De cursusduur kan variëren van 1 week tot circa 36 weken. Bij elke school vermelden wij de maximale cursusduur (boven in de kolom). Bij diverse bestemmingen staan de prijzen voor 2, 3 of 4 weken, maar je kunt bijvoorbeeld ook 12 of 24 weken boeken.
Groepscursussen
van 1 week zijn op zeer veel scholen mogelijk, ook al staat dit niet altijd uitdrukkelijk vermeld. Als het ook maar enigszins mogelijk is, adviseren wij je een cursus van minimaal 2 weken te volgen, dit is veel effectiever. Ten eerste omdat je altijd 1 à 2 dagen nodig hebt om aan de manier van lesgeven te wennen en ten tweede omdat de eerste maandagmorgen de cursisten altijd getest worden en de cursus pas daarna (soms op dinsdag) begint.
Advies voor 1 week: kies een bestemming met kleine groepen, als Micciano, Portico di Romagna, Turijn, Bologna, Montepulciano, Todi, Cavaion Veronese, Alghero, Taormina en de minigroepen en homestays, zie ook hier…
Verlenging van een geboekte cursus is vrijwel altijd mogelijk, verlenging van de accommodatie is in de zomermaanden wel moeilijker.
Privélessen zijn op alle scholen mogelijk en kunnen elke maandag starten. Voor 1 week zijn privélessen en full-immersion (als bij Bolognalingua, Come en in Todi) ook heel geschikt.

Posted in: Veel gestelde vragen