Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascea Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Caldonazzo Camogli Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Mazzangrugno Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Orvieto Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Lia Kosten, 1 week standaard, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Hierbij wil ik reageren op mijn verblijf in Salerno en mijn les op de Accademia Italiana.

De lessen en boeken vond ik van hele goede kwaliteit.
De sfeer is zeer vriendelijk en behulpzaam. Ik had een groep met 8 medecursisten uit Zweden, Rusland, US, Zwitserland en Duitsland. Hele leuke groep. Ook buiten de lessen spraken we met elkaar af.

Ook was er veel aanbod om aan excursies e.d. mee te doen. Zeer afwisselend.

Mijn gastgezin was buitengewoon zorgzaam en vriendelijk.
Als laatste vond ik Salerno ook geweldig. Ik heb genoten van een superleuke week.

Ook dank aan jullie voor de gehele organisatie.

Jacqueline en Rennie, 1 week semi-individueel, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Una settimana all’Accademia Italiana a Salerno (lezioni semi-individuali)
Na een vliegreis met goede treinverbinding van Napels naar Salerno, werden wij hartelijk ontvangen door onze hospita en betrokken wij ons comfortabele appartement nabij het centro storico.
Al dezelfde avond, slenterend door de straatjes, voelden wij ons thuis! Salerno is zeer sfeervol, gemoedelijk, ademt de Zuid-Italiaanse sfeer uit en voelt zeer veilig. Kortom, het is er goed vertoeven.
Heel fijn is het om je aan het eind van de middag of ’s avonds tussen de lokale bevolking te begeven aan de prachtige Lungomare.
Salerno is tevens een prima uitvalsbasis voor diverse excursies naar de sfeervolle dorpjes aan de Amalfikust. Bus- en bootverbindingen zijn er prima geregeld.
Accademia Italiana is gevestigd in een prachtig gebouw en ook hier voelden wij ons gelijk zeer welkom. Onder het genot van een hapje en drankje werd er op de aankomstdag zeer enthousiast voorlichting gegeven over de stad en de activiteiten welke door de school werden georganiseerd die week.
Wij hebben onze lessen als zeer professioneel ervaren, waarin veel ruimte was voor conversatie over het land, de cultuur en de mensen maar waarin ook veel werd uitgelegd over de grammatica. Er werd tevens voldoende gelegenheid geboden om zelf aan te geven welke lesstof wij graag wilden behandelen.
De informele sfeer op school, de vriendelijkheid en bereidwilligheid van het personeel op welk gebied dan ook was grandioos.
Een absolute aanrader!!

Caroline van Overveld, 2 weken standaard, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Ik ben een mooie ervaring rijker! Het is allemaal erg spannend geweest, voor het eerst 2 weken zonder mijn gezin, naar een voor mij onbekend stuk Italië, maar het is ontzettend goed bevallen. Ik heb in die 2 weken in Italië meer geleerd dan een heel jaar in Nederland.
Ik zat in een leuke internationale groep met niveau medium. Het was voor mij wel even wennen, weer in de schoolbanken en ook huiswerk maken, maar de lessen werden erg goed gegeven. De grammatica werd heel duidelijk uitgelegd en de conversatielessen sloten hier mooi op aan. We hebben veel gesproken over de verschillende landen waar de studenten vandaan kwamen (hoe is dat bij jullie?) en de cultuurverschillen. Dit vond ik reuze interessant, omdat ik hier in mijn dagelijkse werk ook veel mee te maken heb.
In de middag heb ik aan verschillende excursies meegedaan. Aangezien alle uitleg in het Italiaans werd gegeven is het begrijpen van de taal hierdoor bij mij enorm vooruit gegaan. Vanuit Salerno kun je veel mooie uitstapjes maken, Napels, Pompeï, Paestum, de Amalfi kust. Ook Salerno zelf is een aangename stad. Het heeft een mooi historisch centrum met smalle straatjes en kleine winkeltjes, maar ook een nieuw gedeelte met de grotere bekende winkelketens. En natuurlijk de boulevard, waar je heerlijk kunt wandelen, onder het genot van een ijsje.
Kortom, ik heb 2 heerlijke weken gehad in Salerno. Ik kan de Accademia Italiana Salerno aan iedereen aanbevelen. Het niveau van de lessen is hoog en de leraressen zijn geweldig, hebben veel geduld en passie voor hun vak. Dit in combinatie met de excursies in de middag heeft mij 2 onvergetelijke weken bezorgd. Ik ga zeker een keer terug naar Salerno!

Marianne vd Weerd & Henny Mackaay, 1 week standaard, Salerno (Salerno, Taalreizen)

Wij willen u hierbij hartelijk bedanken voor uw bemiddeling voor de cursus aan de Academia Italiana in Salerno. Wij hebben een fantastische week gehad, de lessen waren voorbereid, we zaten beiden in verschillende klassen, naar niveau met een internationaal gezelschap uit o.a. Japan, Californië, Zwitserland, Engeland, Brazilië en kregen goed les van 2 leraren, met elke dag huiswerk.
Er waren interessante middagprogramma’s waar je per dag op in kon tekenen. En ons appartement was uitstekend verzorgd en heel goed gelegen t.o.v. school en openbaar vervoer.
De stad en omgeving waren prachtig en we hebben erg genoten van bootreisjes naar o.a. Positano en Capri. We gaan volgend jaar hier zeker weer naartoe en hebben het ook aan alle vrienden aangeraden.

Jan Sytze Mosselaar, 1 week standaard, Salerno (Salerno, Taalreizen)

Zoals gevraagd nog een terugkoppeling hoe mijn ervaringen in Salerno zijn geweest. In 1 woord: TOP!

De stad zelf is heerlijk; veilig, weinig toeristen, dus veel kans om je Italiaans te oefenen, een mooi oud centrum met een doolhof van straatjes, alles betaalbaar en de mensen erg vriendelijk. En natuurlijk dichtbij de Amalfikust, vanuit Salerno hebben we mooie uitstapjes naar Capri en de Amalfikust gemaakt met de boot.

De school zelf is goed georganiseerd, centraal gelegen, met aardige en enthousiaste docentes. Les was in kleine klasjes met uitzicht op zee.

Het appartement waar ik zat lag iets verder van het oude centrum, maar nog prima op loopafstand. Het appartement was ruim opgezet, kamer basic maar voldoende, en de eigenaar heeft alles keurig uitgelegd.

Al met al kan ik Salerno zeer aanbevelen, vanwege de mooie combi van een mooie, veilige, niet-toeristische Zuid-Italiaanse stad met de Amalfikust om de hoek en een goed georganiseerde en sympathieke

taalschool!