Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Cavaion Veronese Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Kookworkshops Lignano Lucca Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Remo Santa Domenica Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Marlou van Alphen-Canisius, 1 week standaard, Venetië (Algemeen, Taalreizen, Venetië)

In de week van 4 tot en met 8 november heb ik aan het Istituto Venezia een cursus gedaan.
Na een heel korte en zeer bescheiden intake werd ik in niveau 2 ingedeeld. De cursus was erg leuk om te doen. De docenten zijn zeer ervaren en deskundig. De lesstof werd heel duidelijk uitgelegd en de aanpak was gevarieerd.

Als eerste student van het Istituto Venezia werd ik begroet bij Residendenza Santa Marta. De werkzaamheden zijn nog in volle gang en ik hoop zeer dat het hoge water van nu geen schade heeft aangebracht. De twee jonge mannen aan de receptie hebben mij zeer vriendelijk geholpen en naar mijn kamer begeleid compleet met Ikea keuken set. De studio heb ik als heel prettig ervaren. Er is ruimte genoeg. Alles wat je nodig hebt, is aanwezig. Halverwege de week werd mijn kamer schoongemaakt en werden de handdoeken vervangen. Het was er nu nog heel rustig. Veel kamers waren nog leeg en ik kan daarom niet zeggen of het gehorig is. Ik had de indruk van niet. Als de campus helemaal klaar is, met eetgelegenheid en nog meer studenten, is het een levendige plek om te vertoeven als je even niet in de drukte wil zijn. De ‘Camplus’ lijkt mij een aanwinst voor de wijk Santa Marta.

Ik heb de week in Venetië als heel fijn ervaren, zowel door de prettige omgeving van de school als door de verblijfplaats. Ik wens veel toekomende cursisten een dergelijke ervaring toe.

Francesco van Alphen, 1 week intensief plus-5 privélessen, Venetië (Algemeen, Taalreizen, Venetië)

Twee weken geleden ben ik naar Venetië gegaan om een weekje een cursus te volgen. Ik wilde graag even laten weten hoe ik het ervaren heb. Mijn verblijf in de Redentore was erg fijn en ik zou dit andere jongeren zeker ook aanraden!
Nadat ik de eerste ochtend een gesprek had gevoerd met een van de leraressen, ben ik bij niveau 4 geplaatst. Het was best pittig maar ik heb in één week veel meer geleerd dan ik had verwacht. De leraressen waren allebei heel vriendelijk en vooral heel gezellig. Ook heb ik de privé-lessen met plezier gevolgd.
Elke dag was er wel een activiteit en ook kon je via de school gratis een parasol huren bij het strand.
Al met al, ik heb er erg van genoten en alles was super geregeld! Heel erg bedankt voor jullie medewerking!

Mieke Heijerman, 1 week standaard, Venetië (Algemeen, Taalreizen, Venetië)

Ik ben weer thuis van 8 dagen Venetië. Ik heb het opnieuw erg naar mijn zin gehad. Het appartement was prettig, de gastvrouw aardig, het was handig op loopafstand van de school. De school was ook erg fijn, met twee hele sympathieke én competente docentes per ochtend.
Ik zit inmiddels op niveau B2, dat was soms iets te makkelijk voor me. Volgens mij verschilt dat ook wel per school, maar ach, mij maakt dat niet zo veel uit; repeteren van onderwerpen die je al gehad hebt, is ook goed. En ik leer sowieso weer woorden erbij, en makkelijker te converseren. Ik zat in een groep van 10 mensen met wie het steeds gezelliger werd, voor mij ook een belangrijk aspect. We hebben een keer met een heel stel samen gegeten en ik ben met een klasgenote een dag op pad geweest naar een aantal Venetiaanse eilanden.
Elke middag was er een culturele of anderszins zinvolle activiteit. Aan 4 van de 6 heb ik meegedaan, erg leerzaam. De stad tot slot vond ik fantastisch. Ik dans ook al ruim 12 jaar de Argentijnse tango en de laatste avond ben ik in m’n eentje naar een tangosalon gegaan in een ‘bel ‘alazzo’ midden in de stad, en daar heb ik heerlijk, bijna continu gedanst. Dus al met al weer veel verschillende positieve ervaringen!
Dank voor je inspanningen en vast weer tot een volgende keer.

Hilde Meeus, 1 week standaardcursus, Venetië (Algemeen, Taalreizen, Venetië)

Ik heb net een week Venetië achter de rug, inclusief de cursus Italiaans in Istituto Venezia.
Het is enorm goed meegevallen. De ontvangst de eerste dag was heel goed. Heel vriendelijk personeel. Ik kreeg dadelijk een tas van de school en een studentenkaart waarmee ik op een aantal plaatsen korting kon verkrijgen. Na de mondelinge test (de schriftelijke test had ik al via internet gedaan) werd ik in het juiste niveau geplaatst.
De twee leerkrachten waren heel enthousiast en de leerstof werd heel goed uitgelegd. Ze waren altijd bereid om op elke vraag te antwoorden en hulp te bieden. Fijn dat er een “certificato di frequenza” gegeven werd, na afloop van de lesweek.
Ik heb een week verbleven in Locanda San Barnaba (Calle del Traghetto). Het hotel is enorm goed meegevallen. Het ligt heel dicht bij de school en vlakbij de afstapplaats van de vaporetto. Heel handig om het hotel te bereiken en uitstappen te doen , zowel te voet, dank zij de centrale ligging als met de waterboot. Het personeel was heel vriendelijk. Aangenaam dat er een kleine tuin en terras was aan het hotel. Dit hotel is zeker een aanrader.
Het was mijn tweede cursus Italiaans in Italië dit jaar en ik kijk met goede herinneringen naar alle twee terug. En alles werd heel goed geregeld door Italstudio.

Josselin Bode, 2 weken standaard + kookcursus, Venetië (Algemeen, Taalreizen, Venetië)

Net terug uit Venetië en wou jullie nogmaals bedanken, want alles was super goed geregeld en ik heb dan ook erg genoten. De school zelf is goed georganiseerd, met een leuk enthousiast team die leerzame lessen geven. De school ligt op een leuke locatie midden in Venetië aan een gezellig pleintje. De school heeft elke doordeweekse dag een extra activiteit / programma waar je je voor in kan schrijven, zoals welkomstborrel, boottocht, mysterie tocht door de stad, stadswandelingen, kookavond etc. Wat erg leuk is om te doen en waardoor je je snel ‘thuis’ voelt.
De weekendkookcursus was erg leuk om te doen. Samen met een Italiaanse naar de markt gaan en daarna koken, dat laat je toch even onderdompelen in het echte Venetiaanse/Italiaanse leven. Daarnaast waren de koks Anna en Anna erg aardig (de bedachte menu’s werden à la minute aangepast, met daarin nieuwe ingrediënten die voor ons ‘nieuw’ waren van de markt), gepassioneerd over & creatief met eten. Samen koken vormt echt een communicatie brug tussen culturen & talen en dit zelfs ondanks mijn beperkte Italiaanse kennisniveau (niveau 1)! Alles was erg goed te volgen en het eindresultaat was zeer smakelijk.
Kortom bijna jammer dat ik alleen maar twee weken had geboekt, want ik had zo nog langer willen blijven!