Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Corry van der Wardt, 1 week standaard, minigroep Lecce (Algemeen, Homestay Puglia, Taalreizen)

Lecce: una piccola scuola, una buona atmosfera e le insegnanti eccellenti.

Ho seguito un corso per una settimana alla Scuola Mondo Italia di Maria Rossini. Lei organizza tutto in un modo personale e originale. La domenica ho avuto un incontro con gli altri studenti con caffè e torta e un giro nella città. Il venerdì abbiamo avuto una colazione e cena. È stato molto divertente!!
Ero in un gruppo di 4 persone e la nostra insegnante si chiamava Margherita. Una donna entusiasta ed energica, davvero un’ottima insegnante!
È stata una settimana piacevole e ho imparato molto!

Astrid de Vries & Henny van Delft, 1 week minigroep, Lecce (Algemeen, Homestay Puglia, Taalreizen)

Afgelopen week zijn wij een weekje in Lecce geweest voor onze Italiaanse cursus. De cursus is zeer goed bevallen met een leuke afwisseling in de werkvormen, tempo en gebruik van visuele hulpmiddelen. Maria Rossini is een enthousiaste en kundige docente en doet er alles aan om haar leerlingen te ondersteunen en wegwijs te maken, ook in de streek. 

Wat betreft logeren in Lecce kunnen we onze B&B Le Giravolte van harte aanbevelen. De locatie is ideaal, in de oude binnenstad op 5 minuten loopafstand van de cursuslocatie en in een rustig gedeelte. Tevens op 5 minuten lopen vanaf trein- en busstation. De eigenaar is zeer gastvrij, het ontbijt is top en er is op het dak een terras waar je uitkijkt op de toren van de Kathedraal en over de daken. Ideaal om huiswerk te maken, thee te drinken of ’s avonds van een drankje te genieten.

Peggy Segers, 1 week privéles, homestay Puglia (Algemeen, Homestay Puglia, Taalreizen)

Op zaterdag 1 september heeft mijn man me tot bij de familie Rossini gebracht.
Na een korte kennismaking met Franca en Franco is hij vertrokken en begon voor mij een week met vooral veel nieuwsgierigheid. Hoe zijn de mensen waarbij ik logeer? Zal ik het eten lusten? Wie zal mij les geven en hoe? Ga ik mij wat verstaanbaar kunnen maken? Ga ik hen verstaan? Enz…
Een week waar je in het begin toch wat onzeker bent maar wanneer je merkt dat die mensen gewoon zijn van met zoveel andere nationaliteiten om te gaan ben je snel gerust gesteld.
Het was een interessante week, een goed verblijf, vriendelijke mensen en lekker eten.
Ik had een aparte badkamer met toilet en een gezellige kamer waar ik me kon ontspannen en goed heb geslapen.
De lessen werden zeer goed gegeven, op een boeiende manier en met veel geduld.
Na een intensieve en leerrijke week voelde ik me meer zelfverzekerd en ik vind het voor herhaling vatbaar. Het is een goede manier om een taal te leren en om motivatie te vinden en er thuis verder aan te werken.
Alles was goed geregeld!

Katia Vandevelde, 2 weken standaard + privélessen, Lecce (Algemeen, Homestay Puglia, Taalreizen)

Het was schitterend in Lecce: Maria legt alles heel goed uit, zowel de praktische kant als de meer theoretische, grammaticale kant van de taal, ze laat je mee genieten van de lokale gebruiken en gezegden, van typische Italiaanse uitspraken, literatuur, film, koken, ze gebruikt verschillende soorten materialen om de lessen interessant te maken en de aandacht van de studenten te blijven vasthouden (video, pc, spelletjes, teksten, grammatica, oefeningen, recepten) en ook ‘à la tête du client’. Ik heb dus zelf ook krantenartikels gekozen die we samen grondig hebben kunnen uitpluizen.

Ik heb een heel goede uitleg gekregen van de leuke plekken die er in Lecce te zien waren, ook die buiten de traditionele toeristische plekken, wat ik persoonlijk heel verrijkend vond. Maria neemt de studenten mee op uitstap, als het kan, ook zonder dat dat voorzien is in de planning (kleine originele plekken in de buurt, leuke restaurants, cinema in open lucht, optredens).

Ze is vreselijk enthousiast, zit vol energie, is zeer vriendelijk en attent, heeft voor alles een oplossing en stelt zich flexibel op.

Het appartement van Maria is zeer ruim en comfortabel. De kamer is ook zeer ruim en comfortabel. Het was warm (zoals altijd daar in de zomer) maar Maria had overal ventilatoren voorzien zodat het studeren en het slapen perfect zijn verlopen.

Het appartement ligt echt 1 à 2 min. stappen buiten het historische centrum en rondom zijn ook alle winkels die je nodig hebt (bakker, kruidenier, kiosk, bar, slager, pizza, … en ook een kleine supermarkt).

Een aanrader dus!

Henk en Antoinette, 1 week privéles, Villa Castelli (Puglia) (Homestay Puglia, Taalreizen)

Afgelopen jaar hebben wij genoten van de Homestay in Puglia. We sliepen in de Trullo en we gebruikten onze maaltijden bij de familie Rossini, iedere dag hadden we 4 lesuren en werden door de enthousiaste lerares ondergedompeld in de Italiaanse taal. We hebben ervan genoten. Het eten en de wijn waren heerlijk, de familie hartelijk en het was boeiend om kennis te maken met Puglia.