10 redenen om Italiaans te leren

Om goed Italiaans te leren is het belangrijk dat je er veel tijd in stopt. Dit zijn de meest motiverende voordelen om Italiaans te leren:

taalcursus Italië via Italstudio specialist Taalreizen

De voordelen

Er zijn verschillende redenen voor het leren van Italiaans.

Reden 1: Klimaat

Het middellandse zee klimaat. Dit verrukkelijke land is erg warm en zonnig. In Italië kan het aantal zonuren oplopen tot wel 11 uur per dag. Langs de kust kan het er tropisch warm zijn.

Reden 2: Mooie steden

Je kunt Italiaans leren in de mooiste steden van Italië (naar eigen keuze). Rome, Milaan, Florence, Napels zomaar een aantal prachtige steden om tijdelijk te wonen.

Reden 3: Goede begeleiding

Van alle scholen waar we lessen aanbieden kennen we alle medewerkers persoonlijk!! Ook zijn dit native speakers, dat houdt in dat ze als kind Italiaans op natuurlijke wijze geleerd hebben. Dit ervaart men als erg prettig voor het goed aanleren van de Italiaanse taal.

Reden 4: Leuke bezigheid

Het volgen van Italiaans is een leuke bezigheid. Niet alleen heb je leuke lessen, maar je kunt jezelf beter verstaanbaar maken tussen de Italianen. Je kan nu je eigen drankje bestellen in het Italiaans of een gesprek voeren met een local waardoor je meer gerespecteerd wordt en daardoor veel leukere dingen ontdekt van een lang.

Reden 5: Nieuwe mensen leren kennen

Je leert veel nieuwe mensen kennen. Tijdens de taalcursus kom je met veel nieuwe mensen in contact van allerlei verschillende afkomsten. Dat is leuk want je leert zo nog sneller de taal omdat je deze taal uiteindelijk gezamenlijk leert.

Reden 6: Rijke geschiedenis

Italië is een grote speler als het gaat om geschiedenis. Er heeft zich veel afgespeeld, van het Romeinse Rijk tot de Renaissance en de Barok. Van dit alles is natuurlijk veel te vinden. Maar in het Italiaans natuurlijk nog meer. Hierdoor is het beheersen van de taal erg handig voor bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek en kunstgeschiedenis.

Reden 7: Goed voor je CV

Een extra taal beheersen kan handig zijn. Vooral als je opzoek bent naar een baan of stage in het buiteland. Voor musicologen, kunstcritici en archeologen is de Italiaanse taal essentieel. Ook voor de handel met Italië kan het leren van Italiaans een goede reden zijn. Zo exporteert Italië met name veel voedingsmiddelen, elektrische machines, metaalproducten, chemische producten, grondstoffen en aardgas.

Reden 8: Helpen en Vertalen

Vrienden en familie helpen met vertalen, spreken en lezen kan handig zijn. De expert uithangen als je in italië op vakantie bent wordt je vaak in heel veel dank afgenomen door vrienden en familie.

Reden 9: Sneller leren

In een gastgezin verblijven terwijl je Italiaans leert is ideaal om snel de taal te beheersen. De mensen in het gezin helpen je onbewust sneller met het leren van Italiaans.

Reden 10: De Italiaanse keuken

Italië barst van het heerlijke (verse!) eten, dit bevat veel kruiden en verse ingrediënten. Als je over de markt loopt om eten te kopen dan is het heel handig om verse ingrediënten te kunnen benoemen bij naam, anders is de kans vrij klein dat je jezelf verstaanbaar kan maken. Vooral op de markt heb je de verse spullen liggen en daar kunnen ze vaak niet zo heel erg goed Engels. Het beheersen van de taal kan dus een groot voordeel hebben als het gaat om het sneller en makkelijker kunnen bereiden van gerechten. Mocht je interesse hebben in alleen een Italiaanse kookcursus klik dan hier voor meer informatie.

Buiten deze voordelen om is het natuurlijk ook een geweldige plek om op vakantie te gaan en te genieten van de zomer:).

Contact

Heb je vragen of interesse in Italiaanse taalcursus gekregen?
Klik hier voor een gratis brochure van Italstudio.
Twijfel niet en neem contact met ons op via tel: (+31) 0345 52 01 52 of mail naar info@italstudio.nl