Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Frans Reijnders, 1 week standaard, Alghero (Algemeen, Alghero, Taalreizen)

Van 29 april t/m 3 mei 2019 heb ik een cursus gevolgd bij het Instituut Pintadera in Alghero, Sardinië. 
Vanwege het laagseizoen was mijn klasje klein, twee personen met ongeveer dezelfde leeftijd en niveau.

Er werd op een hoog en professioneel niveau les gegeven. Prima docenten! De grammaticalessen en de conversatielessen sloten goed op elkaar aan en waren gebaseerd op de resultaten van de toets.

Alghero is een prachtige stad met een gezellige sfeer. Via de school hebben we een mooi appartement kunnen huren in het historisch centrum.
Kortom: Alghero, een aanrader en goed te combineren met een week extra op Sardinië

Koen Pelgrims, 1 week standaardcursus, Alghero (Algemeen, Alghero, Taalreizen)

Alles is perfect verlopen in Alghero. De ontvangst, sfeer en begeleiding op de school was uitstekend en zeer hartelijk.
De kwaliteit en motivatie van de lesgevers is uitstekend, het zijn zonder meer professionals. Er is dus zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ook de informatievoorziening en afhandeling van Italstudio is uitstekend, jullie reageren zeer snel op vragen en opmerkingen.
Men had ons getest en mij op B2 niveau geschat en ingedeeld. Dat klopt precies, het is het niveau dat ik op de taalschool in Leuven heb. De lesmethode van de school goed is uitstekend en de leraren zijn zeer professioneel in hun aanpak en methodes.
Ik had een leuk ingericht appartementje (casa Cavour) dat beantwoordde aan mijn verwachtingen.

Caroline van ‘t Wout, 4 weken standaardcursus, Alghero (Algemeen, Alghero, Taalreizen)

Net thuis van een geweldige taalreis van vier weken in Alghero. De school Pintadera is een kleine school en de lessen die gegeven worden zijn erg leerzaam. Ik heb een hele leuke tijd gehad mede door de mensen die op die school werken. Ze zijn behulpzaam, vriendelijk en heel gastvrij. Ik had een eigen appartement midden in het centrum en dat is zeer aan te raden. Overal dichtbij zodat je ’s avonds ook nog gewoon het centrum in kan en niet ver hoeft te lopen in het donker.
Alghero zelf is ook prachtig. Vier weken daar was zelfs te kort, ik had nog wel langer kunnen blijven. De omgeving is prachtig en je kan er van alles doen. Ik heb zelf o.a. een keer een auto gehuurd, surfles genomen, een boottocht gemaakt en ik ben naar ‘grotte di Nettuno’ geweest. Ook het strand ‘la Pelosa’ in Stintino is geweldig! Zo mooi,zo blauw…het leek wel een tropisch eiland! Kortom,een onvergetelijke taalreis en als je gaat……wil je er het liefst nooit meer weg!

Otilia Cevat, 2 weken standaard, Alghero (Alghero, Taalreizen)

Wij, Jannie, Leny en ikzelf, zijn op 29 augustus j.l. op weg gegaan naar Alghero. Het was geen probleem om het appartement wat wij via Italstudio hadden gehuurd, van zondag tot zaterdag, een dag extra te huren. Het was allemaal prima in orde we konden het vrij snel vinden daar de bus van het vliegveld bijna voor de deur stopt. De eigenaar van het appartement heette ons welkom en had tot onze zeer aangename verrassing de koelkast met melk, vruchtensap, speciaal brood en een schotel met allerlei hapjes uit Sardinië neergezet.
De school is ons zeer goed bevallen. De lerares legde heel goed en duidelijk de grammatica uit en in de middag was er een leraar welke met de groep ging converseren over praktische problemen zoals het kopen van bus/trein etc.-tickets, de vertrektijden en kloktijden. Daarbij vertelde hij ons van de geschiedenis van Sardinië en met name van Alghero. Weer een andere lerares ging met onze groep op excursie in de oude stad om ons te wijzen (in het Italiaans) op de vele invloeden van het eiland Sardinië.
Verder hebben we een wijnproeverij gehad en een rondleiding bij een kaasmakerij. Het bijwonen van een concert. De leerkrachten doen ontzettend hun best om het iedereen naar de zin te maken en je moet er zelf ook open voor staan. De groepjes zijn heel klein zodat je allemaal aan de beurt komt en als je niveau te hoog is, wordt je meteen naar een andere groep overgeplaatst.
Ik ga zeker volgend jaar weer terug naar Alghero!

Rianne, 2 weken standaard, Alghero (Alghero, Taalreizen)

De school is goed georganiseerd, de 2 dames die de school runnen zijn enthousiast, goed bereikbaar en erg hulpvaardig met alles. Er worden veel activiteiten georganiseerd, vooral de zeiltocht (van 14-20 uur inclusief aperitief en kleine hapjes) is heel populair en ook leuk, gezellig en bijzonder. Elke maandag een aperitief bij een leuke bar (tegen betaling) zodat iedereen elkaar kan leren kennen, is ook leuk.
De cursus was goed, omdat het een kleine school is, is het niveau van een klas (3 niveaus in totaal) wel heel erg divers, dat is ook voor de docenten soms lastig. Omdat het voor mij vooral vakantie was, heeft mij dat absoluut niet gestoord, maar als je de taal op korte termijn snel en efficiënt moet leren kan ik me voorstellen dat dat soms frustreert.
De school heeft leuke en enthousiaste docenten. Ik vind dat zij (Sardijnen in het algemeen) ook erg ‘mooi’ en goed verstaanbaar Italiaans spreken, wat fijn is omdat je daardoor sneller goed kan luisteren en begrijpt wat er gezegd wordt. We hadden een heel fijn en best cool appartement op piazza Civica.
Al met al is Sardinië misschien niet de goedkoopste plek om op vakantie te gaan en Pintadera niet de goedkoopste school, maar ik ben echt erg enthousiast!