Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascea Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Caldonazzo Camogli Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Mazzangrugno Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Orvieto Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Chris, 2 weken minigroep, Mazzangrugno (Mazzangrugno, Taalreizen)

Maar wat was het leuk. Die gesprekken met Italianen die geduldig bleven wachten tot je verteld had wat je wilde en dan in rustig tempo antwoordden. Ontmoetingen die je als normale toerist niet zo makkelijk zult hebben.
Dat alles met de goede ondersteuning van de maestro, twee Italiaanse leraressen en met cursusmateriaal en oefenstof. Niet te vergeten de mogelijkheden voor ‘buitenschoolse’ activiteiten waaraan ook onze echtgenotes konden deelnemen.
En ging het aan het eind van de twee weken toch al niet veel beter dan in het begin? “Al doende leert men” was ook onze ervaring. Voor deze cursus is een fantastische plek gekozen in een prachtige streek met veel interessants om te ontdekken en daar was voldoende tijd voor, ook buiten de cursus. Zo werden deze twee weken een heel bijzondere ervaring.

Diderick den B., 2 weken minigroep, Mazzangrugno (Mazzangrugno, Taalreizen)

’s morgens hard werken met elkaar, onder begeleiding van twee enthousiaste Italiaanse leraressen; ’s middags tijd voor een tochtje in de omgeving met talloze aantrekkelijke stadjes en dorpjes, om het geleerde op een terrasje in praktijk te brengen. Naar de markt om twee aan twee korte gesprekjes aan te knopen. Een uitvoerige ontmoeting met de burgemeester van het stadje, en met de eigenaar van de agriturismo, het boerenbedrijf waar ook de cursus zich afspeelde. Een smakelijk en leerzaam bezoek aan de makers van de Verdicchio, de wijn van de streek. Je merkte letterlijk elke dag dat je weer wat bijgeleerd had – de perfecte manier om het nuttige met het aangename te verenigen.

Louise Koopman, 2 weken minigroep, Mazzangrugno (Mazzangrugno, Taalreizen)

Ik kan 100% bevestigen wat de cursisten voor mij al hebben geschreven. Met ontzettend veel plezier heb ik twee weken cursus gevolgd in Mazzangrugno. De lessen waren in het Agriturismo La Quiete, maar ik had een kamer in het B&B Casacorno bij de allerhartelijkste Gino en Maria-Teresa.
Het lesmateriaal zat goed in elkaar: amusant, leerzaam, beetje/voldoende grammatica en vooral praten en discussiëren. En luisteren, o.a. naar lokale ondernemers die maar wat graag wilden vertellen over hun vak en bedrijf.
Die excursies waren de krenten in de pap (heerlijke proeverijen!) want wanneer heb je als toerist de gelegenheid letterlijk in de keuken te kijken van een patissier en worstenmaker?
Angela en Nives waren sympathieke docentes, Francesco begeleidde de lessen zodanig dat we ons volledig op de taal konden concentreren. Kroon op ons werk was een geslaagde eindpresentatie aan een Italiaans publiek. Deze manier van vakantie houden vind ik ideaal: spreekvaardigheid oefenen, bijleren, schitterende omgeving, en de zeer gastvrije bewoners maakten dat ik me bijzonder welkom voelde.