Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Otilia Dobbelaar, 1 week standaard, Ravenna (Ravenna, Taalreizen)

We zijn inmiddels weer terug en we hebben het heel erg leuk gehad in Ravenna.
Een heel goede school, ze zijn oprecht in je geïnteresseerd en helpen je waar nodig.
Er werd ook een rondleiding gegeven door een van de leraressen en was zelfs voor mij begrijpelijk gemaakt in het Italiaans.
Ik heb al een tijdje niets meer aan de taal gedaan en heb hierdoor wel weer zin gekregen om thuis ook weer aan de gang te gaan.
Het appartement was geweldig en ook de verhuurders.

Louis Lugita, Ravenna, 3 weken standaard (Ravenna, Taalreizen)

Weer een taalcursus gevolgd in Italia, het is heerlijk en verslavend. Deze keer in Ravenna, aan de Adriatische zee. Zoals eerdere cursussen perfect geregeld door Italstudio, zelfs specifieke wensen mbt de accommodatie waren ingewilligd.
Allereerst de school Palazzo Malvisi, een topper. Moderne goed uitgeruste accommodatie, gelegen aan een plein waar zeven belangrijke toeristische (meest) wandelstraatjes op uit komen. Historische en architectonische hoogtepunten van de stad binnen een kwartier loopafstand. Goede – en enthousiast les gevende – docenten, mijn vaste docente Sabrina is de ideale docent maar ook de andere ‘invallers’ waren uitstekend. Na elf cursussen in acht verschillende steden begin ik er oog voor te krijgen.
De middelgrote stad Ravenna ligt bijna aan zee, het strand om er in de zon te liggen is binnen een uur te fietsen. De stad is groot genoeg om ook na enkele weken nog het gevoel te hebben dat je nog niet alles gezien hebt, zelfs als je elke dag een uur of twee rond doolt. Basilica, kleinere kerkjes, forten, parken, piazza’s, overdekte en onoverdekte markten, leuke shopping streets, veel aanbod en het ziet er allemaal mooi en goed verzorgd uit. Een chique stad eigenlijk.
Cultuur dan, musea en concerten, het graf van Dante Alighieri en andere mausolea, genoeg te bezoeken voor de middagen na de les. Eten en drankjes? Van ‘kost weinig’ tot chique en prijzig, in alle buurten te vinden. Disco’s, grand cafe’s die tot laat in de nacht open zijn eveneens.
Het enige minpunt (volgens mij), de regio is niet zo mooi als bijvoorbeeld Toscane of Umbria, vrij vlak en weinig afwisselend. De enige interessante stad binnen een uur rijden in de auto is Ferrara. Wie in de vrije tijd leuke stadjes in de omgeving wil bezoeken gaat dus liever naar andere plaatsen.
Veel plezier in Ravenna.

Nel van Reenen, 2 weken standaardcursus, Ravenna (Ravenna, Taalreizen)

Prima onderwijs in Ravenna, door de vele verschillende niveau’s. De school is prettig en comfortabel door airco en goed meubilair.
Ravenna is een gezellige, rustige stad en net als de school geschikt voor alle leeftijden.
Ook fijn dat zee en strand vlakbij zijn!!

Margret Hop, 1 week standaardcursus, Ravenna (Ravenna, Taalreizen)

Ik heb een goede ervaring gehad met deze taalcursus in Ravenna. Anna, onze lerares vond ik bijzonder aardig en gaf goed les, ze had alles goed onder controle en zorgde ervoor dat iedereen aan bod kwam. Wat vooral leuk was, de andere cursisten, ze kamen uit Zwitserland, Rusland en Japan, dus je steekt ook nog wat op van andere landen.
Ik was goed ingeschaald op mijn niveau, dus dat was ook prettig. De school was ook goed georganiseerd en ik heb zo weer het nodige Italiaans geleerd.
Ik heb zeker geen spijt dat ik dit heb gedaan, voor herhaling vatbaar!
Ik was met mijn man op vakantie en we stonden op een camping, 10 km van Ravenna, allemaal goed te doen.
Ik ben weer gemotiveerd en ga het komende jaar in Nederland weer verder met mijn Italiaanse les.