Boek nu je taalreis!

Homestay

Les (met of zonder homestay) in Montevarchi  – Toscane

Speciaal geschikt voor cursisten die in Toscane bij een zeer ervaren Nederlandse lerares een Italiaanse privé-taalcursus willen volgen! Het is ook mogelijk om in haar huis te overnachten, zij heeft ook een B&B met zwembad in de tuin.
Het is ideaal – zeker voor beginners – om van een Nederlandstalige leraar Italiaans te leren, omdat deze veel beter de grammaticale problemen begrijpt in het Italiaans en die problemen daarom ook beter kan uitleggen.

De leslocatie is in een boerderij/agriturismo vlakbij het stadje Montevarchi in de Val d’Arno (Toscane). Levane ligt ongeveer 25 km van Arezzo, 55 km van Florence en 45 km van Siena. Het huis waar de lerares woont ligt op de fattoria (=boerderij) La Migliarina, gelegen op het landgoed Montozzi.

Montevarchi

Privéles Italiaans bij lerares thuis

Wij bieden de mogelijkheid om bij lerares Annelies thuis te logeren, in het agriturismo op het landgoed of op eigen gelegenheid een verblijf te zoeken. De lessen volg je in de ochtend en de rest van de dag kun je besteden aan cultuur, natuur, relaxen of aan de culinaire genoegens die Toscane je te bieden heeft.

Voordelen van privéles

Het voordeel van privéles is in veel opzichten duidelijk! Het programma kun je samen met de lerares samenstellen en er hoeven geen uitgebreide intakegesprekken gevoerd te worden. Door haar ervaring kan zij vaak snel inschatten waar behoefte aan is en past haar lessen dan hieraan aan. Wil je veel grammatica behandelen, dan wordt er veel grammatica behandeld en doe je veel (mondelinge) oefeningen en wil je praten, dan wordt er veel gesproken, alles is op maat!

Met hoeveel personen privéles?

Bij homestay-lessen: maximaal drie personen. Alle personen moeten wel ongeveer hetzelfde niveau hebben en samen met de lerares wordt overlegd we je in één week (vijf lesdagen) of twee weken (tien lesdagen) gaat doen. Een lesweek duurt in principe van maandag tot en met vrijdag, maar uiteraard is hier ook variatie in mogelijk.

Je kunt ook voor een ander concept kiezen en dat is dat jij les volgt en je reisgenoot lekker gaat fietsen, wandelen of de auto pakt en op stap gaat. De middag kunnen jullie dan helemaal indelen zoals je zelf wilt. Ook de hoeveelheid huiswerk en de tijd die daar eventueel aan besteed moet worden is bespreekbaar.

Middag-/avondactiviteiten

‘s Middags en in het weekend zijn er tal van mogelijkheden om zelf op stap te gaan en de omgeving te verkennen. Steden als Arezzo, Florence en Siena liggen “om de hoek”. Een beetje genieten van de schoonheid van de streek is zeker aan te bevelen. Voor deze excursies heb je eigenlijk eigen vervoer nodig.zwembad in de tuin van Annelies
Tegen betaling kan de lerares je wel begeleiden naar een stad, er het een en ander over vertellen en het vervoer regelen. Zij kan je ook naar het station van Montevarchi brengen, zodat je zelf de trein kunt nemen naar alle steden in de omgeving.

Verder kun je een Italiaanse/Toscaanse kookles volgen (vanaf 17-18 uur), in verband met het halen van de boodschappen en de versheid van de producten. Uiteraard gaat alles in overleg. Je maakt dan samen een antipasto, primo, secondo, contorno en dolce.

Ook kan een wijnproeverij geregeld worden. La Migliarina is een fattoria, een boerderij, waar biologische olijfolie en wijn wordt geproduceerd.

Geen zin om activiteiten te ondernemen? Geen probleem, want je kunt er ook heerlijk relaxen of zwemmen in haar eigen zwembad!

[/wptabcontent]

Cursussen


Cursus

Een standaard lesprogramma bestaat uit 15 privélessen per week.
Een week les is van maandag t/m vrijdag (in overleg te variëren).
De lessen zijn van 9-12 uur in de ochtend. Tussendoor is er een pauze en wordt er een kopje koffie of thee gedronken.

Lesprogramma

Het samenstellen van een lesprogramma voor privéles Italiaans gaat in onderling overleg. Lerares Annelies gaat eerst uitvragen welk doel je wilt bereiken en op welk niveau je op het moment van inschrijven bent. En al deze feiten samen gaan de inhoud van het lesprogramma bepalen.Annelies

De lerares

Lerares Annelies heeft na haar tolk/vertaal-opleiding Italiaans bij het ITV in Utrecht ruim 15 jaar met veel plezier lesgegeven in en om Maastricht. Daarnaast had zij ook een tijdje een thuisrestaurant. Kortom Italiaans, Italië en koken zijn al haar hele leven haar grote passie en zij prijst zich zeer gelukkig dat ze van haar hobby’s haar beroep heeft kunnen maken!

Voor de liefde is Annelies naar Milaan vertrokken en daar heeft zij geen spijt van! Zij kende Milaan al heel veel jaren. Na een half jaar Milaan wilde zij ook het rustige, landelijke Italië beleven en besloot een huis te huren in het landelijke Toscane. In Montevarchi vond zij het droomhuis waar zij nu een deel van de tijd woont.

Voorbeeld van een Italiaanse les

Een voorbeeld van een ochtend Italiaanse les voor iemand met een gemiddeld niveau: tijdens een les
– Het eerste half uur wordt er gesproken over hetgeen je de voorgaande dag gedaan hebt in de middag.
– Daarna volgt een uur grammatica met oefeningen. De lerares legt je de grammatica uit aan de hand van eigen lesmateriaal en geeft je een aantal oefeningen. Samen gaan jullie deze oefeningen maken en zij helpt je op weg, waarna je na verloop van tijd de oefeningen geheel zelfstandig kunt uitvoeren.
– Lees/spreekoefening: de lerares geeft je een tekst en die lezen jullie samen door. Jullie vertalen de tekst en je moet bijvoorbeeld een deel van de tekst in je eigen woorden vertellen. Of zij stelt je vragen over de tekst die je moet beantwoorden.
– Een andere oefening kan zijn om te wandelen en allerlei woorden te moeten beschrijven die we onderweg zien. Kortom, ten aanzien van spreekvaardigheid zijn er een hoop oefeningen mogelijk.
– Verder kunnen jullie bijvoorbeeld op de wekelijkse markt boodschappen gaan doen voor een te bereiden maaltijd. Je gaat dan zelf je boodschappen bestellen en het gesprek aan met de marktkoopman.

Eventuele partners/vrienden kunnen genieten van het Landgoed Montozzi, de omgeving en La Migliarina. Om uiterlijk 12.00 uur ben je klaar met les.
(Dit is uiteraard een voorbeeld van een lesochtend, niet de norm).


Accommodatie


Accommodatie lerares

Het huis van lerares Annelies ligt in in Levane vlakbij het stadje Montevarchi in de Val d’Arno in Toscane. La MigliorinaDe Val d’Arnois de vallei van de rivier de Arno die naar Florence stroomt en vandaar richting Pisa, de kust.
Haar huis ligt op de fattoria La Migliarina en maakt deel uit van de het landgoed Montozzi.
Op het terrein van La Migliarina liggen een aantal boerenwoningen met houtovens en schuren. In een van deze huisjes Il Noce woont de lerares. En al heeft zij geen houtoven wel heeft zij een zwembad en het allermooiste uitzicht van het gehele terrein: namelijk een schitterend uitzicht over het dorpje Bucine en de Chiantiheuvels, waar de zon ondergaat.

Voor haar huis ligt een tuin van ongeveer 350m2 tuin met een olijfboom en vijgenboom en in de tuin staan uiteraard een tuinmeubels en ligt haar eigen zwembad. Verder is er een parkeerplaats vlakbij haar huis.gastenkamer
Haar huis heeft drie slaapkamers, een eet-/zitkeuken met een grote open haard en een eenvoudige maar complete moderne keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers en de badkamer. Alle vloeren en plafonds in het huis zijn van terracotta en ademen de sfeer van het boeren Toscaanse landleven. De ramen zijn voorzien van horren en houten openslaande luiken.

B&B

Twee van de drie slaapkamers stelt zij ter beschikking van gasten. Een slaapkamer heeft twee bedden en de andere kamer kan gebruikt worden als zit/slaapkamer. gasten zitkamer
Wanneer je met twee personen komt, heb je dus de beschikking over een slaapkamer en een zitkamer. Indien je met drie personen bent, kan er in de derde kamer een logeerbed geplaatst worden.
Aangezien de woning maar één badkamer heeft, moet je de badkamer delen met de lerares, maar nooit met andere gasten. Uiteraard staat er ’s morgens een lekker ontbijt voor je klaar!

N.B. Indien je niet bij de lerares wilt verblijven kun je ook een appartement huren in La Migliarina.

Lunch en/of diner

Als je geen zin hebt om buiten de deur te gaan eten, kun je altijd bij Annelies een maaltijd reserveren, zij zal met veel plezier een zo authentiek mogelijk Italiaanse maaltijd voor je klaarmaken, uiteraard bereid met verse seizoensproducten.

Een Italiaanse lunch (pranzo) is geen broodmaaltijd maar een warme maaltijd, bestaande bij haar uit een pasta- of risottogerecht, vooraf gegaan door een antipasto met brood en als nagerecht heerlijk vers fruit van het seizoen. Daarnaast met een glaasje wijn van het landgoed of een frisdrank of water. Tot slot een kopje thee of koffie.

De avondmaaltijd (cena) bestaat bij haar uit een primo, een pasta- of risottogerecht, gevolgd door een secondo, een vlees- of visgerecht vergezeld door een contorno, een bijgerecht en tot slot een Italiaanse toetje. Dit alles vergezeld van een glaasje wijn van het landgoed of een frisdrank of water. Tot slot een kopje thee of koffie.

N.B. Alle maaltijden kunnen in overleg worden samengesteld.
En uiteraard eten jullie in de tuin met uitzicht over de Chianti-heuvels als het weer het toelaat.

Over landgoed Montozzi

Het landgoed Montozzi is 310 hectare groot en bovenop de hoogste heuvel in dit gebied staat het kasteeltje Montozzi. In het kasteel wonen tegenwoordig de huidige eigenaren, de familie Bartolini Baldelli. Deze familie is al vanaf de 15de eeuw eigenaar van het kasteel, hoewel hun vaste woonplaats altijd Florence bleef. In Florence vervulden ze eeuwenlang hoge politieke functies en waren secretarissen van Groothertogen. Het omliggende park en de tuin achter het kasteeltje zijn zeer indrukwekkend en ontworpen door Angiolo Pucci. Deze laatste heeft ook de Boboli-tuinen van Palazzo Pitti in Florence ontworpen.

Op het landgoed wordt nog steeds olijfolie en wijn geproduceerd, net als eeuwen geleden. De productie van alle landbouwproducten is 100% biologisch. Het landgoed heeft ook een heel belangrijke functie als jachtgebied, er wordt vooral op wilde zwijnen, reeën en klein wild gejaagd.

Je kunt in dit gebied prachtige wandelingen maken en bovenop de heuvel waar Kasteel Montozzi gelegen is, heb je een schitterend uitzicht over Val d’Ambra en Val d’Arno.

Op het kasteeltje is het mogelijk wijn en olie te proeven en te kopen en je kunt er genieten van een ongelooflijk mooi uitzicht.


Data & prijzen


Italiaanse les via SKYPE 

De eerste Skypeles is geheel vrijblijvend en gratis.

1 uur Skypeles 20 euro
1,5 uur Skypeles 30 euro
1 uur Skypeles met twee personen 25 euro

Je kunt deze lessen boeken in een pakket van 10 of meer lessen!

 
Startdata

Startdata privélessen: elke week
N.B. Rond feestdagen lessen in overleg.

Cursusprijs privélessen per week – 2020

15 uur privélessen per week: € 525
15 duo-privélessen (voor 2 personen): € 750
15 trio-privélessen (voor 3 personen): € 975

N.B. Cursusprijzen zijn inclusief lesmateriaal.

Prijzen overige activiteiten

Deze kunnen ter plaatse gereserveerd en betaald worden!
Kookles: € 40 per persoon (incl. ingrediënten, receptuur, excl. wijn).
Wijnproeverij: op aanvraag
Excursies:
– € 65 excursie van één dagdeel (totaal, excl. toegang, maaltijden en vervoer).
– € 115 excursie van één dag (totaal, excl. toegang, maaltijden en vervoer).

Vervoer: € 15 van en naar station Montevarchi (totaal).

Prijzen per kamer incl. logies/ontbijt – 2020

€ 55,– euro per nacht van 1 september t/m 30 juni
€ 65,– euro per nacht van 1 juli t/m 31 augustus
Bij een derde persoon extra: € 25,– per nacht extra
N.B. bij een derde persoon zitten er twee personen op één kamer en de derde in de andere kamer!

Extra bij te boeken lunch/diner

Lunch: € 12,50 per persoon
Diner: € 20 per persoon

N.B. Bij Italstudio betaal je geen extra administratiekosten!

Vervoer


Hoe is Montevarchi te bereiken

Wij raden aan om over eigen vervoer te beschikken, maar het is niet strikt noodzakelijk.
Florence heeft een klein vliegveld vlakbij de stad en vanaf dit vliegveld gaat de “Vola in Bus” shuttlebus ATAF/SITA 62,  naar het centrum (ca. 20 min.). Een taxirit naar het centrum kost circa € 25 (is vaste prijs!). Naar Montevarchi reis je in 40 min. met de trein en vandaar kun je opgehaald worden door de lerares.

  • per vliegtuig -> Je kunt rechtstreeks op Florence vliegen vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia en Vueling of vanaf Brussel met Brussels Airlines en Vueling.
    Verder kun je vliegen op Pisa (ca. 80 km vanaf Florence). Het treinstation (Pisa Aeroporto) bevindt zich op de luchthaven van Pisa en er vertrekken regelmatig treinen naar Florence (de treinreis duurt ca. 75 minuten). Ook rijdt er een shuttlebus van Terravision vanaf het vliegveld naar het station van Florence (anderhalf uur).
    Vanaf Amsterdam biedt Transavia rechtstreekse vluchten naar Pisa, maar ook Ryanair vliegt naar Pisa vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en TUIfly vanaf Keulen/Bonn.
Transfer

Het is mogelijk om een transfer aan te vragen vanaf het station Montevarchi naar het huis van de lerares.
Prijs voor retourtransfer is € 15.

Voor vertrek ontvang je verdere informatie over de lessen in Montevarchi.