Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Fleur en Evelien, 1 week standaard, Todi (Algemeen, Taalreizen, Todi)

Italstudio heeft voor onze vakantie van drie weken in de buurt van Todi nog last minute een cursus voor ons geregeld, helemaal perfect.
Todi is een schitterend stadje en op korte (rij)afstanden zijn de mooiste steden en dorpjes van Italië te bereiken. En om het bestellen van een pizza, vino of gelato te vergemakkelijken is zo’n cursus perfect. Daarnaast is het erg goed bevallen om ’s ochtends in de schoolbanken te zitten en ’s middags het geleerde in de praktijk te brengen op het terras.
In een groepje van drie leer je al in een paar dagen veel. De lessen zijn goed georganiseerd en het studiemateriaal sluit goed aan. De docentes zijn bijzonder vriendelijk, geduldig en didactisch sterk. Daarnaast organiseert de school allerlei activiteiten, al dan niet tegen betaling. Ook erg leuk om in contact te komen met mensen van over de hele wereld. Wij zaten zelf in een agriturismo in de omgeving van Todi, maar over de gastgezinnen hoorden we vele goede verhalen.
Kortom: een aanrader!

Maurice Wink, 2 weken standaard, Todi (Taalreizen, Todi)

Ik ben 2 jaren achtereenvolgens geweest in Todi bij dezelfde familie. Todi is klein, nog niet heel erg toeristisch, voor mij perfect om rustig te studeren.
De school is klein maar de leraren en leraressen zijn erg sympathiek, heb daar veel bij geleerd, met name converseren.
De huisvesting was perfect, bij een familie met 2 kinderen. Mooie kamer met alle comfort. Ik werd bij veel zaken betrokken en voelde mij al een klein beetje bij de familie horen.
Kortom, 2 fijne onvergetelijke vakanties!

Ria Berkhout, 2 weken standaard, Todi (Taalreizen, Todi)

Heb in mei 2 weken in Todi cursus gevolgd en verbleef aldaar bij een gastgezin. Het was helemaal fantastisch, werkelijk een bijzondere ervaring in de ruimste zin van het woord. Goede en duidelijke informatie van jullie kant. Trein vanaf Roma Fiumicino aeroporto naar Todi is qua tijd geen aanrader. Terug met directe bus was veel praktischer (minder avontuurlijk dat wel). Erg leuk gastgezin (prima onderkomen, heerlijk eten, aangenaam gezelschap). Prima les op school (methodiek uitstekend, veel geleerd, leuke medecursisten).
Todi was een prachtig en gezellig stadje (leuke restaurants en gelateria’s) en een perfect uitgangspunt om (met de trein) te reizen naar Perugia & Assisi. Heb ervaren als je de taal een beetje spreekt je zó een gesprek kunt aanknopen en dat de Italianen er veel bewondering voor hebben dat je helemaal uit NL naar la bella Italia afreist om de taal ter plekke te leren. Het was ook prachtig zomers weer hetgeen de feestvreugde verhoogde. Resumerend een heerlijk tijd waar ‘k met veel plezier op terugkijk.

Anke van Beek, 4 weken standaard, Todi (Taalreizen, Todi)

De school in Todi is klein, maar bijzonder goed. De leraressen zijn vriendelijk, geduldig en zeer vakbekwaam. De klassen in Todi zijn klein, waardoor je bijzonder veel aandacht krijgt en snel kunt leren. De lessen voor beginners gaan op een speelse manier. Door de diverse middagactiviteiten (film, wijnproeven, koken, excursies etc.) krijg je ook contact met studenten van andere groepen. In oktober lag de gemiddelde leeftijd hoog en de meeste studenten kwamen uit Japan, Amerika en Australië.
Todi is een heel mooi middeleeuws dorp en ook de omgeving (Umbria) is prachtig. Ik heb erg veel geleerd, veel plezier gehad, leuke mensen leren kennen en genoten van de omgeving. Het is een hele leuke ervaring geweest, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Mariette, 2 weken standaard, Todi (Taalreizen, Todi)

Todi is een klein Italiaanse stadje in Umbrië met een aantal kerken, een theater en een bioscoop. En een school, la lingua la vita. Er wordt Italiaans en Engels gedoceerd. Italiaans aan buitenlanders, Engels aan kinderen uit de buurt. De school is boven een pasticceria, een zaak met koffie broodjes en taartjes waar affiches van Einstein en Charlie Chaplin aan de muur hangen. Marie Angela en haar moeder Susanna staan er achter de bar. Susanna heet haar klanten welkom met ‘Ciao cara signora’ of ‘come stai tesoro’.
Op maandagochtend hangt op het prikbord een overzichtje met een indeling in groepen. Van Valentina, de receptioniste krijgt iedere nieuwe leerling een boek en Valentina weet van alle leerlingen de naam. Lilli en Donatella waren mijn docentes. Lilli is zorgvuldig en systematisch, energiek en fantasierijk in het bedenken van telkens nieuwe onderwerpen om over te praten. Donatella spontaan, vrolijk en origineel. Amerikanen, Hollanders en allerlei andere vertegenwoordigers van landen, steeds met grote verschillen in kennis van het Italiaans moeten verder geholpen worden. Wie een CELI examen wil doen wordt klaargestoomd en met eindeloos geduld onderricht in het gebruik van voorzetsels, wie een Italiaanse minnaar heeft wordt geholpen met het leren schrijven van brieven en wie gewoon zijn vakantie in Todi besteedt, krijgt aandacht voor en adviezen om een leuk tripje te maken. Alles in het Italiaans. Leeftijden van leerlingen zijn verschillend. Er was een Zwitserse man van tegen de 60, ik ben zelf 52, maar er was ook een Japanse vrouw van 28 jaar. En een Duitse vrouw van 40. ’s Ochtends wordt les gegeven, ’s middags zijn er (sommige tegen betaling) culturele activiteiten. Maar er is ook een groot plein met zon om een boek te lezen. En een supermarkt om gewoon boodschappen te doen. Of een restaurant om te gaan eten. Ik had een appartementje gehuurd. Mijn huisbaas belde op een dag op: of het goed was dat hij mij een taartje kwam brengen …
Kortom: De school in Todi onderwijst Italiaans op allerlei manieren. Een cursus volgen kan een leuke, voldoening gevende manier van vakantie houden zijn (zeker ook voor wie alleen is), maar het kan ook bijscholing zijn voor een docent Italiaans of een student aan het conservatorium. Voor wie heel jong is, biedt Todi te weinig opwinding, maar voor wie – iets -ouder is en het leven in een kleine Italiaanse stad mee wil maken, is er van alles te beleven.