Themaweek over Leonardo da Vinci

NIEUW!  Een week met Leonardo da Vinci

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Leonardo da Vinci organiseert de Scuola Leonardo da Vinci in Florence, een speciaal programma gewijd aan het grote Genius Leonardo in combinatie met een Italiaanse taalcursus. 
Dit programma omvat Italiaanse taallessen in de ochtend en daarna bijeenkomsten, activiteiten en begeleide bezoeken aan de “wereld van Leonardo”.

Leonardo en Monica

 

Deze week biedt een unieke gelegenheid om Leonardo da Vinci, zijn werken, zijn studies en zijn leven te leren kennen op de plaatsen die zijn opleiding het meest hebben geïnspireerd. Alles onder leiding van Monica, de deskundige docente kunstgeschiedenis van de school, kun je het werk van Leonardo uit de eerste hand ervaren en interessante details van zijn leven leren kennen.

Hieronder enkele activiteiten uit het programma:
  • “Inleiding over Leonardo” – ontdek de ontwikkeling van Leonardo, het begin van zijn studies over landschappen in de schilderkunst, tot zijn tijd in Milaan en zijn laatste periode in Frankrijk;
  • “De plaatsen van Leonardo’s leven” – wandel door Florence: Bottega del Verrocchio, Ospedale S.M. Nuova, het huis van zijn vader.
  • Tour in Vinci: geboorteplaats van Leonardo en het museum dat aan hem is gewijd (waar momenteel de tentoonstelling “Alle origini del Genio” wordt gehouden).
  • Bezoek aan de expositie “Leonardo da Vinci e la Botanica” in het klooster van Santa Maria Novella in Florence.
  • Bezoek aan de Uffizi-museum: “The Renaissance Rooms”.
Cursusdata
  • 30 september t/m 4 oktober 2019
  • 11 t/m 15 november 2019

Advies niveau: minimaal taalniveau A2

Cursusprijs

€ 420 per persoon (plus € 70 inschrijfgeld van de school, dat 12 maanden geldig is)

Bij de prijs zijn inbegrepen:

standaard taalcursus (4 lessen per dag van ma. t/m vrij.)
2 extra lessen over de Wereld van Leonardo
bezoeken onder begeleiding van lerares Monica
entreekaarten musea
vervoer voor de excursies buiten Florence.

Over Leonardo

Leonardo da Vinci (1542-1519) was een geweldig genie én homo universalis: schilder, architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en componist!
Als schilder is Leonardo beroemd vanwege de Mona Lisa en de muurschildering Het Laatste Avondmaal!

Over Scuola Leonardo da Vinci in Florence 

De taalschool Scuola Leonardo da Vinci is gevestigd in een mooi historisch palazzo met een schitterend uitzicht op de Dom en ligt midden in het centro storico op enkele minuten lopen van vele beroemde bezienswaardigheden.

Florence

Meer details over de school, de lessen en de accommodatie vind je op de pagina van de Scuola Leonardo da Vinci in Florence.

Neem voor vragen gerust contact met ons op!