Boek nu je taalreis!

PRIJZEN & DATA 2020


School


Urbino (De Marken)

Urbino, één van de mooiste renaissancesteden van Italië, ligt tussen glooiende heuvels in de regio Le Marche, niet ver van de zee en de bergen. Het is de ideale bestemming voor wie kennis wil maken met de Italiaanse cultuur in een gastvrije en rustige omgeving.
Het historische centrum van Urbino staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Het meest indrukwekkend is het 15e-eeuwse Palazzo Ducale, gebouwd in opdracht van Hertog Federico da Montefeltro, een groot krijgsman én kunstliefhebber. Nu huist er de Galleria Nazionale delle Marche waar belangrijke werken te zien zijn van kunstenaars als Rafaël, Piero della Francesca en Titiaan.
Maar deze universiteitsstad biedt meer, zoals de Duomo en prachtige palazzi, het Fortezza Albornoz met panoramisch uitzicht, steile straatjes, leuke winkeltjes en gezellige bars. Kortom ideaal als je gaat voor de combinatie van prachtige landschappen, de lekkere wijn- en eet-tradities en het rijke historische en artistieke erfgoed van Urbino.

Urbino-leraren
leraren in Urbino
Lingua Ideale

Het universitair taalcentrum Lingua Ideale is gehuisvest in de “Carlo Bo” Universiteit van Urbino. Dankzij deze samenwerking hebben de studenten van de school ook toegang tot alle faciliteiten van de universiteit, zoals de kantines, lokalen en talenlaboratoria, cineforum, bibliotheken, sportcentra en gratis wifi binnen de universiteit én in het centrum van Urbino. De school wordt gerund door een ervaren universitair geschoold team dat met passie de Italiaanse taal en cultuur uitdraagt. Lingua Ideale probeert de studenten ook vertrouwd te maken met de Italiaanse cultuur, door middel van het organiseren van culturele en recreatieve middag- en avondactiviteiten.
De school kent zelfs studiepunten toe, die door buitenlandse universiteiten erkend worden. Lingua Ideale biedt de mogelijkheid tot CILS examenvoorbereiding en je kunt er het CILS-examen afleggen. Je kunt alleen starten op de officiële startdata, waardoor er geen tussentijdse instroom in de klassen is!
Tenslotte kunnen studenten van Lingua Ideale tegen aantrekkelijke prijzen op de campus van de universiteit een kamer reserveren.
Niveaus: min. 3 en max. 6 niveaus
Erkenning school: de school werkt samen met de Universiteit van Urbino en kent tevens studiepunten toe, die door buitenlandse universiteiten erkend worden. Lingua Ideale is erkend exameninstituut van CILS.

Activiteiten

De school biedt studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan tal van activiteiten in de middag en avond. Deze activiteiten worden georganiseerd om studenten een complete taalkundige en culturele ervaring te bieden met een zo groot mogelijke onderdompeling in het lokale Italiaanse leven en de Italiaanse lifestyle.
Naast de belangrijkste culturele en artistieke evenementen georganiseerd in de regio Le Marche, kan de school ook – op aanvraag – rondleidingen organiseren: in Urbino, de meest interessante musea van het gebied; steden van de bijzondere historische, artistieke en architectonische belang; wijnhuizen en boerderijen; befaamde bedrijven en musea, auto en motor fabrikanten (Ferrari en Ducati); gerenommeerde bedrijven uit de kledingindustrie (Piero Guidi). Bovendien kunnen de studenten deelnemen aan sportevenementen en ook toneelstukken die in het theater van Urbino worden aangeboden.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 3-6 niveaus gegeven (afhankelijk van cursus) en er zijn maximaal 15 cursisten per klas (maar gemiddeld 8-10 cursisten).
Lesduur is 60 minuten.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!
Bij de cursusprijzen zijn inbegrepen: een rondleiding door Urbino in de eerste week van elke maand en het kijken naar een Italiaanse film op elke woensdag van 15-17 uur.

Klik hieronder op de cursussen voor een beschrijving van de betreffende cursus.

Standaard zomercursus (gem. 4 lessen per dag)

Periode vanaf 2 weken (max. 8 weken): vanaf 27 mei t/m 19 juli 2019.
Totaal 24 lessen per week (4 lessen in de ochtend en 2x per week 2 uur in de middag).
De lestijden zijn van 9-13 uur en 2x per week van 15-17 uur.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.
Minimaal 5 cursisten en de lessen worden aangeboden voor de niveaus A1, A2, B1 en B2.
Indien er niet voldoende cursisten per niveau zijn, worden er minder (semi-privé)lessen aangeboden (voor hetzelfde bedrag).

Standaardcursus - 9-27 september 2019 (4 lessen per dag)

Periode van 3 weken: van 9 t/m 27 september 2019.
Totaal 20 lessen per week en de lestijden zijn van 9-13 uur.
Dit programma is ideaal voor bijv. Erasmusstudenten die hun Italiaanse vaardigheden willen verbeteren, omdat zij daarna een tijdje aan de universiteit hun studie willen voortzetten.
Aan het einde van de cursus van 3 weken is het mogelijk om een eindexamen te maken, waarvoor je studiepunten kunt krijgen mits je het examen haalt.
Minimaal 5 cursisten en de lessen worden aangeboden voor de niveaus A1, A2, B1 en B2.
Indien er niet voldoende cursisten per niveau zijn, worden er minder (semi-privé)lessen aangeboden (voor hetzelfde bedrag).

Extensieve standaardcursus (gem. 4 lessen per dag)

Cursus duurt minimaal 2 weken en maximaal 12 weken
3 startdata: 7 januari 2019, 25 maart 2019 en 23 september 2019.
Totaal 24 lessen per week (4 lessen in de ochtend en 2x per week 2 uur in de middag).
De lestijden zijn van 9-13 uur en 2x per week van 15-17 uur.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen. Aan het einde van de cursus is het mogelijk om een eindexamen te maken, waarvoor je studiepunten kunt krijgen mits je het examen haalt.
Minimaal 6 cursisten en de lessen worden op alle niveaus aangeboden.
Indien er niet voldoende cursisten per niveau zijn, worden er minder (semi-privé)lessen aangeboden (voor hetzelfde bedrag).

Individuele lessen

Startdata: elke week en het hele jaar door (minimaal 10 lessen per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt. Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
1-weekse specials

1-of 2-weekse kunstspecial over RAFFAELLO - 8-19 juli 2019

Kunstprogramma van 1 of 2 weken van 8-19 juli 2019: een ontdekkingsreis in het tijdperk en werk van Rafaël.
Totaal 20 lessen per week in de ochtend van 9-13 uur (ma. t/m vrij.). In de tweede week verblijf en excursies per privébus in Florence en Rome (zie pdf programma)!
Het taalprogramma is ideaal om je kennis over de hedendaagse Italiaanse cultuur te verdiepen, in combinatie met een cultureel programma over Raffaello, dat bestaat uit een aantal lezingen gehouden door de Directeur en collega’s van de Accademia Raffaello, een concert met muziek uit de tijd van Raffaello en bezoeken met een gids aan plaatsen die betrekking hebben op Raffaello en de Renaissance.
Aan het einde van de cursus ontvangen de cursisten een certificaat van deelname, een aardige kalender van de Accademia Raffaello en een gastronomisch aandenken.
De lessen worden aangeboden voor de niveaus B1, B2, C1.
Minimaal 10 deelnemers vereist.
Zie pdf volledige programma Raffaello 2019 (in het Italiaans)
Lesmateriaal is inbegrepen.

Italiano in bici - Italiaans & fietstochten rond Urbino

Programma van 1 week:
in de ochtend 3x een fietsexcursie (op racefiets of mountainbike), onderverdeeld op moeilijkheidsgraad en atletische voorbereiding van de deelnemers, in Urbino en in de omgeving, die rijk is aan talrijke en gevarieerde routes!
En in de middag 15 taallessen van 15-18.30 uur (van maandag t/m vrijdag).
Data: elke week van mei t/m september 2019
In het programma is inbegrepen: begeleider van de fietsexcursies, materiaalhuur (indien je niet met eigen materiaal komt), verzekering, bezoek met gids aan Urbino, logies in fietsvriendelijk hotel, 6 diners.

Prijs van racefiets-programma:
– met zelf meegenomen racefiets € 970
– met gehuurde racefiets: € 1.080
Prijs van mountainbike-programma:
– met zelf meegenomen mountainbike € 865
– met gehuurde mountainbike: € 1.032
Minimaal 4 deelnemers (bij minder wordt de prijs op maat gemaakt).
De lessen worden aangeboden voor de niveaus A1, A2, B1, B2 en C1.
Indien er niet voldoende taalcursisten per niveau zijn, worden er minder (semi-privé)lessen aangeboden (voor hetzelfde bedrag).
Zie pdf Folder L’italiano in bici 2018 blz. 1 & zie pdf van blz. 2

Aanvullende cursussen

Op aanvraag kunnen culturele cursussen of kookcursussen worden aangeboden.
Dit kan op individuele basis en ook bij een minimaal aantal cursisten.


Accommodatie


De diverse accommodaties

De school kan kamers en appartementen huren in diverse accommodaties binnen en buiten Urbino.
Door goede prijsafspraken betalen cursisten van de school een gunstige prijs, bijvoorbeeld:
Albergo Italia, B&B Albornoz, B&B Il Cortegiano, B&B Villa Vittoria, Colleverde Country House, Domus Urbino, Hotel Mamiani**** – Ki SPA, Hotel Raffaello, Hotel San Domenico ****.

Verder kunt u ook logeren in een appartement in agriturismo Vellaneta met zwembad op een half uurtje rijden van Urbino (kunt u zelf rechtstreeks reserveren).


En verder bij onderstaande Universitaire residenties:

  • Universitaire campus Colle dei Cappuccini

De campus op de Colle dei Cappuccini is een echt universiteitsdorp, omgeven door de natuur van de heuvels rond Urbino. Het stadscentrum is te voet bereikbaar (op ca. 20 minuten lopen) of met het openbaar vervoer.
Er zijn 1-persoonskamers en 2-persoonskamers, alle met eigen badkamer.

Universitaire campus collegio Universitaire campus collegio 2

Andere faciliteiten zijn:
wasserette, 24-uurs portierservice. bedlinnen wordt wekelijks verschoond en wekelijkse schoonmaak.

Verder vele gezamenlijke ruimtes, zoals een cafetaria, TV-kamer, woonkamer, telefoons, terrassen, tafeltennis, leeskamer, bibliotheek en multimedia bibliotheek, filmkamers, theater en andere vrijetijdsactiviteiten.

  • Residence Città Ideale

Residentie Città Ideale ligt op 5 km van de stad en is te bereiken met het openbaar vervoer.

Deze residentie is kortgeleden gebouwd en biedt diverse mogelijkheden zowel voor korte als lange verblijven:
– eenpersoonskamer in een appartement met eigen badkamer en gedeelde keuken
– studio-appartement met waterkoker en koelkastje
– twee-kamerappartement met kleine eetkamer en keukenhoek

Alle appartementen hebben:
sateliet TV, eigen verwarming, kluisje en overdekte parkeerplaatsen die in verbinding staan met de appartementen via interne trappen.
De appartementen op de begane grond hebben een kleine tuin, terwijl alle appartementen op de eerste étage een balkon hebben.

Ook beschikbaar:
receptie is open van 8.30 – 19.00 (er wordt Italiaans en Engels gesproken), WI-FI, wasserette en ontbijtservice (op verzoek).

  • International Campus

Collegio Internationale ligt in het centrum van de stad en is recentelijk gerenoveerd. 

Deze residentie biedt uitstekende kamer voor korte verblijven (max. 10 dagen).
De residentie heeft eenpersoonskamers en tweepersoonskamer, allemaal met:
eigen badkamer, airco, TV en wifi.
Ook beschikbaar: grote studiekamer en universiteitsrestaurant.

Data & prijzen


Startdata 2019

N.B. Het is alleen mogelijk op deze startdata te beginnen met een groepscursus!

Startdata voor alle niveaus* start – einde
zomer standaardcursus
2 weken
27 mei – 7 juni  (2 weken)
10 juni – 21 juni  (2 weken)
24 juni – 5 juli  (2 weken)
8 juli – 19 juli  (2 weken)
zomer standaardcursus
2-8 weken
27 mei – 21 juni (4 weken)
24 juni – 19 juli (4 weken)
standaardcursus van 3 weken 9 sept. – 27 sept.
extensieve standaardcursus
(van 2-12 weken)
7 jan. – 22 mrt.
25 mrt. – 21 juni
23 sept. – 15 dec.
privélessen (1-op-1) elke week van het jaar
Special over Raffaello
met excursies in Florence/Rome
8-13 juli (1 week)
8-19 juli (2 weken)
L’Italiano in Bici (taal & fietsen) van mei t/m september

* Geen lessen op feestdagen: van 21 t/m 23 april, 25 april, 1 mei, 2 juni, 15 augustus, 1 november, 8 december.
Kerstvakantie: 21 december 2019 t/m 6 januari 2020.


Cursusprijzen 2019

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Korting
5% vroegboekkorting
op groepscursussen bij reservering van minimaal 90 dagen voor aanvang!

cursusprijzen per persoon weken prijs
zomer standaardcursus
(24 lessen per week)
2
4
6
8
340
560
870
1.100
standaardcursus van 3 weken
(20 lessen per week)
3 370
extensieve standaardcursus
(24 lessen per week)
2
4
6
8
10
12
340
570
860
1.110
1.400
1.680
Nieuw! Special over Raffaello (8-19 juli)
ontdekkingsreis in tijdperk/werk van Rafaël
(kan met en zonder taalcursus)
2e week in Firenze & Rome met excursies!!
1e week
2e week
545
zie pdf
L’Italiano in Bici (taal & fietsen)
’s morgens racefiets of mountainbike-
tochten en 15 taallessen van 15-18.30 uur
zie “cursussen” voor meer details!
1
racefiets
mount.bike
incl. hotel
970
865
privélessen (1-op-1)
10 lessen
15 lessen
20 lessen
20 lessen totaal
1
1
1
2
380
570
760
740
privélessen (2-op-1)
10 lessen
15 lessen
20 lessen
20 lessen totaal
1
1
1
2
235
353
470
460

N.B.
Het lesmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen (wel bij specials), wel eventuele extra fotokopieën.
Het inschrijfgeld is wel inbegrepen bij het lesgeld.


Accommodatieprijzen

Aankomst is in principe op zondag voorafgaand aan de cursus en vertrek op zaterdag na afloop van de cursus.
N.B. De prijzen variëren al naar gelang de beschikbaarheid en duur van het verblijf!

prijzen per persoon prijs per dag
vanaf
universitaire residenties
1-persoonsmaker met badkamer en ontbijt
(2-persoonskamers zijn ook beschikbaar)
22
hotel *** in het centrum
hotel *** buiten het centrum
45
35
hotel**** in het centrum
hotel *****buiten het centrum
65
65
B&B / agriturismo (in of buiten centrum) 35
appartementen 240/270 (2 wkn)
330/360 (4 wkn)

*prijzen zijn exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.p.d. voor max. 5 dagen (max. € 7,50).

Vervoer


Hoe is Urbino te bereiken

In de omgeving van Pesaro liggen het vliegveld Falconara van Ancona (met ca. 45 min. reistijd) en G. Marconi van Bologna met ca. 1,5 uur reistijd.
Vanuit Bologna neem je de trein naar Pesaro (richting Ancona) en van het station in Pesaro neem je de bus naar Urbino. Op zaterdag gaan er regelmatig bussen naar Urbino, maar op zondag rijden er geen bussen.
Overigens gaan er ook bussen van station Roma Tiburtina naar Urbino (niet op zondag)!

  • per vliegtuig ->  Je kunt naar Bologna vliegen met KLM of Alitalia vanaf Amsterdam, met Transavia vanaf Eindhoven of met Brussels Airlines vanaf Brussel. Ryanair vliegt ook vanaf Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi) naar Bologna en Ancona.
    Alleen met TUIfly kun je vanuit Keulen/Bonn naar Rimini vliegen.
  • per auto -> 1425 km vanaf Utrecht.
  • per trein -> zie NSHispeed (internationale treinen), Italiaanse Spoorwegen.
Transfer

Op verzoek kan de school ook een taxi-transfer naar Urbino reserveren!

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.