Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Boudewijn Kloes, 2 weken standaard met conversatielessen, Rimini (Algemeen, Rimini, Taalreizen)

Ingrid, ik wil je nogmaals danken voor de goede adviezen die je hebt gegeven, waardoor ik kan terugkijken op 2 geweldige en enorm leerzame weken in Rimini.
De school was gewoon perfect, met zeer serieuze en vakkundige docenten!

De ochtend had ik collectief les van gewoon een heel degelijke docent (Giulio), uitstekende combi van grammatica, oefeningen en conversatie. In de middag nog 2 uur conversatieles, waarbij de docente (Donatella) op een heel goede wijze oefenstof wist te kiezen die aansloot bij mijn werk.

Tot slot wil ik nog kwijt dat ik zowel de school (Tiberius International), als het levensonderhoud erg gunstig geprijsd vond. En Rimini zelf? Gewoon een heel gezellige Italiaanse badplaats voor alle leeftijden!
Ik stuur een paar foto’s mee.

Donatella met Boudewijn

 

leraar Giulio
Pim Nieuwesteeg, 2 weken standaard, Rimini (Algemeen, Rimini, Taalreizen)

Het was super!! Alles was in orde gedurende de twee weken dat ik er was, de lessen liepen gesmeerd en de docenten Monica en Donatella van Tiberius waren erg goed, ik heb veel geleerd in die twee weken. Mogelijk dat ik volgend jaar doorga voor mij A2, wie weet!!

Op de informatievoorziening en afhandeling heb ik geen aanmerkingen, alles was strak geregeld en ik ben altijd goed geïnformeerd. De school was echt super, de sfeer was super vanaf minuut 1. Qua ontvangst had ik ook niks te klagen en aangaande het betalen werd ook niet moeilijk gedaan, dit kon in meerdere etappes plaats vinden, geen punt.

Verder waren de docenten erg goed en was de begeleiding super, je werd niet vanaf het begin los gelaten, je werd goed begeleid en de opbouw qua grammatica en handige onderwerpen om te leren waren ook logisch. Ik was zoals vooraf al duidelijk gemaakt een beginner van de bovenste plank, hier werd rekening mee gehouden en ik kwam dan ook niet in een te hoge groep terecht.
In mijn klas zat de 1e week ook nog een Zweedse jongen die ook 0 Italiaans kende, dus we begonnen beide from scratch. Het docententeam was geweldig, niks op aan te merken. Het 1e deel grammatica en het 2e deel meer praten, deze indeling was top!

De middag activiteiten waren leuk en leerzaam, als je meer wilt weten over de lokale cultuur, geschiedenis dan zijn deze activiteiten zeker een aanrader. Verder waren de leisure activities ook gewoon gezellig, zowel met docenten als andere “leerlingen”.  Al met al hebben deze twee weken mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt.

De accommodatie was super geregeld. Het gastgezin was erg aardig en wilde je altijd helpen waar nodig, het eten was voortreffelijk en heb dan ook niks te klagen gehad over het eten die weken. In het begin was het wel wat frustrerend af en toe omdat je nauwelijks kon communiceren door de talenkloof. Ik sprak geen Italiaans en zij sprak geen Engels. Maar dit maakte het er zeker niet minder om. Het was ook altijd gezellig en ik heb geen problemen gehad.

Rietje Palmen, 1 week standaard, Rimini (Algemeen, Rimini, Taalreizen)

Alles was uitstekend! De plek van Tiberius taalschool, de hartelijke ontvangst, de uitstekende lessen van docent Julio (die bij ons de congiuntivo er heeft ingekregen), de aangeboden buitenschoolse activiteiten.
Kortom: we hebben niet alleen iets geleerd maar hebben ook nog genoten.
Verder is de combinatie van het centro storico van Rimini en nabij gelegen strand een belangrijk plusplunt voor ons. Wij gaan dit vast en zeker herhalen.

Laiwa Boot, 1 week standaardcursus, Rimini (Rimini)

Rimini is een gezellig klein stadje maar er gebeurt in mei niet zoveel. De meeste activiteit is aan de kust.
Mijn verblijf in hotel Villa Lalla vlak bij het strand was dan ook goed gekozen. Dit schijnt ook het hotel te zijn waar de school Tiberius International voor haar studenten boekt. Prima hotel, prima gelegen.
De docenten op de school zijn heel erg enthousiast en vol energie. Ik heb in een week veel opgestoken. Jammer genoeg zat ik in een klas met maar één andere leerling. Af en toe schoof er nog een andere leerling aan bij de uurtjes conversatie. Het leerproces gaat snel doordat er voor een ieder veel aandacht is, maar na de lessen ben je erg op jezelf aangewezen, er waren op het moment dat ik er was namelijk weinig studenten in de school.

Nelly Meertens, 1 week standaard, Rimini (Rimini)

Bij mijn aankomst op Tiberius voelde het meteen heel goed; prima sfeer en een gemoedelijk uitstralend gebouw. De dames achter de balie (Donatella en Monica) waren meteen super vriendelijk. Mijn niveau test was snel gemaakt: niveau nr uno. Ik begon echt vanaf nul en ben zo verbaasd, dat ik in 5 dagen zo verschrikkelijk veel geleerd heb, dat ik wat kan verstaan en wat kan spreken. Ik voel me dan ook zeer rijk, dat dat gelukt is.
Ik wilde ervaren hoe het zou zijn om deze prachtige taal bij nul te beginnen en eens te kijken hoe ver 5 dagen “school” mij zou brengen. Door de fantastische lessen, die ik bij Italstudio heb mogen krijgen heb ik een briljante week gekend. Na mijn lessen van Donatella en Ilaria ging ik elke dag weer zeer serieus aan de studie en heb ik heel erg genoten van mijn vorderingen.
Complimenten wil ik graag geven aan het geweldige niveau van lesgeven; wat een fantastische leraressen heeft dit instituut. Volgens mij wordt er veel zorg aan het geheel besteed. Donatella en Monica houden er ook nog eens een supersfeer in, echt zo leuk!