Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Caroline van Heeswijk, 2 weken standaard, Capo Vaticano (Algemeen, Santa Domenica, Taalreizen)

Het is alweer een maand geleden dat ik in Santa Domenica was, maar ik denk er nog vaak aan. Wat een fantastische ervaring was het. De school is echt heel klein, maar vanaf dag 1 voelde ik me er enorm welkom. Ik had een transfer geregeld en Rosario stond netjes op me te wachten bij het vliegveld. Ik kon dus meteen aan de slag met Italiaanse conversatie en dat was ook mijn bedoeling van deze reis, mijn spreekvaardigheid verbeteren.
We waren maar met een klein groepje en in de tweede week hebben we zelfs maar met z’n tweeën les gehad, omdat de ander deelnemers niet hetzelfde niveau hadden. Dat was dus bijna privé les en wat heb ik daar veel van geleerd. De lessen waren erg goed en onze lerares paste de les aan onze behoefte en interesse aan. Het weer viel jammer genoeg wat tegen, het was de koudste mei maand in 60 jaar, maar we hebben toch bijna alle lessen buiten gehad, op het terras, met uitzicht op zee, wat wil je nog meer.
Mijn appartement was super. Pas gerenoveerd, schoon en netjes. Ik had bewust gekozen voor een appartement, zodat ik zelf kon koken en niet altijd uit eten hoefde te gaan. Ik heb echter geen enkele keer gekookt. Er zijn namelijk fantastische restaurantjes in Santo Domenica, waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten. Dit heb ik dan ook veelvuldig gedaan met de leuke studenten die ik heb leren kennen. Qua leeftijd was de groep 40+, dat komt waarschijnlijk omdat we in het voorseizoen waren. Voor mij was dit echter prima.
Qua uitstapjes is het lastig als je geen auto hebt. Tropea is goed te doen met de trein, nog geen 10 minuutjes, maar de rest is toch wat verder weg. Ik had zelf ook niet de behoefte om veel uitstapjes te maken en heb vooral ook genoten van het even geen moeder zijn, even geen stress van het werk en alleen de dingen doen waar ik zin in heb, zoals de kookcursus. Ik heb 3 dagen kookles gehad van Enzo en dat was ontzettend leuk en leerzaam. Enzo legt alles rustig uit, dus het was gemakkelijk om te volgen.
Kortom ik heb genoten van 2 weken Santa Domenica. De school is echt fantastisch en ik heb weer veel geleerd. Ik ben zeker van plan terug te gaan, want ook al ben ik er maar 2 weekjes geweest, ik vond het lastig om afscheid te nemen, zo gastvrij is Rosario en zijn team, dat heeft voor mij deze taalvakantie extra bijzonder gemaakt.

Margot Pels, 2 weken standaard, Capo Vaticano (Santa Domenica, Taalreizen)

In juli heb ik twee weken Italiaanse les gehad in Sprachcaffe in Santa Domenica de Ricadi (Capo Vaticano), een dorpje vlak naast Tropea. De school is super. De lessen zijn toegepast op het niveau van de groep, de leraren zijn kundig en weten hoe ze de taal over moeten brengen, en maken er interessante en leerrijke lessen van.
Er wordt van alles georganiseerd voor de cursisten (samen uit eten, tochtjes naar Stromboli, …).
Ik had gekozen voor het hotelarrangement. Dat was prima. Het dorpje zelf heeft niet erg veel te bieden, voor lekkere restaurantjes en gezelligheid is het toch beter om naar Tropea te gaan, maar dat ligt er gelukkig niet ver vandaan.

Anonieme testimonial, 1 week standaard, Capo Vaticano (Santa Domenica, Taalreizen)

Ik wilde nog even laten weten dat ik echt een hele leuke tijd in Calabrië heb gehad!

Rosario is de perfecte gastheer en de schoolfaciliteiten echt relaxt. De lessen focussen zich sterk op praten, minder op de grammatica maar als je hiernaar vraagt pakken de professionele docenten dit goed op en passen hun lessen aan naar jouw wensen. 

Je moet je wel instellen op een rustige vakantie en als je veel van de omgeving wilt zien, is het aan te raden om een auto te huren. 

De gemiddelde leeftijd van de aanwezigen lag iets hoger dan verwacht n.a.v. wat er op de site vermeld stond. 

Ook de kookcursus was heel leuk. Geen echte les, meer gezellig samen koken en eten terwijl Enzo wat achtergrondinformatie geeft. Ik heb het zelf al thuis geprobeerd, maar kreeg het helaas niet op het niveau van de vakantie. 😉

Silvana, 1 week standaard, Capo Vaticano (Algemeen, Santa Domenica, Taalreizen)

Op de eerste ochtend van de cursusweek een hartelijk ontvangst met cappuccino op de school van Rosario en Silvia en ondertussen werd er kennisgemaakt met alle andere cursisten en docenten, allemaal heel gemoedelijk en ongedwongen en die sfeer is ook gebleven tijdens onze hele cursusweek, het voelde alsof we bij familie op bezoek waren. Onze docent Nico heeft een natuurlijke manier van lesgeven en de groep hing dan ook vaak aan zijn lippen als hij weer eens zijn uitleg verbeeldend ten gehore gaf.
Santa Domenica is klein maar alles is er voorhanden, een aantal supermarkten waar echt alles te verkrijgen is, ook een paar leuke koffiebars om ’s middags voor de lunch een lekker koffietje te drinken met een broodje erbij. Er zijn ook een aantal leuke restaurantjes, die alleen maar verse producten serveren, zeer het proberen waard. Tropea ligt vlakbij, met de bus ben je er binnen 10 minuten, het dorp ligt op een rots aan zee, prachtig panorama, ook mooie moderne winkels en genoeg keus om lekker te eten.
Ook nog een namiddag en avond op Stromboli geweest (vanuit de haven van Tropea de boot genomen) en genoten van het prachtige eiland en tevens het huis gezien waar Ingrid Bergman en Roberto Rosselini gewoond hebben tijdens de opnames voor de film Stromboli. Prachtige winkeltjes (geen kitscherige souvenirwinkeltjes) met mooie met de hand gemaakte spullen en sieraden.
Al met al een prachtige week gehad, genoten van de mooie omgeving en van de hartelijkheid van de Calabresi en van Rosario en zijn team en heel veel geleerd, ik zou la Scuola Conte Ruggiero aan iedereen aanraden, echt doen.

Eva Eising, 3 weken standaardcursus, Capo Vaticano (Algemeen, Santa Domenica, Taalreizen)

Sinds 2005 ga ik elk jaar naar de taalschool in Santa Domenica (Capo Vaticano). Een kleine school met bijzonder enthousiaste docenten in een dorpje aan de kust. Drie weken per jaar ben ik inwoner van dit dorp, waar de bewoners hartelijk zijn en altijd bereid je te helpen met de taal.
Elk jaar tref ik er weer oude én nieuwe vrienden, uit Nederland, Duitsland, Brazilië, Hongarije, USA en noem maar op. Van jong tot oud, iedereen voelt zich hier thuis.
De lessen – bij goed weer altijd buiten! – zijn ontspannen en afgestemd op de studenten. Veel conversatie en vaak zéér geanimeerd! Ook de grammatica en vocabulaire komen aan bod, maar altijd op een relaxte manier, niet te schools.

Marina di Zambrone

 

 

 

 

 

 

 

Na de lessen is er genoeg tijd om uitstapjes te maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar Tropea, Capo Vaticano, Pizzo of (zie foto) Marina di Zambrone.
Op loopafstand zijn er stranden die ik nog nooit ergens mooier heb gezien. Helder zeewater, zandstranden omgeven met rotsen. Niet zo vreemd dat veel mensen na hun eerste bezoek terugkeren!