-> PRIJZEN & DATA 2019


School


Venetië

Venezia is een unieke stad gelegen in een lagune op 120 eilanden tussen 150 kanalen met 400 bruggen en omzoomd met talloze fraaie paleizen. De stad is een verzameling van kunstschatten op elk gebied, zoals het San Marco plein, het Dogenpaleis, de Rialtobrug, de vele kerken en musea, het Canal Grande met zijn honderden paleizen, kortom een prachtige stad die door de eeuwen heen nauwelijks lijkt veranderd. Tijdens ontmoetingen met de plaatselijke bevolking, die buiten op een “campo” (plein) rustig een glaasje wijn drinkt, kun je de Italiaanse manier van leven proeven.
Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen op evenementen, als de Biennale dell’Arte, het Filmfestival en muziek- en theaterfestivals. Ook zonaanbidders kunnen zich vermaken op het Lido di Venezia, het langgerekte eiland met 7 km zandstrand en vele uitgaansmogelijkheden. Maak verder eens een boottocht langs de prachtige eilanden in de lagune zoals Murano, het eiland van het glas, en Burano, het eiland van het handwerk/kant.

venetie

Istituto Venezia

De school is gelegen in het hart van Venetië, in de wijk Dorsoduro vlak bij Campo S. Margherita. Dit is één van de gezelligste pleinen van Venetië, in een universiteitswijk dichtbij de Ca’ Foscari Universiteit. Istituto Venezia is gehuisvest in een XVI eeuws palazzo dat zeer fraai gerestaureerd is. Verder heeft de school een groot terras waar de cursisten in hun vrije momenten kunnen vertoeven.
Istituto Venezia is een middelgrote school met een jong enthousiast team waar een prettige, ongedwongen sfeer heerst. De school beschikt over 7 lokalen, een grote bibliotheek, een videotheek, draadloos internet en computers waar de cursisten gratis gebruik van kunnen maken. Buiten de lessen om biedt de school elke dag (vaak gratis) activiteiten waar cursisten aan mee kunnen doen.
De groepslessen worden in de ochtend gegeven (door 2 verschillende docenten). In de zomermaanden van juni tot ca. half september kunnen cursisten ook gratis gebruik maken van parasols met ligbedden in het Pachuka strandpaviljoen op het eiland Lido, dat gemakkelijk te bereiken is met de waterbusverbinding “vaporetto”.
Niveaus: 5 lesniveaus (A1 t/m C1)
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs.

Activiteiten

De school in Venetië organiseert erg veel activiteiten voor de cursisten (elke dag een activiteit) zoals een welkomstborrel en afscheidsborrel op (het terras van) de school. Verder rondleidingen met gids door het Joodse Ghetto, de Accademia, wandeltochten door de Rialto vismarkt en naar de traditionele Venetiaanse boten. Treinexcursie naar het werk van Palladio in Vicenza. Fietstocht over het eiland Lido. Wijnproeven in lokale wijnbars ofwel “bacari”. Wekelijkse vertoning van Italiaanse films op de school. Gezamenlijke maaltijden. Elke zaterdag en donderdag organiseert de school een kookcursus in de keuken op de school. Verder excursies naar de omgeving van Venetië: naar de eilanden in de lagune, de villa’s in de Veneto, Verona, Padova enzovoorts. Via de school is uitgebreide informatie beschikbaar over artistieke en culturele activiteiten, alsmede over alle mogelijke sportieve activiteiten.
Dit is om meerdere redenen een populaire bestemming zowel onder jongeren als ouderen.

Zie een video van een kookcursus in Venetië.

Festivals en folkloristische feesten in Venetië
Carnevale di Venezia: van 3 t/m 13 februari 2018 wordt in Venetië carnaval gevierd.
Festa del Redentore: 3e weekend in juli, wordt gevierd met groots vuurwerk en op zondag een regatta.
La Biennale (kunst, architectuur, muziek, theater, film en dans): Biennale dell’Arte is om het jaar vanaf mei tot eind november.
Het Cinema Festival is het belangrijkste filmfestival van Italië en vindt plaats van eind augustus t/m begin september.
Regata Storica: 1e zondag in september, de historische bootrace in het Canal Grande.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op elk niveau gegeven en er zijn maximaal 12 cursisten per klas (gemiddeld 8-10).
Lesduur van groepslessen is 55 minuten en van de privélessen 60 minuten. Maximale duur standaardcursus: 36 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven (uitgezonderd de weekendcursus).
Op de eerste lesdag wordt je niveau van de Italiaanse taal eerst getest!

Klik op de cursussen hieronder voor een cursusbeschrijving:

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week op 5 niveaus
Lestijden: 9.00-13.00 uur met pauze halverwege
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Long term standaardcursus (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12 weken boekt.

Intensief Plus cursus (4 standaardlessen + 1 of 2 privéles(sen) per dag)

standaardcursus + 5 of 10 extra privélessen per week
Lestijden: 9.00-13.00 uur + 14-16 uur
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Low budget standaardcursus (4 lessen per dag in de middag/avond)

20 lessen per week op 4 niveaus
Lestijden: 16.30-20.30 uur met pauze halverwege
De lessen worden alleen gegeven van 14 mei t/m 28 september 2018 en zijn qua inhoud gelijk aan de standaardcursus.

CILS-examencursus

standaardcursus + 10 privélessen per week waarin je zelf je doelen kunt aangeven.

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 10 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt. Zowel privélessen zijn mogelijk als semi-privélessen voor 2,3 of 4 personen (mits de cursisten hetzelfde niveau hebben).

Weekendcursus voor 1 of 2 personen

privélessen en duolessen, mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben.
Basic 2 dagen: 8 lessen totaal, 4 lessen op zaterdag en 4 lessen op zondag.
Basic 3 dagen: 12 lessen totaal op 4 vrijdagmiddag en 4 op zaterdag en zondag.
Crash op 2 dagen: 12 lessen totaal, 6 lessen op zaterdag en 6 lessen op zondag.
Crash 3 dagen: 16 lessen totaal, 4 op vrijdagmiddag en 6 op zaterdag en zondag.
Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren en/of doordeweeks weinig tijd hebt. Lessen op school of op locatie.

Kookcursus donderdagmiddag

Kookcursus op elke donderdagmiddag van circa 17.00-20.00 uur
Met kokkin Anna maak je in de keuken van de school diverse regionale gerechten, om ze daarna samen te proeven met een glas wijn.
Startdata: elke donderdag, mits het geen feestdag is!
Gaat door bij min. 5 deelnemers.

Kookcursus zaterdagmiddag

Kookcursus op elke zaterdagmiddag van circa 17-20 uur
Zaterdagmorgen ga je o.l.v. kokkin Anna boodschappen doen op de vis- en groente markt bij Rialto en samen een lokale aperitief drinken. In de namiddag wordt er gekookt en daarna samen gegeten onder het genot van een goed glas wijn, met uitleg over welke wijnen bij welke regionale gerechten horen.
Data 2017: elke zaterdag (echter niet rond feestdagen en vakanties).
Gaat door bij min. 3 deelnemers.

Corso Arte - Kunstgeschiedenis & architectuur (1 of 2 weken)

Ontdek de werken van beroemde kunstenaars als Bellini, Carpaccio, Tintoretto, Veronese, Tiziano, Tiepolo en Canaletto en architectuur van Palladio tot Carlo Scarpa. De cursus bestaat uit 15 lessen per week meestal in de ochtend van 9.30-12.30 uur en soms in de middag (al naar gelang de openingstijden van de musea, palazzi etc.). De eerste lesdag ontvangen de studenten het weekprogramma. Alle entreekaarten zijn bij de prijs inbegrepen.
N.B. Minimaal basiskennis van het Italiaans (A2) vereist, omdat de lessen in het Italiaans gegeven worden en Venetiaanse kunst, geschiedenis, cultuur en tradities betreffen. Deze cursus kan ook in combinatie met privélessen of de Low budget cursus gevolgd worden.
Zie voorbeeld van een Corso Arte programma!

Accommodatie


De diverse accommodaties

Accommodatie in Venetië is altijd in het historisch centrum van Venetië.
Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!
Alle accommodaties zijn op basis van logies en bij de prijs zijn bedlinnen, handdoeken en verbruikskosten inbegrepen.

 • Gastgezin met gebruik keuken
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer indien twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin, meestal een alleenstaande dame of een stel. Je deelt het appartement samen met de verhuurder en hebt gezamenlijk gebruik van keuken en badkamer (en wasmachine).
  In Venetië is verblijf alleen mogelijk op basis van logies (dus niet met ontbijt of halfpension).
  Op verzoek zijn er ook kamers met eigen badkamer beschikbaar, in dat geval is de prijs gelijk aan die van de kloosterkamers.
 • Palladiaans Klooster (Residentie Redentore)
  Deze residentie is een prachtig voormalig klooster met 1-pers.kamers en 2-pers.kamers (2-persoonsbed) met eigen badkamer.
  Faciliteiten: oude boomgaard met honderden olijfbomen, 23 eenvoudig ingerichte, lichte, ruime kamers met uitzicht, draadloos internet, gebruik van keuken en wasmachine, comfortabele tv-kamers en ontmoetingsruimtes.
  Het klooster ligt op het pittoreske eiland Giudecca vlak tegenover Zattere (San Marco) en dus dichtbij het historisch centrum. Giudecca, bekend vanwege de Redentore Kerk en de Molino Stucky, is gemakkelijk te bereiken. Er is een zeer frequente waterbusverbinding – ook ’s nachts – naar le Zattere (5 min. reistijd), maar ook naar het bus- en treinstation.

N.B. Reisgenoten die geen cursus volgen, betalen een extra toeslag van € 50 per week.

Venetie Redentore

Hotel/B&B/eigen appartement kunnen wij niet reserveren, ons advies:
 • Bed & Breakfast
  Ideale oplossing voor korte verblijven en om wat Italiaans met de gastvrouw/-heer te spreken.
  Twee adressen dichtbij de school:
  1) bij Campo della Bragora – Real Venice
  2) bij Campo della Salute – Dorsoduro461
 • Airbnb
  Zeer handig is het portaal Airbnb om appartementen in het centrum van Venetië te boeken.

Data & prijzen


Startdata 2018

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data.
Startdata groepscursussen:
Startdata standaardcursussen: van 8 januari t/m 21 december 2018.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
08  05 05 03* 07 04 02 06 03 01 05 03
15 12 12 09 14 11 09 13* 10 08 12 10
22 19 19 16 21 18 16 20 17 15 19  17
29 26 26 23* 28 25 23 27 24 22 26  
      30*     30      29*    

Startdata privélessen: elke week van het jaar

Startdata low budget cursussen: elke week van 14 mei t/m 28 september 2018.
Echter beginners starten een low budget cursus op: 14 mei, 11 juni, 9 juli, 6 augustus, 3 september.

* Geen lessen op feestdagen: 2 april (Pasen), 25 april, 1 mei, 15 augustus, 1 november.
Tijdens deze feestdagen organiseert de school een gratis dagexcursie (soms eigen lunch meenemen)!

Kerstvakantie: 22 december 2018 t/m 6 januari 2019.


Startdata Corso Arte (kunstgeschiedenis/architectuur)

Je kunt kiezen uit 1 week of 2 weken (achtereen).

mrt apr mei jun jul aug sep okt nov
19 09 07 04 09 03 01 12
26 16 14    16   10   19
      18        15  
     28 25     24  22  

Cursusprijzen 2018

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

cursusprijzen per persoon weken euro
standaardcursus (20 lessen per week)

 

 

elke week na de 4e week: € 160

1
2
3
4
6
8
270
450
620
760
1.080
1.400
long term standaardcursus (20 lessen per week) 12
extra week
24
1.620
135
3.240
intensief Plus 5 (20 standaardlessen + 5 privélessen per week) 1
2
3
4
extra week
450
810
1.150
1.460
325
intensief Plus 10 (20 standaardlessen + 10 privélessen per week) 1
2
3
4
extra week
630
1.170
1.670
2.160
500
low budget standaardcursus (20 lessen per week, in de middag/avond)
zie aparte startdata
2
3
4
extra week
12
340
460
580
120
1.200
privélessen voor 1/2 pers. prijzen per aantal uren 10 uur
20 uur
400
800
privélessen voor 3/4 pers. prijzen per aantal uren 10 uur
20 uur
560
1.120
lang weekend privécursus 3 dagen  
Basic voor 1 pers. (12 lessen)
Basic voor 2 pers. (12 lessen)
Crash voor 1 pers.(16 lessen)
Crash voor 2 pers. (16 lessen)
  500
620
705
840
kort weekend privécursus 2 dagen  
Basic voor 1 pers. (8 lessen)
Basic voor 2 pers. (8 lessen)
Crash voor 1 pers. (12 lessen)
Crash voor 2 pers. (12 lessen)
  350
430
530
645
kookcursus – elke donderdag 17-20 uur
prijs voor reisgenoten van niet-taalcursisten
1 sessie
(min. 5 curs.)
40
50
kookcursus – elke zaterdag
’s morgens naar markt en namiddag les en diner
Data: elke zaterdag (echter niet rond feestdagen)
ca. 4 uur
(min. 3 curs.)
 60
Corso Arte (kunstgeschiedenis & architectuur)
(15 lessen per week en is inclusief entreekaarten musea)
Startdata: zie data hierboven
1
2
270
450
cursus Arte  (individueel)
(prijs per uur en exclusief toegangskaarten musea)
Startdata: elke week
bij 1/2 pers. 46
Accommodatie

Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.

prijzen per kamer 1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
3 weken
20 nachten
4 weken
27 nachten
gastgezin met gebruik keuken
2-persoonskamer
1-persoonskamer
270
180
470
320
640
430
800
550
Palladiaans klooster Redentore
2-pk met eigen badkamer
1-pk met eigen badkamer
400
270
770
530
1.150
750
1.530
960
prijzen extra nacht
2-pk gastgezin
1-pk gastgezin
2-pk in Palladiaans Klooster
1-pk in Palladiaans Klooster
50
30
60
40
     
prijzen extra week na 4 weken
2-pk gastgezin
1-pk gastgezin
1-pk in Palladiaans Klooster
180
130
240
     
studioappartement vraag informatie

Vervoer

Hoe is Venetië te bereiken
 • Per vliegtuig -> vliegvelden Venetië: Marco Polo Airport en Treviso Airport (20 km van Venetië).
  Van Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Venetië met KLMAlitalia en Transavia en met Ryanair vanaf Eindhoven, Brussel en Bremen en Keulen.
  Van Brussel zijn er vluchten met Brussels Airlines en van Düsseldorf en Keulen/Bonn met TUIfly.
  Van vliegveld Marco Polo gaan er elk halfuur bussen van ACTV lijn 5 naar Piazzale Roma (het busstation van Venetië), reistijd ca. 20 min. Advies: neem de directe bus van ATVO (ca. € 6). Van Treviso Airport rijden er ook bussen van ATVO naar Piazzale Roma.
  Websites openbaar vervoer: ACTV en Alilaguna (‘vaporetto’ = waterbus).
  Een taxirit van Marco Polo naar Piazzale Roma kost ca. € 35 (prijzen onder voorbehoud).
 • Per auto -> ons advies is om de auto achter te laten in Venezia Mestre en per trein naar Venetië te gaan (10 min.).
  Mestre is veel goedkoper en er is veel plaats tegenover het station Mestre, bijv. in Garage La Serenissima is de prijs slechts ca. € 5 per dag (tel. +39 041 938021).
  In de Autorimessa Comunale Piazzale Roma 496 in Venetië betaal je daarentegen ca. € 26 per dag.
Je reis in en naar Italië makkelijk plannen

Met de reisplanner GoEuro kan je makkelijk en overzichtelijk je reisopties naar Venetië vergelijken. De planner combineert en vergelijkt verschillende transportmogelijkheden en laat je de verwachte kosten en reistijden zien. Zo nemen ze bijvoorbeeld ook de kosten en tijd mee in de berekening die je kwijt bent om van en naar het vliegveld te komen.

Transfer

De school biedt een transfer (per openbaar vervoer!) aan vanaf vliegveld Marco Polo in Venetië of station Venezia Santa Lucia naar de accommodatie (bij aankomst tussen 8-23 uur).
De prijs bedraagt € 70 voor 1 persoon en de toeslag voor vertraging vanaf 1 uur is € 10 per extra uur.
Een teammedewerker begeleidt je naar de accommodatie per ‘vaporetto’ (dus per openbaar vervoer). De prijs is inclusief kaartje ‘vaporetto’. Prijs onder voorbehoud.


Boek nu!


Boek hier je taalreis!

Binnen 1-2 dagen ontvang je de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees voor inschrijving ook de algemene informatie met nuttige info!

De velden met een * zijn verplicht.