Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascea Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Caldonazzo Camogli Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Mazzangrugno Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Orvieto Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Anonieme testimonial, 1 week standaard, Capo Vaticano (Capo Vaticano, Taalreizen)

Ik wilde nog even laten weten dat ik echt een hele leuke tijd in Calabrië heb gehad!

Rosario is de perfecte gastheer en de schoolfaciliteiten echt relaxt. De lessen focussen zich sterk op praten, minder op de grammatica maar als je hiernaar vraagt pakken de professionele docenten dit goed op en passen hun lessen aan naar jouw wensen. 

Je moet je wel instellen op een rustige vakantie en als je veel van de omgeving wilt zien, is het aan te raden om een auto te huren. 

De gemiddelde leeftijd van de aanwezigen lag iets hoger dan verwacht n.a.v. wat er op de site vermeld stond. 

Ook de kookcursus was heel leuk. Geen echte les, meer gezellig samen koken en eten terwijl Enzo wat achtergrondinformatie geeft. Ik heb het zelf al thuis geprobeerd, maar kreeg het helaas niet op het niveau van de vakantie. 😉

Margreet van Persie, 1 week Italiano Camminando, Montepulciano (Algemeen, Montepulciano, Taalreizen)

Als mensen horen dat ik Italiaans leer, krijg ik meestal als reactie: “Goh, het is een mooie maar moeilijke taal.” Dat Italiaans leren ook een feest kan zijn, heb ik begin juni ervaren tijdens de cursus ‘Italiano Camminando’ in Montepulciano.
In een kleine internationale groep (8 deelnemers) samen met docent Alberto elke dag wandelen in het hart van Toscana. Naar prachtige dorpjes in de omgeving, naar een Cantina del vino met rondleiding en proeverij, naar een natuurgebied, naar de termen van Bagno Vignoni en ook nog met elkaar genieten van twee overheerlijke Italiaanse pranzi. Al wandelend luisteren en praten, uitsluitend in het Italiaans.
’s Avonds me in het Italiaans voorbereiden op de dingen die we de volgende dag gaan zien. Met docent Alberto kun je geen honderd meter lopen zonder dat hij vrienden tegenkomt. En dat levert ook leuke ontmoetingen op en complimenten “Bravo agli studenti”!
Ik logeerde met mijn man (die geen Italiaans spreekt en eigen activiteiten had) in een heerlijk huis op een agriturismo. Wie zich 12 uur per dag in het Italiaans wil onderdompelen, raad ik aan om via la Scuola Il Sasso een logeeradres bij een Italiaanse familie te regelen.

Irene Lenders, 2 weken standaard, Koinè Bologna (Algemeen, Bologna Koine, Taalreizen)

Zowel de school Centro Koinè/cursus als het gastgezin waren prima en beveel ik van harte aan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad in Bologna.
De school is klein en daarom erg persoonlijk. De docenten zijn aardig en hun lessen zijn goed voorbereid. Ook worden er leuke buitenschoolse activiteiten georganiseerd.
Het gastgezin is erg aardig en doet alles om het je naar de zin te maken. Hun appartement ligt midden in het centrum en op 10 minuten loopafstand van de school. Erg praktisch dus. Verder had ik een mooie kamer met privé badkamer. Ook daar was ik heel blij mee!
De stad Bologna is erg mooi en heeft een rijke geschiedenis. Er valt genoeg te zien en te beleven.
Dank voor het organiseren!

 

Bernadette Vanthournout, 1 week privéles, Bolognalingua (Algemeen, Bolognalingua, Taalreizen)

Dank zij Italstudio heb ik kunnen genieten van een voortreffelijke taalvakantie in Bologna!

Leraar Andrea verdient alle lof: héél aangenaam hoe hij z’n lessen opvat, hoezeer hij zich aanpast aan niveau en interesses van de cursist. Ook de uitjes samen waren én gezellig én leerrijk. Wat kan je meer wensen ?
Ik was ook aangenaam verrast in B&B Milly, bij Claudia: ze is ’n bijzonder fijne gastvrouw en nam steeds de tijd voor ’n babbel.
Ik was dus volledig ondergedompeld in de Italiaanse taal, wat ook m’n wens was.
(En praktisch : het logies bevindt zich op de eerste verdieping, in de historische binnenstad, maar er is wel ’n lift aanwezig. Geen problemen dus voor bagage, etc). Ik was heel blij dat m’n verblijf wat langer duurde dan de geplande lessen; Bologna heeft zoveel te bieden !

Nogmaals dank voor alle info, en de professionaliteit die ik bij jullie mocht ervaren. Of zoals m’n kinderen het verwoordden bij m’n enthousiaste thuiskomst: “Voor herhaling vatbaar !”:).

 

Iris Verdeyen, privélessen in Cagliari (Cagliari, Taalreizen)

Mijn lessen zijn ondertussen achter de rug en het was een bijzonder leerrijke en aangename tijd.

De directrice en de leerkracht van l’Accademia in Cagliari zijn heel vriendelijke dames en doen al het mogelijke om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ik ben heel tevreden dat ik voor deze school heb gekozen en ik ben van plan om volgend jaar terug te keren in de maand mei voor groepslessen van maandag tot vrijdag.

Aan u ook bedankt voor de goede organisatie en de snelle feedback op al mijn vragen.