Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare San Remo Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

anoniem, 1 week standaard, San Remo (Algemeen, San Remo, Taalreizen)

De school was klein, maar daardoor heel persoonlijk. Fijn was, dat hij in het centrum gevestigd was en heel goed bereikbaar. Ik zat in een erg leuk klasje met Canadezen, een Russin, een Zwitserse en Oostenrijkse, heel gevarieerd dus.
Er was ook e.e.a. georganiseerd onder schooltijd en erbuiten. Vooral de lessen vond ik erg goed, veel conversatie en gevarieerd.
Ik had in het centrum ook een fantastische kamer, dicht bij school en strand. Ik ga hier zeker nog een keer heen, echt een aanrader, zowel school als locatie.

Anouk Pruim, 1 week minigroep, Micciano (Algemeen, Micciano, Taalreizen)

Ik ben weer thuis na een heerlijke week in Micciano!

Andrea is een zeer professionele, geduldige en aardige leraar. Het Italiaans spreken was niet altijd gemakkelijk en de dagen waren intensief, maar we hebben veel geleerd! En samen met Andrea veel van de omgeving gezien.

Annet en Geert zijn zeer gastvrij en verzorgend, het huis is fijn en de omgeving prachtig!

Ik kan het iedereen aanraden en kom zelf zeker nog eens terug!

les van Andrea op terras in Micciano

 

Boudewijn Kloes, 2 weken standaard met conversatielessen, Rimini (Algemeen, Rimini, Taalreizen)

Ingrid, ik wil je nogmaals danken voor de goede adviezen die je hebt gegeven, waardoor ik kan terugkijken op 2 geweldige en enorm leerzame weken in Rimini.
De school was gewoon perfect, met zeer serieuze en vakkundige docenten!

De ochtend had ik collectief les van gewoon een heel degelijke docent (Giulio), uitstekende combi van grammatica, oefeningen en conversatie. In de middag nog 2 uur conversatieles, waarbij de docente (Donatella) op een heel goede wijze oefenstof wist te kiezen die aansloot bij mijn werk.

Tot slot wil ik nog kwijt dat ik zowel de school (Tiberius International), als het levensonderhoud erg gunstig geprijsd vond. En Rimini zelf? Gewoon een heel gezellige Italiaanse badplaats voor alle leeftijden!
Ik stuur een paar foto’s mee.

Donatella met Boudewijn

 

leraar Giulio
Caroline van Heeswijk, 2 weken standaard, Capo Vaticano (Algemeen, Capo Vaticano, Taalreizen)

Het is alweer een maand geleden dat ik in Santa Domenica was, maar ik denk er nog vaak aan. Wat een fantastische ervaring was het. De school is echt heel klein, maar vanaf dag 1 voelde ik me er enorm welkom. Ik had een transfer geregeld en Rosario stond netjes op me te wachten bij het vliegveld. Ik kon dus meteen aan de slag met Italiaanse conversatie en dat was ook mijn bedoeling van deze reis, mijn spreekvaardigheid verbeteren.
We waren maar met een klein groepje en in de tweede week hebben we zelfs maar met z’n tweeën les gehad, omdat de ander deelnemers niet hetzelfde niveau hadden. Dat was dus bijna privé les en wat heb ik daar veel van geleerd. De lessen waren erg goed en onze lerares paste de les aan onze behoefte en interesse aan. Het weer viel jammer genoeg wat tegen, het was de koudste mei maand in 60 jaar, maar we hebben toch bijna alle lessen buiten gehad, op het terras, met uitzicht op zee, wat wil je nog meer.
Mijn appartement was super. Pas gerenoveerd, schoon en netjes. Ik had bewust gekozen voor een appartement, zodat ik zelf kon koken en niet altijd uit eten hoefde te gaan. Ik heb echter geen enkele keer gekookt. Er zijn namelijk fantastische restaurantjes in Santo Domenica, waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten. Dit heb ik dan ook veelvuldig gedaan met de leuke studenten die ik heb leren kennen. Qua leeftijd was de groep 40+, dat komt waarschijnlijk omdat we in het voorseizoen waren. Voor mij was dit echter prima.
Qua uitstapjes is het lastig als je geen auto hebt. Tropea is goed te doen met de trein, nog geen 10 minuutjes, maar de rest is toch wat verder weg. Ik had zelf ook niet de behoefte om veel uitstapjes te maken en heb vooral ook genoten van het even geen moeder zijn, even geen stress van het werk en alleen de dingen doen waar ik zin in heb, zoals de kookcursus. Ik heb 3 dagen kookles gehad van Enzo en dat was ontzettend leuk en leerzaam. Enzo legt alles rustig uit, dus het was gemakkelijk om te volgen.
Kortom ik heb genoten van 2 weken Santa Domenica. De school is echt fantastisch en ik heb weer veel geleerd. Ik ben zeker van plan terug te gaan, want ook al ben ik er maar 2 weekjes geweest, ik vond het lastig om afscheid te nemen, zo gastvrij is Rosario en zijn team, dat heeft voor mij deze taalvakantie extra bijzonder gemaakt.

Dia Flinterman, 1 week privéles, Mola di Bari (Algemeen, Mola di Bari, Taalreizen)

Zowel mijn man als ik hebben ieder een privé lerares gehad, die ons op ons eigen niveau hebben weten te bereiken. Mijn man, die zich al prima kon redden in het Italians is verder getraind in de grammatica en heeft er nu plezier in om zich ook thuis wat verder daarin te verdiepen. Knap van de jonge lerares om dit te bereiken. Zij heet Rosella.
Mijn lerares Anna Rita is voor mij ook een grote stimulans geweest. Op haar aanraden heb ik ook een erg boeiend boek over de moeder van Federico II (Hohenstaufen) in het Italians gelezen. De huiswerkopdrachten heb ik ook met veel plezier in de middag op het dakterras van ons huis, vlakbij de school, gemaakt.
De lessen waren van 9 tot 11 uur en een kwartier voor die tijd liepen we gezamenlijk naar een leuke bar waar we met elkaar koffie dronken en de les nog even voortzetten. Ook Gianni troffen wij dan daar met zijn leerling(en).
Ook heeft hij ons, de leerlingen, na afloop een keer meegenomen onder de grond naar een zgn. Ypogio, waar vroeger olijfolie werd gemaakt. Zeer interessant. Dan te bedenken dat er in Mola di Bari nog een heleboel van die ipogei onder pleinen verborgen liggen.
Om 17.00 uur naar de haven gaan en daar verse vis kopen was ook een erg boeiende bezigheid.
Het huis waarin we zijn ondergebracht was ook prima en aangenaam ruim.
Wij hopen nog vaak een Italie reis te maken en daaraan gekoppeld een week een cursus!