Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Lies van Dobbenburgh, 1 week privéles bij Desi, homestay Toscane (Algemeen, Homestay Toscane, Taalreizen)
Desi Homestay Toscane
lerares Desi voor haar huis

In Juli 2020 ben ik op homestay geweest bij Desi in een plaatsje vlakbij Florence.
Dat was een geweldige ervaring: je woont en leeft bij de lerares thuis dus maakt alle dagelijkse dingen mee: van het voeren van de dieren, tot het doen van boodschappen; van het kijken naar de tv tot het koken van de maaltijd. En steeds spreek je italiaans, ook als je geen les hebt. We zijn samen naar Florence geweest en naar een markt in de buurt. Alles was heel flexibel in te delen: meestal had ik ’s ochtends de officiële les en ging ik in de middag met de trein naar Florence. Maar ook was de les een keer aan het eind van de dag omdat ik graag een dagje wilde fietsen in Florence.
Het huis Romacale is prachtig: groot en ruim, echt heel landelijk op een prachtig groot terrein met veel dieren (poezen, duiven, reeën, vossen). Mijn kamer was prachtig en ruim met een eigen, hele grote badkamer. In deze tijd van social distancing ook ideaal. Ik kan het iedereen aanraden!

Tuin Desi

Nancy Panen, 2 weken privéles, Homestay Toscane (Homestay Toscane, Taalreizen)

Ik wilde altijd al heel graag bij een Italiaanse familie in huis verblijven. Gewoon om de sfeer te proeven. En toen was er ineens de mogelijkheid Italiaanse lessen te volgen bij een leraar of lerares thuis. Ik ben gelijk 2 weken gegaan naar Florence. Het was wel een risico zo’n lange periode, want het moet wel een beetje klikken. Ik heb een geweldige tijd gehad.
Tiziana en haar dochter Valentina waren zo aardig en gezellig. Ik sprak gelukkig al wat Italiaans. Zo heb ik echt het Italiaanse leven meegemaakt. De eerste dag gingen we gelijk met allemaal neven en nichten, die ook uit Milaan kwamen, uit eten in Parma! Ik werd overal mee naar toe genomen. ’s Ochtends stond altijd de tafel voor mij gedekt. Ze had een mooi groot terras waar ik lekker kon liggen zonnen en waar we ook wel eens aten. De kooklessen die ik van haar heb gehad waren ook gezellig en het eten heerlijk. Een hele belevenis was ook om Pasen daar en met deze mensen mee te maken. Een heel spektakel is dat in het centrum van Florence. Eerst komt er een duif uit de kerk vliegen die het vuurwerk aansteekt. Daarna worden er eieren en takjes rozemarijn uitgedeeld die je voor de rest van het jaar moet bewaren, het brengt geluk. ’s Middags zijn we naar een andere nicht gegaan waar we een paaslunch hebben gehad met eieren die eerder gedoopt waren in het heilige water van de kerk. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb en deze mensen heb ontmoet.

 

Martine Hemmes, 1 week privéles, Homestay Toscane (Homestay Toscane, Taalreizen)

Eigenlijk kan ik heel kort zijn: ik heb een fantastische week gehad! Desi heeft mij zo ontzettend gastvrij ontvangen, heel bijzonder.
De ochtenden stonden in het teken van les: het was echt wat ik graag wilde. Dus hebben we een combinatie van grammatica, lezen en conversatie gedaan. Na de lunch bracht Desi mij naar het station. Ik ben alle middagen en de laatste zaterdag in Florence geweest. Vervolgens werd ik om 19u weer van het stationnetje opgehaald. Wat ik vooral heel nuttig vond, was het feit dat je echt de hele dag met Italiaans bezig bent en over heel uiteenlopende onderwerpen spreekt gedurende de dag. We hebben over het nieuws gesproken, kunst, eigenlijk over van alles. Het klikte gewoon erg goed. Ik kan het iedereen aanraden, vooral omdat het heel persoonlijk is en gericht op wat jij wilt. Ik kan werkelijk niets negatiefs bedenken over mijn verblijf. Kamer + badkamer waren prima en van de katten heb ik helemaal geen last gehad.
Ik heb genoten en vond het elke cent waard.