Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Koen en An De Backer, duo-privélessen in Acqui Terme (Piemonte) (Algemeen, Taalreizen, Turijn)

Graag wilden wij je nog even laten weten dat onze vakantie in Acqui Terme bijzonder geslaagd was. Chapeau voor de vlotte organisatie. De lessen waren professioneel voorbereid (we kregen beide een cursus) door de lokale school uit Turijn en ook de andere activiteiten verliepen zeer aangenaam.

De kookles bij de lokale trattoria was heel ontspannen en het was leuk om samen met deze geboeide kok eens een kijkje achter de schermen van een echte Italiaanse trattoria te kunnen nemen.

Verder, hoewel het snikheet was die dag, heeft Laura ons een zeer goede rondleiding gegeven in Acqui Terme, dit was wederom een goede oefening Italiaans :). Ook het bezoek aan de wijngaard Marenco verliep zeer vlot en kon ons enorm boeien.

Dus voor ons zeker een top vakantie !

Jolanda, 2 weken combinatiecursus, Turijn (Taalreizen, Turijn)

De school, met het kleinschalige betrokken team, heb ik zeer gewaardeerd! De taallessen zijn goed (Caterina was mijn docente), ik had de mazzel om in een heel klein groepje les te hebben. Het groepje varieerde van 2-4 personen gedurende de 2 weken. Daarnaast had ik enkele privélessen. Door het gebruik van lesmateriaal in combinatie met speloefeningen was het voor mij een leuke mix!

En de trips in de stad, die 2x per week door en met Laura worden georganiseerd, zijn mooi, gezellig en leerzaam! Je bent vrij om je hier wel/niet voor op te geven, voor sommige activiteiten moet je wel betalen.

Ik heb al eerder taalcursussen gevolgd in Italië (twee andere locaties), maar deze school springt er voor mij uit!

Het verblijf in het gastgezin, Pia en Gianni, was prima! Mooie ruime kamer en twee mensen die je de ruimte geven om in hun appartement te zijn.

Katrien van Thielen, 3 weken standaard, Turijn (Taalreizen, Turijn)

In december ben ik naar deze talenschool geweest. Een echte aanrader! Turijn is een hele mooie grote en aangename stad, die nog niet ontdekt is door de toeristen. De kwaliteit van de school is heel goed, niet te groot en persoonlijk.
Laura en haar team doen hun best je wegwijs te maken in de stad en je te laten proeven van al haar geneugten zoals de heerlijke aperitivi, de chocolade en bicerin…
December is bovendien een heerlijke maand omdat de stad verlicht is met speciale kerstverlichting van Turijnse artiesten en er is het jaarlijkse filmfestival. Turijn is een leuke stad om te studeren, te shoppen en ook voor de cultuurliefhebber is er heel wat te beleven.

Alexandra van Bel, 1 week standaard, Turijn (Taalreizen, Turijn)

Afgelopen week heb ik de cursus gevolgd bij L’Italiano Porticando in Turijn. Het was een gevorderden cursus en het is me erg goed bevallen. Het groepje was klein (soms waren we met 2, soms met 3 leerlingen) waardoor ik zelf veel onderwerpen kon aandragen. Ik wilde bijvoorbeeld graag zakelijk Italiaans / taalgebruik voor op kantoor/werkomgeving, en toen heeft de docente daar extra lesmateriaal voor gezocht wat we behandeld hebben.
Het personeel van de school is heel vriendelijk en enthousiast en doet bijvoorbeeld af en toe gratis rondleidingen door de stad. Turijn is een geweldig leuke en mooie stad, maar dat wist ik natuurlijk al. Het heeft nog steeds z’n imago tegen maar dat is echt onterecht. Er is veel te zien aan mooie gebouwen en pleinen, de rivier de Po met de groene heuvels en het uitgaansleven is super. Al met al ben ik zeer tevreden over de cursus en de school.

Bea Naninck, 2 weken standaard, Turijn (Taalreizen, Turijn)

De twee weken cursus heb ik met veel plezier gevolgd. Ik heb veel geleerd. Het ontwikkelde studiemateriaal vond ik aantrekkelijk en zat ook didactisch goed in elkaar, voor zover ik heb kunnen meemaken in die twee weken.
De werkvormen waren heel afwisselend: conversatie, grammaticale uitleg, toepassing ervan door oefeningen en huiswerk, en luisteroefeningen. Correcties en feedback krijgen ging op een prettige manier. De lerares sloot ook goed aan op de wensen en het niveau van de groepsleden.
Ik voelde me er snel op mijn gemak. In de gezamenlijke ochtendpauze om 11.00 uur (met heerlijke espresso van de school!) kon je met cursisten uit andere groepen contact leggen.
Leuk waren de extra themalessen over film en kunst en natuurlijk de activiteiten/uitstapjes, op de dinsdag en donderdag, om Turijn beter te leren kennen. Ik zou me zo weer een keer inschrijven. Een goede school met persoonlijke aandacht voor de leerling.