Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Liesbeth van Agt, 1 week standaard, Urbania (Algemeen, Taalreizen, Urbania)

Deze zomer zijn wij met jullie bemiddeling in Urbania geweest. En dat was in één woord prima!
Prachtig weer (als je van 40+ graden houdt tenminste 🙂 ) met als enige minpunt het ontbreken van airco zowel in het appartement als in de school. Wat een hitte!
De eigenaren van het appartement waren zeer vriendelijk en het appartement was verder ook oké met alles wat je nodig had.
De school in Urbania is ook goed bevallen. Prima docenten, kleine groepen. Leuke extra lessen in de middag (kunstgeschiedenis en literatuur en twee keer conversatie) en veel excursies (waar we geen gebruik van hebben gemaakt).
Grappig dat je ’s middags de aria’s van de Chinese muziekstudenten in het gebouw hoort. Helaas waren er in onze week geen concerten, de week erna wel. En ook grappig dat het er stikt van de priesters, uit het voormalig Oostblok maar ook uit Amerika en Sri Lanka. Die logeren allemaal in diverse kloosters en moeten Italiaans leren voor hun studie in Rome. Veel aardige lui waar je ook best een biertje mee kon drinken na de les.
Urbania zelf is een plezierig stadje met alle voorzieningen die je je kunt wensen en de omgeving is ook heel mooi (maar dat wisten we tevoren al).

Kortom: wij hebben alweer een beetje heimwee en het zou best eens kunnen dat we nog eens gaan!

Ans Rutten, 1 week standaard, Urbania (Taalreizen, Urbania)

Na zeven jaar terug in Urbania…
Hoe zou het er zijn? Nog even fijn als zeven jaar geleden?
Die vraag kan ik volmondig met JA beantwoorden!
De school nog steeds druk, met studenten van over de hele wereld, super goede docenten, de excursies, de inzet van de familie Pasotto die de school runt..
De goede restaurants, de aardige bevolking die het leuk vindt een praatje met je te maken, het bruisend avondleven op het plein bij de fontein…
En ja, ook dit jaar het afscheid van Urbania dat zwaar valt.
Met als troostvolle gedachte: volgend jaar weer!

André van der Zee, 2 weken standaard, Urbania (Taalreizen, Urbania)

Het is mij goed bevallen in Urbania. Wie een kwalitatief goede school en docenten zoekt in een rustige, niet door toeristen gedomineerde, omgeving, is in Urbania op zijn plaats. Urbania is een klein stadje waar je snel gesprekspartners vindt om het Italiaans te oefenen. Verder is het een hele leuke omgeving om een wandeling te maken in de omliggende heuvels.
Het leuke van de school is, naar mijn mening, ook dat er veel aandacht is voor (kunst) geschiedenis en, ook al kan ik er zelf niets van, dans en zang. Gedurende de weken dat ik er was , was er een Amerikaans gezelschap jongeren, dat verschillende concerten gaf in Urbania en omgeving.
Ook het gastgezin waar ik verbleef beviel goed, en dwingt echt tot Italiaans spreken ook buiten de lessen om.

Yvon Luijk, 1 week standaard, Urbania (Taalreizen, Urbania)

De accommodatie in Urbania was prima. Ik had een heel huis tot mijn beschikking: 3 slaapkamers, 3 balkons, 2 badkamers, een eet/zitkeuken en een salon.
De mensen, die onder mij woonden (eigenaars) waren vriendelijk en behulpzaam. De wandeling naar school duurde een kwartier, supermarkt in de buurt, kortom ik heb geen enkele klacht.
Over de cursus ben ik eveneens zeer tevreden. Bij aankomst werd mij een pittige test voorgelegd.
De groep was klein – inclusief mijzelf 4 studenten- en dat heb ik ervaren als een luxe.
De docente leverde prima werk.
Naast de ochtenden was er, behalve op de woensdagmiddag, een volledig middagprogramma. Dat laatste bestond uit conversatielessen en een geschiedenis/literatuur les en een les over kunst. Hiervoor werden nog twee docenten ingeschakeld.
Daarnaast kreeg ik ook nog huiswerk en moest ik een evaluatieverslag schrijven. Kortom ik heb hard gewerkt en daar kwam ik ook voor.
Ik heb een dik grammatica boek ontvangen met oefeningen en aantal andere zaken, zoals cahier en tas en ter afsluiting een attestato, alsmede een prachtige repro van een originele afbeelding van Dante. Daar ben ik zeer mee in mijn sas. Ik heb het geheel als prettig, goed verzorgd en leerzaam ervaren.
Urbania is een plezierige plaats, rustig, waar iedereen elkaar (in het oude gedeelte) kent en waar ik me snel thuis voelde.
Parkeren bleek inderdaad geen enkel probleem. Kortom alles was geheel naar wens……behalve dat ik langer had willen blijven!

Frans Reijnders, 1 week standaardcursus, Urbania (Taalreizen, Urbania)

Het verblijf in Urbania was prima. De school had voor ons een uitstekend appartement geregeld. Het is een overzichtelijk en rustig stadje. Na een week heb je alle restaurants in het historisch centrum gehad. De school was erg goed. De eerste ochtend kreeg ik een toets en werd daarna ingedeeld in een klasje met 7 personen: twee meisjes uit Cyprus, een jongen uit de VS, een gepensioneerde heer uit Duitsland en twee priesters uit Slowakije (ter voorbereiding op de studie in Rome kwamen zij gedurende enkele maanden in Urbania de Italiaanse taal leren).
De ochtenden van 8.50 uur tot 12.20 uur les met een half uur pauze. Maandagmiddag een college over kunst (dit maal over Ravenna). Dinsdag en donderdagmiddag twee uur conversatie van 14.30 tot 16.30 uur. Op de woensdagmiddag een (facultatieve) excursie naar een stad in de buurt en op vrijdagmiddag een programma over Italiaanse literatuur. Een druk programma, waar ik niet helemaal aan heb deelgenomen om ook zelf (met mijn vrouw en dochter) op stap te kunnen naar o.a. Urbino en Gubbio. Kortom: echt een goede school, waar op hoog niveau les werd gegeven.