Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

anoniem, 1 week standaard, Perugia (Perugia)

Met heel veel plezier denk ik terug aan mijn taalcursus in Perugia.
Perugia is een prachtige stad. Het ligt boven op een berg, waardoor je een prachtig uitzicht hebt vanaf bepaalde punten in de stad. Het centrum is een lust voor het oog. Het heeft hele mooie middeleeuwse gebouwen, gezellige terrasjes en je kunt er heerlijk eten.
De taalschool vond ik erg leuk. Klein, maar daardoor persoonlijk. De docenten waren aardig, geduldig en er werd op een plezierige manier lesgegeven. Ik zat in een groepje met twee andere cursisten en dat was heel fijn. Natuurlijk waren er vanwege corona dingen anders dan anders, maar juist daarom vond ik het heel bijzonder dat ik deze zomer toch een taalcursus in Italië heb kunnen doen. Perugia als bestemming voor een cursus Italiaans is wat mij betreft een echte aanrader.
Sinds ik thuis ben, volg ik – via Italstudio – een onlinecursus Italiaans bij de school in Rome, natuurlijk niet zo leuk als een cursus ter plekke, maar toch … Ik wil de kennis die ik heb opgedaan in Perugia niet verliezen, sterker nog ik wil die graag uitbreiden en op deze manier voelt het toch een beetje alsof ik nog in Italië ben.

Eline De Waele, 2 weken standaard, Perugia (Algemeen, Perugia, Taalreizen)

Intussen zitten de taallessen er voor mij op. Ondanks de coronacrisis verliep alles heel vlot en professioneel. De medewerkers van het secretariaat waren steeds bereikbaar voor vragen of hulp. De leerkrachten, Livia en Luca, vond ik geweldig. Dankzij hun enthousiasme en ‘teacherskills’ heb ik enorm veel bijgeleerd op een fijne manier! Ze onthielden zich van de droge grammatica en vulden de lessen met leuke groepsgesprekken. Iets wat, volgens mij, vlotter gaat in de kleine groepjes van 3 à 4 studenten, dan met de gewoonlijke grotere groepen. Elke student kreeg enorm veel ruimte om te praten, weliswaar met mondmasker. 🙂
Op een bepaald moment kreeg ik het uurrooster voor de week erop. Daar zag ik dat ik maar voor 1uur en 20 minuten was ingepland. Ondanks de kleine groepen en zo dus ook de extra aandacht, vond ik dit te weinig. Toch was ook dit bespreekbaar en hebben ze dit zo opgelost dat ik toch aan 3 uur per dag kwam.
Ik kan alleen maar met woorden van lof spreken over de school. Iedereen staat er klaar met open armen en alles is bespreekbaar.
Eerst dacht ik dat ik een grote school nodig had met veel droge grammatica om de taal goed te leren, het tegendeel bleek waar. 🙂 Ook dank aan jullie, Italstudio, voor de persoonlijke aandacht en professionele organisatie! Alles verliep zo vlot, snel en duidelijk. Top!

Kitty Kater, 1 week wijnweek 8, Perugia (Algemeen, Perugia, Taalreizen)

Voor vertrek naar Perugia was ik bang dat de week een beetje saai zou worden. Er stonden 4 wijnproeverijen op het programma en ik dacht dat dat misschien wel een beetje teveel van het goede zou zijn.

Maar…. niets was minder waar! Wat hebben we genoten van deze week! 

De Italiaanse lessen waren goed afgestemd op mijn niveau, heel leerzaam maar vooral ook ongedwongen en gezellig. Het programma dat naast de lessen werd aangeboden was zeer gevarieerd.

We hebben 4 prachtige wijngaarden gezien, hele grote, maar ook de kleintjes, heerlijke wijnen geproefd (en gekocht natuurlijk) die fantastisch smaakten met de lokale kaas en worst. 

’s Avonds met de hele club in de bus op weg naar diverse restaurants om de “piatti tipici della  cucina dell’Umbria” te gaan proeven. 

Perugia zelf is een prachtige en gezellige stad met veel cultuur. Luca Gatti (onze leraar) wist ontzettend veel van Perugia en heeft ons een zeer interessante rondleiding gegeven. De week is omgevlogen! 

Louis Lugita, 3 weken standaard, Perugia (Algemeen, Perugia, Taalreizen)

Hierbij mijn ervaringen in Perugia. Evenals de andere cursisten heb ik een plezierige tijd in Perugia doorgebracht. Ik was er in september 2015 en volgende week ben ik er weer. In deze kleine school voel je een informele en intieme sfeer. Iedereen aan de balie is hartelijk en hulpvaardig en de leraren hebben ieder hun eigen manier van les geven, wat elke dag de nodige variatie geeft. Door de kleinschaligheid zal je relatief vaak een privé of bijna privéles krijgen. Mij bevalt het uitstekend, anderen hebben misschien liever een gezellige klas.

Enkele tips voor nieuwe studenten (Omdat ik ze niet gelezen heb in de reacties van andere ex-studenten, misschien kunnen jullie deze goed gebruiken)

  1. Maandagmiddag organiseert de school een brindisi (borrel met hapjes) in Bar Alphaville in de leuke studentenwijk op 15 minuten lopen. Voor nieuwkomers op kosten vd school. Andere studenten zijn ook welkom en betalen zelf. Leuk cafe, lekkere hapjes en prijzen waar je in Amsterdam alleen een cappuccino voor krijgt. Bovendien: a due passi van het cafe vind je het huis waar het drama plaats vond, bekend van de film ’The Amanda Knox story’, de studente die werd verdacht van moord op haar huisgenote Meredith, een Britse studente. 15 meter naar rechts, op de hoek, voor het basketbalveldje.
  2. Voor degenen die met de auto naar Perugia komen: op straat parkeren in het centrum van Perugia is bijna onmogelijk. In veel straten mogen alleen lokale bewoners rijden. En de parkeergarages aan de rand van het centrum zijn vaak vol, en niet goedkoop (om er vele dagen te staan). Gelukkig is er een oplossing: Parcheggio Umbria Jazz in de wijk Pian di Massiano, aan de oostrand van de stad, bij het stadion. Gratis en genoeg plaats (voor 2 duizend auto’s), in de openlucht. Het ligt ook aan het eindpunt van de MiniMetro, een klein wagonnetje dat je voor €1,50 bovengronds tot aan de Corso Vanucci brengt, de straat waar alles gebeurt 🙂 Tickets te koop bij de automaten in de 6 stations. Het eindstation heet Pincetto, 5 minuten lopen van de Corso.
  3. Ik had een kamer bij Graziella, in een steeg achter de Corso Vanucci. Voor de culinairen, als je volpension boekt krijg je van Graziella elke avond een super maaltijd. Ik at meestal in de stad, maar als ik thuis kwam ‘moest’ ik vaak een hapje proeven, met de andere drie studenten die er toen waren.
  4. Laatste tip: Docent Luca komt uit een koksgezin. Voor de beste restaurants even bij hem langs lopen voor advies. Ik heb er geen spijt van.
    Veel plezier in Perugia!
Cor Jonker, 2 weken standaard, Perugia (Algemeen, Perugia, Taalreizen)

Mijn ervaringen in Perugia: prachtige stad, fijn verblijf bij Graziella Bertolini en geweldige school! Ik wil zo weer terug! Graziella is een hele aardige hospita, die je echt in haar appartement en familie opneemt. De kamers zijn groot en twee ervan hebben een geweldig uizicht over de stad en de heuvels.
De school is klein en de docenten gaan intensief en vriendschappelijk met de studenten om. Ik was de enige op mijn niveau en kreeg daardoor de halve ochtend privéles. Hard werken, maar een goede ervaring.
De school organiseerde iedere dag een activiteit of uitstapje, iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Kortom, het was een hele fijne vakantie en ik ga zeker terug.