Castelli

Villa Castelli is een stadje met 9310 inwoners in de provincie Brindisi, op de grens tussen de Salento en Valle d’Itria. Het behoort tot Murge hoogvlakte in de “Trulli”streek. De sporen uit het verleden, die teruggaan tot de Middeleeuwen, vind je overal terug in de monumenten, archeologische opgravingen en musea. Dit alles omgeven door het prachtige landschap en de schitterende zee van Apulië. Je kunt er kerken bezoeken, parken, dierentuin, keramiekfabriekjes, de beroemde Trulli en de fantastische steden van het zuiden, zoals Ostuni (het witte stadje), Martina Franca, Ceglie, Grottaglie (keramiekstad) etc..

Lecce

Lerares Maria heeft ook een kleine school met appartement in Lecce, dus ook in Lecce kun je Italiaanse les volgen, al dan niet met verblijf in een eigen kamer bij haar in huis met logies/ontbijt. Uiteraard kun je ook elders in Lecce logeren!
In Lecce kun je zowel individueel les volgen als in minigroepjes, maar dat verschilt van week tot week.
prijzen en data Lecce

Lessen


De leraressenMaria

Lerares Maria coördineert alle lessen. Zij en haar collega’s leren je Italiaans met lessen die in de eigen behoeften en interesse voorzien. Alles wat je leert kan je meteen in de praktijk brengen of verbeteren.
Maria is een jonge, DITALS-gecertificeerde lerares in het Italiaans aan buitenlanders. Ze heeft haar graad in de Italiaanse literatuur cum laude behaald. Behalve Italiaans spreekt ze ook Engels, Duits en Chinees. Zij is een hartelijke, dynamische jonge vrouw met vele interesses zoals opera, bioscoop bezoeken, lezen, uitgaan met vrienden en er opuit trekken (excursies maken). Maria geeft voornamelijk les in Lecce. En zij heeft nog andere bekwame leraren in Lecce en Villa Castelli die de lessen verzorgen (en ook andere talen spreken).

Privélessen – Villa Castelli

Je volgt 15 of 20 privélessen taal en cultuur in één week bij één van de leraren (meestal een andere leraar dan Maria, omdat zij zelf in Lecce lesgeeft).kookles met moeder van Maria
De inhoud van de lessen bepaal je zelf: conversatie, grammatica en het kan ook gaan over kunst, muziek, koken, literatuur, geschiedenis en tradities. De lessen kunnen zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden!
Daarnaast is een rondleiding door Villa Castelli inbegrepen. Ter plekke kun je wel een excursie naar Ceglie/Ostuni (of Martina Franca of Grottaglie) of een kookcursus boeken (tegen extra betaling).
De moeder van Maria, Franca, verzorgt de kookcursussen in haar huis!
Ter plekke kun je je voorkeur voor het programma doorgeven.
Mamma Franca heeft zelfs een eigen kookboekje samengesteld!
Zie de omslag van Ricette di Mamma Franca en je kunt het ook bij haar kopen!

Accommodatie


Accommodatie Villa Castelli

De ouders van Maria wonen in een ruim appartement in Villa Castelli. appartement Maria
Het Italiaans is de moedertaal van de familie, ze zijn aardig en zeer vriendelijk. Met enthousiasme en gastvrijheid zien zij hun gasten tegemoet.
Haar moeder is een goede kok en verzorgt ook de kooklessen. De keuken in Puglia is van oudsher eenvoudig (cucina povera) maar heerlijk. Haar vader houdt ook van kletsen en is een fervent Juventus supporter.
Je deelt het appartement met haar ouders, waar je in een tweepersoonkamer of in een kleine eenpersoonskamer verblijft. Het appartement heeft 2 badkamers voor gemeenschappelijk gebruik en een keuken voor gemeenschappelijk gebruik. Je logeert op basis van volpension in het gastgezin. Maria komt regelmatig thuis langs om er te eten en te kletsen. Zijn heeft overigens een klein hondje.
Een enkele keer verblijft er nog een andere cursist bij de familie, die dan op andere tijden les krijgt natuurlijk! Dit geeft ook weer een bijzondere interactie.

Trullo buitenhuis van de familie
Ook is er een alternatieve mogelijkheid om te verblijven in een buitenhuis van de familie gemaakt in een typisch monumentale trullo, gelegen op een heuvel en cultureel erfgoed. De trullo ligt vlakbij op loopafstand van het huis van de familie en bestaat uit 2 slaapkamers (1-pers.kamer en 2-pers.kamer), een badkamer, een keuken en een woonkamer, met barbecueruimte buiten, omgeven door het prachtige landschap van trulloApulië.

Wanneer je met meer dan twee personen bij de familie wilt verblijven, kun je beter voor een verblijf in de trullo kiezen.
Als je alleen of met z’n tweeën boekt, kun je in het appartement van de familie overnachten of in de trullo (naar keuze). In de trullo mis je alleen wel wat van de interactie van het familieleven, maar sommigen vinden dat juist fijn.
N.B. Trullo: ook bij logies in de trullo gebruik je alle maaltijden bij de familie in huis en soms komen ze zelf ook naar de trullo om daar lekker met z’n allen buiten te eten bij mooi weer.
En als je in de trullo verblijft en een paar keer per dag naar de familie gaat, kun je het beste wel een eigen vervoermiddel hebben, ook al is het niet zo ver.

Bekijk een video-impressie van de trullo, gemaakt door een cursiste!

Data & prijzen


Startdata 2020

Startdata: elke week
De privélessen kunnen het hele jaar door en op alle niveaus gegeven worden.

N.B. Feestdagen: 6 januari, Pasen, 25 april, 1 mei, 2 juni, 15 augustus, 1 november, 8 december en Kerstmis. Lessen in overleg.

Prijzen 2020 – Villa Castelli

De all-in prijs is inclusief cursus en 6 nachten logies met volpension:

 • 15 of 20 privélessen per week (1 les = 55 minuten)
  Prijs is inclusief lesmateriaal en een gratis rondleiding in Villa Castelli.
 • Logies: verblijf in eigen slaapkamer met gemeenschappelijk gebruik van keuken, woonkamer en badkamers (of in de trullo).
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt, lichte lunch en diner met regionale gerechten en drank.
 • 24/24 uur gebruik internet pc en wifi, tv en radio.
 • Te leen: boeken over kunst, literatuur, wetenschap of historie, cd’s, video’s, tijdschriften.

N.B. Aankomst op zondag en vertrek op zaterdag.
Eventuele andere aankomst-/vertrekdagen op aanvraag.

20 privélessen in 1 week (6 nachten)
All-in prijs voor één persoon: € 900
All-in prijs bij twee personen: € 780 per persoon

15 privélessen in 1 week (6 nachten)
All-in prijs voor één persoon: € 750
All-in prijs bij twee personen: € 655 per persoon

Prijzen voor meer personen zijn op aanvraag!
Kookcursus à € 45 (ter plekke te voldoen)

Vervoer


Hoe is Villa Castelli te bereiken

Het vliegveld Aeroporto Papola in Brindisi ligt op drie kwartier rijden (50 km) van Villa Castelli. Eventueel is het ook mogelijk naar Bari te vliegen. Het vliegveld Palese van Bari ligt een stuk verder, op anderhalf uur rijden van Villa Castelli.

 • per vliegtuig -> Ryanair verzorgt rechtstreekse vluchten naar Brindisi van Eindhoven en Brussel; TUI fly vanaf Brussel; TUI fly vanaf Keulen. Ook kun je via Milaan of Rome met Transavia, KLM, Alitalia of Ryanair naar Brindisi vliegen.
  Naar Bari kun je rechtstreeks vliegen met Transavia vanaf Amsterdam. Ryanair verzorgt vluchten naar Bari van Düsseldorf Weeze, Maastricht en Brussel (Charleroi). Brussels Airlines verzorgt ook vluchten naar Bari vanaf Brussel.
  Ook kun je met KLM of Alitalia naar Bari vliegen vanuit Amsterdam via bijv. Milaan.
 • per auto -> 2022 km vanaf Utrecht.
 • per trein -> zie Italiaanse Spoorwegen.
Transfer

Het is mogelijk een transfer te boeken van/naar de vliegvelden van Brindisi en Bari:
Brindisi – Villa Castelli: € 40 per enkele reis
Bari – Villa Castelli: € 60 per enkele reis
Villa Castelli – Lecce: € 40 per enkele reis

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de lessen en het verblijf in bij Maria.