Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Monique Kattenburg, 1 week standaard, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Voor het 3e opeenvolgende jaar heb ik een heerlijke cursusweek gehad. Elk jaar in een andere plaats: Taormina (Babilonia is een geweldige school), Cagliari en dit jaar in Salerno bij de Accademia Italiana. De Accademia is een vrij groot instituut, gevestigd in een mooi, oud gebouw en centraal gelegen. In vrijwel alle leslokalen is er airconditioning hetgeen soms best nodig is gezien de zuidelijke ligging van Salerno.

Op de 1e ochtend kreeg ik al meteen een goede indruk van de organisatie die heel professioneel overkomt. Er was voor alle nieuwe leerlingen van die week een bijeenkomst waar je algemene informatie over de school kreeg, over de excursies van die week, kennis maakte met de medewerkers en je je kon opgeven voor de stadswandeling diezelfde middag.
De receptiemedewerkers zijn heel behulpzaam en je kunt er ook terecht voor allerlei praktische informatie over bv treintijden, buslijnen etc.

Mijn groep was vrij groot, verschillende nationaliteiten en erg leuk. De lessen, gegeven door Renato, waren goed opgebouwd en de ochtend vloog altijd om. Tot de koffiepauze grammatica, oefeningen etc en na de pauze een cultureel onderwerp ondersteund door audiovisuele middelen. Renato is een ervaren en competente docent, goed in het uitleggen vd grammatica, maar kan ook veel vertellen over de Italiaanse cultuur, muziek, geschiedenis etc. Alles bij elkaar waren de lessen daarom altijd boeiend en hij zorgde ervoor dat iedereen genoeg aan het woord kwam.

Ik had mijn accommodatie zelf geregeld, omdat ik er geen behoefte aan heb een appartement met 1 of meerdere personen te delen.
Salerno is een erg prettige stad, niet te groot, niet te klein, mooie autovrije winkelstraat. Mijn studio lag in het historische gedeelte vlak bij de kathedraal en bleek een goede locatie te zijn. Rustig want weinig verkeer, gezellig, breed aanbod van horeca en op loopafstand van de Accademia. De openbaar vervoer verbinding van vliegveld Napels naar Salerno is ook prima te doen.
Ik raad Salerno aan om 2 redenen: een erg goede, professionele Accedemia, en als stad een uitstekende uitvalsbasis voor talloze excursies per trein, per bus of per boot in de omgeving.

Roos van Sambeek, 2 weken standaard, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Afgelopen augustus ben ik 2 weken (veel te kort!) afgereisd naar La Bella Italia,
omdat ik ontzettend graag Italiaans wilde leren. En waar kan dat nou beter dan in Italië zelf?
Het zou ook mijn eerste soloreis worden, dus spannend was het zeker. Ik had al wel wat van Italië gezien en wilde deze keer graag een nieuwe bestemming. Al gauw was de keuze gemaakt.. ik zou naar Salerno gaan! Niet zo’n grote stad als Napels, maar genoeg te doen en te zien, èn gelegen aan de Amalfikust!
8 maanden lang heb ik uitgekeken naar die bewuste zondag 11 augustus. Daar ging ik dan..!
Het appartement, dat ik via Italstudio/L’Accademia had geboekt, was prachtig en de locatie was top; midden in een winkelstraat. Het was schoon, modern en luxe; er waren faciliteiten zoals een wasmachine en airco aanwezig, erg prettig!
De kriebels op zondag maakten plaats voor enthousiasme op maandag! We kregen een warm welkom op l’Accademia en ik leerde ontzettend snel nieuwe mensen kennen, met allerlei nationaliteiten. De school organiseerde veel activiteiten, waarvoor je je kon inschrijven als je wilde. Zo werd il traghetto (de veerboot) ons nieuwe vervoermiddel en zagen we dorpjes en steden als Amalfi, Maiori, Minori, Cetara en Positano. Of namen we il treno naar Paestum, Pompeii of Napoli. Proefden we de echte limoni della costiera amalfitana of dronken we Taurasi; een wijn uit de regio Campania. Over la cucina italiana kan ik nog heel wat meer vertellen, maar het is beter als je dat zelf gaat ervaren!
De docenten waren erg met ons begaan. Zelfs na schooltijd vonden ze het leuk om met ons wat te gaan eten of wat te drinken en gaven ons handige tips over de stad en de cultuur. De sfeer was informeel en we houden zelfs contact nu ik weer terug in Nederland ben.
Ook het onderwijs was erg goed! De docenten spraken alleen Italiaans (ze wilden geen Engels met ons praten i.v.m. het leren van het Italiaans, wat in het begin lastig leek), maar voor we het wisten spraken wij dat ook. Na 1,5 week konden we al converseren met echte Italianen (zonder basiskennis te hebben gehad voorafgaand aan de cursus!). We hoorden niets anders, dus het leren ging erg snel. Aan het einde van de week kregen we een toets en na 2 weken hadden we ons eerste certificaat al behaald! Een officiële uitreiking en daarnaast helaas een afscheid, volgde.
Ik voelde mij echt thuis in Salerno en voelde mij één van hen. Ik heb een onvergetelijke tijd gehad en kijk er naar uit om terug te keren, wie weet voor een wat langere tijd! Ciao!

Marjan Witzel, 1 week intensief, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Ik kan kort zijn: mijn week in Salerno bij de Accademia Italiana was er plezierig. De organisatie is uitstekend geregeld, de medewerkers zijn zeer behulpzaam, de leraren zijn vriendelijk en adequaat en de huisvesting was ook prima.

Ik werd na de instaptoets ingedeeld in een klas met 5 andere vrouwen, waaronder nog 2 andere Nederlandse. Onze leraar was erg vriendelijk, kon uitstekend uitleggen en het laatste uur van elke les ging over de Italiaanse cultuur, zoals Pompei, Napels en Michelangelo. Hij sprak er zeer bevlogen en inspirerend over.

Elke dag kon je kiezen tussen een tweetal excursies, die ook goed geregeld waren. De excursies varieerden van een rondleiding door Salerno, een dagtocht naar Pompei, een lezing van een schrijfster tot een bergwandeling naar een klooster hoog in de bergen, en nog vele anderen.

Ik woonde in het historisch centrum op een steenworp afstand van school in een beeldig straatje met heel veel kleine winkeltjes. Het appartement was heel goed en zeer volledig ingericht. Ik deelde het appartement met een Zwitserse en een Groenlandse. We hadden allemaal onze eigen badkamer.

Kortom, het was een leuke week waar ik veel heb opgestoken.
Ik denk er zelfs over om een volgende keer weer naar deze school te gaan.

Lia Kosten, 1 week standaard, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Hierbij wil ik reageren op mijn verblijf in Salerno en mijn les op de Accademia Italiana.

De lessen en boeken vond ik van hele goede kwaliteit.
De sfeer is zeer vriendelijk en behulpzaam. Ik had een groep met 8 medecursisten uit Zweden, Rusland, US, Zwitserland en Duitsland. Hele leuke groep. Ook buiten de lessen spraken we met elkaar af.

Ook was er veel aanbod om aan excursies e.d. mee te doen. Zeer afwisselend.

Mijn gastgezin was buitengewoon zorgzaam en vriendelijk.
Als laatste vond ik Salerno ook geweldig. Ik heb genoten van een superleuke week.

Ook dank aan jullie voor de gehele organisatie.

Jacqueline en Rennie, 1 week semi-individueel, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Una settimana all’Accademia Italiana a Salerno (lezioni semi-individuali)
Na een vliegreis met goede treinverbinding van Napels naar Salerno, werden wij hartelijk ontvangen door onze hospita en betrokken wij ons comfortabele appartement nabij het centro storico.
Al dezelfde avond, slenterend door de straatjes, voelden wij ons thuis! Salerno is zeer sfeervol, gemoedelijk, ademt de Zuid-Italiaanse sfeer uit en voelt zeer veilig. Kortom, het is er goed vertoeven.
Heel fijn is het om je aan het eind van de middag of ’s avonds tussen de lokale bevolking te begeven aan de prachtige Lungomare.
Salerno is tevens een prima uitvalsbasis voor diverse excursies naar de sfeervolle dorpjes aan de Amalfikust. Bus- en bootverbindingen zijn er prima geregeld.
Accademia Italiana is gevestigd in een prachtig gebouw en ook hier voelden wij ons gelijk zeer welkom. Onder het genot van een hapje en drankje werd er op de aankomstdag zeer enthousiast voorlichting gegeven over de stad en de activiteiten welke door de school werden georganiseerd die week.
Wij hebben onze lessen als zeer professioneel ervaren, waarin veel ruimte was voor conversatie over het land, de cultuur en de mensen maar waarin ook veel werd uitgelegd over de grammatica. Er werd tevens voldoende gelegenheid geboden om zelf aan te geven welke lesstof wij graag wilden behandelen.
De informele sfeer op school, de vriendelijkheid en bereidwilligheid van het personeel op welk gebied dan ook was grandioos.
Een absolute aanrader!!