Boek nu je taalreis!

School


Siena (Toscane)

Omgeven door heuvels, olijfboomgaarden en de Chianti wijngebieden, is Siena voor velen de mooiste middeleeuwse stad van Toscane. De stad is autovrij en in het hart van Siena ligt het Piazza del Campo, waar religieuze feesten en kleurrijke festivals plaatsvinden. Siena heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers: de Dom, het Palazzo Pubblico en het voormalige ziekenhuis St. Maria della Scala, dat tegenwoordig als cultureel centrum dienst doet. Behalve in de prachtige monumenten, vind je de grote charme van Siena buiten de toeristische paden, in de kronkelende straten en steile trappen, die de drie heuvels van de stad verbinden. Siena is beroemd vanwege de historische paardenrace de “Palio” op het Piazza del Campo, die jaarlijks op 2 juli en 16 augustus plaatsvindt en al weken ervoor veel levendigheid in de stad brengt. Het is eigenlijk niet zomaar een folkloristisch evenement, maar iets wat het hele leven beheerst van de Sienese inwoners.
Siena herbergt één van de oudste universiteiten in Europa, waar studenten uit de hele wereld naar toe komen. Naast het levendige dagelijkse leven in de straten en pleinen van de stad, biedt Siena talrijke culturele evenementen, het theater, concerten en films, evenals een verscheidenheid aan sportfaciliteiten. De kleine plaatsen San Gimignano, Montalcino en Volterra zijn niet ver van Siena en de romantische stranden van de Maremma aan de Middellandse zee liggen op 70 km.

Siena

Scuola Leonardo da Vinci

De school ligt in een typisch Sienese straat in het ‘centro storico’, bij het Piazza San Domenico en Piazza Gramsci, op drie minuten lopen van het Piazza del Campo. De Scuola Leonardo da Vinci is een professionele kwaliteitsschool (sinds 1991) en is kleiner dan de andere scholen van Leonardo da Vinci. Er heerst in ieder geval een heel gemoedelijke en vriendelijke sfeer.
De school beschikt over een koffiehoek, videotheek en enorm groot terras waar de studenten elkaar buiten de lessen kunnen ontmoeten. Studenten mogen gratis gebruik maken van internetfaciliteiten (ook wifi).
De groepscursussen worden meestal ’s morgens gegeven, maar in drukke periodes ook een enkele keer ’s middags. In Siena zijn er maximaal 12 cursisten per klas! Dit is een populaire school zowel onder jongeren als ouderen.
Niveaus: 6 niveaus (en vaak ook nog tussenniveaus).
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en ook erkend als professioneel opleidingscentrum door de “Regione”, evenals ISO-gecertificeerd.

Activiteiten

De school publiceert elke maand een nieuw activiteiten-/cultureel programma waar liefhebbers op kunnen intekenen.
Elke 2 weken worden er gratis rondleidingen in Siena georganiseerd en kunstgeschiedenis-rondleidingen door de stad (alleen entreekaartjes niet inbegrepen). Verder elke week gratis filmvoorstellingen,en elke 4 weken (of op verzoek) muziekavonden, elke 2-4 weken een workshop acteren/spreken o.l.v. een Sienese acteur en in de zomer een seminar over de Palio met bezoek aan het “Contrada”museum en elke 4 weken kaas en wijn proeven in een karakteristieke wijnbar (tegen kostprijs). Daarnaast worden er elke 2 weken (tegen betaling) dagexcursies georganiseerd met een privébusje naar o.a. de wijngaarden in de Chianti, Montepulciano, San Galgano en wandelingen en halve-dagexcursies naar leuke plaatsjes in de omgeving en elke 4 weken een gezamenlijk diner op het Toscaanse platteland.
Bij het secretariaat van de school is een lijst verkrijgbaar met informatie over sportverenigingen/-sportactiviteiten.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 12 cursisten per klas.
Lesduur is 45 minuten. Maximale duur standaardcursus: 36 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik op de cursussen hieronder voor een cursusbeschrijving:

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.00-12.15 uur met pauze halverwege. In drukke periodes kunnen de lessen ook ’s middags plaatsvinden vanaf 14.15 uur.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Middle length standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 5 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 5 weken boekt.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12 weken boekt.

Long term CSN aanbieding (4 lessen per dag)

Dit is een long term standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 13 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 13 weken boekt.
Bovendien betaal je een lage vaste huurprijs voor je kamer, prijzen per nacht:
gedeeld appartement: 2-pk €15 en 1-pk € 22.
gastgezin: 2-pk met ontbijt € 19 en met halfpension € 26.
gastgezin: 1-pk met ontbijt € 33 en met halfpension € 40.

Tussenjaar/Gap Year (32 lesweken)

Dit is een Gap Year programma ofwel Academisch jaar van 8 maanden, waarin je vloeiend Italiaans leert lezen, spreken en schrijven, een taalexamen aflegt en extra ‘academische’ vakken volgt over de Italiaanse cultuur, politiek, maatschappij, muziek, keuken, (kunst)geschiedenis enzovoorts.
Ga voor meer details en prijs naar tussenjaar.

Tussenjaar/Gap Semester (18 lesweken)

Dit is een Gap Semester programma van ruim 4 maanden, waarin je goed Italiaans leert lezen, spreken en schrijven, een voorbereidingscursus voor taalexamen aflegt en 2 weken extra lessen volgt over de Italiaanse cultuur (kunstgeschiedenis, literatuur en mode).
Ga voor meer details naar tussenjaar.

Intensief Plus-5 cursus (4 standaard + 1 privéles pd)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Intensief Plus-10 cursus (4 standaard + 2 privélessen pd)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Italia Oggi (taal & cultuur) (4 standaard + 1 cultuurles pd)

standaardcursus + 5 cultuurlessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en daarna de cultuurlessen (in het Italiaans), je kunt zelf het thema bepalen.
Thema’s van de cultuurlessen: kunst, cultuur, geschiedenis, folklore, media, films, actuele politieke situatie.
Advies: minimaal halfgevorderd taalniveau

La Dolce Vita programma (standaard + cultureel programma)

standaardcursus + culturele activiteiten (is bij uitstek geschikt voor oudere cursisten, echter niet leeftijdgebonden)
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag is er een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten o.l.v. een gids en vervoer is verzorgd (indien nodig).
Lees alles over de data en programma’s van La Dolce Vita.

Giro di Italia (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus die je in 2, 3 of 4 steden volgt. Je volgt bijv. 1 week cursus in Siena en vervolgens 1 week in Rome en/of Florence en/of Milaan.
Kies zelf de totale verblijfsduur en volgorde van de steden Rome, Florence, Milaan, Siena en verblijf 1 week in elke stad. Het voordeel is dat je niet telkens voor 1 week cursus betaalt (maar voor resp. 2, 3 of 4 weken) en bovendien betaal je telkens een vaste lagere prijs voor de accommodatie!
Cursusduur: minimaal 2 weken en maximaal 4 weken. Bij langer verblijf gelden de normale prijzen.

Siena con gusto (standaard + culinair programma)

standaardcursus + 4 middagen een culinair programma
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag culinaire activiteiten, zoals:
maandag: introductie-rondleiding met cursusbegeleider, gevolgd door een heerlijke ‘aperitivo’ op het Piazza del Campo, het kloppende hart van Siena.
dinsdag en donderdag: twee praktijkgerichte kookcursussen o.l.v. de chefkok van een traditioneel Sienees restaurant.
Na de bereiding van de gerechten ga je genieten van de maaltijd onder het genot van lokale Toscaanse wijnen.
woensdag: wijnproeverij van de beroemde Brunello, o.l.v. een sommelier.
Tijdens de proeverij leer je de kenmerken van Toscaanse wijnen kennen en de complexiteit van de wijn beter te waarderen.
N.B. Startdata: elke maandag en is alleen te boeken voor voorgevormde groepjes van minimaal 3 deelnemers!
Advies: minimaal basiskennis (niveau A2)

AIL-diploma examencursus (standaard + 2 lessen examentraining pd)

Deze cursus duurt 4 weken en is een standaardcursus + 10 lessen examenvoorbereiding per week.
Bij 1 deelnemer per niveau wordt men geplaatst in een intensieve plus-5 cursus.
Het examengeld is bij de prijs inbegrepen.
Keuze uit examenniveaus DELI-A2, DILI-B1, DILI-B2, DALI-C1, DALI-C2, DILC-B1, DALC-C1.
Hier vind je meer informatie over de diploma’s.

Professionele cursussen (standaard + 2 privélessen pd)

standaardcursus + 10 privélessen vaktaal/examentraining per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en tijdens de privélessen kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) of examentraining behandeld worden. Dit kan voor alle diploma’s zoals AIL, CILS, CELI en PLIDA.
Vaktaal in vele vakgebieden mogelijk:
handelscorrespondentie, commercieel Italiaans, bankwezen, juridisch, hotelindustrie, wijn en voeding, toerisme, luchtvaart, gezondheid, mode, architectuur, literatuur, film, opera, theater.
Advies: minimaal halfgevorderd taalniveau

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 15 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vaktaal, telefoontraining enz.) en examentraining behandeld worden.
Individuele lessen tijdens weekend- en feestdagen zijn op aanvraag en tegen speciale tarieven!

Skypelessen

Skypelessen zijn ideaal voor degenen die kunnen kennis willen verdiepen c.q. bijhouden na afloop van een cursus (bijv. bij hun geliefde leraar) of Italiaans willen leren van een professionele Italiaanse leraar, maar niet in de gelegenheid zijn om naar Italië te gaan.
Skypelessen zijn lessen op maat – zowel qua inhoud als qua lestijden – die je per pakket van 5 of 10 lessen kunt boeken.
Neem voor nadere informatie contact met ons op.

Cursus van 1 of meer dagen

Italiaans in de stad (privéles tijdens rondleiding in de stad)

Startdata: elke dag 3 uur (minimaal 1 dag per week van ma. t/m vrij.)
Deze privécursus is speciaal voor cursisten die in korte tijd Italiaans willen leren tijdens een wandeling door de stad of alleen een rondleiding willen. Leer zo in korte tijd meer over de kunst en cultuur in Siena. Het is niet zomaar een Italiaanse privéles op locatie of gewone rondleiding door de stad. Je beleeft de Italiaanse cultuur en taal door een speciaal programma. Verschillende verrassingen staan je te wachten bij elk van de bestemmingen.
Je wordt begeleid door een leraar in de Italiaanse taal – gespecialiseerd in kunstgeschiedenis – die je rondleidt naar de belangrijkste monumenten in Siena en je de Italiaanse taal en cultuur bijbrengt.
Je leraar zal je van harte welkom heten op school met een korte introductie over Siena, één van de belangrijkste middeleeuwse steden in Europa. Je begint de wandeling langs de hoofdstraat, letterlijk in de voetstappen van duizenden pelgrims, die op weg naar Rome reisden over de oude Via Francigena. Terwijl je langs prachtige historische palazzi in Siena loopt, zal je gids je laten zien waar je één van de leukste aspecten van Siena cultuur kunt ervaren: het eten en de wijn! Je leert waar je de kwalitatief beste specialiteiten van lokale producenten kunt vinden en proeven.
Aangekomen bij “il Campo”, zul je zeker willen stoppen voor een caffè. Il Campo, één van de topattracties van Siena, is het kloppende hart van de stad en de plaats waar de beroemde Palio plaatsvindt. Je gids zal met je praten over deze unieke paardenrace, die elke zomer twee keer per jaar wordt gehouden. Je hoort ook over het prachtige Palazzo Pubblico, dat uitkijkt op het plein. Vervolgens loop je omhoog naar de kathedraal, nog een hoogtepunt. Siena’s kenmerkende zwart-wit gestreepte Duomo heeft een complexe geschiedenis die zich uitstrekt van het midden van 1100 tot het begin van de 14e eeuw. Vanaf daar ga je naar de San Domenico kerk, terwijl je gids je al die tijd onthullende en onverwachte bezienswaardigheden en verborgen hoekjes laat zien en vertelt over intrigerende geheimen die vaak weggelaten worden uit gidsen.
De fascinerende en tijdloze stad Siena zal zeker een onuitwisbare indruk achterlaten!
Als je met 1 of 2 anderen inschrijft, wordt de cursus relatief veel goedkoper!
Bij deze speciale cursus moet je zelf je accommodatie regelen en betaal je geen inschrijfgeld!

Aanvullende cursussen

Kunstgeschiedeniscursus (6 lessen per week)

De cursus kunstgeschiedenis is in het Italiaans. Korte introductie in de ontwikkeling van de kunst in Italië met daarnaast rondleidingen met de docent.
Minimaal 3 deelnemers vereist. Programma verschilt per week en stad.
Advies: minimaal basiskennis. Startdata komen overeen met rode startdata.

Kookcursus (in de namiddag)

Kookcursus kan per sessie van 3 uur ter plaatse geboekt worden.
Minimaal 4 deelnemers.

Wijncursus (in de namiddag)

Wijncursus kan per sessie van 3 uur ter plaatse geboekt worden. Het is een introductie in productieproces van wijnen en is inclusief wijnproeverij van de meest bekende Italiaanse wijnen.
Minimaal 6 deelnemers.

Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodatie in Siena is in het centrum of vlakbij het centrum op max. 25 min. reistijd naar de school.
In alle gedeelde appartementen en in bijna alle gastgezinnen heb je internet/wifi.
Aankomst is op zondag van 14-22 uur en vertrek op zaterdag vóór 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!
N.B. Toeslag van € 25 bij aankomst later dan 22.00 uur!

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een appartement gedeeld meestal met andere cursisten, soms ook met de verhuurder (of allebei) en je deelt de keuken en badkamer. Bij de huurprijs van de appartementen zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken), verbruikskosten en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
  Borg/sleutelgeld appartement: € 100.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • Zelfstandig appartement/studioappartement
  De school kan ook een studioappartement of een zelfstandig appartement met een aparte slaapkamer boeken. De prijzen verschillen per periode, duur, grootte en ligging. Deze appartementen zijn op aanvraag.
 • Hotels
  Wij kunnen wel suggesties voor hotels geven, maar niet reserveren.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
07*  03 02 06 04 01* 06 03 07 05 02 07*
13 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
20 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
27 24 23 27* 25 22 27 24 28 26 23  
    30     29   31     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar (voor alle niveaus)

* Geen lessen op feestdagen: 6 januari, 13 april (2e Paasdag), 1 mei, 2 juni, 8 december.
Kerstvakantie: 19 december 2020 t/m 3 januari 2021.


“La Dolce Vita” specials – Data 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

DOLCE VITA PROGRAMMA – 1 of 2 WEKEN
Stad Cursusperiodes La Dolce Vita – 1 of 2 weken
Florence 20 apr-1 mei 14-25 sept 5-16 okt
Milaan 11-22 mei 22 jun-3 jul 21 sept-2 okt
Rome 16-27 mrt 15-26 jun 12-23 okt
SIENA 18-29 mei 14-25 sept 12-23 okt

 

Data Gap Year/Tussenjaar (8 maanden)

7 januari t/m 14 augustus 2020 (32 weken)
4 mei t/m 11 december 2020 (32 weken)
14 september 2020 t/m 7 mei 2021 (34 weken, incl. 2 weken kerstvakantie)

Data Gap Semester (18 lesweken)

17 februari t/m 19 juni 2020
4 mei t/m 4 september 2020
3 augustus t/m 4 december 2020
N.B. Je kunt ook eerder starten of langer doorgaan!

Data AIL-examencursussen 2020

2-27 maart  |  18 mei – 12 juni
N.B. Andere data zijn op aanvraag mogelijk (data moeten minimaal 30 dagen voor aanvang aangevraagd worden)!

AIL-examendata 2020

27 maart   |  12 juni  


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Speciale Italstudio kortingen!

 • CSN-aanbieding voor long term cursussen van 13 weken of langer.
 • 10% korting op de cursusprijs voor luchtvaartpersoneel van vliegmaatschappijen in Nederland en België en voor leden van de Italiaanse Kamer van Koophandel. Geldt niet voor privélessen.
 • Korting op de cursusprijs voor Ba/Ma studenten van Italiaanse design academies (o.a. NABA, Domus Academy) en Italiaanse universiteiten. Neem contact met ons op!
 • Eindexamengarantie voor kosteloos annuleren (alleen via Italstudio)!
  Bij aanmelding voor een cursus van 12 weken of langer (ook Academisch jaar) kun je kosteloos annuleren, als je zakt voor het eindexamen van de middelbare school! Je moet dit binnen 1 week na de uitslag aan Italstudio melden via e-mail, waarna je een bevestiging ontvangt (met het verzoek ook het bewijs op te sturen).
cursusprijzen per persoon cursus nr. weken euro
standaardcursus
(20 standaardlessen per week)
110
111
112
113
1
2
3
4
210
380
540
720
middle length cursus aanbieding
(20 standaardlessen per week)
121 5 weken
extra week
800
160
long term standaardcursus
(20 standaardlessen per week)
131 12
extra week
1.800
150
long term semestercursus
(20 standaardlessen per week)
141 24
extra week
3.120
130
long term “CSN” standaardcursus
+vaste min. kamerprijs Italstudio-aanbieding!
103 13 weken
extra week
1.755
135
Tussenjaarprogramma’s:      
Gap year van 8 maanden
(klik hier voor meer details)
321 32 5.925
Gap Semester van 18 weken
(klik hier voor meer details)
326 18 3.095
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen p.w.)
170
171
172
173
1
2
3
4
extra week
410
780
1.140
1.500
360
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen p.w.)
180
181
182
183
1
2
3
4
extra week
610
1.180
1.740
2.300
560
taal & cultuur “Italia Oggi”
(20 standaardlessen + 5 cultuurlessen p.w.)
211 1
2
410
780
la Dolce Vita special
(standaardcursus + la Dolce Vita middagprogramma
(klik hier voor meer details)
221
222
1
2
495
970
Giro d’Italia aanbieding!
(20 standaardlessen per week in 2, 3 of 4 steden)
zie ook speciale kamerprijzen Giro d’Italia!
231 2
3
4
380
540
720
special “Siena con gusto” – 1 week
(alleen voor voorgevormde groepjes van min. 3 pers.)
812 v.a. 3 deeln.
v.a. 5 deeln.
480
405
AIL-examencursus  (prijs is inclusief examengeld)
(20 standaardlessen
+ 10 examenvoorbereidingslessen per week)
311 4 1.385
privélessen (1-op-1)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 80 per dag
411 1 les
15 lessen
20 lessen
40 lessen
45
675
900
1.800
duo-privélessen (2-op-1) (prijs voor 2 personen)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 120 per dag
431 1 les
15 lessen
55
825
trio-privélessen (3-op-1) (prijs voor 3 personen)
toeslag les tijdens lunch met de docent: € 160 per dag
451 1 les
15 lessen
70
1.050
professionele cursussen
(20 standaardlessen
+ 10 privélessen p.w. in vaktaal/examentraining)
331 2 1.380
individuele Skypelessen
prijzen per pakket van 5 of 10 lessen
118 5 lessen
10 lessen
190
330
1 of meer dagen: Italiaans in de stad  (3 u. pd)
privéles op locatie of rondleiding stad
per dag – 1 cursist
per dag – 2 cursisten
per dag – 3 cursisten
107 per dag 120
75 pp
55 pp
Aanvullende cursussen
(minimaal aantal deelnemers vereist)
kunstgeschiedenis (6 lessen pw) 511 1 week 120
kookcursus  521 1x 3 uur 105
Italiaanse wijnen 522 1x 3 uur 105

N.B.
Prijs is exclusief € 70,- inschrijfgeld per persoon (blijft 12 maanden geldig voor alle Leonardo da Vinci scholen).
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.


Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag (van 14-22 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.
De prijs voor 8 weken is 2 x 4 weken, voor 12 weken 3 x 4 weken enzovoorts.

prijzen per persoon 1 week
6 nachten +
ev. 7e nacht
2 weken
13 nachten
min.- max.
3 weken
20 nachten
min.- max.
4 weken
27 nachten
min.- max.
1 extra
nacht
min.- max.
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
150 (25 extra)
204 (34 extra)
195-234
286-325
300-360
440-500
405-486
594-675
15-18
22-25
gastgezin, logies/ontbijt 
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
174 (29 extra)
228 (38 extra)
247-286
338-377
380-440
520-580
513-594
702-783
19-22
26-29
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
258 (43 extra)
312 (52 extra)
429-468
520-559
660-720
800-860
891-972
1080-1161
33-36
40-43
gedeelde appartementen met
extra comfort (bijv. eigen badkamer)
op aanvraag, neem contact met ons op.

*2-persoonskamer: een 2-persoonskamer kan niet geboekt worden als je voor 1 persoon reserveert.

N.B. minderjarigen: studenten die nog geen 18 jaar zijn, kunnen een kamer boeken in een gastgezin met halfpension en soms in een gedeeld appartement, mits de ouders het huurcontract ondertekenen. Bovendien moeten de ouders een minderjarigenverklaring ondertekenen.


Speciale vaste accommodatieprijzen voor “Giro d’Italia” cursus

Aankomst is in principe op zondag (van 14-22 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per persoon 2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
appartement,
gedeelde keuken en badkamer
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
234
325
360
500
486
675
gastgezin, logies/ontbijt
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
286
377
440
580
594
783
gastgezin, logies/halfpension
2-persoonskamer*
1-persoonskamer
468
559
720
860
972
1161
gedeelde appartementen met
extra comfort (bijv. eigen badkamer)
en zelfstandige appartementen
op aanvraag, neem contact met ons op.


*2-persoonskamer
: een 2-persoonskamer kan niet geboekt worden als je voor 1 persoon reserveert.

Vervoer


Hoe is Siena te bereiken

In de buurt van Siena liggen twee vliegvelden: in Florence en Pisa.

 • per vliegtuig ->  KLMAlitalia en Vueling bieden rechtstreekse vluchten naar Florence vanaf Amsterdam en Brussels Airlines en Vueling vanaf Brussel.
  Vanaf het vliegveld van Florence neem je de shuttlebus (Vola in Bus), 20 min. naar het centrum (station) van Florence. Een taxirit naar het centrum kost circa € 25. Vandaar kun je naar Siena zowel met de trein (station ligt net buiten centrum van Siena) als – nog beter – met de bus (busstation ligt in centrum van Siena).
  Verder kun je vliegen op Pisa. Vanaf Amsterdam en Rotterdam biedt Transavia rechtstreekse vluchten naar Pisa, maar ook Ryanair vanaf Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en TUIfly vanaf Keulen/Bonn.
  Het treinstation (Pisa Aeroporto) bevindt zich op de luchthaven van Pisa en vanaf Pisa aeroporto neem je de trein naar Siena (overstappen in Empoli, reistijd ruim 2 uur).

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.

Transfer

De school biedt een transfer aan naar de accommodatie in Siena vanaf het vliegveld in Florence, het station “Firenze S.M.N.” of busterminal Piazza Adua in Florence en de prijs bedraagt € 200 per enkele reis.
Vanaf het vliegveld van Pisa kost een transfer naar je accommodatie in Siena € 240 per enkele reis.
Vanaf het trein- of busstation in Siena kost een transfer naar je accommodatie € 45 per enkele reis.
Er is een toeslag van € 25 voor elk extra uur vertraging.

Transferservice moet bij voorkeur bij boeking aangevraagd worden, doch uiterlijk een week voor vertrek.

N.B. Italstudio adviseert bij aankomst in Siena een taxi naar de accommodatie te nemen, dat is altijd goedkoper!