Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Marion Wagemans, 1 week Pane, Vino & Lingua, Lucca (Algemeen, Lucca, Taalreizen)

Afgelopen oktober heb ik een week de taalschool in Lucca bezocht. Wát een fantastische ervaring. Werkelijk in alle opzichten.
De kennismaking voelde al meteen als een warm bad en ik werd hartelijk ontvangen. Het is bijzonder om te ervaren dat alle medewerkers van de school op een hele plezierige manier contact met je maken waardoor je je snel op je gemak voelt.

Één van de docenten heeft bij aanvang een kort gesprek met je om te bepalen welke groep het beste aansluit bij jouw kennisniveau. Daarna maak je op een ongedwongen manier kennis met je medecursisten en docent voor die week. In mijn geval Maddalena die ons gedurende de week met veel enthousiasme in de Italiaanse taal onderdompelde. Ik was aangenaam verrast dat de cursisten inderdaad uit diverse werelddelen afkomstig zijn: Japan, Indonesië, Zuid-Afrika, Noorwegen, Ierland, Israël, Duitsland. 
Kortom, de informatie van Italstudio’s en de school in Lucca hebben inderdaad geen mooie verkooppraat maar geven aan wat de realiteit is.

Zelf had ik gekozen voor een combinatie van lessen in de ochtend in combinatie met een Cultureel/ Gastronomisch programma: Pane, Vino e Lingua! Mooie fattoria bezocht, goede wijnen geproefd, kennis van olijfoliën opgedaan en heerlijk gegeten!  

Een heerlijke week gehad en bovendien is de genoemde optie van Albergo Piccolo Puccini heel fijn. Een prima kamer, personeel erg klantgericht en inspelend op de reden van mijn bezoek!
Lucca was al een fijne plek, maar deze ervaringen hebben het een gouden randje gegeven!

Evelijn, 1 week standaard, Lucca (Algemeen, Lucca, Taalreizen)

Voor de tweede keer een cursus in Lucca gevolgd en het weer opnieuw erg naar mijn zin gehad.
Een lieve vriend meegenomen en ook maar meteen kaartjes voor Sting op het Piazza Napoleone gereserveerd! Vouwfietsen mee in de auto en de pret kon beginnen. Prachtige AirBNb net buiten het centrum als prettige thuiskombasis.
Alle docenten van het jaar er voor wisten nog goed wie ik was en ik werd ingedeeld in een klasje hoger als vorig jaar. Mijn vriend heeft ook genoten van de lessen. ‘S Middags namen we allebei ook nog een privéles en dat was voor ons allebei erg nuttig en leuk. Veel gezien en beleefd en weer nieuwe dingen in het veelzijdige Lucca ontdekt. Leukste vakantie ooit!

Anneke Galligani, 2 weken standaard, Lucca (Algemeen, Lucca, Taalreizen)

Buon giorno Ingrid!
Even een berichtje van mij, ben net terug uit Lucca. Werkelijk een geweldige school, leuke sfeer en veel te zien in Lucca.
Had twee weken geboekt. de eerste week zat ik in een groep waarvan het niveau wat aan de lage kant was. Veel herhaling, maar dat is nooit weg, natuurlijk!
De tweede week was echt TOP. Een heel sterk element vind ik dat er gepraat wordt, door iedereen. Daarnaast ook: lezen, luisteren (heel moeilijk!), schrijven en aandacht voor de cultuur. Leuke en interessante activiteiten ’s middags, kortom voor herhaling vatbaar.

Lies Markensteijn, 2 weken standaard, Lucca (Lucca, Taalreizen)

Ik ben 2 weken in Lucca geweest bij Centro Koine. De eerste paar dagen was de lesmethode heel erg wennen, want de methode van Koine is heel erg gericht op de spreek- en luistervaardigheid. Grammatica wordt eigenlijk niet gegeven (tenminste niet in de vorm van een boek of stencils met oefeningen). Tijdens het praten wordt er natuurlijk wel gecorrigeerd als je een fout maakt.
Het was voor mij erg wennen om geen oefeningen te (hoeven) maken, want ik was voordat ik in Lucca kwam 6 weken naar Scuola Leonardo da Vinci geweest waar de nadruk juist wel ligt op de grammatica.

Ik had een gezellige klas, wel met best wel veel mensen, 12 in totaal en een hele leuke leraar.  Het eerste deel van de les bestond vaak uit conversatie en/of het lezen en analyseren van een artikel en het tweede deel van de les was vaak luistervaardigheid.  De school organiseerde ook activiteiten waar je (soms tegen betaling) aan deel kon nemen. Een van de activiteiten waar ik aan deelgenomen heb, was een wandeling in de bergen. Dat was een mooie, maar zware wandeling.
Voor wat betreft de accommodatie zat ik in een gastgezin, een heel aardig wat ouder echtpaar.  Er was ook nog een Duitse dame te gast die ook heel aardig was, ’s morgens ontbeten we altijd samen.
Ik heb 2 hele leuke weken gehad in Lucca en voor iedereen die houdt van spreek- en luistervaardigheid is de school in Lucca echt een aanrader.

Angelina, 2 weken standaard, Lucca (Lucca, Taalreizen)

De cursus in Lucca bij Centro Koinè was weer helemaal geslaagd. Dat kwam niet in de laatste plaats door docente Elena, die ik nog van vorig jaar kende. Ze is een vrolijk en warm persoon en weet goed in te spelen op de verschillen in kennis en interesses van de cursisten waardoor het nooit saai of te moeilijk wordt.
Gelukkig had de school de inhoud van de lessen aangepast zodat we niet, zoals vorig jaar, twee weken precies hetzelfde programma kregen (weliswaar met verschillend materiaal, maar toch). Ik trof het ook met mijn medecursisten. In grotere en kleine subgroepjes hebben we o.a. Pisa bezocht en zijn we in Lucca gaan eten in restaurantjes die door Koinè waren aanbevolen. Daarbij was Lucca nog steeds hetzelfde relaxte en charmante Middeleeuwse/Renaissance stadje van afgelopen jaar. Ook al komen er steeds meer toeristen, doordat het zo goed als verkeersvrij is blijft het een aangename omgeving om in rond te dolen en te verblijven.