Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Henriette Renders, 1 week standaard, Bologna Koinè (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Ik ben afgelopen herfstvakantie voor 1 week naar Bologna geweest.
Ik had les van 9.00-13.00 uur. De school, docenten waren aardig en erg goed. Ook de cursisten van mijn groep en andere groepen zijn erg inspirerend voor mij geweest.
Ik had een mooie kamer met een eigen badkamertje en toilet. De eigenaresse was ook erg aardig en gastvrij. Ze probeerde het mij erg naar de zin te maken. Kortom…excursies, school, onderkomen was geweldig. Bologna is een prachtige en gezellige stad. Echt iets om nog eens te herhalen.
Dank voor de organisatie.

Angeline van Achterberg, 1 week standaard, Bologna Koinè (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Net als twee jaar geleden heb ik in mei voor een week een cursus Italiaans gevolgd bij het Centro Koine in Bologna. Ik zit na jaren les in Nederland en zo nu en dan in Italië, op een hoog niveau en dat wordt hier in Bologna uitstekend ingevuld. Ik had maar een medecursiste, één Engelse studente Italiaans die voor haar studie een half jaar in Italië verbleef. We voerden samen met de docenten heel wat interessante gesprekken tijdens de les. De informatie over Italie van de docenten vind ik een van de leuke dingen van zo’n cursus in het land zelf. Door de omvang van het clubje kwam ik veel aan het woord, dus oefenen met spreken heb ik daar gelukkig uitgebreid kunnen doen. De docenten die we gehad hebben voelden ons respectievelijke niveau en interesses goed aan. Dat was ook heel stimulerend.
Er waren in die week drie excursies: Apulische hapjes eten, de Torre degli Asinell in het centrum beklimmen en een wijnproeverij in een enoteca.
Ik logeerde in de zelfde lichte en ruime kamer bij Giorgia net als in 2017. Daar had ik om gevraagd en er was gelukkig gehoor aan mijn verzoek gegeven. De dames van het secretariaat waren ook verder heel vriendelijk en behulpzaam, net als de docenten.
Kortom, ik ben heel tevreden over mijn cursus bij Centro Koine Bologna en het verblijf, net als de vorige keer. Bedankt voor het bemiddelen.

Irene Lenders, 2 weken standaard, Koinè Bologna (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Zowel de school Centro Koinè/cursus als het gastgezin waren prima en beveel ik van harte aan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad in Bologna.
De school is klein en daarom erg persoonlijk. De docenten zijn aardig en hun lessen zijn goed voorbereid. Ook worden er leuke buitenschoolse activiteiten georganiseerd.
Het gastgezin is erg aardig en doet alles om het je naar de zin te maken. Hun appartement ligt midden in het centrum en op 10 minuten loopafstand van de school. Erg praktisch dus. Verder had ik een mooie kamer met privé badkamer. Ook daar was ik heel blij mee!
De stad Bologna is erg mooi en heeft een rijke geschiedenis. Er valt genoeg te zien en te beleven.
Dank voor het organiseren!

 

Marja Stam, 2 weken standaard, Bologna (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Medio mei heb ik twee weken les gehad op Centro Koine in Bologna. Mede dankzij jullie goede bemiddeling heb ik daar een fantastische tijd gehad. Het appartement was perfect, op een handige locatie, voldoende ruim, praktisch én met een klein terras. De eigenaresse, Giorgia Catalano was erg aardig. Ze had mij een ontzettend leuk restaurantje aangeraden, waar ik de laatste dag met een paar mede-cursisten dankbaar gebruik van had gemaakt.

De school zelf vond ik geweldig. Wat een goede docenten: vakkundig, geduldig, betrokken en veel humor. Ik had les van Massimo en Chiara. Klein groepje steeds, maximaal 6 personen. Weer van over de hele wereld: Australië, Brazilië, Japan, Engeland, Noorwegen, Schotland, Nederland. Zo mooi dat we elkaar via de Italiaanse taal kunnen verstaan!

Twee weken vond ik een prima tijd om extra te investeren in het Italiaans. Het leren ging mij redelijk goed af, er was gelukkig veel herhaling en verdieping, wat ik fijn vond. En ik heb een sprong gemaakt met het spreken. De school heeft veel activiteiten buiten het lesprogramma om: een stadswandeling, museumbezoek, een culturele avond, samen uit eten. Ook met mede-studenten heb ik regelmatig afgesproken. Maar je hoeft je in Bologna sowieso niet te vervelen. Mooie en gezellige stad, veel studenten, heerlijk eten en ik had geluk: twee weken stralend weer.

Kortom, het was weer geweldig. Nogmaals dank, ik kom vast weer een keer bij jullie terug.

 

Angeline van Achterberg, 1 week standaard, Bologna Centro Koinè (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Na goede ervaringen met het Koine Center in Lucca had ik besloten dit jaar voor een week een cursus te volgen bij het Koine Center in Bologna. Zij hebben ook voor mijn logies gezorgd. Het is me niet tegengevallen: de kamer die ik huurde was ruim, schoon, goed geoutilleerd en zo’n 7 minuten lopen van de school verwijderd. Als ik wilde kon ik gebruik maken van de keuken in het huis van de verhuurders.
Op school kwam ik met mijn intussen 5 jaren Italiaanse les achter de rug, in de klas van het vijfde en daarmee het hoogste niveau. Hoe hoog dat in de praktijk is hangt gewoonlijk af van de medecursisten. In dit geval zat ik goed, want mijn klasgenoten waren allen voor langere tijd in Italië, meestal vanwege studie of werk. Wat wilde zeggen dat ze dagelijks ervaring hadden met het speken van de taal en dus ging dat ook lekker vlot tijdens de les. Zo heb ik goed kunnen oefenen. ‘s Morgens gingen we met z’n allen, inclusief de docenten, uitgebreid koffiedrinken bij een vast café. Dat was ook bedoeld om de cursisten aan het Italiaans praten te krijgen.

De directrice, de secretaresse en de docenten waren allen super vriendelijk en hulpvaardig.
N.B. in tegenstelling tot het Koine Center in Lucca kregen we hier wel huiswerk mee.

Bologna is een bijzondere stad met zijn kilometers lange galerijen langs de middeleeuwse en renaissance huizen van het uitgestrekte historische centrum. Er komen daar wel toeristen, maar behalve rond het Piazza Maggiore vallen ze nauwelijks op. Het is meer een studentenstad, met veel cafés en restaurantjes en natuurlijk is ook hier ‘de allerbeste ijssalon van de hele wereld’ te vinden (Via Castiglione, La Sorbetteria, niet ver van Porta di Castiglione).