Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Margot Pels, 2 weken standaard, Capo Vaticano (Capo Vaticano, Taalreizen)

In juli heb ik twee weken Italiaanse les gehad in Sprachcaffe in Santa Domenica de Ricadi (Capo Vaticano), een dorpje vlak naast Tropea. De school is super. De lessen zijn toegepast op het niveau van de groep, de leraren zijn kundig en weten hoe ze de taal over moeten brengen, en maken er interessante en leerrijke lessen van.
Er wordt van alles georganiseerd voor de cursisten (samen uit eten, tochtjes naar Stromboli, …).
Ik had gekozen voor het hotelarrangement. Dat was prima. Het dorpje zelf heeft niet erg veel te bieden, voor lekkere restaurantjes en gezelligheid is het toch beter om naar Tropea te gaan, maar dat ligt er gelukkig niet ver vandaan.

Anonieme testimonial, 1 week standaard, Capo Vaticano (Capo Vaticano, Taalreizen)

Ik wilde nog even laten weten dat ik echt een hele leuke tijd in Calabrië heb gehad!

Rosario is de perfecte gastheer en de schoolfaciliteiten echt relaxt. De lessen focussen zich sterk op praten, minder op de grammatica maar als je hiernaar vraagt pakken de professionele docenten dit goed op en passen hun lessen aan naar jouw wensen. 

Je moet je wel instellen op een rustige vakantie en als je veel van de omgeving wilt zien, is het aan te raden om een auto te huren. 

De gemiddelde leeftijd van de aanwezigen lag iets hoger dan verwacht n.a.v. wat er op de site vermeld stond. 

Ook de kookcursus was heel leuk. Geen echte les, meer gezellig samen koken en eten terwijl Enzo wat achtergrondinformatie geeft. Ik heb het zelf al thuis geprobeerd, maar kreeg het helaas niet op het niveau van de vakantie. 😉

Silvana, 1 week standaard, Capo Vaticano (Algemeen, Capo Vaticano, Taalreizen)

Op de eerste ochtend van de cursusweek een hartelijk ontvangst met cappuccino op de school van Rosario en Silvia en ondertussen werd er kennisgemaakt met alle andere cursisten en docenten, allemaal heel gemoedelijk en ongedwongen en die sfeer is ook gebleven tijdens onze hele cursusweek, het voelde alsof we bij familie op bezoek waren. Onze docent Nico heeft een natuurlijke manier van lesgeven en de groep hing dan ook vaak aan zijn lippen als hij weer eens zijn uitleg verbeeldend ten gehore gaf.
Santa Domenica is klein maar alles is er voorhanden, een aantal supermarkten waar echt alles te verkrijgen is, ook een paar leuke koffiebars om ’s middags voor de lunch een lekker koffietje te drinken met een broodje erbij. Er zijn ook een aantal leuke restaurantjes, die alleen maar verse producten serveren, zeer het proberen waard. Tropea ligt vlakbij, met de bus ben je er binnen 10 minuten, het dorp ligt op een rots aan zee, prachtig panorama, ook mooie moderne winkels en genoeg keus om lekker te eten.
Ook nog een namiddag en avond op Stromboli geweest (vanuit de haven van Tropea de boot genomen) en genoten van het prachtige eiland en tevens het huis gezien waar Ingrid Bergman en Roberto Rosselini gewoond hebben tijdens de opnames voor de film Stromboli. Prachtige winkeltjes (geen kitscherige souvenirwinkeltjes) met mooie met de hand gemaakte spullen en sieraden.
Al met al een prachtige week gehad, genoten van de mooie omgeving en van de hartelijkheid van de Calabresi en van Rosario en zijn team en heel veel geleerd, ik zou la Scuola Conte Ruggiero aan iedereen aanraden, echt doen.

Eva Eising, 3 weken standaardcursus, Capo Vaticano (Algemeen, Capo Vaticano, Taalreizen)

Sinds 2005 ga ik elk jaar naar de taalschool in Santa Domenica (Capo Vaticano). Een kleine school met bijzonder enthousiaste docenten in een dorpje aan de kust. Drie weken per jaar ben ik inwoner van dit dorp, waar de bewoners hartelijk zijn en altijd bereid je te helpen met de taal.
Elk jaar tref ik er weer oude én nieuwe vrienden, uit Nederland, Duitsland, Brazilië, Hongarije, USA en noem maar op. Van jong tot oud, iedereen voelt zich hier thuis.
De lessen – bij goed weer altijd buiten! – zijn ontspannen en afgestemd op de studenten. Veel conversatie en vaak zéér geanimeerd! Ook de grammatica en vocabulaire komen aan bod, maar altijd op een relaxte manier, niet te schools.

Marina di Zambrone

 

 

 

 

 

 

 

Na de lessen is er genoeg tijd om uitstapjes te maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar Tropea, Capo Vaticano, Pizzo of (zie foto) Marina di Zambrone.
Op loopafstand zijn er stranden die ik nog nooit ergens mooier heb gezien. Helder zeewater, zandstranden omgeven met rotsen. Niet zo vreemd dat veel mensen na hun eerste bezoek terugkeren!

Andre en Carlien van Lieshout, 3 weken standaard, Capo Vaticano (Capo Vaticano, Taalreizen)

In Santa Domenica zijn we erg gastvrij ontvangen door eigenaar Rosario en zijn vrouw Silvia. Op zondag organiseert de school altijd een avond in een pizzeria waarbij de nieuwe en oude cursisten elkaar kunnen leren kennen. We moesten op de maandag een test maken om ons niveau te bepalen. Onze cursus in Puglia had ons zoveel opgeleverd dat we in de hoogste groep van dat moment werden ingeschaald. De lessen hadden een vrijblijvender karakter en we hoefden nauwelijks huiswerk te maken. Er werd veel aandacht aan spreekvaardigheid besteed met af en toe wat grammatica (ook op verzoek). ’s maandags organiseert de school een avondeten in een leuke trattoria. Hierbij zorgden we ervoor dat we bij docenten zaten, zodat we de hele avond Italiaans konden spreken.
Verder probeerde de school iedere donderdagavond ook iets leuks te organiseren, zoals eten en muziek. Wij hebben op de laatste avond met onze eigen klas gezeten waar alleen studenten uit Alto Adige in zaten die een opfriscursus Italiaans deden. Voor ons was dat een geweldige ervaring om in een klas te zitten met mensen die al vanaf de lagere school Italiaans hebben geleerd. We hebben er leuke contacten aan over gehouden. Voor ons was de combinatie van Puglia en Santa Domenica ideaal. Eerst een stevige basis leggen wat betreft de grammatica en vervolgens dit toepassen in de op spreekvaardigheid gerichte aanpak in Santa Domenica.