Nieuws

Ben je alweer plannen aan het maken voor de komende tijd, maar wil je geen risico lopen? Check onze online aanbiedingen!  

Update Corona

Heb je bij ons een taalcursus geboekt en heb je twijfels over de actuele situatie en doorgang van de cursus, ga naar onze Corona-update pagina!
Bijna alle taalscholen zijn open, dus bel of mail ons als je vragen hebt.

Wat is er nieuw in 2020?

In 2020 bestaat Italstudio al 30 jaar! En dat vieren we met acties via onze nieuwsbrieven.
Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen, geef je dan hier op!
Ook kun je dan meteen de Italstudio gids 2020 aanvragen, als je dat wilt.

Nieuwe bestemmingen

Homestay Taormina – les bij leraar Alessandro thuis op het platteland in Sicilië
Als je Italiaans wilt leren en een autenthieke ervaring wilt meemaken bij een Italiaans gezin op het platteland, dan is deze homestay-optie ideaal!
Het huis van de leraar is prachtig gelegen in de heuvels op 5 minuten naar de stranden van Giardini Naxos en 15 minuten rijden naar Taormina en vlakbij het botanische en geologische park “Gole Alcantara”. 
Je hebt les van niemand minder dan de ervaren leraar Alessandro, de directeur van de school! Logies is in het gastenverblijf in de prachtige tuin van Alessandro’s huis. Je kunt er zelfs met 2 personen verblijven. Alessandro kan ook lekker koken en is een goede gastheer.

GreenItalian
Green Italian (in het zuiden van Le Marche) is geen school maar een aantal professionele leraren met een missie: zij staan voor Italiaans leren op milieuvriendelijke wijze, dus met respect voor het milieu en met bevordering van hun tradities in een intercultureel en ecologisch duurzaam perspectief.
Zij bieden Italiaanse lessen aan op locatie en daarnaast vooral ook experiences, bijv. koken met mama of met een chef, in de wijngaarden, tijdens excursies, trekking, fietsen, fotowandelingen…
Een ervaring met GreenItalian in Le Marche, is ideaal voor diegenen die een taalvakantie willen doorbrengen gewijd aan ontspanning, natuur, cultuur en plezier!

Madrelingua
Madrelingua heeft haar zomerschool gevestigd in een voormalig klooster binnen de Middeleeuwse stadsmuren van het dorp Ofena (Abruzzo). Ofena is het een rustig dorp omringd door de prachtige natuur tussen het Gran Sasso gebergte en het dal van de rivier Tirino.
Madrelingua organiseert minigroepen en individuele lessen ook tijdens diverse activiteiten, zoals met kook- en wijnlessen met sommelier Barbara Summa, leesclubs voor de meer gevorderden, trekking en aantrekkelijke culturele, historische/enogastronomische tours in de regio van 1 week of een weekend! 

Kortom het ontdekken van deze 2 regio’s zal een magisch avontuur zijn. Je zult de betovering ervaren van bijv. de Monti della Laga, waar de oude legendes van heksen en hekserij nog steeds worden verteld.
Nieuwsgierig, neem een kijkje bij Homestay Taormina, GreenItalian en Madrelingua.

GreenItalian

Nieuwe cursussen

Dé manier om snel Italiaans te leren is in Italië! Maar wat een taalvakantie in Italië extra aantrekkelijk maakt zijn de extra activiteiten ofwel experiences die de taalscholen aanbieden. Zo leer je ook meer van de Italiaanse lokale keuken, cultuur, tradities, geschiedenis, gewoonten enzovoorts. 
Op deze pagina vind je een overzicht per maand van alle bijzondere programma’s en minigroepen.
Hieronder vind je een aantal nieuwe mogelijkheden.

Vivere la lingua programma’s

Nieuw zijn de programma’s van “Vivere la lingua” (beleef de taal) in Santa Domenica in Calabrië.
Afhankelijk van het gekozen programma ontdek je in gezelschap van je leraar de schoonheid van prachtige Calabrese vissershaventjes  en bezoek je markten, pittoreske borghi of andere bezienswaardigheden of maak je een boottrip. Of leer je de meest beroemde Calabrese gerechten te bereiden en er is zelfs een strandspecial!

In de voetsporen van Dante “A spasso con Dante”

De taalschool in Rimini organiseert voor (half)gevorderde cursisten diverse cursussen “In de voetsporen van Dante” waarbij je meer leert over de Divina Commedia van Dante Alighieri, een aantal canti leest en bovenal op excursie gaat naar Dante-locaties in Romagna.
Meer details vind je bij het cursusaanbod van Rimini.

Familieprogramma’s en tienerkampen

Programma’s voor families
Voor gezinnen met kinderen zijn er familieprogramma’s die voor zowel ouders als kinderen speciale lessen en activiteiten organiseren. Je vindt mogelijkheden in SalernoMilaan, AlgheroMontepulciano en Cavaion Veronese (Gardameer).

Tienerkampen voor kinderen die zonder hun ouders Italiaans willen leren!
Lignano (12-18 jaar) – internationaal summer camp in een zomerresidentie in een vakantiepark aan zee. 
Salerno (11 t/m 16 jaar) – summer camp met verblijf in een hotel aan zee of in een gastgezin.
Turijn (11 t/m 15 jaar) – Summer city camp in de stad Turijn (verblijf in gastgezinnen)
Alghero (13 t/m 16 jaar) – teenager summer camp in Alghero (verblijf in gastgezinnen)

Ontdek de culinaire geheimen van Venetië via de geschiedenis en kunst!
Kooklessen in Venetië

Als je je Italiaanse taalvaardigheden wilt verbeteren door middel van kooklessen èn als je geïnteresseerd bent in de oude en moderne Venetiaanse cultuur – verborgen in de meest geheime recepten – dan wachten de Venetiaanse koks van de Istituto Venezia, Anna en Andrea, je op in hun keuken!

Lees meer over deze unieke cursus over de culinaire geheimen van Venetië...

Brochure ontvangen?

Bekijk of download pdf van Italstudio brochure 2020 en van de nieuwsbrief 2020.

Nieuwsbrief januari en Facebook actie!

De 10 boekjes “Taalpuzzels” en “Werkwoorden in Vorm” Italiaans van Intertaal hebben wij verloot en de winnaars hebben persoonlijk antwoord (en boekjes) ontvangen!

Winnaars gratis taalcursus

Kijk hier naar de winnaars van een gratis taalcursus in Siena en Florence