Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascea Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Caldonazzo Camogli Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Mazzangrugno Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Orvieto Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Loes Sassen, 1 week semi-privéles in kasteel, Caldonazzo (Algemeen, Caldonazzo, Taalreizen)

We hebben een heerlijke tijd gehad in het kasteel Pergine! Het was een sprookjesachtige omgeving waarmee je je helemaal in de middeleeuwen waande! De eerste avond na aankomst hebben we ook gelijk gedineerd in het restaurant van het hotel wat van zéér goede kwaliteit was.
We hadden elke ochtend les van Monica in de bibliotheek van het kasteel waar het heerlijk koel was. Monica was werkelijk fantastisch! We hebben veel geleerd van haar, veel over de taal, maar ook veel over het land, de cultuur en de politiek van het land. Het was onvergetelijk!
Na de les gingen we heerlijk een uurtje in de kasteeltuin zitten en daarna op pad in de omgeving. Fietsen, naar Trento, Bolzano. Heerlijk!!

De ontvangst in het kasteel was prima. De eerste ochtend was Marleen in de bibliotheek om ons voor te stellen aan Monica en ook de laatste ochtend kwam zij even vragen hoe het allemaal met ons ging. We hebben van Monica zelfs haar email en tel.nummer gekregen zodat we nog door kunnen chatten met haar, wat een schat!!!!

Loes Sassen en Maarten v Gemert

 

Kasteel Pergine (Caldonazzo)

Marsya van Raalten, 1 week standaard, Caldonazzo (Caldonazzo)

Het was leuk in Caldonazzo, vooral de lerares Patrizia.
Wij hadden met vier personen een huisje gehuurd in Levico, een erg leuk stadje, ook veel te doen in de zomer avonden (muziek), leuke restaurantjes.
Wij op de fiets naar school in Caldonazzo en de mannen hebben leuk in de omgeving gefietst.

Pierre en Brigitte Peeters, 1 week privéles in Kasteel Pergine (Caldonazzo) (Caldonazzo, Taalreizen)

Omdat onze kinderen zo groot zijn, gingen we dit jaar voor het eerst sinds 20 jaar weer met zijn tweeën op vakantie.
Uiteraard Italie, en de eerste week liefst in een kasteel met nog wat activiteiten erbij. Al snel hadden we het gevonden, Castel Pergine en 5 ochtenden, (privé) les Italiaans.
Het is een prachtige week geworden, mede dankzij de Italiaanse les gegeven door Monica, best intensief, met opdrachten en “huiswerk”, maar dan leer je wel het snelst. We zijn zo geïnspireerd , dat we sinds twee weken, nu ook thuis , elke week Italiaanse les hebben, en we merken dat we in Kasteel Pergine al een goede start hebben gemaakt.
Een aanrader voor Italië liefhebbers, Italiaans leren, gegeven door Monica, in een prachtige ambiance van het eeuwen oude kasteel (bij Caldonazzo).

Mirjam Boddeke, 1 week standaard, Caldonazzo (Caldonazzo, Taalreizen)

Graag wil ik je even laten weten dat ik een ontzettend leuke week heb gehad in Caldonazzo. Het heeft mijn vakantie toch heel speciaal gemaakt. De lessen door Vito waren erg goed verzorgd en hij deed het ontzettend goed. De sfeer was erg gezellig en wij wilden allemaal veel leren. Het was heerlijk om elke ochtend op de fiets van San Cristoforo langs het meer naar Caldonazzo te fietsen. De drie uren les vlogen voorbij en de week ging eigenlijk ook snel. Het gaf mij een heel goed gevoel en vooral heb ik heel veel aan de lessen gehad. In het begin dacht ik dat ik Vito nooit zo snel kon volgen, maar later in de week heb je daar eigenlijk niet meer zoveel problemen mee. Ik kon na die week toch gesprekjes opvangen tussen Italianen onderling en mij ook beter verstaanbaar maken.
Ook mijn familie is er beter Italiaans door gaan spreken, omdat je ook nog na de les er mee bezig bent, leren de kinderen ook nog woordjes of Italiaanse gewoonten. Het boek vond ik goed, ik denk dat ik met zelfstudie ook nog een heel eind kom. De tijden van elke dag waren ook prima. Ik denk dat drie uur Italiaans voldoende is, net niet te lang en niet te kort.
De aanwezigheid van Marleen was erg attent. Elke dag zagen wij haar en dat vond ik toch wel heel erg aardig. Marleen gaf ook nog goede informatie over de omgeving en de activiteiten. Wij hebben daardoor toch heel leuke uitstapjes extra gemaakt zoals de concerten in Caldonazzo en een heel mooie wandeling naar het ijsmeertje en een fietstocht van 80 kilometer van Caldonazzo naar Bassano del Grappa.

Lies Markensteijn, 2 weken standaard, Caldonazzo (Caldonazzo, Taalreizen)

Ik ben 2 weken in Caldonazzo geweest voor een taalcursus, 1 week privéles en 1 week les met z’n tweeën.
Het is een leuk dorpje met het meer op 10 minuten afstand met de fiets (en het is ook wel te lopen, heb ik overigens niet gedaan).
De school is een kleine, maar heel gezellige school en de docent erg aardig. Met de trein kan je makkelijk erop uit trekken, dus ook voor mensen zonder eigen vervoer is het goed mogelijk om daar heen te gaan. Ik had een fiets gehuurd. Dat was ook wel prettig, want ik ging met de fiets naar het meer en ook naar het station.
Het hotel waar ik in zat “Albergo Due Spade” was een heel erg mooi hotel, niet groot, maar zeker heel gezellig.
Caldonazzo is echt een aanrader voor mensen die lekker vakantie willen vieren, maar toch ook een taalcursus willen doen.