School


Lanciano (Abruzzen)

HELAAS STOPT DEZE SCHOOL DEFINITIEF NA JUNI 2018!

Lanciano, gelegen in de Abruzzen (provincie van Chieti), is een aardig en zeer oud stadje met 40.000 inwoners. In de oudheid was Lanciano de hoofdstad van de “Frentani” (een Italisch pre-Romaans volk) en vervolgens werd het een belangrijke Romeinse stad. Nog altijd heeft Lanciano een fascinerend historisch centrum met vier middeleeuwse wijken met hun karakteristieke nauwe straatjes. De stad is rijk aan monumenten als de Kathedraal, gebouwd boven op een Romeinse brug, de beroemde Ponte di Diocleziano; de kerk van Santa Maria Maggiore, met zijn prachtige 14e-eeuwse gevel, ontstaan op de ruïnes van een tempel gewijd aan Apollo; het geweldige architectonische complex van San Francesco, wereldberoemd om zijn eucharistisch Wonder; het middeleeuwse Huis van Nicolao; het neoklassieke theater Fenaroli.
Tegenwoordig is Lanciano een elegant en dynamisch, commercieel en toeristisch centrum met zijn traditionele markten (die nog uit de Romeinse tijd stammen), restaurantjes met de typisch Abruzzese keuken, pizzeria’s, bars, bioscopen en met belangrijke theater- en muziekvoorstellingen het hele jaar door. Er is genoeg openbaar vervoer.
Lanciano is gezegend met een zeer gunstige geografische ligging, tussen het Majella Gebergte aan de ene kant en de Adriatische Zee aan de andere kant. Op slechts een half uur rijden zit je in het Majella Nationaal Park, bij Roccaraso en Rivisondoli (1200 m) de bekendste skioorden in de omgeving en bij Pescocostanzo, een uitzonderlijk architectonisch juweel uit de Renaissance (1400 m) omgeven door een weergaloos landschap. En op slechts enkele kilometers afstand vind je de prachtige stranden van San Vito, Rocca San Giovanni en Fossacesia die liggen tussen pittoreske rotsen en kleine baaien langs de “Costa dei Trabocchi”.
Karakteristiek voor deze regio zijn de trabocchi: oude “steigers” op houten palen gemaakt voor de visserij, die langs de zee staan verborgen tussen rietkragen en sinaasappelboomgaarden, zoals de dichter Gabriele D’Annunzio zo bijzonder beschreven heeft. Langs de kustweg kun je de karakteristieke kustdorpen bewonderen die enigszins verschanst op de heuvels liggen omgeven door wijngaarden en olijfgaarden.

Lanciano studenten

Athena

De school Athena is een zeer kleine school, jaren geleden opgericht door prof.ssa Palma Altobelli, een sympathieke en gepassioneerde docente. Haar filosofie is erg eenvoudig en doeltreffend: een complete onderdompeling van de cursist in het “echte” Italië, ver weg van het massatoerisme. De docenten zijn allemaal hooggekwalificeerd en erg gedreven en de cursisten worden erg hartelijk opgevangen, zodat zij zich al gauw thuis voelen in hun nieuwe omgeving.
De school is gehuisvest in een prachtig 16e eeuws palazzo in het historisch centrum van Lanciano. De klassen (en de groepen) zijn klein en het interieur van de school is zeer suggestief. De cursisten worden door het schoolteam, hun familie en vrienden betrokken bij het lokale leven in het stadje, waardoor er veel gelegenheid is om Italiaans te praten. Onder het genot van een glaasje Montepulciano d’Abruzzo (de bekende lokale rode wijn) kom je erachter dat de Abruzzesi het niet alleen leuk vinden dat je de taal leert, maar ook dat je van de taal houdt! Juist deze passie en enthousiasme voor de Italiaanse taal en cultuur maakt een verblijf in de Abruzzen een onvergetelijke ervaring.
De groepscursussen worden van april t/m oktober georganiseerd. Echter het hele jaar door is het mogelijk om (semi-)individuele lessen te volgen en op verzoek worden ook lessen voor groepjes aangeboden. Tevens kan de school lessen op locatie aanbieden, informeer bij ons.
Op verzoek zorgt de school voor een kinderoppas van 8.30 – 18.30 uur.
Niveaus: 4 lesniveaus.
Erkenning school: erkend exameninstituut van PLIDA (examen van Dante).

Activiteiten

Bij het inschrijfgeld is o.a. een rondleiding door het historisch centrum van Lanciano en een avond op stap met Italiaanse vrienden inbegrepen.
Athena biedt twee keer per week – bij voldoende belangstelling – de mogelijkheid in de middag een extra culturele cursus te volgen, over bijv. de regionale keuken, Italiaanse kunst en cultuur en Archeologische geschiedenis van Abruzzo.
Daarnaast worden er excursies georganiseerd naar andere plaatsen in Abruzzo en Molise, als L’Aquila, Chieti, Ortona, Guardiagrele, Isernia, Termoli. Ook is het mogelijk naar andere steden te gaan als Rome, Napels Florence, Mantova, Ascoli Piceno, Matera.

Culturele en folkloristische evenementen in Lanciano

Settimana medievale Lancianese: middeleeuws feest elk jaar begin september!
Is absoluut een aanrader om bij te wonen!
Zie hier welke events er in Lanciano plaatsvinden.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 4 niveaus gegeven en er zijn maximaal 8 cursisten per klas.
Lesduur is 55 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

N.B. Indien er voor de standaardcursus slechts 2-3 cursisten per niveau zijn, dan worden er 9 lessen per week geboden. En bij 1 cursist per niveau wordt de standaardcursus omgezet in 8 privélessen (voor het zelfde bedrag).

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (3 lessen per dag)

15 lessen per week
Lestijden: 9.00-12.00 uur met korte pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.
N.B. Op verzoek is het ook mogelijk om 4 lessen per dag te volgen, indien er minimaal 4 cursisten van één niveau zijn.

Standaardcursus & wellness in spa

een standaardcursus van 15 lessen per week in de middag, zodat je ’s morgens naar de thermale baden of spa kunt gaan.
Lestijden: 16.00-19.00 uur met korte pauze halverwege.
Thermale kuren in Caramanico Terme  of in de nabijgelegen, elegante SPA La Reserve.
Caramanico Terme is een pittoresk plaatsje op 700 m hoogte in de provincie Pescara, op 70 km van Lanciano. Het ligt midden in een ongerept bosgebied en heeft thermaal water van uitstekende kwaliteit, waar je heerlijk kunt kuren.

Intensief Plus-5 cursus (3 standaardlessen + 1 privéles per dag)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Intensief Plus-10 cursus (3 standaardlessen + 2 privélessen per dag)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik). Deze cursus is ook heel geschikt als PLIDA examentraining!

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen  en triolessen (mits de cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en (PLIDA) examentraining behandeld worden.
Lestijden tussen 9.30 en 13.30 uur |  15.30 en 19.30 uur.

Individuele lessen via Skype

Dit zijn individuele lessen die online gevolgd kunnen worden. Zowel conversatieles als grammaticales zijn mogelijk.

Speciale cursussen

Dit zijn meestal individuele lessen op maat die het hele jaar door gevolgd kunnen worden en voor een speciale doelgroep zijn.
Neem contact met ons op voor een prijsopgave!

 • conversatiecursussen
 • zakelijk Italiaans
 • Italiaans voor toerisme
 • Italiaans voor huizenkopers
 • Italiaans voor kinderen
 • cursussen op maat

Aanvullende cultuurcursussen

De school kan extra cultuurcursussen aanbieden op 2 middagen per week.
Hiervoor is een basiskennis van het Italiaans vereist en minimaal 4 deelnemers.

 • Regionale keuken
 • Italiaanse kunst en cultuur
 • Archeologische geschiedenis van Abruzzo

Muzieklessen

Het is mogelijk diverse soorten muzieklessen in de muziekschool te volgen:
solfège, muziektheorie, zangcursussen, jazz harmony, improvisatietechnieken, instrumentale cursussen.
Prijs en details op aanvraag

Accommodatie


De diverse accommodaties

Lanciano en omgeving biedt een ruime keuze aan accommodatie.
Er zijn kamers beschikbaar in het centrum van Lanciano en aan de kust: van een oud pas gerenoveerd klooster tot 2-,3- en 4-sterren hotels en B&B’s. Ook is er accommodatie beschikbaar in appartementen en agriturismi in de stad, aan zee of op het platteland.

 • Gastgezin met logies/halfpension  

Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner). Prijs op aanvraag.

 • Hotel/B&B/zelfstandig appartement 
  De school kan ook helpen bij het vinden van een hotel, B&B, zelfstandig appartement(je).

N.B. De school kan helpen bij het zoeken, maar de reservering van appartementen, hotels, B&B, campings etc. moet uiteindelijk door de cursist zelf gedaam worden.

Enkele aanraders zijn:

Onderstaande 2 hotels geven korting aan cursisten van de school Athena, dus vraag prijsopgave via ons, daarna zelf te boeken.
Hotel Anxanum (aardig, wat geïsoleerd, maar tamelijk centraal, met zwembad)
Albergo Roma (goedkoop, netjes en schoon, zeer centraal)

B&B Bed and Blues (heeft vooral mooi appartement op mooie en centrale ligging)
– B&B La Terrazza (zeer fijne B&B)
B&B La Giuggiola / Gli Angeli (in historisch centrum, zeer dicht bij school)
– B&B Casa dal Tetto Verde (eenvoudige B&B)

Agriturismo Caniloro (gewaardeerde agriturismo)

Download lijst van accommodaties in Lanciano.

Data & prijzen


Startdata 2018

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

mei juni juli aug. sept.
07 04 06 03
14 11 09  13* 10
21 18 16 20 17
t/m 25 mei t/m 22 juni 23 t/m 24 aug. t/m 21 sept.
t/m 27 juli

Startdata privélessen (of kleine voorgevormde groepen): elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 6 januari, 2 april, 25 april, 1 mei, 15 augustus, 1 november en kerstmis.
N.B. *Op 15 augustus zijn er geen lessen, maar wordt er een recreatieve activiteit door de school georganiseerd.

TIP! Boek met een voorgevormd groepje van bijv. 3-4 cursisten van hetzelfde niveau samen een taalcursus, dit kan wel het hele jaar door!


Cursusprijzen 2018

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! 

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(15 lessen per week)
1
2
3
extra week
180
330
495
165
intensief Plus 5
(15 standaardlessen + 5 privélessen per week)
1
2
330
630
intensief Plus 10
(15 standaardlessen + 10 privélessen per week)
1
2
480
930
privélessen (1-op-1)
N.B. Aanbieding bij 20 lessen of meer!
10 lessen
20 lessen
30 lessen
40 lessen
300
540
750
920
duo-privélessen (2-op-1)
N.B. Aanbieding bij 20 lessen of meer!
10 lessen
20 lessen
30 lessen
40 lessen
220
400
540
640
online-privélessen via Skype 10 lessen 300
Speciale cursussen (voor speciale doelgroep) op aanvraag
conversatielessen
zakelijk Italiaans
Italiaans voor toerisme
Italiaans voor huizenkopers
Italiaans voor kinderen
cursussen op maat
Extra cultuurcursussen (op 2 middagen p.w.) 4 uur p.w. 90
regionale keuken
Italiaanse kunst en cultuur
archeologische geschiedenis van Abruzzo
N.B. Minimaal 4 cursisten vereist.
Diverse soorten muzieklessen in muziekschool
solfège, muziektheorie, zangcursussen, jazz harmony,
improvisatietechnieken, instrumentale cursussen.
zie muziekschool “M. Gabriel Oscar Rosati”
Lessen kunnen in Italiaans of Engels!
op aanvraag

N.B.
Prijs is exclusief eenmalig per jaar € 60,- inschrijfgeld per persoon.
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon minimaal
per nacht
maximaal
per nacht
hotel**, logies/ontbijt 35 45
hotel***, logies/ontbijt 40 60
hotel****, logies/ontbijt 70
agriturismo op platteland (2-pers.kamer) 35
B&B 25/30
zelfstandig appartement (prijs per app.)
in Lanciano of bij zee
per week
350
per week
450
gastgezin op aanvraag

N.B.
De prijzen zijn inclusief bedlinnen en handdoeken.

De school kan helpen bij het zoeken naar accommodatie, maar de reservering van appartementen, hotels, B&B, campings etc. moet uiteindelijk door de cursist zelf bevestigd worden.

Download volledige lijst van accommodaties in Lanciano.

Vervoer


Hoe is Lanciano te bereiken

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Abruzzo Int. Airport in Pescara (35 km van Lanciano).

 • per vliegtuig -> Van Düsseldorf/Weeze en van Brussel/Charleroi gaan er rechtstreekse vluchten naar Pescara met Ryanair.
  Verder kun je via Milaan met 
  Alitalia en Ryanair naar Pescara vliegen. Vanaf het vliegveld gaan er regelmatig bussen (bus 38) naar het station van Pescara en vanwaar je in 40 min. met de trein in Lanciano arriveert. Verder rijden er vanaf het station van Pescara ook enkele rechtstreekse bussen naar Lanciano (richting Rome), maar er gaan meer treinen (N.B. niet uitstappen in San Vito Lanciano, maar in Lanciano). Een taxirit van het vliegveld van Pescara naar Lanciano kost ca. € 60-70.
  Je kunt ook rechtstreeks naar Rome vliegen vanaf Amsterdam met KLMAlitalia en EasyJet en vanaf Rotterdam met Transavia of vanaf Brussel met Brussels Airlines. Verder kun je met Ryanair vliegen op Rome vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en met Air Berlin vanaf Düsseldorf of Keulen en German Wings vanaf Keulen/Bonn.
  Er is een rechtstreekse 
  busverbinding tussen Rome (Piazzale Tiburtina) en Pescara, waarbij sommige bussen zelfs stoppen in Lanciano (ca. 4 uur reistijd) en er is een rechtstreekse bus van Rome naar Lanciano (3-3,5 uur).
  Ook kun je van Rome per trein naar Pescara en Lanciano.
 • per auto -> 1700 km vanaf Utrecht.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar de school kunt gaan.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.