-> PRIJZEN & DATA 2019


School


Milaan

Milano, de één na grootste stad van Italië, is een moderne dynamische stad, die niet enkel bekend staat als de economische en financiële hoofdstad van Italië, maar ook als centrum van design, mode, kunst, muziek, theater en belangrijke culturele evenementen. Als meest internationale stad van Italië biedt Milaan de mogelijkheid om mensen te ontmoeten uit de hele wereld, die er studeren, werken en er samen een fijne tijd doorbrengen. Het is de stad bij uitstek voor degenen die mode en design belangrijk vinden en ook de Italiaanse leefstijl willen leren kennen.
In het gezellige historische centrum met de wereldberoemde Duomo als middelpunt, met zijn nauwe straatjes in het Brera district, zijn oude trams, zijn vele monumenten, eeuwenoude paleizen, gezellige winkelstraten, karakteristieke pleinen, theaters, musea en kerken komt iedereen aan zijn trekken. Milaan staat er bekend om dat je er ’s avonds voor weinig geld gezellig een aperitivo kunt drinken (met uitgebreide hapjes erbij) in één van de vele honderden bars, cafés en restaurants met name in de Navigli (grachten). In deze gezellige uitgaanswijk vind je vele ateliers van kunstenaars en antiekwinkels en ’s avonds lopen de Milanezen massaal langs de Navigli te flaneren.
Vanuit Milaan liggen vele interessante steden binnen handbereik: Pavia, Bergamo, Brescia, Mantua, Piacenza en Cremona. Milaan ligt tevens vlakbij vele prachtige meren, zoals het Lago Maggiore, Comomeer, Leccomeer en Iseomeer, die gemakkelijk te bereiken zijn. Ook als je van bergwandelingen of skiën houdt zijn er in Lombardije genoeg mogelijkheden.

campus school Milaan

Scuola Leonardo da Vinci

De school is gevestigd op de studentencampus van NABA en Domus Academy (Mode/Designacademies) in de Navigli, een zeer gezellige wijk vol studenten, bars, cafés en restaurantjes. De school is goed te bereiken met de metro en de bus. Alle klaslokalen hebben airconditioning en de school beschikt over een bibliotheek. Op de campus vind je verder een park en een bar met mensa voor studenten van de academies en de taalschool. Studenten van de Scuola Leonardo da Vinci hebben hierdoor de beschikking over erg veel faciliteiten. Studenten mogen ook gratis gebruik maken van het internetlokaal op school met 12 computers en overal op de campus is er gratis wifi! Een extra voordeel van de campus is, dat het voor studenten van de school ook gemakkelijk is om Italiaanse (en andere internationale) vrienden te maken! Verder zijn er vele sportfaciliteiten.
De groepscursussen kunnen zowel ’s morgens als ’s middags gegeven worden.
Dit is een populaire school zeker fashion & designliefhebbers!
Niveaus: 6 niveaus (en vaak ook nog tussenniveaus).
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en ook erkend als professioneel opleidingscentrum door de “Regione”, evenals ISO-gecertificeerd. De school is ook opleidings- en examencentrum voor CILS-examens.

Bekijk video’s van de Scuola Leonardo da Vinci in Milaan!

Activiteiten

De school publiceert elke maand een nieuw activiteiten-/cultureel programma waar liefhebbers op kunnen intekenen.
Op elke maandag van aankomst organiseert de school een gratis rondleiding door Milaan en op de dinsdag erna wordt er een welkomst-aperitief aangeboden aan de nieuwe studenten.
Dagexcursies naar het Comomeer en het Lago Maggiore en andere meren, naar steden als Genua, Verona, Venetië (tegen kostprijs en meestal 1e zaterdag vd maand). Elke 2 weken halve-dagexcursies naar Monza, Brescia, Pavia, Mantua en Cremona (tegen kostprijs). Verder elke maand weekendexcursies naar Florence, Rome, Viareggio, Nice (tegen kostprijs).
Elke twee weken gratis rondleidingen in de stad, kunstgeschiedenis rondleidingen naar bezienswaardigheden en musea (alleen entreekaartje betalen). Elke week aperitivo-avondjes in bars en cafés in de Navigli-wijk (tegen kostprijs) en elke twee weken gezamenlijke etentjes in Milanese restaurantjes, ook om de andere studenten beter te leren kennen en bezoeken aan disco’s in Milaan. Bij voldoende interesse ook bezoeken aan voetbalwedstrijden in Milaan.
Bij het secretariaat van de school is een lijst verkrijgbaar met informatie over sportverenigingen/-sportactiviteiten.
Download een gratis app over Milaan!


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 14 cursisten per klas.
Lesduur is 45 minuten. Maximale duur standaardcursus: 36 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik op de cursussen hieronder voor een cursusbeschrijving:

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: de standaardlessen kunnen zowel ’s morgens als ’s middags plaatsvinden. De lestijden worden op de eerste lesdag bekend gemaakt. Bij inschrijving kun je wel een voorkeur voor een tijd opgeven. Halverwege heb je een pauze.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Middle length standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 5 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 5 weken boekt.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12 weken boekt.

Long term CSN aanbieding (4 lessen per dag)

Dit is een long term standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 13 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 13 weken boekt.
Bovendien betaal je een lage vaste huurprijs voor je kamer, prijzen per nacht:
gedeeld appartement: 2-pk €15 en 1-pk € 22.
gastgezin: 2-pk met ontbijt € 19 en met halfpension € 26.
gastgezin: 1-pk met ontbijt € 33 en met halfpension € 40.

Tussenjaar/Gap Year (32 lesweken)

Dit is een Gap Year programma ofwel Academisch jaar van 8 maanden, waarin je vloeiend Italiaans leert lezen, spreken en schrijven, een taalexamen aflegt en extra ‘academische’ vakken volgt over de Italiaanse cultuur, politiek, maatschappij, muziek, keuken, (kunst)geschiedenis enzovoorts.
Ga voor meer details en prijs naar tussenjaar.

Tussenjaar/Gap Semester (18 lesweken)

Dit is een Gap Semester programma van ruim 4 maanden, waarin je goed Italiaans leert lezen, spreken en schrijven, een taalexamen aflegt en 2 weken extra lessen volgt over de Italiaanse cultuur (kunstgeschiedenis, literatuur en mode).
Ga voor meer details naar tussenjaar.

Intensief (6 standaardlessen per dag)

30 lessen per week
Je volgt de standaardcursus van 4 lessen per dag en daarnaast nog twee extra conversatielessen, waarin het accent op de luister- en spreekvaardigheid ligt.  N.B. Indien er maar 1 of 2 cursisten zijn, volg je de standaardcursus + 3 privélessen per week.

Intensief Plus-5 cursus (4 standaardlessen + 1 privéles per dag)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Intensief Plus-10 cursus (4 standaard + 2 privélessen pd)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Italia Oggi (taal & cultuur) (4 standaard + 1 cultuurles pd)

standaardcursus + 5 cultuurlessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en daarna de cultuurlessen (in het Italiaans), je kunt zelf het thema bepalen.
Thema’s van de cultuurlessen: kunst, cultuur, geschiedenis, folklore, media, films, actuele politieke situatie.
Advies: minimaal halfgevorderd taalniveau

La Dolce Vita programma (standaard + cultureel programma)

standaardcursus + culturele activiteiten (is bij uitstek geschikt voor oudere cursisten, echter niet leeftijdgebonden)
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag is er een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten o.l.v. een gids en vervoer is verzorgd (indien nodig).
Lees alles over de data en programma’s van La Dolce Vita.

Giro di Italia (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus die je in 2, 3 of 4 steden volgt. Je volgt bijv. 1 week cursus in Siena en vervolgens 1 week in Rome en/of Florence en/of Milaan.
Kies zelf de totale verblijfsduur en volgorde van de steden Rome, Florence, Milaan, Siena en verblijf 1 week in elke stad. Het voordeel is dat je niet telkens voor 1 week cursus betaalt (maar voor resp. 2, 3 of 4 weken) en bovendien betaal je telkens een vaste lagere prijs voor de accommodatie!
Cursusduur: minimaal 2 weken en maximaal 4 weken. Bij langer verblijf gelden de normale prijzen.

AIL-diploma examencursus (standaard + 2 lessen examentraining pd)

Deze cursus duurt 4 weken en is een standaardcursus + 10 lessen examenvoorbereiding per week.
Bij 1 deelnemer per niveau wordt men geplaatst in een intensieve plus-5 cursus.
Het examengeld is bij de prijs inbegrepen.
Keuze uit examenniveaus DELI-A2, DILI-B1, DILI-B2, DALI-C1, DALI-C2, DILC-B1, DALC-C1.
Hier vind je meer informatie over de diploma’s.

Professionele cursussen (standaard + 2 privélessen pd)

standaardcursus + 10 privélessen vakjargon/examentraining per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en tijdens de privélessen kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) of examentraining behandeld worden. Dit kan voor alle diploma’s zoals AIL, CILS, CELI en PLIDA.
Vakjargon in vele vakgebieden mogelijk:
handelscorrespondentie, commercieel Italiaans, bankwezen, juridisch, hotelindustrie, wijn en voeding, toerisme, luchtvaart, gezondheid, mode, architectuur, literatuur, film, opera, theater.
Advies: minimaal halfgevorderd taalniveau B1

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 15 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en examentraining behandeld worden.
Individuele lessen tijdens weekend- en feestdagen zijn op aanvraag en tegen speciale tarieven.

Italiaans & professionele BARISTA cursus

Volg een standaard taalcursus van 20 lessen per week en daarnaast een professionele Barista cursus caffetteria en/of Latte Art in samenwerking met Flair Academy.
6 weken: taalcursus + 40 lessen “Caffetteria”
8 weken: taalcursus + 60 lessen “Caffetteria & Latte Art”
Minimaal B1 niveau voor de Koffiecursus vereist en de cursus gaat al door vanaf 1 deelnemer.
Stardata: elke eerste maandag van de maand.
Lees meer over deze cursus Caffetteria & Latte Art…

Skypelessen

Skypelessen zijn ideaal voor degenen die kunnen kennis willen verdiepen c.q. bijhouden na afloop van een cursus (bijv. bij hun geliefde leraar) of Italiaans willen leren van een professionele Italiaanse leraar, maar niet in de gelegenheid zijn om naar Italië te gaan.
Skypelessen zijn lessen op maat – zowel qua inhoud als qua lestijden – die je per pakket van 5 of 10 lessen kunt boeken.
Neem voor nadere informatie contact met ons op.
Cursussen Fashion, Kunst, Design

Preparatory semester taal & fashion/design (5 maanden)

Speciaal voor degenen die hun middelbare schooldiploma hebben en zowel goed Italiaans willen leren als een interessant ‘Italiaans mode/kunst/design’ semester willen volgen, al dan niet met het doel om daarna een bacheloropleiding hierin te volgen aan NABA. Het semester geeft – naast de taallessen – een introductie in de beeldende kunst, design en modeontwerpen. Aan het einde van die 5 maanden heb je voldoende kennis van het Italiaans om bijv. aan NABA verder te studeren.
Programma introductielessen: tekenen/tekentechnieken, hoe maak je een succesvol portfolio, lessen over de Italiaanse maatschappij, en je sluit de cursus af met een NABA zomercursus naar keuze, in mode, design, tekenen of grafische vormgeving.
Zie pdf van Preparatory Semester taal & mode/design 2018.
Startdatum: 19 februari – 6 juli 2018.
Meer details vind je tevens op de “Mode/Design pagina” bij Preparatory Semester taal & mode/design.

Italiaans & Creative Arts - mode, kunst of design (12 weken)

Standaardcursus van 4 lessen p.d. (totaal 240 lessen) + 30 beeldende kunstlessen (1x per week ’s avonds of op zaterdag). Deze creatieve lessen worden in het Italiaans gegeven zowel voor beginners als voor gevorderden en bevatten zowel theorie als praktijk.
De kunstlessen zijn geschikt voor alle studenten die hun Italiaans willen verbeteren en meer kennis willen verkrijgen in: Beeldende kunst, Grafische vormgeving en webdesign, Mode of Design (je kiest één richting).
Advies: vanaf halfgevorderd taalniveau B1.
Heb je echter nog geen B1 niveau, dan moet je eerder met de taallessen starten en eventueel daarna nog doorgaan.
Deze cursus wordt in samenwerking met de NABA academie aangeboden, die op dezelfde campus ligt.
Zie pdf van Italiaans & Creative Arts 2018.
Startdata: 19 februari 2018 |  8 oktober 2018  |  18 februari 2019.
N.B. Als je dus een beginnersniveau hebt, moet je minimaal 2-3 maanden voor de startdatum met een taalcursus starten!
Alle details en prijzen vind je bij pagina taal & mode/kunst/design.

Examencursus voor studie aan Mode & Design academie

Speciaal voor buitenlandse studenten die een studie in het Italiaans aan een Italiaanse Mode of Design academie willen volgen en zich hierop willen voorbereiden.
Cursusduur: 4 weken (totaal 120 lessen bij min. 5 deelnemers).
N.B. bij 4 deelnemers: 95 lessen; bij 3 deelnemers: 70 lessen in 3 weken; bij 2 deelnemers: 43 lessen in 2 weken; bij 1 deelnemer: 28 lessen in 2 weken.
Vereiste taalniveau: minimaal halfgevorderd B1. Beginners kunnen bijv. 3-6 maanden eerder met een taalcursus starten en dan eindigen met deze cursus.
Datum 2018: 27 augustus – 21 september.
Examencursussen voor Universiteiten

Examencursussen voor Italiaanse Universiteiten

Examencursussen – bedoeld voor buitenlandse studenten – ter voorbereiding op een studie (in het Italiaans) aan een Italiaanse Universiteit.
Cursusduur: 4 weken (totaal 140 lessen bij min. 5 deelnemers).
N.B. bij 4 deelnemers: 110 lessen; bij 3 deelnemers: 80 lessen in 3 weken; bij 2 deelnemers: 50 lessen in 2 weken; bij 1 deelnemer: 32 lessen in 2 weken.
Vereiste taalniveau: halfgevorderd B1 of hoger.
Datum 2018: 6-31 augustus 2018.

voorbereidingscursus IMAT-test (in Engels) voor studie Geneeskunde in Italië

Unieke voorbereidingscursus voor studenten die aan een Italiaanse universiteit een studie geneeskunde in het Engels aan willen volgen en daarvoor de IMAT toelatingstest moeten afleggen.
Cursusduur: 3 weken (totaal 105 lessen).
Cursusdatum: 2-20 juli 2018.
Cursus van 1 of meer dagen

Italiaans in de stad (privéles tijdens rondleiding in de stad)

Startdata: elke dag 3 uur (minimaal 1 dag per week van ma. t/m vrij.)
Deze privécursus is speciaal voor cursisten die in korte tijd Italiaans willen leren tijdens een wandeling door de stad of alleen een rondleiding willen. Leer zo in korte tijd meer over de kunst en cultuur in Milaan. Het is niet zomaar een Italiaanse privéles op locatie of gewone rondleiding door de stad. Je beleeft de Italiaanse cultuur en taal door een speciaal programma. Verschillende verrassingen staan je te wachten bij elk van de bestemmingen.
Je wordt begeleid door een leraar in de Italiaanse taal – gespecialiseerd in kunstgeschiedenis – die je rondleidt naar de belangrijkste monumenten in Milaan en je de Italiaanse taal en cultuur bijbrengt.
Locaties: een café / Piazza Duomo / Via Montenapoleone / Brera wijk / Navigli wijk.
Je avontuur in Milaan begint met een les over een “het proeven van ‘Caffe’,” terwijl je samen ontbijt in een historische bar Dan volgt er een boeiende wandeling door het historische centrum van Milaan, o.l.v. je Italiaanse leraar. Je zult worden rondgeleid in de “Quadrilatero della moda’ de wijk waar de meest bekende modebedrijven hun boetieks en winkels hebben en vervolgens door de karakteristieke kunstenaarswijk Brera. Na afloop een ontspannende wandeling door de via Torino, Porta Ticinese en Piazza XXIV Maggio terwijl je kijkt naar de mooie en historische gebouwen in de richting van de Navigli, de grachten die Leonardo Da Vinci verbeterd heeft met een systeem van dammen.
Als je met 1 of 2 anderen inschrijft, wordt de cursus relatief veel goedkoper!
Bij deze speciale cursus moet je zelf je accommodatie regelen en betaal je geen inschrijfgeld!
Aanvullende cursussen

Kunstgeschiedeniscursus (6 lessen per week)

De cursus kunstgeschiedenis is in het Italiaans. Korte introductie in de ontwikkeling van de kunst in Italië met daarnaast rondleidingen met de docent. Vanaf 1 week (6 lessen per week) mogelijk.
Minimaal 3 deelnemers vereist. Programma verschilt per week en stad.
Advies: minimaal basiskennis. Startdata komen overeen met rode startdata.

Kookcursus (in de namiddag)

Kookcursus kan per sessie van 3 uur ter plaatse geboekt worden.
Minimaal 4 deelnemers.

Wijncursus (in de namiddag)

Wijncursus kan per sessie van 3 uur ter plaatse geboekt worden. Het is een introductie in productieproces van wijnen en is inclusief wijnproeverij van de meest bekende Italiaanse wijnen.
Minimaal 6 deelnemers.

Tekenen/schilderen, mode/designcursussen (6 lessen pw)

Mogelijk vanaf 1 week en bij één cursist!
Je kunt naast de taallessen ook kunstcursussen volgen zoals: tekenen en schilderen voor beginners, tekenen of schilderen voor niet-beginners, geschiedenis van de Italiaanse mode, geschiedenis van Italiaans design.
Minimaal 2 deelnemers en bij één deelnemer gaat de cursus ook door, maar volg je 4 (privé)lessen in één week en vanaf twee weken 4,5 privélessen per week.
Advies: voor de mode en designcursussen moet je een minimaal Italiaans niveau A2 hebben om de lessen te kunnen volgen.
Lees meer over deze beeldende kunst cursussen in Milaan…

Muziekcursussen i.s.m. muziekschool

Diverse individuele muziekcursussen, zowel instrument als zang.
Minimaal per 5 lessen.
Lees meer over de details, prijzen en data bij taal & muziek.

Accommodatie


De diverse accommodaties

De accommodatie in Milaan ligt op minimaal 2 min. en max. 45 min. reistijd naar de school. Heb je een bepaalde voorkeur, geef dit dan bij boeking op en de school zal proberen hier rekening mee te houden. Alle appartementen in Milaan hebben wifi en bijna alle gastgezinnen.
Aankomst is op zondag van 14-22 uur en vertrek op zaterdag vóór 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!
N.B. Toeslag van € 25 bij aankomst later dan 22.00 uur!

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gedeeld appartement met de verhuurder of met andere cursisten en je deelt de keuken en badkamer. Bij de huurprijs van de appartementen zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken), verbruikskosten en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
  Borg/sleutelgeld appartement: € 100.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • Zelfstandig appartement/ hotel
  De school in Milaan kan ook een zelfstandig appartement of een kamer in een hotel vlakbij de school voor u reserveren.
  Neem voor meer informatie contact met ons op!

Data & prijzen


Startdata 2018

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
 02*  05 05 03* 07 04 02 06 03 01 05 03
08 12 12 09 14 11 09 13* 10 08 12 10
15 19 19 16 21 18 16 20 17 15 19  17
22 26 26 23* 28 25 23 27 24 22 26  
29     30*     30      29*    

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 1 januari, 2 april (Pasen), 25 april, 1 mei, 15 augustus, 1 november.
Kerstvakantie: 22 december 2018 t/m 6 januari 2019.


Data 2018 “La Dolce Vita” specials

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

Stad Cursusperiodes La Dolce Vita (1 week of 2 weken)
Florence 9-20 apr 21 mei-1 jun 10-21 sept 8-19 okt
Siena  7-18 mei 3-14 sept 1-12 okt  
Rome 19-30 mrt 4-15 jun 15-26 okt  
Milaan 5-16 mrt 4-15 jun 17-28 sept 29 okt-9 nov

N.B.  Bij 1 week moet je starten in de eerste week.

Data Gap Year/Tussenjaar (8 maanden)

2 januari t/m 10 augustus 2018 (32 weken)
7 mei t/m 14 december 2018 (32 weken)
17 september 2018 t/m 10 mei 2019 (34 weken, incl. 2 weken kerstvakantie)

Data Gap Semester (18 lesweken)

26 februari t/m 29 juni 2018
28 mei t/m 28 september 2018
6 augustus 2018 t/m 7 december 2018

Data AIL-examencursussen 2018

5 – 30 maart
4 – 29 juni
3 – 28 september
12 november – 7 december

AIL-examendata 2018

30 maart  |  29 juni  |  28 september  |  7 december

Italiaans & Creative Arts – mode/kunst/design ( 12 weken)

Startdata: 19 februari 2018 |  8 oktober 2018  |   18 februari 2019.

Preparatory Semester taal & mode/design (5 maanden)

19 februari – 6 juli 2018.


Cursusprijzen 2018

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Speciale Italstudio kortingen!

 • CSN-aanbieding voor long term cursussen van 13 weken of langer.
 • 10% korting op de cursusprijs voor luchtvaartpersoneel van vliegmaatschappijen in Nederland en België en voor leden van de Italiaanse Kamer van Koophandel.
 • Korting op de cursusprijs voor Ba/Ma studenten van Italiaanse design academies (o.a. NABA, Domus Academy) en Italiaanse universiteiten. Neem contact met ons op!
 • Eindexamengarantie voor kosteloos annuleren (alleen via Italstudio)!
  Bij aanmelding voor een cursus van 12 weken of langer (ook Academisch jaar) kun je kosteloos annuleren, als je zakt voor het eindexamen van de middelbare school! Je moet dit binnen 1 week na de uitslag aan Italstudio melden via e-mail, waarna je een bevestiging ontvangt (met het verzoek ook het bewijs op te sturen).
cursusprijzen per persoon cursus nr. weken euro
standaardcursus
(20 standaardlessen per week)
110
111
112
113
1
2
3
4
210
380
540
720
middle length standaardcursus aanbieding
(20 standaardlessen per week)
121 5 weken
extra week
800
160
long term standaardcursus
(20 standaardlessen per week)
131 12
extra week
1.800
150
long term semestercursus
(20 standaardlessen per week)
141 24
extra week
3.120
130
long term “CSN” standaardcursus
+vaste lage kamerprijzen Italstudio-aanbieding!
103 13 weken
extra week
1.755
135
Tussenjaarprogramma’s:      
Gap year van 8 maanden
(klik hier voor meer details)
321 32 5.925
Nieuw! Gap Semester van 4 maanden
(klik hier voor meer details)
326 18 3.095
intensief  
(20 standaardlessen
+ 10 lessen extra conversatie per week)
160
161
162
163
1
2
3
4
extra week
340
600
870
1.140
270
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen p.w.)
170
171
172
173
1
2
3
4
extra week
410
780
1.140
1.500
360
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen p.w.)
180
181
182
183
1
2
3
4
extra week
610
1.180
1.740
2.300
560
taal & cultuur “Italia Oggi”
(20 standaardlessen + 5 cultuurlessen p.w.)
211 1
2
410
780
la Dolce Vita special
(standaardcursus + la Dolce Vita middagprogramma
221
222
1
2
450
890
Giro d’Italia aanbieding!
(20 standaardlessen per week in 2, 3 of 4 steden)
zie ook speciale kamerprijzen Giro d’Italia!
231 2
3
4
380
540
720
AIL-examencursus  (prijs is inclusief examengeld)
(20 standaardlessen
+ 10 examenvoorbereidingslessen p.w.)
311 4 1.385
privélessen (1-op-1)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 80 per dag
411 1 les
15 lessen
20 lessen
40 lessen
45
675
900
1.800
duo-privélessen (2-op-1) (prijs voor 2 personen)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 120 per dag
431 1 les
15 lessen
55
825
trio-privélessen (3-op-1) (prijs voor 3 personen)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 160 per dag
451 1 les
15 lessen
70
1.050
1 of meer dagen: Italiaans in de stad  (3 uur per dag)
privéles tijdens rondleiding door stad
per dag – 1 cursist
per dag – 2 cursisten
per dag – 3 cursisten
107 per dag 120
75 pp
55 pp
professionele cursussen
(20 standaardlessen+ 10 privélessen p.w.
in vaktaal/examentraining)
331 2
extra week
1.380
690
Italiaans & barista training is professionele cursus!
20 standaardlessen per week plus….
6 weken: 40 lessen Caffetteria
8 weken: 60 lessen Caffetteria & Latte Art
672
673
6 weken
8 weken
1.710
2.125
individuele Skypelessen
prijzen per pakket van 5 of 10 lessen
118 5 lessen
10 lessen
190
330
preparatory semester taal & design (5 maanden)
Italiaans & introductie in mode, design, beeldende kunst,
grafische vormgeving of media design
617 20 weken 5.100
Italiaans & Creative Arts – kunst, mode of design
240 standaardlessen + 30 lessen beeldende kunst (3 mnd)
671 12 2.190
voorbereiding IMAT-test studie geneeskunde (Engels)
105 lessen in het Engels. Datum: 2-20 juli 2018.
358 3 1.780
examencursus voor studie aan Italiaanse Univ.
Datum: 6-31 augustus 2018
357 4
140 lessen
1.495
examencursussen It. Mode & Design academies
Datum: 27 augustus – 21 september 2018
 367  4
120 lessen
 1.280
Aanvullende cursussen
(minimaal aantal deelnemers vereist en kunnen ter plaatse geboekt worden)
kunstgeschiedenis  511 1 wk (6 lessen) 120
kookcursus  521 1x 3 uur 105
Italiaanse wijnen 522 1x 3 uur 105
beeldende kunst cursussen (3x per week 2 uur)
tekenen, schilderen, Italiaanse mode, geschiedenis van Italiaans design
635 1 wk (6 lessen)
extra week
165
140
muziekcursussen  (zie taal & muziek)
diverse individuele muziekcursussen
665 5 lessen
12 lessen
275
600

N.B.
Prijs is exclusief € 70,- inschrijfgeld per persoon (blijft 12 maanden geldig voor alle Leonardo da Vinci scholen en Viareggio).
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.


Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag (van 14-22 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.
De prijs voor 8 weken is 2 x 4 weken, voor 12 weken 3 x 4 weken enzovoorts.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten +
ev. 7e nacht
2 weken
13 nachten
min.- max.
3 weken
20 nachten
min.- max.
4 weken
27 nachten
min.- max.
1 extra
nacht
min.- max.
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
150 (25 extra)
204 (34 extra)
195-234
286-325
300-360
440-500
405-486
594-675
15-18
22-25
gastgezin, logies/ontbijt 
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
174 (29 extra)
228 (38 extra)
247-286
338-377
380-440
520-580
513-594
702-783
19-22
26-29
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
258 (43 extra)
312 (52 extra)
429-468
520-559
660-720
800-860
891-972
1080-1161
33-36
40-43
gedeelde appartementen met
extra comfort (bijv. eigen badkamer)
en zelfstandige appartementen
op aanvraag, neem contact met ons op.

*2-persoonskamer: een 2-persoonskamer kan niet geboekt worden als je voor 1 persoon reserveert.

N.B. minderjarigen: studenten die nog geen 18 jaar zijn, kunnen een kamer boeken in een gastgezin met halfpension en soms in een gedeeld appartement, mits de ouders het huurcontract ondertekenen. Bovendien moeten de ouders een minderjarigenverklaring ondertekenen.


Speciale vaste accommodatieprijzen voor “Giro d’Italia” cursus

Aankomst is in principe op zondag (van 14-22 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
234
325
360
500
486
675
gastgezin, logies/ontbijt
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
286
377
440
580
594
783
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
468
559
720
860
972
1161
gedeelde appartementen met
extra comfort (bijv. eigen badkamer)
en zelfstandige appartementen
op aanvraag, neem contact met ons op.


*2-persoonskamer
: een 2-persoonskamer kan niet geboekt worden als je voor 1 persoon reserveert.

Vervoer


Hoe is Milaan te bereiken

Milaan heeft 3 vliegvelden:
– luchthaven Linate (vlakbij het centrum, zie voor openbaar vervoer in Milaan ATM). Een taxirit van Linate naar het centrum kost ca. € 20,-
– luchthaven Malpensa (ca. 50 min. met de shuttlebus)
– luchthaven Orio al Serio bij Bergamo op 45 km van Milaan, per shuttlebus bereikbaar met Autostradale en Orioshuttle in 60 minuten.

 • per vliegtuig -> Je kunt van Amsterdam naar Milaan vliegen met KLM, Alitalia, Transavia en EasyJet.
  Verder vliegt Ryanair naar Milaan vanaf Eindhoven, Groningen, Maastricht, Düsseldorf-Weeze, Brussel-Charleroi of Bremen en Air Berlin vanaf Düsseldorf of German Wings vanaf Keulen/Bonn.
 • per auto -> 1042 km vanaf Utrecht.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.

Transfer

De school biedt een transfer aan vanaf het vliegveld naar de accommodatie.
De prijs per enkele reis bedraagt € 70 vanaf Linate, € 130 vanaf Malpensa en 140 vanaf Bergamo.
Transfer vanaf het centraal station in Milaan kost € 55 per enkele reis.
Er is een toeslag van € 25 voor elk extra uur vertraging.
Transferservice moet bij voorkeur bij boeking aangevraagd worden, doch uiterlijk een week voor vertrek.

N.B. Italstudio adviseert bij aankomst de shuttlebus naar het centraal station van Milaan te nemen en dan met een taxi naar de accommodatie te gaan, dat is altijd goedkoper dan de transfer.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.