Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Bernadette Vanthournout, 1 week privéles, Bolognalingua (Algemeen, Bolognalingua, Taalreizen)

Dank zij Italstudio heb ik kunnen genieten van een voortreffelijke taalvakantie in Bologna!

Leraar Andrea verdient alle lof: héél aangenaam hoe hij z’n lessen opvat, hoezeer hij zich aanpast aan niveau en interesses van de cursist. Ook de uitjes samen waren én gezellig én leerrijk. Wat kan je meer wensen ?
Ik was ook aangenaam verrast in B&B Milly, bij Claudia: ze is ’n bijzonder fijne gastvrouw en nam steeds de tijd voor ’n babbel.
Ik was dus volledig ondergedompeld in de Italiaanse taal, wat ook m’n wens was.
(En praktisch : het logies bevindt zich op de eerste verdieping, in de historische binnenstad, maar er is wel ’n lift aanwezig. Geen problemen dus voor bagage, etc). Ik was heel blij dat m’n verblijf wat langer duurde dan de geplande lessen; Bologna heeft zoveel te bieden !

Nogmaals dank voor alle info, en de professionaliteit die ik bij jullie mocht ervaren. Of zoals m’n kinderen het verwoordden bij m’n enthousiaste thuiskomst: “Voor herhaling vatbaar !”:).

 

Lieve Mertens, 1 week privéles, Bolognalingua (Algemeen, Bolognalingua, Taalreizen)

Ik heb een heel toffe, boeiende en leerrijke week doorgebracht in Bologna.
Een volledige onderdompeling in de Italiaanse sfeer. Giulia is een prima lerares, heel enthousiast en gedreven en kan fantastisch gidsen!
We hebben heel veel samen kunnen praten tijdens de privé cursus en een paar mooie uitstapjes gemaakt!

José en Malou Menting, 1 week privéles bij Bolognalingua (Algemeen, Bolognalingua, Taalreizen)

‘Buona sera, che cosa desidera? ‘
‘Vorrei un vino bianco, per favore.’
‘Fermo?’
‘Fermo.. uh.. wat?’

Dat was iets wat we ons na de week talencursus in Bologna niet meer af hoefden te vragen!
In september zijn wij (moeder en dochter) een week naar Italië geweest om een talencursus via Italstudio te volgen bij Bolognalingua. De week talencursus in Bologna was intensief. Intensief vanwege het willen bezichtigen van il centro storico van Bologna, maar ook vooral vanwege la lingua italiana. We verbleven in een uitstekend B&B, waar de gastvrouw vanaf dag één in het Italiaans met ons praatte.

Bologna vanaf de toren
Bologna vanaf de toren

De eerste lesdag werden we al vroeg door de leraar Andrea opgehaald om ons basale Italiaans te verbeteren en zo ook in staat te zijn iets fatsoenlijks terug te kunnen zeggen! De leraar nam ons mee naar zijn huis, alwaar wij kennis maakten met de lerares Anna, van wie we les zouden krijgen. De lessen begonnen ’s ochtends in de tuin met de bekende sterke (maar nodige) Italiaanse caffè. De Italiaanse familie mocht natuurlijk niet ontbreken en praatte vrolijk mee. Vooral la nonna hield van praten en zij vertelde ons waar we de leukste schoenwinkels met le scarpe vanaf il numero 35 konden vinden. Na het nuttigen van una tazzina di caffè kregen we privé-les van een geduldige en aardige Anna.
Vanaf ongeveer twee uur waren we ‘vrij’ en weer terug in het centrum van Bologna. Tijd voor pane con prosciutto crudo e il caffè bij Eatily! Eatily is een boekhandel, een zaak waar je biologische producten kunt kopen en café-restaurant ineen. Wij konden er ook  i nostri compiti maken. Na het huiswerk vonden we het heerlijk om rond te dwalen  in de vele straatjes en pleinen die Bologna rijk is. Rond zeven uur ‘s avonds namen we soms een aperitivo (wijn met verschillende hapjes). Niet teveel natuurlijk, want de volgende dag moesten we weer fris aan tafel zitten.
Woensdag hadden we een lunch op z’n Italiaans (vooral pasta dus) bij de familie thuis. Hierna gingen we met Andrea naar een acetaia a Modena. Hier kregen we een rondleiding en zagen we hoe balsamico gemaakt wordt. Het weekend waren we vrij en hebben we bijvoorbeeld kleding op il mercato gekocht, één van Le Due Torri beklommen en een Italiaanse zondagsmis bijgewoond in la Cattedrale Metropolitana di San Pietro.  
Zondagavond vlogen we weer naar huis en kon het weer: Nederlands praten. Maar wat misten we het Italiaans toen….! We zouden zo graag weer een vliegtuig terug pakken. Echt een aanrader dus voor degenen die twijfelen om te gaan. De lessen waren heel gevarieerd, leerzaam en persoonlijk. Bij zowel de familie als de B&B werden we goed ondergedompeld in het Italiaans en de Italiaanse cultuur.  Tijdens deze talenreis hebben we heel erg veel geleerd. En, ook fijn, kunnen we eindelijk eens die vino fermo bestellen!

Susanne van IJsel Smits, 2 weken privéles, Bolognalingua (Bolognalingua, Taalreizen)

Ik wil je even verslag doen van mijn Bolognese avontuur.
Ik heb erg fijne weken gehad en kan niet anders zeggen dat ik over alles zeer tevreden ben. Andrea Quarantotto heeft mij twee weken enthousiast les gegeven, in zijn autootje naar Ferrara en Modena gereden, zijn vrouw heeft heerlijke lunches gemaakt etc.
Kortom: het was zeer goed verzorgd, alles in een leuke sfeer, zeer op maat en super klantvriendelijk. “Wat een luxe”, riep ik alsmaar!

Ineke de Korver, 1 week semi-privéles, Bolognalingua (Bolognalingua, Taalreizen)

Het weekje Italiaans studeren is mijn vriendin en mij bijzonder goed bevallen. Daar we wat verder gevorderd zijn dan de doorsnee cursist hebben we ons met name bezig gehouden met gesprekjes voeren en de grammatica. Omdat we met 4 cursisten waren met een verschillend niveau in de Italiaanse taal hebben we in de ochtenduren gescheiden les gekregen, de lunch en de middagexcursies deden we dan weer gezamenlijk. Over deze formule waren we alle 4 erg enthousiast, omdat het toch vermoeiend is om de hele dag Italiaans te spreken, op deze manier werd de aandacht een beetje verdeeld. De lunch, bereid door Daniela Quarantotto was iedere dag weer een feest, heerlijk en uitgebreid en we zaten vaak tot ongeveer 15.00 uur te tafelen en natuurlijk gezellig te “babbelen”in het Italiaans. Het weer heeft ons niet meegezeten, veel regen alhoewel Bologna een stad is waar je er niet zoveel last van hebt. Er zijn zoveel overdekte galerijen (portici), zodat je alleen een paraplu nodig hebt bij het oversteken van de weg.
Deze studievakantie heeft ons gestimuleerd om weer in de Italiaanse studieboeken te duiken, want het zou zonde zijn als de taal, die we ooit redelijk goed hebben gesproken langzaam weg zou zakken, omdat we er niets meer aan doen. Het was een geweldige week, ik kan het iedereen aanbevelen die op een leuke aanvullende manier Italiaans wil leren.