Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Bernd Bruins, 2 weken intensief, Assisi (Assisi, Taalreizen)

Ik heb zeker een heel leuke tijd gehad in Assisi. Ik was erg tevreden over de school en het verblijf, en de plaats Assisi is echt prachtig. Ik ben goed ontvangen door de eigenaars van het appartement. Dat waren erg aardige mensen. Ik denk dat ik het niet beter had kunnen treffen. De docenten op de school waren erg goed en ook erg aardig.
Ik ben ook erg blij dat ik die intensieve lessen in de middag heb genomen. Je leert zo een hoop meer en het is ook veel leuker. Kortom, ik ben zeer goed te spreken over Assisi en de organisatie van de reis, de school en alles wat erbij hoort. Ik heb een zeer geslaagde vakantie gehad.

Cynthia van Boven, 2 weken standaard, Assisi (Assisi, Taalreizen)

De lessen zijn gevarieerd. Ik had zelf alleen de ochtenden les, dus van 9 uur tot 13 uur. Tijdens de les werk je met 2 boeken. In Italiano is het basisboek van de cursus. Elk hoofdstuk wordt begeleid met een video die daarna met oefeningen wordt herhaald om te kijken of je hebt begrepen waar de video over gaat. Toen ik op maandagmorgen op school kwam, moest ik eerst een uitgebreide test doen om het niveau te bepalen. Ik heb nooit eerder les gehad, maar heb op de Middelbare school wel Spaans gehad. Dit merkte ik ook in de klas wel terug, begrepen deed ik heel veel, maar terug praten is vele malen lastiger. Als je niet bang bent om te praten, gaat dat ook steeds beter.
Ik wist niet wat ik kon verwachten en ik vond het niveau van de cursus dan ook boven elke verwachting! In twee weken tijd zijn de meest voorkomende tijden behandeld, zijn de bijwoorden erin gestampt en zijn de uitgangen van woorden de revue gepasseerd.
Over het alleen gaan heb ik wel even getwijfeld. Normaal ga ik altijd samen met mijn man op vakantie, maar hij spreekt nou eenmaal geen Italiaans en is dat ook niet van plan. Ik wilde dit wel heel erg graag en zag ook al op de website staan dat 90% van de mensen alleen gaat. Dan moest ik het toch ook wel kunnen. En dat was ook prima. Alleen ben je helemaal gefocust op het Italiaans en kun je ook niet zo makkelijk terug vallen op het Nederlands of het Engels. En vrienden maak je in zo’n omgeving heel snel. Ook met de aanspraak van de plaatselijke bevolking zit het wel goed. Assisi is zo gewend aan buitenlandse studenten, dat ze al snel een praatje met je maken. Op terrasjes, in restaurants, in het plaatselijke supermarktje (iets naar beneden vanaf mijn hotel Posta Panoramica aan de Via San Paolo, een tip als je een kleiner budget hebt), allemaal zijn ze even vriendelijk en allerminst verbaasd dat je in het begin niet zo makkelijk uit je woorden komt.