CORONA UPDATE

Covid-update

We kunnen ons voorstellen dat je weer een taalvakantie in Italië aan het plannen bent.
Sinds half juni hebben al vele cursisten naar volle tevredenheid weer taalcursussen in heel Italië gevolgd, uiteraard met inachtneming van de veiligheidsregels, lees de reviews hierover!
Wij staan tot je beschikking als je vragen hebt, neem contact met ons op.

Reisadvies

Vanaf eind oktober 2020 geldt in Nederland en België het advies om alleen noodzakelijke reizen te maken.
En wie vanuit België of Nederland naar Italië reist, verwijzen we naar de website van het Italiaanse Ministerie van gezondheidszorg
waar de nieuwe maatregelen in Italië telkens gepubliceerd worden.
In elk geval moet je bij aankomst in Italië een verklaring met een negatief Covid19-testresultaat moet kunnen overleggen (die binnen 72 uur voor aankomst is afgenomen). Eventueel kun je ook een Covid-test doen bij aankomst op de luchthaven of je kunt je binnen 48 uur melden bij de lokale GGD in Italië. 
Wij adviseren om vooraf een “non-Covid19 verklaring” te regelen en maak hiervoor tijdig een afspraak! Vind hier testlocaties of zoek een travel clinic (maar de test kan niet via GGD)!

Voor vertrek naar Italië moet je verder een eigen verklaring invullen. Deze moet je altijd bij je dragen.
In heel Italië gelden algemene veiligheidsregels, zoals het houden van 1 meter afstand en het dragen van een mondkapje is verplicht zowel in openbare binnenruimtes als in de buitenlucht (behalve op rustige plekken zoals natuurgebieden). Verder geldt een avondklok en in sommige regio’s zijn er strengere regels.

Check zelf vóór vertrek welke regels er gelden en houd je daar ook aan. Blijf op de hoogte van het nieuws via reisapp of online reisadvies van het Ned. Ministerie van Buitenlandse Zaken en ANWB Reiswijzer.
Belgen kunnen het reisadvies voor Italië op deze link checken!
Verder heeft Europese Unie een website met actuele reisinformatie en maatregelen per lidstaat, kijk voor de informatie voor Italië op deze link.

Annulering/omboeken tijdens pandemie

In principe gelden de normale annuleringsvoorwaarden als je zelf een taalcursus annuleert terwijl de taalschool gewoon geopend is.
Maar – als je de taalvakantie annuleert vanwege reisbeperkingen of een negatief reisadvies – kun je de cursus wel kosteloos omboeken naar een later moment of een voucher te ontvangen ter waarde van het betaalde bedrag dat 12 maanden geldig blijft.
Kortom ook al gaat de taalcursus niet door, dan ben je je geld niet kwijt! Want je houdt het tegoed en mag de taalvakantie naar een latere datum verschuiven. 

Heb je vragen of wil je overleggen, bel of mail ons, contact !

Andrà tutto bene