Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Louis Lugita, 3 weken standaard, Perugia (Algemeen, Perugia, Taalreizen)

Hierbij mijn ervaringen in Perugia. Evenals de andere cursisten heb ik een plezierige tijd in Perugia doorgebracht. Ik was er in september 2015 en volgende week ben ik er weer. In deze kleine school voel je een informele en intieme sfeer. Iedereen aan de balie is hartelijk en hulpvaardig en de leraren hebben ieder hun eigen manier van les geven, wat elke dag de nodige variatie geeft. Door de kleinschaligheid zal je relatief vaak een privé of bijna privéles krijgen. Mij bevalt het uitstekend, anderen hebben misschien liever een gezellige klas.

Enkele tips voor nieuwe studenten (Omdat ik ze niet gelezen heb in de reacties van andere ex-studenten, misschien kunnen jullie deze goed gebruiken)

  1. Maandagmiddag organiseert de school een brindisi (borrel met hapjes) in Bar Alphaville in de leuke studentenwijk op 15 minuten lopen. Voor nieuwkomers op kosten vd school. Andere studenten zijn ook welkom en betalen zelf. Leuk cafe, lekkere hapjes en prijzen waar je in Amsterdam alleen een cappuccino voor krijgt. Bovendien: a due passi van het cafe vind je het huis waar het drama plaats vond, bekend van de film ’The Amanda Knox story’, de studente die werd verdacht van moord op haar huisgenote Meredith, een Britse studente. 15 meter naar rechts, op de hoek, voor het basketbalveldje.
  2. Voor degenen die met de auto naar Perugia komen: op straat parkeren in het centrum van Perugia is bijna onmogelijk. In veel straten mogen alleen lokale bewoners rijden. En de parkeergarages aan de rand van het centrum zijn vaak vol, en niet goedkoop (om er vele dagen te staan). Gelukkig is er een oplossing: Parcheggio Umbria Jazz in de wijk Pian di Massiano, aan de oostrand van de stad, bij het stadion. Gratis en genoeg plaats (voor 2 duizend auto’s), in de openlucht. Het ligt ook aan het eindpunt van de MiniMetro, een klein wagonnetje dat je voor €1,50 bovengronds tot aan de Corso Vanucci brengt, de straat waar alles gebeurt 🙂 Tickets te koop bij de automaten in de 6 stations. Het eindstation heet Pincetto, 5 minuten lopen van de Corso.
  3. Ik had een kamer bij Graziella, in een steeg achter de Corso Vanucci. Voor de culinairen, als je volpension boekt krijg je van Graziella elke avond een super maaltijd. Ik at meestal in de stad, maar als ik thuis kwam ‘moest’ ik vaak een hapje proeven, met de andere drie studenten die er toen waren.
  4. Laatste tip: Docent Luca komt uit een koksgezin. Voor de beste restaurants even bij hem langs lopen voor advies. Ik heb er geen spijt van.
    Veel plezier in Perugia!
Cor Jonker, 2 weken standaard, Perugia (Algemeen, Perugia, Taalreizen)

Mijn ervaringen in Perugia: prachtige stad, fijn verblijf bij Graziella Bertolini en geweldige school! Ik wil zo weer terug! Graziella is een hele aardige hospita, die je echt in haar appartement en familie opneemt. De kamers zijn groot en twee ervan hebben een geweldig uizicht over de stad en de heuvels.
De school is klein en de docenten gaan intensief en vriendschappelijk met de studenten om. Ik was de enige op mijn niveau en kreeg daardoor de halve ochtend privéles. Hard werken, maar een goede ervaring.
De school organiseerde iedere dag een activiteit of uitstapje, iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Kortom, het was een hele fijne vakantie en ik ga zeker terug.

Miriam Strous, 2 weken standaard, Perugia (Algemeen, Perugia, Taalreizen)

Op de school voel je je vanaf de eerste minuut welkom. Alles wordt uitgelegd, je koopt of huurt je lesboek (inclusief dvd/cd), het rooster is overzichtelijk en de locatie ook.
We hadden 2 verschillende leraren per dag, wat heel fijn is, want het brengt wat meer schwung in het geheel. Elke docent heeft toch weer net zijn eigen aanpak, manier van praten en manier van uitleggen. De lesmethode is geheel gericht op zelf-ontdekkend leren, maar de docenten zijn altijd bereid dingen nog eens uit te leggen, zo vaak als nodig is. Wat het fijnst was aan de leraren was hun ongebreidelde enthousiasme en de kunst om zo langzaam en begrijpelijk mogelijk Italiaans te spreken(niet altijd even gemakkelijk voor een native speaker). De leraren deden echt moeite om je te leren kennen en pasten vragen/voorbeelden aan op de cursisten.
De middagactiviteiten waren heel divers (stedenbezoek, zwemmen, bierproeven, pizza bakken…) en gemixt: alle cursisten van de school konden inschrijven. De stedentrips en de rondwandeling door Perugia de eerste maandag werden door de docenten in het Italiaans gedaan.
Het geheel heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Vooral het enthousiasme van de docenten en de goede organisatie van de school (de secretaresse heeft me zelfs geholpen een huurauto te regelen!) hebben er twee topweken van gemaakt, waarin ik heel snel op een redelijk niveau Italiaans ben gekomen. Ik had nog een week vakantie aan het meer van Trasimeno er achteraan geboekt en het verbaasde me hoe veel ik al kon zeggen en vooral verstaan!
Het appartement was prima in orde. Ik had een heel ruime kamer (eigenlijk de woonkamer) en een Nederlands meisje (toeval!) uit mijn groep had 1 van de slaapkamers. De andere slaapkamer bleef leeg, dus we zijn 2 weken met z’n tweeën geweest. Het appartement was ruim opgezet en van alle gemakken voorzien.
Al met al een fantastische ervaring, een heerlijke reis en zeker het herhalen waard!

Magda Wuytack, 2 weken standaard, Perugia (Perugia, Taalreizen)

Ik ben heel tevreden over het Comitato linguistico in Perugia. Het is een kleine school met heel sympathieke en ervaren docenten en administratieve krachten. Ze zijn heel hulpvaardig bij het beantwoorden van vragen en zoeken naar oplossingen. Er worden ook leuke naschoolse activiteiten georganiseerd. De studenten hebben heel verschillende leeftijden. De jongste was 19 en toen ik er was waren er maar liefst 5 gepensioneerden.
Plaatsing in een goed niveau klas was voor mij moeilijk, er ontbraken studenten van mijn niveau waardoor ik de eerste week in een té hoog en de tweede week in een té laag niveau klas zat, maar ik heb evengoed flink wat Italiaans erbij geleerd.
Mijn huisvesting bij mevrouw Tumiati was zeker goed, erg goedkoop en er kwam ook nog om de paar dagen iemand poetsen wat voor mij niet eens had gehoeven.
U natuurlijk ook heel erg bedankt voor de bemiddeling en de informatie die u me gegeven heeft.

Annemiek Scheepers, 4 weken standaard, Perugia (Perugia, Taalreizen)

In mei heb ik Italiaanse lessen gevolgd in Perugia bij Comitato Linguistico. Ik heb er de tijd van mijn leven gehad. Het was een geweldige ervaring. Wat een leuke school, wat een leuke mensen en leraren en wat organiseerden ze veel.
Ik ben bijna 66 jaar, maar werd onmiddellijk opgenomen. De eerste dag werd ik heel hartelijk ontvangen en die hartelijkheid is gebleven. Bijna iedere dag was er iets lekkers in de pauze. Iedere dag werden uitjes georganiseerd en de lessen waren voortreffelijk. Ik heb in vier weken tijd erg veel geleerd. Mijn insegnanti waren Luca en Maria, geweldige mensen. Vooral Maria heeft mijn hart gestolen.
Ik hoop dat jullie de school een pluim willen geven namens mij. Ik kan een beetje vergelijken, want mijn dochter heeft ook in Italië Italiaanse lessen gevolgd en zij vindt dat ik erg veel geleerd heb na vier weken les. Ook Italstudio wil ik bedanken voor de goede bemiddeling.