Siena con gusto!

Proef de smaak van Siena
In 2015 verzorgt de Scuola Leonardo da Vinci in Siena elke week de 1-weekse special voor culinaire liefhebbers “Siena con Gusto”! Meld je aan voor de week van 8-12 juni 2015!
Lees meer over dit programma …

Proef de smaak van Siena
Proef de smaak van Siena

Naast een standaardcursus Italiaans van een week word je dan vier middagen getrakteerd op een culinair programma, met onder andere een heerlijke aperitivo op het Piazza del Campo, het kloppende hart van Siena, twee praktijkgerichte kookcursussen onder leiding van de chef-kok van een traditioneel Sienees restaurant (waarbij je na de bereiding van de gerechten uiteraard ook mag genieten van de maaltijd onder het genot van lokale Toscaanse wijnen), en een wijnproeverij van de beroemde Brunello.
Met specialiteiten als pici (dikke, handgemaakte spaghetti), cinta sienese (bijzondere, zwart-witte varkentjes), panforte, cantuccini en ricciarelli worden dat vast letterlijk en figuurlijk heerlijke dagen.
Saskia Balmaekers van het blog Ciao Tutti heeft dit programma ook ook gevolgd, lees meer over dit programma op het blog van Saskia Balmaekers!