Vraag informatie aan
Boek nu je taalreis!
3 maanden of langer naar Italië?

Om echt goed Italiaans te leren spreken en schrijven, moet je langere tijd naar Italië om er te wonen en te studeren tussen de Italianen.
Niet alleen jongere maar ook volwassen cursisten kiezen steeds vaker voor een lang verblijf in Italië. Dus of je nu schoolverlater, net afgestudeerd bent of toe bent aan een loopbaanonderbreking, voor iedereen zijn er interessante mogelijkheden.
De lange-termijn programma’s zijn bovendien voordelig geprijsd en kunnen geheel volgens je eigen wensen ingevuld worden. Het is bijvoorbeeld  mogelijk om meerdere bestemmingen te combineren, waardoor je de verschillende regio’s van Italië leert kennen. En naast de taalcursus kun je vrijwel overal ook aanvullende cursussen volgen.
Wil je een taalreis afsluiten met een officieel taaldiploma, kies dan examencursussen.

klas in Siena

Lange-termijn cursussen

Wil je een waardevolle ervaring opdoen, dan zijn lange-termijn programma’s erg aantrekkelijk.
De long term standaardcursus vanaf 12 weken is de meest algemene cursus en is per week relatief voordeliger dan een cursus van enkele weken. En wil je toch een half jaar gaan, dan is het voordeliger om meteen een long term semester cursus van 24 weken te boeken bij de Scuola Leonardo da Vinci. De cursussen kunnen bijna altijd ter plaatse verlengd worden.
Heel voordelig zijn de CSN-long term cursussen van de Scuola Leonardo da Vinci in Rome, Florence, Milaan, Siena en Viareggio, waarbij je profiteert van een nog grotere korting op de standaardcursus vanaf 13 weken! Alleen Italstudio biedt deze CSN-korting aan!
Voor al deze cursussen hoef je overigens geen speciale vooropleiding te hebben.

Wil je bijv. langere tijd naar Florence? Lees deze blog van student Marvin!

Volg een cursus in meerdere steden
Het is ook mogelijk om een paar maanden een taalcursus te volgen in diverse steden. Als je kiest voor schoolketens als Scuola Leonardo da Vinci (Rome, Florence, Milaan, Siena en Viareggio) en Centro Koiné (Lucca, Bologna en Camogli), dan heb je het voordeel dat je volgens dezelfde lesmethode een cursus volgt en verder kun je profiteren van de lange termijnkortingen!

Eindexamengarantie alleen bij Italstudio

Bij aanmelding voor een cursus van 12 weken of langer bij één van de Leonardo da Vinci scholen, kun je je boeking kosteloos annuleren, als je zakt voor je eindexamen van de middelbare school!

Gap year of career break

Wil je liever een studiejaar van 4-8 maanden volgen, dan heb je twee soorten programma’s:

    1. – Zoek je een algemeen vormend programma, kies het Gap year (8 maanden) of Gap Semester (18 weken), waarin je vloeiend Italiaans leert, een taalexamen aflegt en extra lessen volgt over de Italiaanse maatschappij zoals (kunst)geschiedenis, sociaal-politiek, mode, design, film, actualiteiten en Italiaanse keuken. Een uniek programma dat je in Rome, Milaan, Florence en Siena kunt volgen.
    2. – Heb je een passie voor mode, design, kunst, grafische vormgeving of media design? Kies een introductie-semestercursus Italiaans & mode/design van minimaal 5 maanden, kijk bij mode & design. Deze unieke cursus wordt alleen in Milaan aangeboden.
Taal & stage

Een buitenlandse werkervaring is leuk en leerzaam en staat bovendien goed op je cv! Het is mogelijk om een taalcursus te combineren met een onbetaalde stage of vrijwilligerswerk. Deze programma’s duren gemiddeld minimaal drie maanden. Kijk voor meer informatie bij de scholen in Salerno en Rimini.

Voor een verblijf in Italië heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig, dus ook geen papierwinkel!
Wil je overleggen over welk programma voor jou de juiste keuze is? Kijk hier hoe je contact kunt opnemen met Italstudio, wij helpen je graag bij het maken van een keuze!

Vraag informatie aan