Bekijk ook reactie over:
Alghero Ascea Ascoli Piceno Assisi Belvedere Bologna Koine Bolognalingua Cagliari Caldonazzo Camogli Capo Vaticano Chiavari Como Fashion-Art-Design Florence Geen categorie Genua Homestay Castelli Romani Homestay Puglia Homestay Toscane Kookcursus Lanciano Lignano Lucca Mazzangrugno Micciano Milaan Mola di Bari Montepulciano Napels Nieuws Orvieto Otranto Perugia Portico di Romagna Ravenna Rimini Rome Salerno San Bartolomeo al Mare Siena Studeren Taalreizen Taormina Todi Trieste Turijn Urbania Urbino Venetië Verona Viareggio

Mieke Heijerman, 1 week standaard, Venetië (Algemeen, Taalreizen, Venetië)

Ik ben weer thuis van 8 dagen Venetië. Ik heb het opnieuw erg naar mijn zin gehad. Het appartement was prettig, de gastvrouw aardig, het was handig op loopafstand van de school. De school was ook erg fijn, met twee hele sympathieke én competente docentes per ochtend.
Ik zit inmiddels op niveau B2, dat was soms iets te makkelijk voor me. Volgens mij verschilt dat ook wel per school, maar ach, mij maakt dat niet zo veel uit; repeteren van onderwerpen die je al gehad hebt, is ook goed. En ik leer sowieso weer woorden erbij, en makkelijker te converseren. Ik zat in een groep van 10 mensen met wie het steeds gezelliger werd, voor mij ook een belangrijk aspect. We hebben een keer met een heel stel samen gegeten en ik ben met een klasgenote een dag op pad geweest naar een aantal Venetiaanse eilanden.
Elke middag was er een culturele of anderszins zinvolle activiteit. Aan 4 van de 6 heb ik meegedaan, erg leerzaam. De stad tot slot vond ik fantastisch. Ik dans ook al ruim 12 jaar de Argentijnse tango en de laatste avond ben ik in m’n eentje naar een tangosalon gegaan in een ‘bel ‘alazzo’ midden in de stad, en daar heb ik heerlijk, bijna continu gedanst. Dus al met al weer veel verschillende positieve ervaringen!
Dank voor je inspanningen en vast weer tot een volgende keer.

Hilde Meeus, 1 week standaardcursus, Venetië (Algemeen, Taalreizen, Venetië)

Ik heb net een week Venetië achter de rug, inclusief de cursus Italiaans in Istituto Venezia.
Het is enorm goed meegevallen. De ontvangst de eerste dag was heel goed. Heel vriendelijk personeel. Ik kreeg dadelijk een tas van de school en een studentenkaart waarmee ik op een aantal plaatsen korting kon verkrijgen. Na de mondelinge test (de schriftelijke test had ik al via internet gedaan) werd ik in het juiste niveau geplaatst.
De twee leerkrachten waren heel enthousiast en de leerstof werd heel goed uitgelegd. Ze waren altijd bereid om op elke vraag te antwoorden en hulp te bieden. Fijn dat er een “certificato di frequenza” gegeven werd, na afloop van de lesweek.
Ik heb een week verbleven in Locanda San Barnaba (Calle del Traghetto). Het hotel is enorm goed meegevallen. Het ligt heel dicht bij de school en vlakbij de afstapplaats van de vaporetto. Heel handig om het hotel te bereiken en uitstappen te doen , zowel te voet, dank zij de centrale ligging als met de waterboot. Het personeel was heel vriendelijk. Aangenaam dat er een kleine tuin en terras was aan het hotel. Dit hotel is zeker een aanrader.
Het was mijn tweede cursus Italiaans in Italië dit jaar en ik kijk met goede herinneringen naar alle twee terug. En alles werd heel goed geregeld door Italstudio.

Josselin Bode, 2 weken standaard + kookcursus, Venetië (Algemeen, Taalreizen, Venetië)

Net terug uit Venetië en wou jullie nogmaals bedanken, want alles was super goed geregeld en ik heb dan ook erg genoten. De school zelf is goed georganiseerd, met een leuk enthousiast team die leerzame lessen geven. De school ligt op een leuke locatie midden in Venetië aan een gezellig pleintje. De school heeft elke doordeweekse dag een extra activiteit / programma waar je je voor in kan schrijven, zoals welkomstborrel, boottocht, mysterie tocht door de stad, stadswandelingen, kookavond etc. Wat erg leuk is om te doen en waardoor je je snel ‘thuis’ voelt.
De weekendkookcursus was erg leuk om te doen. Samen met een Italiaanse naar de markt gaan en daarna koken, dat laat je toch even onderdompelen in het echte Venetiaanse/Italiaanse leven. Daarnaast waren de koks Anna en Anna erg aardig (de bedachte menu’s werden à la minute aangepast, met daarin nieuwe ingrediënten die voor ons ‘nieuw’ waren van de markt), gepassioneerd over & creatief met eten. Samen koken vormt echt een communicatie brug tussen culturen & talen en dit zelfs ondanks mijn beperkte Italiaanse kennisniveau (niveau 1)! Alles was erg goed te volgen en het eindresultaat was zeer smakelijk.
Kortom bijna jammer dat ik alleen maar twee weken had geboekt, want ik had zo nog langer willen blijven!

Els Wijnen, 2 weken standaard, Venetië (Taalreizen, Venetië)

Mijn talencursus duurde twee weken en dat is natuurlijk veel te kort om een taal volledig te beheersen maar voor mij is het een goed begin geweest van het leren van deze mooie taal. De standaardcursus die ik volgde was vier uur les per dag en ongeveer een uur huiswerk. Tijdens mijn verblijf verbleef ik bij kennissen in Vicenza zo’n 70 km verderop. Mijn zes medecursisten kwamen van over de hele wereld vandaan o.a uit Amerika, Ierland en Japan wat de groep een heel internationaal karakter gaf.
De lessen werden alleen ‘s ochtends gegeven en natuurlijk allemaal door Italiaanse docenten. Omdat we allemaal beginnelingen waren spraken we Engels met elkaar. De eerste les werd meteen al helemaal in het Italiaans gegeven en de lessen waren zo opgezet dat je alles kon volgen zonder ook meteen alle woorden te begrijpen. Erg leuk en ik leerde er ook veel van. De lessen waren vooral gericht op het spreken van de taal en minder op het schrijven ervan. Er waren veel praktische opdrachten zoals het luisteren naar Italiaanse muziek, rollenspellen en het maken van Italiaanse woordpuzzels.
Kortom ik heb twee ontzettend leuke weken gehad op deze school, leuke mensen leren kennen en ik had er wel veel langer willen blijven. Het leuke was dat ik na deze twee weken mij al redelijk verstaanbaar kon maken en dan heb je toch meteen resultaat van alles wat je geleerd hebt.

Gina Blaauw, 2 weken standaard, Venetië (Taalreizen, Venetië)

Ik ben in augustus verleden jaar in Venezia geweest. Op 18 aug. arriveerde ik en werd in Venezia bij de ‘vaporetto'(waterbus) opgewacht door een meisje, dat mij naar een gedeeld appartement bracht. Ik heb dit appartement gedeeld met een meisje uit Nederland en met een meisje uit Duitsland. Was heel erg gezellig en leuk. Het klikte meteen want dat is natuurlijk afwachten. Ons appartement was vrij centraal gesitueerd we zaten niet ver van Ponte Rialto. En de halte voor de vaporetto was ook maar vijf minuten lopen nl. bij Ca d’ Oro, waarvandaan je elke richting uit kon gaan maar natuurlijk ook die van school. De volgende ochtend 19/8 zijn wij gezamenlijk naar het l’istituto Venezia vertrokken wat een wandeling was van bijna 30 minuten (maar één keer gedaan; wel leuk maar om dat elke dag te doen was teveel van het goede). We hebben daarna maar een maandabonnement met studentenkorting voor de ‘vaporetto’ gekocht. Toen we bij de school arriveerden was het heel leuk en spannend. Er stond daar al een rij mensen te wachten. Je naam werd afgeroepen en er werd gevraagd of je beginners was of al wat met Italiaans had gedaan. Als dit laatste het geval was dan kreeg je een schriftelijke en een mondelinge test. Daarna werd je ingedeeld. Ik zat in livello due d.w.z. intermedio. Er waren volgens mij vijf nivo’s.
De cursus begon elke dag van 09.00 u tot 11.00 u en van 11.15 u tot 13.15 u. Daarna was je vrij om te doen wat je wilde, dingen bezichtigen, naar het strand, huiswerk maken etc. Ik /en de groep waren ingedeeld bij twee vrouwelijke docenten. Ik heb er erg veel van geleerd en het is fantastisch leuk om met een internationaal gezelschap op te trekken. (van Nederlanders tot aan Japanners toe in de klas en alles wat er tussen zit Canada, Spanje etc.etc). Ik heb er zelfs nog vrienden aan overgehouden! Ik kan het een ieder aanraden als ik weer in de gelegenheid ben zal ik zeker weer deelnemen aan een cursus in Italia van Italstudio.
Buona fortuna!