Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare San Remo Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Thieu Hendriks, (Algemeen, Lanciano, Taalreizen)

De informatie van en de afhandeling door Italstudio was goed, met name het boeken bij de school en B&B locatie vond ik erg prettig.
De ontvangst en sfeer op de school was uitermate hartelijk. De docenten waren zeer bekwaam en er werd effectief, gedegen, enthousiast en met liefde voor de Italiaanse taal, maar ook voor de Italiaanse cultuur en historie, les gegeven. Er was veel huiswerk (zo’n twee uur per dag), wat de volgende dag goed werd besproken. Ik heb er veel geleerd.
De school en ook de B&B bevonden zich in het “centro storico” van Lanciano, na Rome één van de oudste steden van Italië, zoals Palma, onze docente, vertelde. Door haar grote kennis van de geschiedenis en kunst, heeft ze ook tijdens de excursies erg veel mooie en interessante zaken laten zien.
Bovendien is september de maand van de traditionele feesten in Lanciano, met optochten, de hele binnenstad verlicht en ’s avonds muziek en de mensen op de pleinen en in de straten en vuurwerk. Erg gezellig.
De medecursisten, die uit alle delen van de wereld kwamen, vormden een leuke en hechte groep, met veel gezamenlijke activiteiten buiten de lessen.
Kortom, een prima tijd, prachtig weer, de zee dichtbij, de bergen dichtbij, mooie stad en dorpjes, maar bovenal heel erg fijne lessen. Alle respect en dank met name aan Palma Altobelli en aan Virginia.

Clara Netten, 3 weken standaardcursus, Lanciano (Algemeen, Lanciano, Taalreizen)

De afgelopen 3 weken in Lanciano zijn voor mij heel fijn geweest. Om te beginnen is Palma Altobelli een perfecte docent. Vriendelijk, heel deskundig maar vooral heel gedreven. Wij hebben ook regelmatig van dochter Virginia les gehad. Ik vond haar ook heel plezierig lesgeven.
Palma is echt een gepassioneerd persoon. Ze was heel behulpzaam bij onze uitstapjes, organiseerde zelf diverse dingen, nodigde ons uit voor een bezoek bij haar thuis waarna haar man ons met zijn auto meenam voor een tocht naar de kust en een uitgebreid bezoek aan de prachtige L’Abbazia van San Giovanni in Venere en stuurde mij voor mijn komst al een mailtje om me te wijzen op het belangrijke feest van Mastrogiuatro op zondagavond 3 september….kortom niets dan lof.
We hadden daarbij nog het geluk van een hele fijne kleine groep van eerst 5 en later 4 personen. Er ontstond een hele warme band met verschillende gezamenlijke activiteiten en de meeste gesprekken waren daarbij in het Italiaans…fantastisch voor ons om doorlopend te kunnen oefenen, samen zelfs een keer huiswerk te maken!
Dit alles in een heel sfeervol traditioneel stadje met, juist in september, diverse traditionele feesten waarbij heel Lanciano op de been kwam en toeristen spaarzaam zijn. En de mensen zijn er erg vriendelijk, je kunt gemakkelijk contact maken.
Kortom…voor mij een onvergetelijk verblijf. Ik vind het daarbij heel fijn dat ik voor al mijn vragen terecht kan bij Italstudio. Het verblijf bij Bed en Blues was ook ideaal voor ons. De eigenaar was heel attent, haalde me ongevraagd op bij het station en wilde ons ook wegbrengen. Een ideaal verblijf als je ook graag zelf wil koken, de keuken was voorzien van alle gemakken.
Wat mij betreft…ik zou heel graag nog eens naar Lanciano gaan, ook al vanwege de interessante omgeving en het heerlijke weer in september.

 

Cap en Mary-Anne Wiertz, duo-privélessen, Lanciano (Algemeen, Lanciano, Taalreizen)

Onze taalcursus in Lanciano was in één woord: geweldig!
Palma Altobelli met dochter en leerkrachten hebben hier een zeer prettige en professionele taalschool in bedrijf.
Je voelt je direct thuis in de fraaie locatie die kleinschalig en daardoor voor ons uitstekend geschikt is.
Perfect lesmateriaal en effectieve interactie tijdens de lessen, ook leuk om tijdens de koffie met andere cursisten (Frans/Amerikaans/Russisch/Japans/Venezolaans) kennis te maken en dan alles in het Italiaans.

Flink huiswerk, soms extra zelfs per e-mail in het weekend en 1 keer met Skype ’s avonds een uur extra les gedaan.
Zeer boeiende excursies in en rondom het historische Lanciano gekregen. Een lunch bij een met Palma en haar man bevriend Italiaans/Amerikaans echtpaar was een belevenis.

Kortom, we gaan door. Voldoende stof om hier in Nederland te herhalen en door te gaan als we in Italië zijn.
Inmiddels jullie magazine weer ontvangen en jullie mogen met recht trots zijn op wat jullie in de jaren hebben neergezet. Complimenten!

Baay Burggraaf, 3 weken standaard, Lanciano (Algemeen, Lanciano, Taalreizen)

Ik heb in Lanciano een paar heerlijke 3 weken gehad. Het appartement was goed, lekker ruim en op loopafstand van school.
En over school gesproken, die was erg goed, wat een super docenten Palma en haar dochter Virginia. Ik heb er zeker veel van opgestoken. En ook Lanciano was de moeite waard. Ik ben een paar keer met Palma of met haar man Fernando, de omgeving wezen bekijken, wat doen ze allebei hun best om het de studenten naar de zin te maken, heel hartelijk en met veel interesse naar ons!
Kortom een plaats om naar terug te gaan, al is het alleen al voor de school.

Lies Van Hecke, 1 week standaard, Lanciano (Algemeen, Lanciano, Taalreizen)

In juni heb ik een taalcursus gevolgd in Lanciano in de school Athena van Dott.ssa Palma. Ik heb een zeer goede week achter de rug. De lessen waren intensief en heel erg nuttig. Ik vond de leerkrachten zeer professioneel en ze hadden een persoonlijke aanpak. Zo hebben ze me op voorhand gevraagd wat ik juist wilde zien en tijdens de week zelf heb ik bvb aangehaald dat ik de nummers wilde herhalen en dat hebben we dan ook gedaan. De lessen waren ook variërend met bijna om het uur een andere leerkracht.
Ook het lesmateriaal is supernuttig. Ik kan nog veel oefeningen thuis maken. Ik volg al een paar jaar Italiaanse les in het avondonderwijs in België en ik geef toe dat ik in Athena het beste onderwijs heb gekregen. Hun manier van les geven is echt goed en nuttig.
Vervolgens verbleef ik ook bij de familie Bruno en zij hebben me zeer goed onderdak gegeven. Ik kreeg de sleutels van hun en mocht gaan en komen wanneer ik wilde. Blijkbaar ontvangen ze al tientallen jaren buitenlandse studenten. En dat merk je ook. Ze zijn heel rustig en relax. Je kan alles aan hen vragen. Kortom, ik heb een superweek beleefd in Lanciano!
En ik wil jullie ook bedanken voor goede website en de goede opvolging.