Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascea Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Caldonazzo Camogli Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Mazzangrugno Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Orvieto Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Marjan Witzel, 1 week intensief, Salerno (Algemeen, Salerno, Taalreizen)

Ik kan kort zijn: mijn week in Salerno bij de Accademia Italiana was er plezierig. De organisatie is uitstekend geregeld, de medewerkers zijn zeer behulpzaam, de leraren zijn vriendelijk en adequaat en de huisvesting was ook prima.

Ik werd na de instaptoets ingedeeld in een klas met 5 andere vrouwen, waaronder nog 2 andere Nederlandse. Onze leraar was erg vriendelijk, kon uitstekend uitleggen en het laatste uur van elke les ging over de Italiaanse cultuur, zoals Pompei, Napels en Michelangelo. Hij sprak er zeer bevlogen en inspirerend over.

Elke dag kon je kiezen tussen een tweetal excursies, die ook goed geregeld waren. De excursies varieerden van een rondleiding door Salerno, een dagtocht naar Pompei, een lezing van een schrijfster tot een bergwandeling naar een klooster hoog in de bergen, en nog vele anderen.

Ik woonde in het historisch centrum op een steenworp afstand van school in een beeldig straatje met heel veel kleine winkeltjes. Het appartement was heel goed en zeer volledig ingericht. Ik deelde het appartement met een Zwitserse en een Groenlandse. We hadden allemaal onze eigen badkamer.

Kortom, het was een leuke week waar ik veel heb opgestoken.
Ik denk er zelfs over om een volgende keer weer naar deze school te gaan.

Lucy, 1 week standaard, Rome (Algemeen, Rome, Taalreizen)

Ik ben inmiddels terug van mijn taalreisje en het was een geweldige ervaring! Erg blij dat ik dit heb gedaan.

Op de Scuola Leonardo da Vinci in Rome kwam ik in livello 2, in een klas van 13 leerlingen (wel een beetje veel) van 12 verschillende nationaliteiten. Een interessante groep! We hadden elke middag van 14.15 tot 17.30 uur les, en de leraar Alessandro maakte er echt leuke lessen van. De laatste avond ben ik met een groepje klasgenoten gezellig uit eten gegaan.

Mijn logeeradres bij C. en haar man, wat jullie met de school hadden geregeld, was echt perfetto! Een fijn kamertje met eigen badkamer, C. kookte heerlijk voor me en het was vooral ook heel gezellig om ’s avonds met haar en haar man te kletsen. Een erg aardig Italiaans echtpaar en nog meer oefening in de taal.

Ten slotte heb ik de ochtenden natuurlijk benut om Rome te bekijken, een heerlijke stad waar genoeg te beleven is. Vanuit ‘mijn’ huis kon ik het lopend af.

Het was heel leuk om een weekje in Rome te ‘wonen’, naar school te gaan, en dan zelfs bekenden (klasgenoten) tegen te komen op straat. 
Deze taalvakantie was supergaaf en voor herhaling vatbaar 🙂
Molto grazie voor het organiseren en cari saluti!

Edwin Deckers, 4 weken standaardcursus, Rome (Algemeen, Rome, Taalreizen)

Wat is Scuola Leonardo Da Vinci Rome een heerlijke plek om Italiaans te leren!
Dit is de derde keer in een jaar dat ik heb gekozen voor Scuola Leonardo Da Vinci, waarvan twee keer een periode in Rome en een periode in Florence.
Mijn voorkeur gaat uit naar Rome omdat ik wederom heb ervaren hoe deze school een hele fijne, professionele, toegankelijke sfeer uitdraagt.
Dit begint eigenlijk al met een klein welkomstwoord van Massimo aan de de nieuwe studenten. Heel kort worden er een paar dingen aangestipt maar het geeft meteen ook een gevoel van welkom.
Het lerarenteam is leuk. Paola die ik nu bijna 3 weken heb gehad is zeer betrokken bij haar studenten, geduldig, kritisch, legt alles enorm goed en begrijpelijk uit en weet je te motiveren in de pittige weg van B2
naar C1. Ik heb dit ook als compliment aan school vermeld.
Verder de boeken en het studiemateriaal zijn praktisch , duidelijk en hebben leuke , interessante thema’s.
Ik heb dit keer weinig gebruik gemaakt van de andere activiteiten van de school, met uitzondering van de culturele bezoeken, die echt fantastisch zijn. De lerares die dit doet vertelt zo duidelijk en bevlogen.
Kortom 4 weken Rome was een succes en heeft mij de nodige verdieping gegeven om weer verder te gaan.

Margot Pels, 2 weken standaard, Capo Vaticano (Capo Vaticano, Taalreizen)

In juli heb ik twee weken Italiaanse les gehad in Sprachcaffe in Santa Domenica de Ricadi (Capo Vaticano), een dorpje vlak naast Tropea. De school is super. De lessen zijn toegepast op het niveau van de groep, de leraren zijn kundig en weten hoe ze de taal over moeten brengen, en maken er interessante en leerrijke lessen van.
Er wordt van alles georganiseerd voor de cursisten (samen uit eten, tochtjes naar Stromboli, …).
Ik had gekozen voor het hotelarrangement. Dat was prima. Het dorpje zelf heeft niet erg veel te bieden, voor lekkere restaurantjes en gezelligheid is het toch beter om naar Tropea te gaan, maar dat ligt er gelukkig niet ver vandaan.

Astrid de Vries & Henny van Delft, 1 week minigroep, Lecce (Algemeen, Homestay Puglia, Taalreizen)

Afgelopen week zijn wij een weekje in Lecce geweest voor onze Italiaanse cursus. De cursus is zeer goed bevallen met een leuke afwisseling in de werkvormen, tempo en gebruik van visuele hulpmiddelen. Maria Rossini is een enthousiaste en kundige docente en doet er alles aan om haar leerlingen te ondersteunen en wegwijs te maken, ook in de streek. 

Wat betreft logeren in Lecce kunnen we onze B&B Le Giravolte van harte aanbevelen. De locatie is ideaal, in de oude binnenstad op 5 minuten loopafstand van de cursuslocatie en in een rustig gedeelte. Tevens op 5 minuten lopen vanaf trein- en busstation. De eigenaar is zeer gastvrij, het ontbijt is top en er is op het dak een terras waar je uitkijkt op de toren van de Kathedraal en over de daken. Ideaal om huiswerk te maken, thee te drinken of ’s avonds van een drankje te genieten.