Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Geraldine Raap, 1 week standaard, Mola di Bari (Algemeen, Mola di Bari, Taalreizen)

We kijken met plezier terug op onze week in Mola di Bari.
Gianni was een prettige docent die het lesgeven serieus nam, en dat was aan ons goed besteed. We hebben er het nodige bijgeleerd.
We waren vóór vertrek wat gepuzzeld waarom ons het adres van de accommodatie niet werd gegeven maar we begrepen na aankomst hoe het zat: het was nog niet zeker of het appartement van Gianni’s zus Rosa voor ons beschikbaar was. Maar dat was het, en we hadden er een heerlijke week.
Opmerking Italstudio: in Mola di Bari wordt nooit het adres van te voren opgegeven, omdat je naar het appartement wordt begeleid.

Gianni in Mola di Bari
Dia Flinterman, 1 week privéles, Mola di Bari (Algemeen, Mola di Bari, Taalreizen)

Zowel mijn man als ik hebben ieder een privé lerares gehad, die ons op ons eigen niveau hebben weten te bereiken. Mijn man, die zich al prima kon redden in het Italians is verder getraind in de grammatica en heeft er nu plezier in om zich ook thuis wat verder daarin te verdiepen. Knap van de jonge lerares om dit te bereiken. Zij heet Rosella.
Mijn lerares Anna Rita is voor mij ook een grote stimulans geweest. Op haar aanraden heb ik ook een erg boeiend boek over de moeder van Federico II (Hohenstaufen) in het Italians gelezen. De huiswerkopdrachten heb ik ook met veel plezier in de middag op het dakterras van ons huis, vlakbij de school, gemaakt.
De lessen waren van 9 tot 11 uur en een kwartier voor die tijd liepen we gezamenlijk naar een leuke bar waar we met elkaar koffie dronken en de les nog even voortzetten. Ook Gianni troffen wij dan daar met zijn leerling(en).
Ook heeft hij ons, de leerlingen, na afloop een keer meegenomen onder de grond naar een zgn. Ypogio, waar vroeger olijfolie werd gemaakt. Zeer interessant. Dan te bedenken dat er in Mola di Bari nog een heleboel van die ipogei onder pleinen verborgen liggen.
Om 17.00 uur naar de haven gaan en daar verse vis kopen was ook een erg boeiende bezigheid.
Het huis waarin we zijn ondergebracht was ook prima en aangenaam ruim.
Wij hopen nog vaak een Italie reis te maken en daaraan gekoppeld een week een cursus!

Brigitte Laemmle, 1 week standaard, Mola di Bari (Mola di Bari, Taalreizen)

Jammer dat er dit keer zo weinig cursisten waren in Mola di Bari, want de lessen zijn super en de mensen heerlijk vriendelijk. Hartelijk dank voor de uitstekende organisatie.
Voor de tweede keer ben ik zeer aangenaam verrast door mijn verblijf in Mola di Bari. Rossella is een uitstekende lerares en Gianni een heel sympathieke directeur.
De lessen eindigden steeds in de bar met een heerlijke koffie. In zijn vrije tijd heeft Gianni zijn wijngaarden getoond en lekkere druiven laten proeven. Graag wil ik zowel Gianni als Rossella hartelijk danken voor mijn fantastisch verblijf !

Brigitte Laemmle, 1 week standaard, Mola di Bari (Algemeen, Mola di Bari, Taalreizen)

Bij deze wil ik u hartelijk danken voor de vlekkeloze organisatie van mijn taalcursus in Mola di Bari.
Rossella was een bekwame, toegewijde en sympathieke lerares; ik heb ongelooflijk veel bijgeleerd op één week tijd.
Ik kreeg ook duidelijke info over mogelijke excursies en daardoor heb ik me geen moment verveeld.
De mensen waren uiterst vriendelijk en behulpzaam. Als ik kan, ga ik zeker terug volgend jaar.

Yvonne, Meta en Jack, 2 weken standaard, Mola di Bari (Algemeen, Mola di Bari, Taalreizen)

Voor het eerst hebben we een cursus Italiaans in Italië gevolgd. Het was een groot succes in alle opzichten: de sfeer op school en in het dorp, de lessen, het appartement (Italiaans uit de jaren 1950), de bars en vele restaurantjes waar we voortreffelijk hebben gegeten.
Via Italstudio zijn we op de school ‘La Giara’ van Giannni Lepore in Mola di Bari gekomen en hebben we er een twee weken durende cursus ‘conversatie’ gevolgd. Het was geweldig!! Met een basis van 4 jaar Dante (in Nederland) was de cursus ‘op onze maat’ gemaakt. Gianni is zeer deskundig en gedreven om ons het doel dat we gesteld hadden te laten bereiken. Met veel persoonlijke aandacht! is het hem (al na een aantal dagen) goed gelukt om ons in het Italiaans te laten denken! De lessen waren voor ons een groot succes: we kunnen ons gemakkelijker uitdrukken in het Italiaans!
Enkele keren, aan het eind van de middag hebben we al Italiaans pratend Locorotondo en Franca Martina ( twee juweeltjes van stadjes) en een wijngaard bezocht, de architectuur van de huizen  (met een pozzo luce) in het oude centrum van Mola besproken en bekeken en een frantoio leren kennen.
Mola di Bari (aan de kust, zo’n 20 km onder Bari): als je er zonder een cursus te volgen zou komen, zou je al vlug denken ‘wat moet ik hier?’…….. tot je (als je er wat langer bent) het ritme en de schoonheid van het leven in dat dorp leert kennen. Het is een dorp waar je afgezien van enkele straten en de Lungomare waar auto’s rijden, alleen maar menselijke stemmen hoort en waar alles binnen loopafstand te bereiken is. Het oude centrum is schilderachtig met zijn smalle straatjes met vlakke gele stenen (chianche) en als het donker wordt gaan de bollen van de straatlantaarns aan en die staan dan als volle manen aan de hemel in die stille straatjes. Wanneer je de bewoners zelf spreekt en dat doe je omdat je zeker een aantal leert kennen, hoor je over Mola di Bari dat het een ‘Aards Paradijs’ is: velen hebben een stukje land waarop ze groenten kweken (wat over is verkopen ze bij de voordeur) en op het einde van iedere werkdag komen zo’n tien tot twintig kleine vissersboten terug met hun vangst van de dagen die is op de vismarkt te koop voor iedereen.
We hebben veel geleerd en goed genoten. Kortom een geweldige ervaring om te herhalen!