Boek nu je taalreis!

School


Viareggio (Toscane)

Viareggio is één van de aantrekkelijkste badplaatsen aan de Toscaanse Rivièra (Versilia genaamd) en ligt vlakbij Pisa (10 km) en Lucca. Je vindt er een prachtige promenade langs de kust, eindeloze zandstranden en grote pijnboombossen. Viareggio is zeer geliefd bij Italiaanse toeristen vanwege de gunstige ligging en het milde klimaat zowel ’s zomers als ’s winters. Ook kan je er genieten van heerlijke Toscaanse visgerechten.
In de zomermaanden biedt Viareggio talloze muziekfestivals, zoals het “Festival Giacomo Puccini” aan het meer in Torre del Lago (vlakbij de vele campings). Talrijke disco’s en restaurants, elegante winkels langs het strand, vele sportcentra, het Natuurpark van Massaciucoli, het strand en de Apuaanse Alpen bieden je de gelegenheid je vrije tijd door te brengen op een prettige wijze en in direct contact met lokale tradities en Italiaanse cultuur.
In de pijnboombossen langs de stranden heb je ook keuze uit talrijke campings, vanwaar je met de fiets of bus gemakkelijk naar de school kunt.
In het voor- en najaar biedt Viareggio ook veel vertier en kun je genieten van wandelingen over het rustige strand en door de stad terwijl je de architectuur uit de Libertyperiode bewondert. Vanwege de centrale ligging kun je ook vele leuke plaatsen bezoeken als Lucca, Pisa, Florence, Siena, de Cinque Terre, de marmergroeven van Carrara, Elba of het achterland.

Viareggio studenten

Centro Puccini

De school ligt midden in Viareggio aan de rand van het stadspark, slechts 200 m van de zee. De school beschikt over ruime lichte lokalen, audiovisuele middelen en biedt vele faciliteiten waaronder een veranda met mooi uitzicht op het park en de zee. Studenten kunnen op school gratis gebruik maken van wifi en computers met internet en vlakbij school kunnen studenten wat eten en drinken in het nabij gelegen café met terras.
Centro Puccini, een partnerschool van Scuola Leonardo da Vinci met hetzelfde professionele lessysteem – is een gemoedelijke middelgrote school. Erg aantrekkelijk is het feit dat studenten elkaar in de zomermaanden behalve op school ook in het strandpaviljoen “Bagno Italia” ontmoeten, waar ze met korting gebruik kunnen maken van de ligstoelen en andere faciliteiten. Hier worden ook enkele gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals de gratis spaghettimaaltijd op donderdagavond!
In de zomer trekt de school zowel veel jongere als oudere cursisten en buiten deze maanden vooral oudere cursisten. Deze school heeft goede gastgezinnen!
Lestijden standaardcursus: 9.00-12.30 uur met een pauze  halverwege.
De groepslessen worden vrijwel altijd in de ochtend gegeven, maar in het hoogseizoen (juli en augustus) een enkele keer ook in de middag.
Dit is een populaire school zowel onder jongeren als ouderen.
Niveaus: 6 niveaus
Erkenning school: officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en ook erkend als professioneel opleidingscentrum door de “Regione”, evenals ISO-gecertificeerd.

Activiteiten

De school publiceert elke maand een nieuw activiteiten-/cultureel programma waar liefhebbers op kunnen intekenen.
Elke 2 weken een kennismakingsetentje op de maandag na aankomst (van startdatum beginners). Excursies naar Pisa, Lucca, de marmergroeven van Carrara, Pietrasanta en Cinque Terre, in de zomer elke donderdag gratis spaghettiparty op het strand, gezamenlijke diners, fietstochten naar Forte dei Marmi of het Puccinimeer. Alle cursisten krijgen korting bij een strandtent, zeil- en surfscholen etc.
Bij het secretariaat van de school is een lijst verkrijgbaar met informatie over sportverenigingen/-sportactiviteiten.
Elke 4e zaterdag en zondag van de maand (van 9-20 uur) kun je in Viareggio de antiekmarkt “Il Tarlo al mare” bezoeken op Piazza Campioni.


Cursussen


Overzicht cursussen

De lessen worden op 6 niveaus gegeven en er zijn maximaal 12 cursisten per klas.
Lesduur is 45 minuten. Maximale duur standaardcursus: 24 weken.
De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven.
Omdat de school via een inschalingstest van te voren je niveau van het Italiaans test, kunnen de eerste lesdag de lessen meteen starten!

Klik op de cursussen hieronder voor een cursusbeschrijving:

Standaardcursus (4 lessen per dag)

20 lessen per week
Lestijden: 9.00-12.30 uur met pauze halverwege. In het hoogseizoen (juli/augustus) bij hoge uitzondering in de middag.
Dit programma is ideaal om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren, terwijl je daarnaast genoeg vrije tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen.

Long term standaardcursus CSN-aanbieding  (4 lessen per dag)

Dit is een standaardcursus, echter met een lagere prijs per week vanaf 12 weken. Voorwaarde is dat je voor minimaal 12 weken boekt.
Bovendien betaal je in juli/augustus voor de accommodatie niet €7 per nacht extra, maar €3 per nacht extra.

Tussenjaar/gap year (30 lesweken)

Dit is een een tussenjaar van ca. 8 maanden, waarin je vloeiend Italiaans leert, een taalexamen aflegt en extra ‘academische’ vakken volgt over de Italiaanse cultuur, politiek, maatschappij, muziek, keuken, (kunst)geschiedenis enzovoorts.
N.B. In tegenstelling tot de scholen in Rome, Florence of Milaan volg je in Viareggio een studiejaar van 30 weken (i.p.v. 32 weken)
6 april – 30 oktober 2020 (30 weken in Viareggio)
4 mei – 27 november 2020 (26 + 4 weken*)
* Je volgt eerst gedurende 26 weken de lessen in Viareggio en vervolgens nog 4 weken in een andere plaats (keuze uit Rome, Florence of Milaan).
Prijs kamer in gedeeld appartement/gastgezin met ontbijt voor 30 weken:
2-pers.kamer € 3.345
toeslag 1-pers.kamer € 2.730 (€ 91 p.w.)
toeslag halfpension in gastgezin € 3.360 (€ 112 p.w.)
Zie voor meer details ook het tussenjaar.

Intensief Plus-5 cursus (4 standaardlessen + 1 privéles per dag)

standaardcursus + 5 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

Intensief Plus-10 cursus (4 standaardlessen + 2 privélessen per dag)

standaardcursus + 10 extra privélessen per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica of conversatie of een bepaald taalgebruik).

50+ Dolce Vita programma (4 lessen per dag + gastronomisch/cultureel programma)

standaardcursus (op niveau, niet perse met 50-plussers) + interessant programma met gastronomische en culturele activiteiten met 50-plussers.
In de ochtend volg je het standaardprogramma en in de middag is er een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten o.l.v. een gids en vervoer is verzorgd (indien nodig).
Middagprogramma (na de taalcursus):
– rondleiding door de stad en met introductie in the Liberty Architectuur periode, met bezoeken aan de “Regina Margherita Promenade” en het “Gran Café”.
– melodrama: introductie in Puccini’s Opera’s, met live muziek (in de Giardini Sonori)
– kookcursus met typisch mediterraans diner
– middagexcursie naar Torre del Lago met bezoek aan Puccini’s huis en museum.
– wijnproeverij o.l.v. deskundige sommeliers: Toscaanse rode wijnen met regionale kazen en brood
– seminar over gelati italiani (Italiaans ijs).
– weekend dagexcursie naar Florence.
N.B. Bij minder dan 3 cursisten voor het 50+ programma, wordt de cursist ingeschreven in een Intensive Plus-5 cursus en alle georganiseerde activiteiten van de school zijn dan gratis voor deze cursist. Meestal gaat deze cursus door, maar neem bij twijfel eerst contact met ons op!
Zie voorbeeld van 50+ Dolce Vita programma.
Data 2020: 1-12 juni  |  7-18 september.

Italiaans spreken & wandelingen in Toscane o.l.v. gids

standaardcursus + leuk programma met 5 wandelingen/excursies in 2 weken.wandelen in Viareggio
In de ochtend volg je de standaardlessen en in de middag ga je wandelen o.l.v. een ervaren gids (die ook heel communicatief is en veel weet over architectuur en natuur). Ontdek Toscane vanuit een ander perspectief en geniet van het prachtige landschap! De wandelingen zijn 10-12 km (en vervoerskosten naar Lucca per openbaar vervoer zijn inbegrepen). Er zijn in totaal 5 wandelingen of excursies van 5-7 uur elk in 2 weken! De wandelingen gaan over vlak land, het is geen trekking! Je hoeft alleen maar te kunnen wandelen…
Middagprogramma (na de taalcursus):
– rondleiding door de stad en met introductie in the Liberty Architectuur periode, met bezoeken aan de “Regina Margherita Promenade” en het “Gran Café”;
– botanische tocht: met een route door het Natuurpark van Lucca, dwars door het Levante naaldbos, van oost naar west tot aan de duinen;
– tocht naar Villa Massacciuccoli, een Romeins huis met thermen; dit is een fantastisch mooi gebied met prachtig uitzicht over  de ruines en het Massacciuccoli meer;
– tocht over de enorme stadswallen van Lucca (de op één na grootste stadswallen in Europa);
– wandelroute van Pietrasanta met kleine oude kerkjes en historische dorpen, adembenemende landschappen en uitzichten over de zee.
N.B. Bij minder dan 3 cursisten voor het 50+ programma, wordt de cursist ingeschreven in een Intensive Plus-5 cursus en alle georganiseerde activiteiten van de school zijn dan gratis voor deze cursist. Neem bij twijfel eerst contact met ons op!
Data 2020: 18-29 mei  |  14-25 september.

AIL-diploma examencursus (4 standaardlessen + 2 lessen examentraining p.d.)

Deze cursus duurt 4 weken en is een standaardcursus + 10 lessen examenvoorbereiding per week.
Bij 1 deelnemer per niveau wordt men geplaatst in een intensieve plus-5 cursus.
Het examengeld is bij de prijs inbegrepen.
Keuze uit examenniveaus DELI-A2, DILI-B1, DILI-B2, DALI-C1, DALI-C2, DILC-B1, DALC-C1.
Hier vind je meer informatie over de diploma’s.

Professionele cursussen (4 standaardlessen + 2 privélessen per dag)

standaardcursus + 10 privélessen vakjargon/examentraining per week
In de ochtend volg je het standaardprogramma en tijdens de privélessen kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) of examentraining behandeld worden. Dit kan voor alle diploma’s zoals AIL, CILS, CELI en PLIDA.
Vakjargon in vele vakgebieden mogelijk:
handelscorrespondentie, commercieel Italiaans, bankwezen, juridisch, hotelindustrie, wijn en voeding, toerisme, luchtvaart, gezondheid, mode, architectuur, literatuur, film, opera, theater.

Advies: minimaal halfgevorderd taalniveau

Individuele lessen

Startdata: elke week (minimaal 15 uur per week)
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Zowel privélessen zijn mogelijk als duolessen (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Individuele lessen kunnen zowel voor privé- als zakelijke doeleinden gereserveerd worden.
Ook kan een speciaal taalgebruik (vakjargon, telefoontraining enz.) en examentraining behandeld worden.
Individuele lessen tijdens weekend- en feestdagen zijn op aanvraag en tegen speciale tarieven!

 

Aanvullende cursussen

Kookcursus in een gastgezin (in de namiddag)

Kookcursus kan per sessie van 3 uur ter plaatse geboekt worden.
Minimaal 2 deelnemers.

Accommodatie


De diverse accommodaties

Alle accommodaties in Viareggio liggen op loopafstand van de school en het strand.
Heb je een bepaalde voorkeur, bijv. wifi, geef dit dan bij boeking op en de school zal proberen hier rekening mee te houden.
Aankomst is op zondag na 14 uur en vertrek op zaterdag voor 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag!

 • Gedeeld appartement
  Je verblijft in een appartement met andere cursisten en je deelt de keuken en badkamer. Bij de huurprijs van de appartementen zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken), verbruikskosten en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
  Het is soms ook mogelijk een 2-persoonskamer in een appartement te boeken als je alleen boekt. Echter indien er geen kamergenoot beschikbaar blijkt te zijn, dan moet je toch een 1-persoonskamer betalen.
  Borg/sleutelgeld appartement: € 100.
 • Gastgezin met logies/ontbijt
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer alleen als twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt (houd er rekening mee dat het ontbijt in Italië niet veel voorstelt).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • Gastgezin met logies/halfpension
  Het verblijf is in een 1-persoonskamer (of 2-persoonskamer alleen als twee cursisten samen inschrijven) in een gastgezin. Je hebt gezamenlijk gebruik van de badkamer en geen gebruik van de keuken. Het verblijf is op basis van logies/halfpension (ontbijt en diner).
  Bij de prijs zijn bedlinnen (verschoning elke 2 weken) en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken moeten altijd zelf meegenomen worden.
 • 2-sterren Hotel Luana (is aanrader!)
  Het is een geheel gerenoveerd klein familiehotel gelegen op 200 m van het strand en de boulevard en vlakbij de school en de winkels. Kamers met eigen badkamer (douche en wc), airconditioning, LCD-TV, kluisje, internet en wifi.
  Twee keer per week schoonmaak en verschoning.
  Je hebt de keuze tussen logies/ontbijtbuffet (zeer goed!) en logies/halfpension*.
  *halfpension hotel: avondmaaltijd wordt in een nabijgelegen restaurant genuttigd.
  Italstudio raadt af om halfpension te boeken, dan kun je beter ter plaatse beslissen, maar halfpension in gastgezin kun je wel boeken.
 • Mini-residence in Hotel Luana (logies)
  In Hotel Luana zijn ook 2 mini-residences (op 3e verdieping, geen lift), dit zijn kleine appartementen met tweepersoons slaapkamer, eetkamer met kleine keuken en badkamer (douche en wc) en voorzien van airconditioning, LCD-TV, kluisje, internet en e wifi (wekelijkse verschoning en schoonmaak). Ontbijt niet in prijs inbegrepen.
  Borg/sleutelgeld mini-residence: € 100. De borg wordt bij vertrek weer terugbetaald , maar € 50,- kan ingehouden worden voor de eindschoonmaak van de keuken, indien noodzakelijk.
  Bij al deze prijzen is de toeristenbelasting inbegrepen.

Data & prijzen


Startdata 2020

N.B.
Absolute beginners kunnen alleen starten op de rode data, niet-beginners op alle data!

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
06 04 01* 06 03 07 05
      14* 11 08 13 10 14 12    
      20 18 15 20 17 21 19    
      27* 25 22 27 24 28 26    
          29   31        

Startdata privélessen: elke week

* Geen lessen op feestdagen: 13 april (Pasen), 1 mei, 2 juni.
De school is geopend van: 6 april t/m 30 oktober 2020.

Dolce Vita 50+ programma 2020
1-12 juni  |  7-18 september

Italiaans & wandelprogramma 2020
18-29 mei  |  14-25 september

Data AIL-examencursussen 2020
1-26 juni  |  7 september-2 oktober
N.B. Andere data zijn op aanvraag mogelijk!

AIL-examendata 2020
26 juni   |  2 oktober  

Data Gap Year/Tussenjaar (8 maanden)
6 april – 30 oktober 2020 (30 weken in Viareggio)
4 mei – 27 november 2020 (26 + 4 weken*)
* Je volgt eerst gedurende 26 weken de lessen in Viareggio en vervolgens nog 4 weken in een andere plaats (keuze uit Rome, Florence of Milaan).
N.B. In tegenstelling tot de scholen in Rome, Florence of Milaan volg je in Viareggio een studiejaar van 30 weken (i.p.v. 32 weken)


Cursusprijzen 2020

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten!

Italstudio kortingen
long-term CSN aanbieding
vanaf 12 weken, zie “cursussen” en prijzen!
10% korting op de cursusprijs voor luchtvaartpersoneel van vliegmaatschappijen in Nederland en België.
Korting op de cursusprijs voor Ba/Ma studenten van Italiaanse design academies (o.a. NABA, Domus Academy) en Italiaanse universiteiten. Neem contact met ons op!

Eindexamengarantie voor kosteloos annuleren (alleen via Italstudio)!
Bij aanmelding voor een cursus van 12 weken of langer (ook Tussenjaar) kun je kosteloos annuleren, als je zakt voor het eindexamen van de middelbare school! Je moet dit binnen 1 week na de uitslag aan Italstudio melden via e-mail, waarna je een bevestiging ontvangt (met het verzoek ook het bewijs op te sturen).

cursusprijzen per persoon cursus nr. weken euro
standaardcursus
(20 lessen per week)
110
111
112
113
1
2
3
4
extra week
210
380
540
720
160
long term standaard (CSN aanbieding)
(20 standaardlessen per week)
131 12
extra week
1.730
150
long term semestercursus (CSN aanbieding)
(20 standaardlessen per week)
141 24
extra week
3.050
130
tussenjaar/gap year – 8 maanden
(klik hier voor meer details)
321 30 (26+4) 5.925
intensief Plus 5
(20 standaardlessen + 5 privélessen per week)
170
171
173
1
2
4
extra week
410
780
1.500
360
intensief Plus 10
(20 standaardlessen + 10 privélessen per week)
180
181
183
1
2
4
extra week
610
1.180
2.300
560
Dolce Vita 50+ programma
(20 standaardlessen per week + middagprogramma)
221 2 760
Italiaans & wandelingen in Toscane
(20 standaardlessen per week + 5 wandelingen in 2 weken)
621 2 560
AIL-examencursus  (prijs is inclusief examengeld)
(20 standaardlessen + 10 examenvoorbereidingslessen per week)
311 4 1.385
professionele cursussen
(20 standaardlessen + 10 privélessen p.w. vaktaal/examentraining)
331 2
extra week
1.380
690
privélessen (1-op-1)
(min. 10 lessen)
411 1 les
10 les
15 lessen
20 lessen
45
450
675
900
duo-privélessen (2-op-1) (prijs voor 2 personen)
(min. 10 lessen)
431 1 les
20 lessen
55
1.100
trio-privélessen (3-op-1) (prijs voor 3 personen)
(min. 10 lessen)
451 1 les
20 lessen
70
1.400
kookcursus (ter plaatse te boeken en bij min. 2 deelnemers)   per sessie ca. 50

N.B.
Prijs is exclusief € 70,- inschrijfgeld per persoon (blijft 12 maanden geldig voor alle Leonardo da Vinci scholen en Viareggio).
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.


Data aankomst in accommodatie 2020

N.B.
Aankomst
: op zondag voorafgaande aan de cursus na 14 uur (eventueel ook op zaterdag mogelijk)
Vertrek
: op zaterdag na afloop van de cursus voor 10 uur (eventueel ook op zondag mogelijk)

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
05 03 07 05 02 06 04
      12 10 14 12 09 13 11    
      19 17 21 19 16 20 18    
      26 24 28 26 23 27 25    
        31     30        


Seizoen A
: 1 januari t/m 4 juli  |  1 september t/m 31 december 2020
Seizoen B: 5 juli t/m 31 augustus 2020


Accommodatieprijzen  2020

Aankomst is in principe op zondag (na 14 uur) en vertrek op zaterdag (voor 10 uur). Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken op aanvraag.
3 weken is ook mogelijk en de prijs voor 8 weken is 2 x 4 weken enzovoorts.

prijzen per persoon periode 1 week
6 nachten
2 weken
13 nachten
4 weken
27 nachten
extra
nacht
studentenappartement
2-persoonskamer*
A
B
114
156
247
338
513
702
19
26
studentenappartement
1-persoonskamer
A
B
156
198
338
429
702
891
26
33
gastgezin, logies/ontbijt 
2-persoonskamer
A
B
102
144
221
312
459
648
17
24
gastgezin, logies/ontbijt 
1-persoonskamer
A
B
144
186
312
403
648
837
24
31
hotel**, logies/ontbijt 
2-persoonskamer
A
B
198
240
429
520
891
1.080
33
40
hotel**, logies/ontbijt
1-persoonskamer
A
B
288
330
624
715
1.296
1.485
48
55
mini-residence Hotel Luana
logies voor 2 personen
A
B
300
342
650
741
1.350
1.539
50
57
mini-residence Hotel Luana
logies voor 1 persoon
A
B
420
462
910
1.001
1.890
2.079
70
77

*2-persoonskamer: kan alleen geboekt worden als je voor 2 personen reserveert.

N.B.
– toeslag halfpension in een gastgezin (of in hotel): 
€ 16 per dag
– minderjarigen: studenten die nog geen 18 jaar zijn, kunnen een kamer boeken in een gastgezin met halfpension. Verder moeten de ouders een minderjarigenverklaring ondertekenen.

 

Vervoer


Hoe is Viareggio te bereiken
 • per vliegtuig -> Viareggio ligt niet ver van de luchthaven van Pisa. Het treinstation (Pisa Aeroporto) bevindt zich op de luchthaven en er vertrekken regelmatig treinen (via Pisa centraal) naar Viareggio (de treinreis ca. 40 minuten). Ook is er een shuttlebus van het vliegveld naar Viareggio (reistijd ca. 1 uur).
  Vanaf Amsterdam biedt Transavia rechtstreekse vluchten naar Pisa, maar ook Ryanair vanaf Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en TUIfly vanaf Keulen/Bonn.

Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden met verdere informatie over hoe je het beste naar je accommodatie/school kunt gaan.

Transfer

De school biedt een transfer aan naar de accommodatie in Viareggio vanaf het vliegveld in Pisa en de prijs bedraagt € 95 per enkele reis.
Een transfer naar je accommodatie vanaf het treinstation in Viareggio kost € 35 per enkele reis.
Er is een toeslag van € 15 voor elk extra uur vertraging.
Transferservice moet bij voorkeur bij boeking aangevraagd worden, doch uiterlijk een week voor vertrek.

N.B. Italstudio adviseert bij aankomst in Viareggio eventueel een taxi naar de accommodatie te nemen, dat is altijd goedkoper dan de transfer (of lopend als de kamer vlakbij is)!