Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascea Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Caldonazzo Camogli Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Mazzangrugno Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Orvieto Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Irene Lenders, 2 weken standaard, Koinè Bologna (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Zowel de school Centro Koinè/cursus als het gastgezin waren prima en beveel ik van harte aan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad in Bologna.
De school is klein en daarom erg persoonlijk. De docenten zijn aardig en hun lessen zijn goed voorbereid. Ook worden er leuke buitenschoolse activiteiten georganiseerd.
Het gastgezin is erg aardig en doet alles om het je naar de zin te maken. Hun appartement ligt midden in het centrum en op 10 minuten loopafstand van de school. Erg praktisch dus. Verder had ik een mooie kamer met privé badkamer. Ook daar was ik heel blij mee!
De stad Bologna is erg mooi en heeft een rijke geschiedenis. Er valt genoeg te zien en te beleven.
Dank voor het organiseren!

 

Marja Stam, 2 weken standaard, Bologna (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Medio mei heb ik twee weken les gehad op Centro Koine in Bologna. Mede dankzij jullie goede bemiddeling heb ik daar een fantastische tijd gehad. Het appartement was perfect, op een handige locatie, voldoende ruim, praktisch én met een klein terras. De eigenaresse, Giorgia Catalano was erg aardig. Ze had mij een ontzettend leuk restaurantje aangeraden, waar ik de laatste dag met een paar mede-cursisten dankbaar gebruik van had gemaakt.

De school zelf vond ik geweldig. Wat een goede docenten: vakkundig, geduldig, betrokken en veel humor. Ik had les van Massimo en Chiara. Klein groepje steeds, maximaal 6 personen. Weer van over de hele wereld: Australië, Brazilië, Japan, Engeland, Noorwegen, Schotland, Nederland. Zo mooi dat we elkaar via de Italiaanse taal kunnen verstaan!

Twee weken vond ik een prima tijd om extra te investeren in het Italiaans. Het leren ging mij redelijk goed af, er was gelukkig veel herhaling en verdieping, wat ik fijn vond. En ik heb een sprong gemaakt met het spreken. De school heeft veel activiteiten buiten het lesprogramma om: een stadswandeling, museumbezoek, een culturele avond, samen uit eten. Ook met mede-studenten heb ik regelmatig afgesproken. Maar je hoeft je in Bologna sowieso niet te vervelen. Mooie en gezellige stad, veel studenten, heerlijk eten en ik had geluk: twee weken stralend weer.

Kortom, het was weer geweldig. Nogmaals dank, ik kom vast weer een keer bij jullie terug.

 

Angeline van Achterberg, 1 week standaard, Bologna Centro Koinè (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Na goede ervaringen met het Koine Center in Lucca had ik besloten dit jaar voor een week een cursus te volgen bij het Koine Center in Bologna. Zij hebben ook voor mijn logies gezorgd. Het is me niet tegengevallen: de kamer die ik huurde was ruim, schoon, goed geoutilleerd en zo’n 7 minuten lopen van de school verwijderd. Als ik wilde kon ik gebruik maken van de keuken in het huis van de verhuurders.
Op school kwam ik met mijn intussen 5 jaren Italiaanse les achter de rug, in de klas van het vijfde en daarmee het hoogste niveau. Hoe hoog dat in de praktijk is hangt gewoonlijk af van de medecursisten. In dit geval zat ik goed, want mijn klasgenoten waren allen voor langere tijd in Italië, meestal vanwege studie of werk. Wat wilde zeggen dat ze dagelijks ervaring hadden met het speken van de taal en dus ging dat ook lekker vlot tijdens de les. Zo heb ik goed kunnen oefenen. ‘s Morgens gingen we met z’n allen, inclusief de docenten, uitgebreid koffiedrinken bij een vast café. Dat was ook bedoeld om de cursisten aan het Italiaans praten te krijgen.

De directrice, de secretaresse en de docenten waren allen super vriendelijk en hulpvaardig.
N.B. in tegenstelling tot het Koine Center in Lucca kregen we hier wel huiswerk mee.

Bologna is een bijzondere stad met zijn kilometers lange galerijen langs de middeleeuwse en renaissance huizen van het uitgestrekte historische centrum. Er komen daar wel toeristen, maar behalve rond het Piazza Maggiore vallen ze nauwelijks op. Het is meer een studentenstad, met veel cafés en restaurantjes en natuurlijk is ook hier ‘de allerbeste ijssalon van de hele wereld’ te vinden (Via Castiglione, La Sorbetteria, niet ver van Porta di Castiglione).

Jan Wilmink, 1 week standaard, Bologna Centro Koinè (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Vorige week was ik op de taalcursus in Bologna van Centro Koinè. Ik ben daarover zeer te spreken: Goede en gezellige docenten, die de stof zeer goed, praktisch en enthousiast brachten. Vooral gericht op zelf spreken.
Voor mij zijn passato prossimo en wederkerige werkwoorden nu geen probleem meer.
Ik kon me ook in Bologna buiten de school goed verstaanbaar maken en begreep ook wat men tegen mij zei. Leuke stad overigens!
Het was verstandig om alleen te gaan: dan moet je wel de hele dag Italiaans spreken. Je zag bij anderen, die als stelletje / vrienden gingen, dat ze meteen na school terugvielen in hun eigen taal.
Huisvesting bij Costanza Negrini was helemaal goed en op een goede plek: 15 minuten lopen van school en 15 minuten lopen vanaf het centrum van Bologna.
Kortom: aan te bevelen!

Roos Al, 3 weken standaard, Bologna Koinè (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

In april ben ik drie weken in Bologna bij Centro Koine geweest. Ik vond het geweldig. De school was kleinschalig met leerlingen, jong en oud van over de hele wereld. Ik zat zelf in een klas met twee wat oudere Amerikaanse stellen. De tweede week kwam hier nog een Engelsman bij.
Na school gingen we soms nog samen lunchen of spraken we later af om nog wat te drinken. Per week waren er drie activiteiten te doen. Dit was een goede manier om met andere studenten in contact te komen. De leraren waren allemaal jonge mensen en heel spontaan. Vooral mijn leraressen Lucia en Jolanda waren kanjers!
Ook mijn kamer bij Maria Crapis was super. Een mooie ruime kamer en Maria was heel aardig. Het was op ongeveer een kwartiertje lopen vanaf het centrum. Kortom ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Een goede combinatie van een taal leren, een stad bezoeken en mensen te ontmoeten. Wie weet, ga ik het nog een keer doen. Heel erg bedankt!