Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Willemien, 2 weken standaard, Ascoli Piceno (Algemeen, Ascoli Piceno, Taalreizen)

In februari jl. heb ik twee weken Italiaanse les gevolgd in Ascoli Piceno, een plezierige ervaring!

Met een medestudent uit Zwitserland hadden wij elke ochtend drie uur les in verband met de kleine bezetting. Qua niveau zaten we op hetzelfde level en er was veel persoonlijke aandacht door de docenten.

Ik woonde de eerste week intern bij Daniela, de secretaresse van de school. Een prima kamer, goed eten en wat prettig was op 1 minuut loopafstand van de school. Door intern te zijn wordt je gedwongen om ook tijdens het eten Italiaans te spreken en wanneer het te moeilijk werd kon er even Engels worden gesproken.

Naast de lessen werd er door de directrice van de school een rondleiding verzorgd door Ascoli Piceno met daarbij een goede toelichting over de historie van de stad. Ook gaf zij een bijzonder levendige literatuurles over het ontstaan van de Italiaanse taal en de grote rol hierin van Dante Alighieri.

Daarnaast heeft Daniela ons een kookles gegeven waarin we leerden ravioli te maken. Dit wordt als service van de school, gratis, naast de lessen aangeboden. Kortom een heel mooie ervaring zo in februari in Italië.

Met hartelijke dank aan Italstudio!

cursiste uit België, 1 week intensief plus 10 privélessen, Ascoli Piceno (Ascoli Piceno, Taalreizen)

Het is me heel goed bevallen in Ascoli Piceno. Toen ik zondagavond aankwam in mijn hotel belde de school al of ik goed aangekomen was en om direct in de stad een borrel te gaan drinken met mijn klasgenoten en de directrice. Dat was een warm welkom, zeker ook omdat ik alleen reisde!

De school is zeer kleinschalig en informeel, dit vond ik heel prettig. De indeling was op het juiste niveau, de leraren (een voor de groepslessen en een voor de privé les) waren sympathiek en betrokken. Ik heb heel veel geleerd en er was ook veel ruimte voor vragen. Het was de eerste keer dat ik zoiets heb gedaan en het voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Mijn plan is om volgend voorjaar dit nogmaals te gaan doen, want ik heb een fantastische week gehad!

Fleur Huiszoon, 2 weken standaard, Ascoli Piceno (Ascoli Piceno, Taalreizen)

Tijdens de cursus in Ascoli Piceno heb ik het twee weken lang heel erg naar mijn zin gehad. De dame waar ik bij verbleef was heel gastvrij en ik kon goed overweg met de medestudente, waarmee ik elke dag naar de school ging. ’s Ochtends gingen de uren snel voorbij tijdens de lessen en de rest van de dag was er genoeg te doen.
Doordat de school en de groepen zo klein waren, ontstond er een gezellige groep. Zo konden we samen nog meer Italiaans oefenen in een van de vele barretjes of restaurantjes. Uiteindelijk heb ik dus niet alleen de taal geleerd, maar ook kennis gemaakt met de cultuur. Ik zou een cursus in Ascoli Piceno zeker aanraden!

Herman en Richarda Riphagen, 1 week standaard, Ascoli Piceno (Ascoli Piceno, Taalreizen)

We hebben onvergetelijke 8 dagen in Ascoli Piceno achter de rug. We hebben 5 ochtenden uitstekend les gehad van Letizia in een groepje van totaal 4 personen.
Intensief en goed. Daarnaast in de middagen of een extra activiteit of met andere ‘studenten’ het terras op. Maar dus wel verplicht de hele dag in het Italiaans spreken.

klas in Ascoli Piceno
klas in Ascoli Piceno

De ervaring met een gastgezin is zeer speciaal. Aanvankelijk moest ik wennen in een huis van een ander en om de badkamer te delen met 6 personen. Maar de familie was zo gastvrij dat dat gevoel na de eerste dag weer weg was. We hebben heerlijke maaltijden gehad met bijzondere gesprekken. Een warm contact wederzijds. De cursus is zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

Frederik Hendrik Sloet, 1 week standaardcursus, Ascoli Piceno (Ascoli Piceno, Taalreizen)

Weer terug uit Ascoli Piceno haast ik mij, met plezier, even te rapporteren over verblijf en school. Ik voelde mij erg bevoorrecht. Er waren maar 4 studenten, waarvan 3 schoolmeisjes. Hoewel het niveau van twee van hen ongeveer vergelijkbaar was aan het mijne heb ik vier ochtenden privé les gekregen van Alessandro, de vijfde was gemeenschappelijk, ook met hem als leraar.

Een genot was het om met hem moeiteloos door alle mogelijke onderwerpen te reizen. Het was voor mij alweer lang geleden om met een goede en breed geïnteresseerde leraar te werken, maar wederzijdse belangstelling helpt daar natuurlijk enorm bij. Het was echt stimulerend en alleen al daardoor nuttig en prettig! Iedere dag een beetje huiswerk in de vorm van een kort verhaaltje op een schriftvelletje; ook het laatste uur heeft dan ook een duidelijke invulling, omdat de gemaakte fouten noodzaken tot bijspijkeren op concrete punten.

De middagprogramma’s waren gezamenlijk: eenmaal een stadswandeling o.l.v. Antonella Valentini (voorafgegaan door een uur les, overigens tussen 5-8 uur). Eenmaal een wandeling naar de rivier en bezichtiging van Castel Torsino, een kleine ‘borgo’ op 10 km afstand, o.l.v. Giorgio, een etholoog/filosoof (tussen 3 en 7 uur). En dan nog een kookexperiment, het maken van ravioli en aanverwante pasta in het restaurant Il Viaggio.

Mijn verblijf bij Luciana Nepesca was ook heel goed. Mogelijk zijn er studenten die het ‘eenvoudig’ noemen, maar ik was erg tevreden met mijn kleine kamertje en de gedeelde badkamer. Zij heeft veel levenservaring en we hebben behoorlijk wat afgepraat. Twee minuten lopen van school, zeven van het station!

Men vindt het prettig om les te geven in Ascoli Piceno en wat een mooie stad! De stad trekt tot dusver weinig toeristen en navenant weinig studenten, lijkt het. Maar het niveau ligt vaak wat hoger. Nu, daarvan heb ik dankbaar gebruik gemaakt.

Tot slot, nogmaals een compliment in uw richting. De geschetste beelden werden ruimschoots werkelijkheid. Zelfs de ‘ Quintana’ in Ascoli Piceno hielp volop mee: tien minuten na aankomst begon de optocht!