Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Pim Nieuwesteeg, 2 weken standaard, Rimini (Algemeen, Rimini, Taalreizen)

Het was super!! Alles was in orde gedurende de twee weken dat ik er was, de lessen liepen gesmeerd en de docenten Monica en Donatella van Tiberius waren erg goed, ik heb veel geleerd in die twee weken. Mogelijk dat ik volgend jaar doorga voor mij A2, wie weet!!

Op de informatievoorziening en afhandeling heb ik geen aanmerkingen, alles was strak geregeld en ik ben altijd goed geïnformeerd. De school was echt super, de sfeer was super vanaf minuut 1. Qua ontvangst had ik ook niks te klagen en aangaande het betalen werd ook niet moeilijk gedaan, dit kon in meerdere etappes plaats vinden, geen punt.

Verder waren de docenten erg goed en was de begeleiding super, je werd niet vanaf het begin los gelaten, je werd goed begeleid en de opbouw qua grammatica en handige onderwerpen om te leren waren ook logisch. Ik was zoals vooraf al duidelijk gemaakt een beginner van de bovenste plank, hier werd rekening mee gehouden en ik kwam dan ook niet in een te hoge groep terecht.
In mijn klas zat de 1e week ook nog een Zweedse jongen die ook 0 Italiaans kende, dus we begonnen beide from scratch. Het docententeam was geweldig, niks op aan te merken. Het 1e deel grammatica en het 2e deel meer praten, deze indeling was top!

De middag activiteiten waren leuk en leerzaam, als je meer wilt weten over de lokale cultuur, geschiedenis dan zijn deze activiteiten zeker een aanrader. Verder waren de leisure activities ook gewoon gezellig, zowel met docenten als andere “leerlingen”.  Al met al hebben deze twee weken mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt.

De accommodatie was super geregeld. Het gastgezin was erg aardig en wilde je altijd helpen waar nodig, het eten was voortreffelijk en heb dan ook niks te klagen gehad over het eten die weken. In het begin was het wel wat frustrerend af en toe omdat je nauwelijks kon communiceren door de talenkloof. Ik sprak geen Italiaans en zij sprak geen Engels. Maar dit maakte het er zeker niet minder om. Het was ook altijd gezellig en ik heb geen problemen gehad.

Rietje Palmen, 1 week standaard, Rimini (Algemeen, Rimini, Taalreizen)

Alles was uitstekend! De plek van Tiberius taalschool, de hartelijke ontvangst, de uitstekende lessen van docent Julio (die bij ons de congiuntivo er heeft ingekregen), de aangeboden buitenschoolse activiteiten.
Kortom: we hebben niet alleen iets geleerd maar hebben ook nog genoten.
Verder is de combinatie van het centro storico van Rimini en nabij gelegen strand een belangrijk plusplunt voor ons. Wij gaan dit vast en zeker herhalen.

Laiwa Boot, 1 week standaardcursus, Rimini (Rimini)

Rimini is een gezellig klein stadje maar er gebeurt in mei niet zoveel. De meeste activiteit is aan de kust.
Mijn verblijf in hotel Villa Lalla vlak bij het strand was dan ook goed gekozen. Dit schijnt ook het hotel te zijn waar de school Tiberius International voor haar studenten boekt. Prima hotel, prima gelegen.
De docenten op de school zijn heel erg enthousiast en vol energie. Ik heb in een week veel opgestoken. Jammer genoeg zat ik in een klas met maar één andere leerling. Af en toe schoof er nog een andere leerling aan bij de uurtjes conversatie. Het leerproces gaat snel doordat er voor een ieder veel aandacht is, maar na de lessen ben je erg op jezelf aangewezen, er waren op het moment dat ik er was namelijk weinig studenten in de school.

Nelly Meertens, 1 week standaard, Rimini (Rimini)

Bij mijn aankomst op Tiberius voelde het meteen heel goed; prima sfeer en een gemoedelijk uitstralend gebouw. De dames achter de balie (Donatella en Monica) waren meteen super vriendelijk. Mijn niveau test was snel gemaakt: niveau nr uno. Ik begon echt vanaf nul en ben zo verbaasd, dat ik in 5 dagen zo verschrikkelijk veel geleerd heb, dat ik wat kan verstaan en wat kan spreken. Ik voel me dan ook zeer rijk, dat dat gelukt is.
Ik wilde ervaren hoe het zou zijn om deze prachtige taal bij nul te beginnen en eens te kijken hoe ver 5 dagen “school” mij zou brengen. Door de fantastische lessen, die ik bij Italstudio heb mogen krijgen heb ik een briljante week gekend. Na mijn lessen van Donatella en Ilaria ging ik elke dag weer zeer serieus aan de studie en heb ik heel erg genoten van mijn vorderingen.
Complimenten wil ik graag geven aan het geweldige niveau van lesgeven; wat een fantastische leraressen heeft dit instituut. Volgens mij wordt er veel zorg aan het geheel besteed. Donatella en Monica houden er ook nog eens een supersfeer in, echt zo leuk!

Esther Vonken, 1 week standaard , Rimini (Rimini)

Op 17 augustus jl. ben ik vertrokken voor een weekje taalreis in Rimini. Aangezien ik op Milaan vloog, duurde de reis vrij lang en kwam ik ’s avonds pas aan bij het gastgezin. Ik werd erg hartelijk ontvangen door de vrouw des huizes, een alleenstaande dame op leeftijd die het hele jaar door studenten van allerlei nationaliteiten ontvangt. De vorige dag was er nog een jongeman uit Zweden aangekomen, die net als ik voor een week naar Tiberius Internationaal zou gaan. De volgende dag zijn we dan ook samen naar de school gelopen, welke een kwartiertje van het ‘gasthuis’ lag. Na een korte intake werd ik in Niveau B1 geplaatst.
Onze groep bestond uit slechts 5 personen en de lessen waren dan ook vrij intensief. Dagelijks kregen we 2 uur grammatica en na de pauze 2 uur conversatieles. Na een paar dagen merkte ik dat ik de lessen steeds beter kon volgen. Vooral de conversatielessen waren interessant, omdat we door het bespreken van maatschappelijke onderwerpen ook veel te weten kwamen van elkaars achtergrond en cultuur.
Aangezien ik maar een week in Rimini verbleef, wilde ik een paar middagjes op het strand doorbrengen. De kortingskaart voor de strandstoelen die we van school kregen, kwam daarbij goed van pas. Ook is er door de school een rondleiding georganiseerd door het oude centrum van Rimini en op donderdag was er zelfs een heuse excursie naar een nabij gelegen vestigingsstadje. Al met al kan ik terugkijken op een erg plezierige week, waarin ik veel geleerd heb, maar waarin ik ook weer erg genoten heb het Italiaanse land en haar inwoners.