Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Brigitte Laemmle, 1 week standaard, Mola di Bari (Mola di Bari, Taalreizen)

Jammer dat er dit keer zo weinig cursisten waren in Mola di Bari, want de lessen zijn super en de mensen heerlijk vriendelijk. Hartelijk dank voor de uitstekende organisatie.
Voor de tweede keer ben ik zeer aangenaam verrast door mijn verblijf in Mola di Bari. Rossella is een uitstekende lerares en Gianni een heel sympathieke directeur.
De lessen eindigden steeds in de bar met een heerlijke koffie. In zijn vrije tijd heeft Gianni zijn wijngaarden getoond en lekkere druiven laten proeven. Graag wil ik zowel Gianni als Rossella hartelijk danken voor mijn fantastisch verblijf !

Brigitte Laemmle, 1 week standaard, Mola di Bari (Algemeen, Mola di Bari, Taalreizen)

Bij deze wil ik u hartelijk danken voor de vlekkeloze organisatie van mijn taalcursus in Mola di Bari.
Rossella was een bekwame, toegewijde en sympathieke lerares; ik heb ongelooflijk veel bijgeleerd op één week tijd.
Ik kreeg ook duidelijke info over mogelijke excursies en daardoor heb ik me geen moment verveeld.
De mensen waren uiterst vriendelijk en behulpzaam. Als ik kan, ga ik zeker terug volgend jaar.

Yvonne, Meta en Jack, 2 weken standaard, Mola di Bari (Algemeen, Mola di Bari, Taalreizen)

Voor het eerst hebben we een cursus Italiaans in Italië gevolgd. Het was een groot succes in alle opzichten: de sfeer op school en in het dorp, de lessen, het appartement (Italiaans uit de jaren 1950), de bars en vele restaurantjes waar we voortreffelijk hebben gegeten.
Via Italstudio zijn we op de school ‘La Giara’ van Giannni Lepore in Mola di Bari gekomen en hebben we er een twee weken durende cursus ‘conversatie’ gevolgd. Het was geweldig!! Met een basis van 4 jaar Dante (in Nederland) was de cursus ‘op onze maat’ gemaakt. Gianni is zeer deskundig en gedreven om ons het doel dat we gesteld hadden te laten bereiken. Met veel persoonlijke aandacht! is het hem (al na een aantal dagen) goed gelukt om ons in het Italiaans te laten denken! De lessen waren voor ons een groot succes: we kunnen ons gemakkelijker uitdrukken in het Italiaans!
Enkele keren, aan het eind van de middag hebben we al Italiaans pratend Locorotondo en Franca Martina ( twee juweeltjes van stadjes) en een wijngaard bezocht, de architectuur van de huizen  (met een pozzo luce) in het oude centrum van Mola besproken en bekeken en een frantoio leren kennen.
Mola di Bari (aan de kust, zo’n 20 km onder Bari): als je er zonder een cursus te volgen zou komen, zou je al vlug denken ‘wat moet ik hier?’…….. tot je (als je er wat langer bent) het ritme en de schoonheid van het leven in dat dorp leert kennen. Het is een dorp waar je afgezien van enkele straten en de Lungomare waar auto’s rijden, alleen maar menselijke stemmen hoort en waar alles binnen loopafstand te bereiken is. Het oude centrum is schilderachtig met zijn smalle straatjes met vlakke gele stenen (chianche) en als het donker wordt gaan de bollen van de straatlantaarns aan en die staan dan als volle manen aan de hemel in die stille straatjes. Wanneer je de bewoners zelf spreekt en dat doe je omdat je zeker een aantal leert kennen, hoor je over Mola di Bari dat het een ‘Aards Paradijs’ is: velen hebben een stukje land waarop ze groenten kweken (wat over is verkopen ze bij de voordeur) en op het einde van iedere werkdag komen zo’n tien tot twintig kleine vissersboten terug met hun vangst van de dagen die is op de vismarkt te koop voor iedereen.
We hebben veel geleerd en goed genoten. Kortom een geweldige ervaring om te herhalen!

 

Marijke Hunink, 1 week standaard, Mola di Bari (Mola di Bari, Taalreizen)

Puglia is een prachtige provincie met mooie natuur en mooie steden, ik was er maar een week en heb maar een klein deel kunnen zien, maar wil graag een keer terug om het zuiden te zien.
Je kunt er ook heerlijk en goedkoop eten. Mola is een leuk stadje waar voldoende te zien en te doen is met een vriendelijke bevolking die allemaal wel een praatje willen maken.
De school is erg klein waardoor het kan voorkomen dat de groep erg klein is en niet helemaal zal aansluiten aan je niveau…dan krijg je prive les maar dat moet je dan wel willen.
Ik zat in Bed & breakfast al Castello bij een hele aardige vrouw (Mathilda) en werd er goed verzorgd en de kamer was heel schoon en netjes.

Anette Schaart, 1 week standaard, Mola di Bari (Mola di Bari, Taalreizen)

Ik heb een ontzettend leuke periode gehad in Mola di Bari. Alles is goed gegaan en de lessen waren ook goed.
De conversatielessen bij de bar waren ook erg leuk en de uitstapjes ook: een uitstapje naar Matera, naar Alberobello en naar de wijngaarden.