Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Marianne van de Weerd, 1 week standaard, Napels (Algemeen, Napels, Taalreizen)

Even een resumé van ons verblijf in Napels.
Het appartement was geweldig en lag prima in het oude centrum. De school was even een eindje lopen, maar ook prima te bereiken per metro.
Tot nu toe waren dit de beste lessen. Voor en na de pauze verschillende leerkrachten, die ook goed letten op de uitspraak. Er waren 6 verschillende klassen met weer leerlingen van alle windstreken, zelfs Senegal!

Ook veel gezien, musea, kerken en ook naar Capri en plaatsen in de omgeving.
Dank voor de organisatie en hartelijke groet!

 

Ria van den Beitel, 1 week standaard, Napels (Napels)

Da 16 a 20 settembre ho fatto un corso italiano a Napoli. È stata una settimana piacevole e informativo.
Sandra e Mariarosaria sono brave insegnante e ho apprezzato molto l’ umorismo di Mariarosaria.
Una lezione aparte del film è stata molte interresante; purtroppo non lo so il nome dell’ insegnante.
Il primo giorno a Napoli sono indignato per il traffico chaotico e la sporcizia per strada. Ma ci sono molte belle cose da vedere. La scuola ha organizzate escurzioni interessante.
L’ appartemento era vicino alla scuola e il “padrone” della casa è molto gentile.
Tornerò certamente e porterò “stroopwafels” per Mariarosaria.

cursisten in Napels
cursisten in Napels
Napels
Napels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simone Dut, 4 weken standaard, Napels (Napels, Taalreizen)

Heimwee, is het woord waar ik aan denk als ik terugblik op mijn tijd in Napels. Wat een geweldige stad. Het historische centrum is klein, maar daardoor juist gezellig intiem. Cultuur in overvloed. Elke ochtend tijdens mijn wandeling naar school kwam de bloemist zijn winkeltje uitrennen om mij te vertellen dat ik moest opschieten, wilde ik niet te laat komen voor de lessen. De sigarettenboer pakte gelijk mijn merk als ik zijn tabakszaak binnenstapte. En ik rook niet eens veel. Details, die het verblijf zo leuk maken. Ik was een beginner, sprak nauwelijks een woord Italiaans, maar heb mij uitstekend kunnen redden. Napolitanen vinden het geweldig als je je best doet en velen spreken een woordje Engels. Mijn grootste angst was mijn leeftijd. Ik ben 29 jaar en vroeg mij af of ik té oud zou zijn voor een taalcursus in het buitenland. Ik had weinig zin om tussen allemaal schoolverlaters te zitten. Ik had me er niet druk over hoeven te maken. Er zaten mensen van uiteenlopende leeftijden op school. Ironisch genoeg, waren het juist de schoolverlaters waar ik mee optrok. De docenten gaven erg goed les (2 uur spreekvaardigheid, 2 uur grammatica). De sfeer was persoonlijk, gezellig, open. Mijn accommodatie was perfect. Een prachtig studentenhuis in het hartje centrum, met dakterras, tuin, wasmachine en waanzinnig leuke Italiaanse huisgenoten. Wat heb ik het getroffen. Ik ben al eens terug geweest om mijn Italiaanse vrienden te bezoeken. Tegen wie nog twijfelt om een taalcursus in het buitenland te volgen, wil ik graag zeggen: doen! Gewoon doen! Het wordt een ervaring om nooit te vergeten.

Swan Ien, 1 week standaard, Napels (Napels, Taalreizen)

Ik heb een Italiaanse taalcursus in Napoli gedaan, omdat ik het zuiden ook graag wil verkennen, met name Napoli, en dus een taal-cultuur-studie reis was een zeer mooie combinatie.
“Centro Italiano” is een wat kleinere school met vriendelijke en uitermate sympathieke docenten die de leerlingen graag helpen en begeleiden. Ofschoon ik hier niet erg lang ben gebleven, heb ik het gevoel dat wij, de docenten en de leerlingen, al langer elkaar kennen. Met volop overgave (en met veel gevoel voor humor!!) gaven ze de lessen, en daar houd ik van. Buiten de cursusuren zijn er ook andere activiteiten voor de studenten, zoals: stadswandelingen maken met een echte “Napolitano” gids: een zeer vriendelijke, welbespraakt persoon (wat kon hìj vertellen!!) die op een zeer professionele manier een uitleg kon geven en kon vertellen over de stad, de kunst en de cultuur van Napoli. Of: op een avond een gezamenlijke wijntje drinken met de bijbehorende typische Napolitaanse hapjes; en nog vele andere.
Via “Italstudio” heb ik tevens een hele mooie grote kamer midden in het centrum kunnen huren met een zeer sympathieke en een rustige Napolitano als eigenaar van het grote huis. Het was op 5 minuten loopafstand naar de haven van Napoli met die prachtige blauwe zee, het bruist van het leven en het was ook 2 minuten op loopafstand van mijn kamer naar de school. Ideaal!
Napoli zelf is een hele mooie stad!! Al met al, was het voor mij een heerlijke en een leerzame taalstudie reis.

Marije Osnabrugge, 2 weken standaard, Napels (Napels, Taalreizen)

Vanwege alle verhalen die ik van kennissen over Napels had gehoord: crimineel, armoedig etc. was ik van te voren wel een beetje bang geworden, maar die twee weken waren leuker dan ik ooit had durven dromen! Ik vind Napolitanen zoveel warmer dan de mensen in Rome of Florence: Napoli is echt een gezellige stad. Als je erg op luxe gesteld ben moet je wel ergens anders heen. Maar in Napels is alles tien keer goedkoper en de illegale straatverkopers verkopen heel wat mooie spulletjes…
En dan die musea! Als kunstgeschiedenisstudente heb ik echt m’n hart kunnen ophalen! Met name in het Museo di Capodimonte: ik wist niet dat er zo’n gigantisch museum in Napels was met zoveel beroemde kunst. Het archeologische museum is misschien wel het beroemdste in z’n soort. Het herbergt de belangrijkste schatten uit Pompeï. Mijn appartement lag in de ‘Spaanse wijk’ van Napels, vlakbij de grote winkelstraat, de Via Toledo, en het Palazzo Reale. Ik deelde het appartement met drie meiden. Een Française, een Oostenrijkse en een Japanse met wie ik nog steeds contact heb. De eigenares van het appartement woonde er ook nog bij. Signora Cioccia was trouwens echt wat je van een Italiaanse mama verwacht: bezorgd, lief en soms iets te bemoeizuchtig.
De school had alles echt goed geregeld. Mooie locatie, goed lesmateriaal. Na de instaptoets had één van de docenten een persoonlijk praatje met iedereen om te kijken in welke groep je hoorde. Ik volg nu enkele vakken Italiaanse taalverwerving aan de universiteit en ik merk dat ik in die twee weken in Napels heel veel heb geleerd. Met name voor m’n uitspraak was het heel goed. De docenten waren erg enthousiast en veranderden de les een beetje voor diegenen in de groep die al wat verder waren, maar hielden ook rekening met diegenen voor wie het allemaal wat moeilijker ging. Er waren niet zo heel veel studenten in de school, wat extra leuk was omdat je dan iedereen leerde kennen! We zaten met ongeveer acht mensen in een ‘klas’. Er werden door de school ook allerlei dingen georganiseerd, waarvan de meeste gratis waren. Zo kregen we een rondleiding door Napels, wat erg handig was omdat er geen supermarkten zijn en je dus al je boodschappen bij kleine winkeltjes moet doen (wel goed voor je Italiaans). En we zijn naar Pompeï geweest. Er werd ook een kookcursus georganiseerd en ik vind het nu nog een beetje jammer dat ik daar niet aan mee heb gedaan. In het weekend zijn we met een groep naar Capri geweest en we hebben verschillende feestjes gehad! Ik moet zeggen dat alles heel gesmeerd liep voor mijn eerste vakantie in mijn eentje! Ik wil zeker nog eens terug naar Napels, misschien wel volgend jaar om alles wat ik op de universiteit aan Italiaans heb geleerd toe te passen!