Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Nancy Panen, 2 weken privéles, Homestay Toscane (Homestay Toscane, Taalreizen)

Ik wilde altijd al heel graag bij een Italiaanse familie in huis verblijven. Gewoon om de sfeer te proeven. En toen was er ineens de mogelijkheid Italiaanse lessen te volgen bij een leraar of lerares thuis. Ik ben gelijk 2 weken gegaan naar Florence. Het was wel een risico zo’n lange periode, want het moet wel een beetje klikken. Ik heb een geweldige tijd gehad.
Tiziana en haar dochter Valentina waren zo aardig en gezellig. Ik sprak gelukkig al wat Italiaans. Zo heb ik echt het Italiaanse leven meegemaakt. De eerste dag gingen we gelijk met allemaal neven en nichten, die ook uit Milaan kwamen, uit eten in Parma! Ik werd overal mee naar toe genomen. ’s Ochtends stond altijd de tafel voor mij gedekt. Ze had een mooi groot terras waar ik lekker kon liggen zonnen en waar we ook wel eens aten. De kooklessen die ik van haar heb gehad waren ook gezellig en het eten heerlijk. Een hele belevenis was ook om Pasen daar en met deze mensen mee te maken. Een heel spektakel is dat in het centrum van Florence. Eerst komt er een duif uit de kerk vliegen die het vuurwerk aansteekt. Daarna worden er eieren en takjes rozemarijn uitgedeeld die je voor de rest van het jaar moet bewaren, het brengt geluk. ’s Middags zijn we naar een andere nicht gegaan waar we een paaslunch hebben gehad met eieren die eerder gedoopt waren in het heilige water van de kerk. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb en deze mensen heb ontmoet.

 

Betty Scholten, 1 week kunstgeschiedenisles, Homestay Toscane (Homestay Toscane, Taalreizen)

Ik heb het echt geweldig gehad. Marisa is een leuke gastvrouw die er erg veel lol in heeft het haar cursist in alle opzichten naar de zin te maken. Niet alleen het programma heeft ze op mijn wensen afgestemd, ze doet ook haar best om je met de ”gewone” Italiaanse keuken te laten kennismaken, de dingen die je juist niet in een restaurant krijgt. Ze weet ontzettend veel over Italië, de geschiedenis, de kunst en de cultuur. De eerste dag zijn we naar Fiesole geweest. Omdat Marisa vond dat ik, voordat we aan de Middeleeuwen begonnen, eerst wat over het ’echte” begin en de Etrusken moest weten. Met haar auto via mooie kleine weggetjes er heen en weer terug, waardoor ik veel van de omgeving heb gezien.
De volgende dag zijn we naar de Cascine markt geweest en naar San Miniato en Fort Belvedere. Weer langs prachtige routes en weer met een constant vertellende Marisa. De cursus was één grote luistervaardigheidoefening. Op woensdag zijn we de stad in geweest, heeft ze me geleerd over de verschillende bouwstijlen door de eeuwen heen. Door alle technische bouwtermen vond ik dat best moeilijk om te volgen, maar de strekking was duidelijk. En op donderdag tenslotte met de bus naar Settignano en lopend langs prachtige kleine weggetjes terug naar haar huis.
De accommodatie was prima. Een mooi appartement, comfortabel en schoon, met een prima kamer met eigen badkamer. Wel koud in het huis, dat was het enige nadeel. We hebben een avond bij Marisa’s vriend Mimo gegeten. Ook dat was heel gezellig, een vriendelijke gastvrije man die ook erg geïnteresseerd is in het Italiaanse erfgoed, kortom een gezellige avond!

Martine Hemmes, 1 week privéles, Homestay Toscane (Homestay Toscane, Taalreizen)

Eigenlijk kan ik heel kort zijn: ik heb een fantastische week gehad! Desi en Lorenzo hebben mij zo ontzettend gastvrij ontvangen, heel bijzonder.
De ochtenden stonden in het teken van les: het was echt wat ik graag wilde. Dus hebben we een combinatie van grammatica, lezen en conversatie gedaan. Na de lunch bracht Desi of Lorenzo mij naar het station. Ik ben alle middagen en de laatste zaterdag in Florence geweest. Vervolgens werd ik om 19u weer van het stationnetje opgehaald. Wat ik vooral heel nuttig vond, was het feit dat je echt de hele dag met Italiaans bezig bent en over heel uiteenlopende onderwerpen spreekt gedurende de dag. We hebben over het nieuws gesproken, kunst, eigenlijk over van alles. Het klikte gewoon erg goed. Ik kan het iedereen aanraden, vooral omdat het heel persoonlijk is en gericht op wat jij wilt. Ik kan werkelijk niets negatiefs bedenken over mijn verblijf. Kamer + badkamer waren prima en van de katten heb ik helemaal geen last gehad.
Ik heb genoten en vond het elke cent waard.