Boek nu je taalreis!

SchoolLeer Italiaans in een online klas van je eigen niveau! Zie aanbieding online lessen van leraren in Turijn!

Turijn (Piemonte)

Torino, de hoofdstad van Piëmont, werd vroeger “De deur naar Italië” genoemd vanwege de strategische geografische positie, niet ver van de Alpen en op slechts anderhalf uur van de Ligurische kust. Turijn is van oorsprong een Romeinse stad, die in het Baroktijdperk haar hoogtijdagen beleefde als hoofdstad van de staat van Savoie. Uit die tijd stammen de weelderige Koninklijke paleizen, de imposante kerken en de prestigieuze paleizen met de bogengalerijen, die de stad een prachtige uitstraling geven. De stad heeft zelfs 18 km door arcaden geflankeerde straten! Turijn was ook de eerste hoofdstad van Italië in 1861.
Maar de stad heeft nog meer aantrekkelijkheden: het Lingotto-complex (voormalige Fiat-fabrieken) nu o.a. een enorme ‘shopping mall’ en Pinacoteca, belangrijke nationale musea, zoals het Filmmuseum in de mooie en unieke Mole Antonelliana, het Egyptische Museum met de grootste collectie na Caïro, vele belangrijke exposities van moderne kunst, grote jaarlijks terugkerende evenementen, zoals het Filmfestival, de Boekenbeurs en haar unieke schatten zoals de Heilige Lijkwade, de meest belangrijke en mysterieuze relikwie van het Christendom.
Turijn is inmiddels dé wijn&gastronomische stad van Italië geworden, o.a. door de “Salone del Gusto”, Slow food, wereldbefaamde wijnen als Barolo, Barbaresco en Moscato d’Asti, de truffel van Alba, Lavazza koffie, de lekkerste chocoladespecialiteiten.
De aperitivo (Martini) is in Turijn ontstaan in de 18e eeuw en nog steeds kun je in de vele historische cafés een aperitivo met lekkere hapjes bestellen. De stad biedt ook veel mogelijkheden tot vertier in de talloze restaurants, cafés, wijnbars enz. Turijn is nog altijd relatief onbekend bij toeristen, kortom een uitstekende plek om de taal te leren.
In de nabije omgeving liggen de streken de Langhe en Monferrato, beroemd om hun wijnen waar je wijn&gastronomische tochten naar toe kunt maken, het bekende Parco Nazionale del Gran Paradiso, de wintersportgebieden Val di Susa en Val Chisone en de prachtige meren als Lago Maggiore en Lago d’Orta.

TIPOok lessen in ACQUI TERME, in de heuvels van wijngebied Monferrato, zie bij ‘cursussen’.

klas in Turijn

L’Italiano Porticando

De school L’Italiano Porticando is een uitstekende, kleinschalige school in het historisch centrum van Turijn. De school is in januari 2019 verhuisd naar een grotere lokatie en is nu gehuisvest op de tweede étage van een prachtig pand in het oude centrum van Turijn, tegenover het elegante Piazza Solferino. Het betreft een historisch pand met statige bogengalerijen dat stamt uit 1886.
De school beschikt over een receptie en 8 lichte, gezellige lokalen en een comfortabele ruimte om samen koffie te drinken, te relaxen of te studeren (voor of na de lessen). Er is ook een lift in het gebouw en airconditioning in de zomer.
De informele en hartelijke sfeer, het enthousiaste team (Caterina, Laura en Rosaria) en de kleine groepen maken het gemakkelijk voor cursisten de Italiaanse taal en de lokale cultuur te leren kennen. De school heeft haar eigen lesboeken ontwikkeld die over Turijn gaan met veel informatie over de lokale cultuur en tradities. Bovendien krijgt iedere cursist een uitgebreide informatiemap over Turijn, die het team zelf samengesteld heeft, met veel achtergrondinformatie over de stad en haar bezienswaardigheden en vele nuttige adressen van historische cafés, wijnbars, restaurants, markten, boekwinkels, antiquairs, theaters, bioscopen en evenementen. Het team organiseert veel activiteiten in de middag om de cursisten kennis te laten maken met Turijn in al haar facetten. Laura verzorgt met name de vele rondleidingen in Turijn en weet zeer veel te vertellen over de architectuur en (kunst)geschiedenis. Cursisten hebben gratis wifi op school en kunnen boeken, kranten, tijdschriften, cd’s en dvd’s op school gebruiken en lenen.
De groepslessen worden altijd in de ochtend gegeven.
Niveaus: 6 lesniveaus

Activiteiten

De school organiseert veel activiteiten, zoals kookcursussen, workshops, wijnproeverijen, rondleidingen door de stad met de docenten, bezoek aan de diverse musea en excursies in de omgeving.
In juni, juli, augustus en september organiseert de school dagexcursies op zaterdag o.l.v. een gids in de omgeving van Turijn, zoals in Moncalieri, Stupinigi, Rivoli, Chieri, Sacra di San Michele…. Als hier belangstelling voor hebt, moet je dit al bij inschrijving opgeven!

Festivals/evenementen in Turijn:
Automotoretrò: 30 januari t/m 2 februari 2020, retro autobeurs in Lingotto in Turijn.
Salone internazionale del libro: 14-18 mei 2020, internationale Boekenbeurs in Lingotto.
MITO – Settembre Musica: september, klassieke en moderne muziekvoorstellingen.
Salone Internazionale del Gusto e Terra Madre: van 20-24 september 2020 in Lingotto, grootste culinaire beurs ter wereld voor ambachtelijke producten.
Torino Film Festival: eind november, internationaal filmfestival.
Contemporary Arts Torino Piemonte – “Luci d’Artista“: van november tot eind januari zijn in heel Turijn prachtige lichtinstallaties te zien van hedendaags kunstenaars!
Zie ook de mooie foto’s op de site Luci d’Artista.

In Piemonte:
Storico Carnevale in Ivrea: 22 t/m 26 februari 2020, met als hoogtepunt: de “Battaglia delle Arance” = aanrader!
Fiera Internazionale del tartufo bianco d’Alba: half oktober tot half november, truffelmarkt in Alba


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 8 cursisten per klas (gemiddeld 4).
Lesduur is 55 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Omdat de school via een inschalingstest van te voren je niveau van het Italiaans test, kunnen de eerste lesdag de lessen meteen starten!

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.30-13.30 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Standaard Porticando (3 lessen per dag)

15 lessen per week
Lestijden: 9.30-12.30 uur met pauze halverwege.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

50+ programma (3 lessen per dag + middagprogramma)

Standaardcursus van 3 lessen in 4 dagen (12 lessen totaal) en op woensdag (4-6 uur) een excursie in Turijn en omgeving. Dit kan een culturele wandeling buiten de stad zijn, een enogastronomische uitstap of een wandeling in de natuur (programma is afhankelijk van jaargetijde en weer). Het doel van de cursus is: Turijn e.o. te ontdekken en Italiaans te spreken.
En op dinsdag en donderdagmiddag kan men gewoon meedoen met de door de school georganiseerde activiteiten.
Advies: minimaal niveau A2
Data 2020: 30 mrt. – 3 april  |  29 juni – 3 juli  |  31 aug. – 4 sept. |  28 sept. – 2 okt.  |  2 – 6 nov.
Bij de prijs zijn inbegrepen: 12 groepslessen, een uitstapje en eventueel vervoer, proeverij, entreekosten.
Zie voorbeeld van programma 50+ (in Italiaans)

Intensief Plus-5 cursus (standaard + 1 privéles per dag)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of zakelijk Italiaans). Lestijden van de privélessen in overleg.

Cioccolato al Pesto - Turijn & Genua

“Cioccolato al Pesto”: combineer Turijn & Genua en volg een standaardcursus van 20 lessen p.w. in een stad bij de bergen en aan zee.
Bijv. 1 week Turijn en 1 week Genua (2 weken totaal) of 2 weken Turijn en 2 weken Genua (4 weken totaal), de volgorde is naar keuze en de programma’s worden dan op elkaar afgestemd.

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vaktaal, telefoontraining enz.) en CILS-examentraining behandeld worden.
Individuele lessen tijdens weekend- en feestdagen zijn op aanvraag en tegen speciale tarieven!
N.B. De school kan ook lessen op locatie of in eigen huis in Turijn of omgeving verzorgen! Prijs op aanvraag.

Individuele les via Skype (minimaal 10 lessen)

Dit zijn individuele lessen die online gevolgd kunnen worden. Zowel conversatieles als grammaticales zijn mogelijk en er moeten tijdens de lessen oefeningen gemaakt worden maar ook als huiswerk.

Conversatieles (privé of 2-4 personen)

Voor wie Turijn bezoekt en meer over culturele onderwerpen of actualiteiten wil weten en tevens de spreekvaardigheid wil oefenen.
1,5 uur per dag ofwel op school ofwel op stap met de leraar!
Vereist niveau: vanaf B1, dus niet voor beginners!
De lessen worden in principe individueel gegeven (of in een groepje tot max. 4 deelnemers, maar dan reserveer je met een voorgevormd groepje).
Verder kun je deelnemen aan de activiteiten die de school op dinsdag- en donderdagmiddag organiseert.

Combinatiecursussen Italiaans plus ...

Dit is een standaardcursus van 20 lessen per week + 3 uur extra les per week in de middag.
Voor de middaglessen is er keuze uit: extra conversatie, fonetiek (verbetering van je uitspraak), Italiaanse film, modegeschiedenis, muziek, literatuur, architectuur of kunstgeschiedenis.
Indien er maar één cursist voor de middaglessen is, dan wordt er één uur minder les geboden.

Extra cultuurlessen in de middag

3 uur theorielessen (incl. documentatiemateriaal) over het gekozen thema:
geschiedenis van architectuur en kunst (Romeins Turijn, Turijn Barokhoofdstad, Art Nouveau in Turijn, het veranderende Turijn), literatuur (beroemde auteurs uit Piëmonte en Italië), geschiedenis, mode, muziek, film, wijn & gastronomie en tradities in Piëmonte en vooral Turijn.

ONTDEK PIEMONTE! Combineer Turijn en Acqui Terme

Turijn en ACQUI TERME (in Monferrato)

Combineer de stad Turijn met het prachtige stadje Acqui Terme, gelegen tussen de wijngaarden in de heuvels van Monferrato. Acqui Terme is een kuuroord, ook wel “La Bollente” genoemd vanwege de hete bronnen, gelegen tussen Asti en Genua. Het stadje heeft een fascinerend middeleeuws centrum met overblijfselen uit de Romeinse tijd, waar je zowel op cultureel als gastronomisch gebied aan je trekken komt.
In de ochtend volg je Italiaanse les en de rest van de dag kun je heerlijk relaxen in de thermen, je Italiaans oefenen met de “echte Piemontesi” en genieten van de omgeving en de lokale wijnen en streekproducten.
Tijdens de cursusweken in Acqui Terme organiseert de school altijd activiteiten, zoals een proeverij, rondleiding door de stad en bezoek aan Romeinse overblijfselen.
1e week in Turijn:
keuze uit 15 of 20 standaardlessen van max. 8 curs.
2e week in Acqui Terme
keuze uit 15 privélessen of 15 minigroeplessen van 2-4 personen.
Cursusprijs: vanaf € 680 voor twee weken
Niveau: vanaf basisniveau (niet voor absolute beginners)

Startdata 2020: 14-24 apr. | 18-29 mei | 8-19 juni | 6-17 juli | 7-18 sept. | 12-23 okt.

N.B. En als je alleen in Acqui Terme (privé) lessen wilt volgen, neem dan contact op voor de prijs en mogelijkheden!

N.B. De school helpt bij het regelen van de transfer en accommodatie in Acqui Terme.

Zomerprogramma’s voor tieners en jongeren

Speciaal tienerprogramma van 13-17 juli 2020

Naast de cursussen voor volwassenen organiseert de school in Turijn ook een programma voor tieners van 11 t/m 15 jaar. In een aparte groep leren de jongeren Italiaans op een leuke en leerzame manier, daarna gezamenlijk lunch en  in de middag wordt een aantrekkelijk activiteitenprogramma geboden. Alles onder supervisie!
N.B. Een tweede kind of oud-cursist van de school ontvangt 10% korting!
Cursusperiode: 13 t/m 17 juli 2020
Niveau: beginners en basiskennis (A1-A2)
N.B. Op verzoek kan de school ook logies met halfpension bij een gastgezin regelen voor € 250 per week! Neem dan contact met ons op.
Het Summer City Camp gaat door bij min. 4 deelnemers.
Deadline inschrijving: eind mei
Lees meer over het Summer City Camp 2020

Speciaal jongerenprogramma van 20-31 juli 2020

De school in Turijn biedt ook een programma voor jongeren van 16 t/m 18 jaar.
Naast de standaard taalcursus van 20 lessen per week worden nog 3 extra middagactiviteiten per week georganiseerd.
Cursusperiode: 20 t/m 31 juli 2020
Niveau: A2, B1, B2 (niet voor absolute beginners)
N.B. Op verzoek kan de school ook logies in een gastgezin of hostel reserveren!
Lees meer over de Speciale Junior Summer Course 2020

THEMASPECIALS van 1 week

Italiano mangiando - Italiaans & enogastronomie

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je een activiteitenprogramma in de middag/avond. Woensdag- en vrijdagmiddag vrij.
Data: elke derde week van de maand (behalve in juli, augustus en december) en bij min. 5 deelnemers!
Niveau: alle niveaus vanaf 2 weken beginnersniveau (beginner met voorkennis)
Cursusgeld: € 230 (15 lesuren Italiaans) + € 110 (voor gastronomische activiteiten, aan school te voldoen)
Cursusgeld: € 260 (20 lesuren Italiaans) + € 110 (voor gastronomische activiteiten, aan school te voldoen)
Inclusief: cursus Italiaans, welkomst-aperitief en rondleiding door de stad, korte cursus over de chocolade in Turijn + proeverij van chocoladespecialiteiten van Turijn), kookcursus met diner, proeverij van Piemontese wijnen, les- en informatiemateriaal.

Italiano e la FIAT - Italiaans & de FIAT

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je een activiteitenprogramma in de middag. Woensdag- en vrijdagmiddag vrij.
Data: elke vierde week van de maand (behalve in augustus en december)
Niveau: alle niveaus vanaf 3 weken beginnersniveau (beginner met voorkennis)
Cursusgeld: € 265 (inclusief 15 lesuren Italiaans)
Cursusgeld: € 295 (inclusief 20 lesuren Italiaans)
Cursusgeld is inclusief: cursus Italiaans, introductieles van 1,5 uur over “Turijn en de Fiat vroeger en nu”, bezoek Lingotto, de vroegere Fiat-fabriek (nu enorme shopping mall), rondleiding in gebouw van Fiat Mirafiori, les- en informatiemateriaal.

Percorsi Torinesi - in giro per Torino (cultuurlessen)

“Percorsi Torinesi” zijn Italiaanse cultuurlessen buiten de school, in de straten en pleinen, ‘palazzi’ en musea, met het doel de geschiedenis van Turijn van vroeger en nu (beter) te leren kennen en je Italiaans te oefenen.
Iedere “Percorso” duurt 1 week (totaal 16 uur) en er zijn 3 thema’s. Dus elke week een ander thema (zie bij “prijzen en data” voor de data en prijzen van deze cursussen).
Lestijden: 10-13 uur, uitgezonderd op woensdag, die dag is er een excursie buiten de stad gepland van 4/5 uur.
Niveau: vanaf B1 (er wordt uitsluitend Italiaans gesproken)
Cursussom: € 380 (bij 2-4 deelnemers)
Cursusgeld: € 600 (individueel)
Prijs is exclusief: entreekaarten musea, vervoer en consumpties.
N.B. het is mogelijk om de Torino Piemonte Card te kopen, hiermee krijg je gratis toegang tot alle musea en tentoonstellingen in de stad.

Un Natale Particolare - Italiaans & kerstsfeer in Turijn

Naast de standaardcursus in de ochtend volg je een activiteitenprogramma in de middag.
Datum: 7 t/m 11 december 2020
’s morgens Italiaanse les en ’s middags activiteiten in een prachtig verlicht Turijn*. Woensdag- en vrijdagmiddag vrij.
* Uniek in Italië is het evenenement “Luci d’Artista”: van november tot begin januari zijn in heel Turijn prachtige lichtinstallaties (avant-garde stijl kerstverlichting) te zien van hedendaagse kunstenaars! Zie ook voor foto’s de site van Luci d’Artista.
Niveau: alle niveaus
Cursusgeld: € 230 (15 lesuren Italiaans) + € 80 (voor gastronomische activiteiten, aan school te voldoen)
Cursusgeld: € 260 (20 lesuren Italiaans) + € 80 (voor gastronomische activiteiten, aan school te voldoen)
Inclusief: cursus Italiaans, welkomst-aperitief en rondleiding door de prachtig verlichte stad (de lichtinstallaties bewonderend*), bezoek aan de kerstmarkt, korte cursus over de chocolade in Turijn + ChocoPass (waarmee je de beste chocoladespecialiteiten van Turijn kunt proeven), les- en informatiemateriaal.

EXTRA wijn & gastronomische lessen

(1x per maand in de middag of op verzoek bij min. 4-5 deelnemers)

Piemontese wijnen

Introductie, proeverij en documentatie over Piemontese wijnen.
Minimaal 4 deelnemers vereist.

Proeverij van wijnen & producten

Proeverij van lokale wijnen en producten
Minimaal 5 deelnemers vereist.

Kookcursus

Kookcursus is inclusief diner (prijs is indicatief en kan afhangen van menu)
Minimaal 5 deelnemers vereist.

Proeverij van chocolade

Bij min. 4 deelnemers kan de school een proeverij van chocolade reserveren.

Accommodatie


De diverse accommodaties

De accommodatie in Turijn is in het centrum of nabij het centrum.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen en/of later vertrekken is op aanvraag!
De prijzen van een 2-persoonskamer zijn op aanvraag.

 • Gedeeld appartement met verhuurder
  Je verblijft in een appartement met de verhuurder (meestal dame alleen of stel) en je deelt de keuken en badkamer. Bij de huurprijs is bedlinnen inbegrepen, handdoeken moeten zelf meegenomen worden.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien 2 cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de huurprijs is bedlinnen inbegrepen, handdoeken moeten zelf meegenomen worden.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner). Bij de huurprijs is bedlinnen inbegrepen, handdoeken moeten zelf meegenomen worden.
 • Zelfstandig appartement/studioappartement
  Het is mogelijk om via ons een studioappartement of zelfstandig appartement met aparte slaapkamer in het centrum (of daarbuiten) te regelen. De prijzen verschillen per periode, duur, grootte en ligging. Deze appartementen zijn op aanvraag. De prijzen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken, verbruikskosten en eindschoonmaak. De school legt het eerste contact met de verhuurder en de cursist moet het appartement vervolgens zelf definitief boeken.
  De school werkt met onderstaande verhuurbedrijven van zelfstandige appartementen:
  Saltway (appartementen in Via Cavour en via XX Settembre zijn bijv. in het centrum)
  Affitto Appartamenti Torino
  San Domenica Raffaello Residence (duurder en meer comfort)
 • Hotels/B&B/pension/hostel
  Wij kunnen wel suggesties voor een hotel/B&B/pension of hostel geven, maar je moet deze daarna zelf reserveren.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
07*  03 02 06 04 01* 06 03 07 05 02 07*
13 10 09 14* 11 08 13 10 14 12 09 14
20 17 16 20 18 15 20 17 21 19 16  
27 24 23 27* 25 22 27 24 28 26 23  
    30**     29**   31**     30  

Startdata privélessen: elke week van het jaar

* Geen lessen op feestdagen: 6 januari, 13 april (2e Paasdag), 1 mei, 2 juni, 8 december. Kerstvakantie: 24 december t/m 31 december 2020.

** In deze weken alleen mogelijk: 50+ cursus en privélessen (dus geen standaardcursus).

N.B. In de weken waarin een feestdag valt kun je – als je voor 1 week inschrijft – alleen de groepslessen van 15 uur per week reserveren, verdeeld over 4 dagen, dus je betaalt niet voor lessen die uitvallen!!

Aanrader is de week van 24 februari 2020: in die week is er het Storico Carnevale di Ivrea met de “Battaglia delle Arance” en dan kun je met de school naar Ivrea!

Cursusdata Themaspecials van 1 week
periodes specials
elke derde week van de maand
behalve in juli, augustus en december
L’Italiano Mangiando
Italiaans & wijn/gastronomie
elke vierde week van de maand
behalve in augustus en december
L’Italiano & la Fiat
Italiaans & de FIAT
7-11 december 2020 Un Natale Particolare
Italiaans & Kerstsfeer in Turijn
30 mrt. – 3 april | 29 juni – 3 juli |
31 aug.- 4 sept. | 28 sept.- 2 okt. | 2-6 nov.
 50-plus standaardcursus
les & programma met leeftijdgenoten
CULTUURCURSUS “Percorsi Torinesi”
Op stap in Turijn (op straat, in musea, paleizen enz.)
11-15 mei  |  14-18 sept. Thema’s
Le Residenze Sabaude
8-12 juni  |  5-9 okt. Torino ieri e oggi
6-10 apr.  |  9-13 nov. Arte a Torino

Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
260
425
640
750
175
standaard Porticando
(15 lessen per week)
1
2
3
4
extra week
230
380
520
640
145
intensief Plus 5
(20 standaard- + 5 privélessen per week)
1
2
410
725
50+ programma
(12 lessen in 4 dagen + 1 extra excursie)
1 320
Combineer Turijn & ACQUI TERME
15 groeps- + 15 minigroeplessen (2-4 curs.)
20 groeps- + 15 minigroeplessen (2-4 curs.)
15 groeps- + 15 privélessen
20 groeps- + 15 privélessen
2 (1+1) 680
710
960
990
Cioccolato al Pesto (Turijn & Genua)
20 standaardlessen per week in 2 steden
2 (1+1)
4 (2+2)
520
815
extra privélessen naast standaardlessen per les 30
privélessen (1-op-1)
lestijden in overleg
10 lessen in 1 wk
15 lessen in 1 wk
20 lessen in 1 wk
390
570
700
privélessen op locatie of in eigen huis
(1-op-1 of 2-op-1)
prijs op aanvraag
privélessen via Skype
10 lessen
15 lessen
20 lessen
310
450
590
Conversatiecursus
   
1,5 uur les per dag in klas of op stap met leraar in Turijn
sprekend over cultuur of actualiteiten! Vanaf B1 niveau.
1 week
7,5 u. privélessen
7,5 u. duolessen
225
140
Combinatiecursussen
   
20 lessen standaard plus… 
3 lessen p.w. conversatie, uitspraak, kunst enz.
1
2
320
545
Themaspecials
   
Italiano Mangiando 
Italiaans & wijn/gastronomie
+ ter plaatse € 110 voor gastronomische act.!
1 (15 lessen)
1 (20 lessen)
+ gastronom. progr.
230
260
+110
L’Italiano & la FIAT
Italiaans & de FIAT
1 (15 lessen + prog.)
1 (20 lessen + prog.)
265
295
Un Natale particolare
Italiaans & Kerstsfeer in Turijn (7-11 dec.)
+ ter plaatse € 80 voor gastronomische act.!
1 (15 lessen)
1 (20 lessen)
+ gastronom. prog.
230
260
+80
“Percorsi Torinesi”
cultuurlessen in ochtend “in giro per Torino”
16 cultuurlessen in de stad /musea etc. 
1 week (2-4 pers.)
1 week individueel
380
600
Tiener zomerprogramma (11-14 jaar)
lessen, lunch en speciaal tienerprogramma
Nieuw! zomerprogramma ( 16-18 jaar)
20 lessen p.w. + 3 middagactiviteiten p.w.
13-17 juli

20-31 juli

450

450

Aanvullende cursussen
culturele cursussen 1,5 uur 18
cursus Piemontese wijnen 1x 3 uur 50
proeverij van lokale producten 1x 20
Kookles bij leraar thuis 1 sessie 65
proeverij van chocolade 1x 15

N.B.
Bij de cursus is het lesmateriaal inbegrepen.


Accommodatieprijzen 2020

Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen en/of later vertrekken is op aanvraag.

N.B. De prijzen van hotel, B&B en hostel zijn onder voorbehoud en exclusief toeristenbelasting!

prijzen per persoon 1 persoonskamer p.n. 2 persoonskamer p.n.
B&B, logies/ontbijt 70-80 90-120
3-sterren hotel, zonder ontbijt 80 100
3-sterren hotel, logies/ontbijt 90 120
hostel/ostello
kamer (3/4 personen)
2-persoonskamer
1-persoonskamer
prijzen per persoon per kamer
25
60
35
gastgezin of
bij Italiaanse verhuurder

1-persoonskamer, alleen logies
1-persoonskamer met ontbijt
1-persoonskamer met halfpension
180-200 per week
200-220 per week
250-270 per week
*zelfstandig appartement of studio 
in het centrum
in het centrum
semi-centrum
prijzen bij 1 bezetting door 1 persoon
250-300 per week
1.00-1.300 per maand
v.a. 1.000 per maand

N.B.
Prijzen 2-persoonskamers zijn op aanvraag!
De school werkt samen met onderstaande verhuurbedrijven van zelfstandige appartementen:
Saltway (appartementen in Via Cavour en via XX Settembre zijn bijv. in het centrum)
Affitto Appartamenti Torino
San Domenica Raffaello Residence (duurder en meer comfort)

Vervoer


Hoe is Turijn te bereiken

Turijn heeft een eigen vliegveld “Caselle”, vanwaar je eenvoudig met de trein in 20 min. of met de bus in 40 minuten in het centrum komt (zie vervoer Turijn). En neem bij aankomst in Turijn een taxi naar je accommodatie!

 • per vliegtuig -> KLM en Alitalia verzorgen rechtstreekse vluchten naar Turijn vanaf Amsterdam en ook Ryanair vliegt naar Turijn vanaf Eindhoven en Brussel-Charleroi.
  Een alternatief is vliegen naar Milaan vanaf Amsterdam met KLMAlitaliaTransavia en EasyJet.
  Verder vliegt Ryanair naar Milaan vanaf Eindhoven, Maastricht, Groningen, Düsseldorf-Weeze, Brussel-Charleroi of Bremen en Eurowings vanaf Keulen/Bonn.
  Vanaf het vliegveld gaat er een bus naar Milaan centraal station en vandaar neem je de trein naar Turijn (105 minuten).
Hoe is Acqui Terme te bereiken (vanaf Turijn)

Vanaf het Porta Nuova station van Turijn reis je per trein in 1 uur en 45 min. naar Acqui Terme, met een overstap in Asti.
Per auto reis je in anderhalf uur van Turijn naar Acqui Terme (ca. 100 km).

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over de school.